[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Kíváncsi vagyok, hogy működnek majd élesben.
A starstreak is érdekelne de eddig nem nagyon hallani róla.
Biztos lesz róluk feltéve videó...

A Starstreak-l lmár fent az róla videó működés közben Ukrajnában, sőt az LMM Martletről is....

Szerintem ez nem egy Starstreak sokkal inkább egy LMM Martlet. Ha kikockázod a képet akkor szerintem látszik, hogy az nem egy Starstreak,

A Martlet amúgy a legújabb nyugati Manpads....

Maga a rakéta 3 kg-os robbanófejjel 13 kg-ot nyom. Hosszúság - 1,3 m Átmérő - 76 mm. Több módú irányítást (lézer, félaktív lézer, infravörös sugárzás) alkalmaznak. A rakéta sebessége - 1,5 Mach. Hatótávolság - 8 km.

A brit hadsereg szerint a Starstreaknél lassabb sebesség több időt ad a kezelőnek a célzásra és a pontosabb lövésre.....

LMM-1-787x443.jpg

maxresdefault.jpg


 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga
W

Wilson

Guest

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának reggeli jelentése​

  • Éjszaka nagy pontosságú rakéták semmisítettek meg egy lőszergyárat a kijevi régióban található Brovary falu közelében.
  • Mariupol Primorszkij kerületében április 16-án "Erdogan török elnök kérésére" szabadon engedték a túszokat, akiket "ukrán nacionalisták" tartottak fogva egy török mecsetben.
  • Az Ukrán Fegyveres Erők katonái (akik megadták magukat) szerint az ukrán csoport részeként jelenleg akár 400 külföldi zsoldos is lehet az Azovstal vállalat területén.
  • Az ukrán hatóságok megtiltották a megadásról szóló tárgyalásokat, és arra utasították az Azov-harcosokat, hogy lőjenek le mindenkit, aki le akarja tenni a fegyvert.
  • A hadműveleti-taktikai repülés 68 ukrajnai katonai létesítményt semmisített meg

 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Azért ez sem igaz.
A légierőt blokkolták, jól válogatták ki a BM/CM célokat - összességében azzal a mennyiségű haderővel, amit odaküldtek, egy ekkora méretű ország/haderő ellen igen jó hatásfokkal működnek. Filter kolléga hozzászólásai szerintem talán a legértékesebbek között vannak ebben a topikban, és ő jól leírta az orosz road show működését.

Én egyre inkább azt látom, hogy ez a háború rohadtul más dimenzió, mint aminek látszik. Nekem kezd az a benyomásom kialakulni, hogy az oroszok NEM akarják hamar befejezni. Mintha egy killzone-t akarnának csinálni egyfajta counter strategy-ként a nyugati felőrlés taktikára. Vagyis a nyugat azt akarja, hogy vérezzen el az orosz ukrajnában - erre az oroszok elkezdtek minimális haderővel szintén egyre több támogatást Ukrajnába vonzani (mert sokkal több megy mint a hírekben van), amibe szakad bele az EU, ami nekik ha beszakad szintén jó (mert ami marad ukrajnából, az egy pióca lesz, ami szívni fogja az EUt).

Az igazság az, hogy felőrlő játékra az oroszok jobb helyzetben vannak éspedig a légierő miatt. Ezért sír zele vadászokért meg légtérzárért, pedig ugye csak UB blokkozás meg FABozás van... egyszerően egy oldal beöntött X értéket hatékonyabban tud elpusztítani, ha nála van a légifölény. És az oroszok ahogy nézem pont ezt játszák. Adja csak az EU az isten pénzét is Ukrajnába (ne csak fegyverre, a világon mindenre, kajától a fűtésig, aminek ugye a nagyrésze eltűnik...), a stratégia magasabb szinten erre váltott.
rohadt sok fegyver raktaron az eu nem fog bedolni a fegyverszallitastol.

az oroszok igenis nagyon nagyon szeretnek ezt befejezni minel elobb, nincs az a hadviselo fel, aki arra epit, hogy milyen jo haboruzni, altalaban azt szeretik gyorsan lezavarni a felek, mert rohadt sokba kerul, igen meg az oroszoknal se a fan terem az ammunicio.

