[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Az biztos, hogy az oroszok nem tudnak soha nyerni, ha nem mozgósítanak még legalább 100 ezer főt, de inkább több százezret. Szerintem is május 9 nem lezárás lesz, hanem akkor fogja kihirdetni Putykó a második Nagy Honvédő Háborút, specoperacija helyett. Az indok megvan rá, a Krím orosz alkotmány szerint már orosz, és már Washington is nyíltan a visszafoglalására buzdítja az ukránokat.
Ennyi erővel egyszerűen nem lehet elég széles fronton támadni, nem lehet a területeket biztosítani stb.
És ki ellen hirdeti ki?
Kicsit disszonáns lenne... max az ukránok részéről stimmelne, mint ugye ők védekező fél.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Most több mint 1500 halott orosz katona van a dnyipro-i hullaházakban, akiket senki sem akar elvinni. A hűtőkben fekszenek. Reméljük, hogy néhány orosz anya el tud majd jönni, és eltudják vinni a fiaikat, akiket egész életükben neveltek. Már négy hűtőnk van tele orosz katonák holttestével. Bármi legyen is most a helyzet de ezek valakinek a gyermekei. Az édesanyjuk nevelte fel őket, szerette őket, szeptember elsején együtt mentek velük iskolába. Mindent megszervezünk, legalább a fiaik holttestét hadd vigyék el.

A Dnyipro alpolgármesterével, Mihajlo Liszenkóval a "Jelen idő" televíziós csatornának adott interjúból.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 634
113
Gondolkodtam és valami nem áll össze nekem kerek egésszé már megint a nyugati elemzők előrejelzéseiben.

A fő tételmondat, hogy Putyin be akarja fejezni a háborút május 9.-éig, hogy a Győzelem Napján sikerként adja elő a dolgokat és ehhez Donyeck-megye még ukrán ellenőrzés alatt lévő területeiért egy hatalmas, soha eddig nem látott csatát kell majd vívnia, vívniuk.

1, Nem értem a sietséget. Magyaroknak fura, de úgy tudom, hogy a volt szovjet térségben kulturális romantika a II. vh. óta a "parádéról a frontvonalra". Ezt magamnak úgy próbálom megmagyarázni a történelmi hátterén felül, hogy egy lánynak eleve érzelmileg megindítóbb egy vele egykorú fiú, aki az uniformis mellett nem csak szimbolikusan elkötelezett a ország megvédésére, de aki holnap biztosan háborúba megy. (Triviálisan a Föderáció lakosainak fele nő és az ő meggyőzésük elég fontos lesz a politikai elitnek.)
Nekem sokkal logikusabb lenne, ha pont direkt halogatnák a második invázió megindítását erre a napra, nem sieti akarnának gyorsan letudni addigra.

2, A másik amit nem értek, hogyan képzelik el ezt a csatát, ami le fog menni állítólag 2-3 héten belül?

-Mariupol ostroma még be sem fejeződött. Ha ezen a héten végeznének és valami rekord idő alatt átcsoportosítanák az ottani erőket -kérdés nem kéne-e előtte feltölteni a létszámot meg a készleteket- akkor maradna mondjuk 2 hét, ami alatt le kéne rendezni az ukrán főerőket és odaérni Moszkvába.
-Nekem irreálisnak tűnik még felvonulni is az ehhez szükséges területen. Mégis mennyi egységgel számolunk mind két oldalon? Legalább 10-10 dandárnyi mérettel?
-Az sem teljesen kerek, hogy pontosan milyen területre gondolnak. Mindenki arról beszél, hogy Izjumtól dél felé támadnak majd Szlovjanszk felé. Ott csak egy út van, az önmagában nem felvonulási terület. Ehhez nekik ki kéne -szerintem- szélesíteni a hídfőt és szélesebb arcvonalon támadni. Ráadásul mindenki azt mondja, hogy a terep sem kedvező támadni. Nekik jócskán ki kéne szélesíteniük a hídfőt nyugati irányban, én úgy gondolom.
És elvileg lenne egy másik ék délről. De csak Donyecket említik. Elképzelni nem tudom, hogy délen hogyan lehetne egy szűk földsávban előre nyomulni nagyobb erőkkel. Itt szerintem szintén jóval nyugatabbra elnyúló szélesebb fronton kellene támadniuk.


Gyakorlatilag az én hülye foteltábornok agyamban minden pont az ellenkezőjét mondatja, mint amit a hozzáértő nyugati hírszerzés szivárogtat meg okult elemzők mondanak.
Ez a be akarja fejezni május 9ig meg ez a villámháború, ezeket ki mondta? Valaki feldobja, a többi meg alááll?

Faxa kis november 7es felvonulásokat rendeztek 41ben is. Senkit se érdekel egy elmúlt háború befejezésének ünneplése. Semmi köze Ukrajnának a II. VHhoz.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
És ki ellen hirdeti ki?
Kicsit disszonáns lenne... max az ukránok részéről stimmelne, mint ugye ők védekező fél.

"Ukrajna ellen meg kell védeni a Krímet meg a DNR/LPR-t". Ugyebár most már világos, hogy az ukrán fél nem hajlandó tárgyalni, csak feltétel nélküli orosz kapitulációról.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
Ez a be akarja fejezni május 9ig meg ez a villámháború, ezeket ki mondta? Valaki feldobja, a többi meg alááll?

Faxa kis november 7es felvonulásokat rendeztek 41ben is. Senkit se érdekel egy elmúlt háború befejezésének ünneplése. Semmi köze Ukrajnának a II. VHhoz.
Lovagoltok itt május 9 ig na de melyik évben mert az nem hangzott el.
 
W

Wilson

Guest
Szerencsétlenek. Zelenszkíjt kinyírnám, látva ezeket a szenvedő katonákat! Persze túlzás, nem tenném meg, de erős indulatokat keltett bennem ez a látvány. Legszívesebben sírnék.
Ha az oroszok nem támadtak volna Ukrajnára nem látnál ilyet és az a több ezer vagy már lehet több tízezer ember is meg életben lenne aki meghalt mind a két oldalon az orosz invázió miatt....
 
  • Vicces
Reactions: jani22 and zeal

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Üdv!

Szerintem, az USA messze nem ekkora spíler, hogy a verziódat megvalósítsa.
Most komolyan, arról az USA-ról feltételezed ezt, amelyik az elmúlt 30 évben bármihez nyúlt, szarrá vált?
Nézd Afganisztánt! 20 év háborúskodás, dollár tíz- százmilliárdok elköltése, katonák és civilek ezreinek halála után úgy hagyták ott az egészet, hogy semmit nem értek el gyakorlatilag és még az orbitális arcvesztést is bevállalták.
És Irak? Tizenx év után, rengeteg áldozat árán mit is elértek el? Hogy a nagy helyi ellenlábasuknak, Iránnak, nagyobb a befolyása a térségre, mint valaha?
Vagy az arab tavasz, vagy a Balkán, vagy Venezuela. Mind azt mutatja, hogy arra sem képesek, hogy célokat határozzanak meg maguknak, hacsak az nem cél, hogy a hadiiparuk irgalmatlan megrendeléseket kapjon.
És róluk azt feltételezni, hogy megterveznek és végrehajtanak egy ilyen sakkjátszmát?
Dehogynem!. A célja továbbra is a hegemónia, a világuralom megtartása. Ennek érdekében mindenre képes. Ha leszámol Oroszországgal-azért is indította be az ukrán-orosz konfliktust (nem most)- már csak egy ellenfél/ellensége marad -Kína.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Ha az oroszok nem támadtak volna Ukrajnára nem látnál ilyet és az a több ezer vagy már lehet több tízezer ember is meg életben lenne aki meghalt mind a két oldalon az orosz invázió miatt....
Ha nem támad az orosz támadtak volna az ukránok előbb-utóbb. Nem érted vagy nem akarod érteni miről szól az egész.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Nézd meg: segélycsomagok szétszóródva, és hordágyas autó? Nyilván atomcsapásra készültek az ukránok ellen, úgy voltak felfegyverkezve. Egyébként ezek általában mindenhol a legvédtelenebbek.
Ezt nem szükséges etetni.Olyan mint paraszt bácsi az állatkertben.Megáll a zsiráf kifutó elött és hosszasan nézi a zsiráfot,majd azt mondja:Ilyen állat pedig nincs.Ignoret neki és kész.