szivas ez az oroszoknak is.

a magas gazar az nagyon nagyon jo az oroszoknak, csak eppen ezenkivul semmi jo sincs nekik ebben.

mar putyin miatt be kell venni ukrajnat, vagy amit lehet belole, ezt nyeresegnek el kell majd adni, de megtartani hogy az egbe fogjak, mikor az amik, eu, meg az ukranok sem fogjak ezt elismerni.

es azzal, hogy az orozsok kina gyarmata lesznek,, szoval ez az orosz nepnek sem egy jo perspektiva. hogy a kinaiak benzinkutnak nezik oket.

de sem az EU sem az oroszok nem mennek csodbe rovid tavon ezt el lehet felejteni.
sot az eunak eselye sincs csodbe menni.

a holland vagy az olasz gazdasag gpdje akkora mint az oroszoke.

ukrajna nem usa, mielott meg barki irna. vedhetetlenek a hatarai, sztyeppe az egesz.
amcsi fegyverekkel is harcolnak az ukik, de nincs eleg nehez fegyverzetuk, vagy ha vannincs hozza loszer.

jaj mert a vegen meg az oroszok mergesek lesznek es meg igazi haborut inditanak ukrajna ellen,
nem ilyen operaciot mint eddig...
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 820
48 421
113
Véleményem szerint ezen kár az oroszoknak lovagolni akár alá vannak irva a különféle fegyvertilalmi egyezmények,akár nincsenek.(Egyébként én is ezt csinálnám propaganda és az ellenség lejáratása céljából)Ezek az ugynevezett robbanó golyók,persze nem robbannak hanem a külsö puha fémet a belül mozgó keményebb fém becsapódáskor szétcsapja és ahogy irják szétnyilik mint egy virág.De azt sem szabad elfelejteni hogy háboruban és szerelemben mindent szabad,amivel azért teljes mértékben nem tudok azonosulni.
Bocs, de ez expanzív lövedék, nem robbanó.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 320
113
A következő napokban

elkezdődhet Oroszország új offenzívája Ukrajnában - NBC News

Ha megindul az offenzíva, Ukrajnában gyorsan elfogyhat a tüzérségi lőszer. Ezzel kapcsolatban az Egyesült Államok ráveszi a szövetségeseket, hogy a lehető leghamarabb lássák el Kijevet lőszerrel.
t.me/RVvoenkor




Most kapott usánka diplomáciai jegyzéket ,hogy beláthatatlan következményei lehetnek a fegyver szállításainak,ezért most már a szövetségeseit ráveszi, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát?!
:mad:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 918
113

Harkovban leszerelték Georgij Zsukov szovjet marsall emlékművét​

A „Suspilne” című kiadvány szerint helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül történt. A Nemisljanszkij körzet adminisztrációjának vezetője újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy az emlékművet a katonaság leszerelte. Az újságírók ugyanakkor megjegyzik, hogy nem világos, hogy kinek a kezdeményezésére. A harkovi városi tanács sajtószolgálata, amely régóta és következetesen ellenezte az emlékmű leszerelését, egyelőre nem nyilatkozott.

A leszerelés után a talapzaton megjelent a "Dicsőség Ukrajnának" felirat és a nemzeti jelkép.

Harkivban leszerelték Zsukov emlékművét
t.me/hueviykharkov
Vajon Artyemovszkban van Vorosilovnak emlekmuve?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
4 917
113
  • Tetszik
Reactions: kaktusz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 918
113
Oroszország szerint a kijevi rezsim 6824 külföldi zsoldost alkalmazott a különleges művelet kezdete óta
"A legtöbb zsoldos - 1717 ember - Lengyelországból, mintegy 1500 pedig az Egyesült Államokból, Kanadából és Romániából érkezett - mondta a szóvivő. Az Egyesült Királyságból és Grúziából egyenként legfeljebb 300 ember érkezett, míg Szíriának a Törökország által ellenőrzött területeiről 193-an érkeztek - mondta Konasenkov."
Hm, a romanok is teritekre kerultek hat.
Amugy mi van ha Csernobilnal azt teszteltek az oroszok hogy mi lesz a szitu egy atomhaboru utan? :rolleyes: