[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
A piros hátizsákos. :)

Ez a videó az orosz tengerészgyalogság kiváló, Struna hívójelű parancsnokáról szól, aki jelenleg az Azov Nemzeti Zászlóalj ellen harcol Mariupolban.


Gyakran szerepel katonai tudósítónk, Andrey Filatov @FilatovCorr anyagaiban, és régóta szeretik feliratkozóink, akik közül az egyik, Ilya Pozharov @drawanything illusztrációkat készített ehhez a videóhoz.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/2580
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
W

Wilson

Guest
Mert nem egyenként rakosgatod be az embereket, a családi drámával, aggódó anyukával. Engem nem zavar ez sem félre ne értsd, csak túlzásnak érzem hogy egyenként rakosgatod be az állítólagos orosz fiatal srácokat akik elestek. Van ilyenből kb. 20.000. Meg még lesz is. Ukránból meg kb. a duplája.
Beraknám én ide egyben is de sajna ez nem rajtam múlik.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 493
113

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának esti tájékoztatója

  • A nagy pontosságú légi indítású rakéták csapása következtében Kalinovó-Papasnoje térségében két erődítményt, valamint Mirnij, Szlavjanszk és Popasznij területen hat ellenséges élőerő és katonai felszerelés koncentrációs területet találtak el. Legfeljebb 180 személy és 15 páncélozott jármű semmisült meg. Barvenkovo falu közelében megsemmisült a Buk-M1 légvédelmi rakétarendszer egyik indítója.
  • Az orosz légierő hadműveleti-taktikai repülése Ukrajna 31 katonai létesítményét érte el. Beleértve a két irányítópontot Razdolnoye és Novogrodovka települések területén, egy lőszerraktárt ukrán MLRS-k számára a Privolye régióban.
  • Az orosz légvédelmi rendszerek három pilóta nélküli ukrán légijárművet lőttek le.
  • A nap folyamán a rakéta erők az ukrán csapatok két parancsnoki állását, egy lőszerraktárt, egy tüzérségi üteget, valamint egy ukrán katonai felszerelés klasztert találtak el

Esti összefoglaló az ukrán fegyveres erők vezérkaráról​

  • Az orosz fegyveres erők továbbra is a fehérorosz repülőtereket használják Ukrajna elleni légicsapásokra.
  • Marinka térségében (Donyecki régió) az orosz erők veszteséggel vonultak vissza az ukrán fegyveres erők ellentámadása után. A várost most a védelmi erők irányítják.
  • Az egységek feltöltésére az orosz fegyveres erők vezetése lehetővé tette rövid távú, három hónapos szerződések aláírását.
  • A 106. légideszant hadosztályhoz tartozó 51. légideszant-ezred három százada és a 137. légideszant-ezred egy százada megsemmisült.
Soha nem beszèlnek ugyanarról...:)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 462
113
Orosz megszállók Zaporizzsja régióban ellopták a John Deere mezőgazdasági gépeket.

A zsákmányolt mezőgazdasági gépek később egy Ramzan Kadirovi csecsen vezetőhöz köthető mezőgazdasági vállalatnál kötöttek ki.

Forrás: Valentina Samar, az Oknyomozó Újságírás Központjának szerkesztője, a Dzerkalo Tyzhnya számára.

Részletek: Az egyik legsúlyosabb fosztogatás Melitopoliban történt - az Agrotek-Invest, a John Deere (USA) ukrajnai szerződéses kereskedője bemutatótermében, a fosztogatók három új kombájnt, egy traktort, három vetőgépet loptak el összesen 1,5 millió euró értékben, valamint 20 tonna márkás olajat.

A vállalatnak sikerült kiderítenie, hogy az oroszok hová vitték az ellopott berendezéseket. A járművekre szerelt rendszereknek köszönhetően a technikusok megállapították, hogy a berendezés most Csecsenföldön, a Groznij melletti Zakan-Jurt faluban van.

Kiderítették, hogy a mezőgazdasági gépeket a már felszámolt "Zakan-Jurt" állami vállalat területére vitték, amelynek szakterülete a gabonatermesztés.

Zakan-Jurt falu az Achkhoi-Martan körzetben található, és Muslum Huchiyev, a csecsen kormány vezetőjének és testvérének, Tamerlan Huchiyevnek, a körzet közigazgatásának vezetőjének
felségterületekent ismert.

Ismert arról is, hogy 11 évig az Ahmat Kadirov Alapítvány igazgatóhelyettese volt. (Ramzan Kadirov apjáról elnevezett szervezet). Ebben a faluban rengeteg épület épül az "alapítvány" költségén, és az épületek avatásán egy másik híres személyiséget is láthatunk - Adam Dielimkhanovot, aki most a csecsen megszállók vezetője az ukrán területen.

Melitopolban az emberek most már tudnak az idősebb Kadirov "alapjáról", mert az oroszok tőle szállítják a "humanitárius segélyt" az Akhmat Kadirov portréival bélelt teherautókon a megszállt települések lakóinak.

Válaszul arra, hogy ukrán parasztok a John Deere traktorokkal orosz tankokat loptak... :D
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 087
24 529
113
Te hogyan látod, a háborúk (akár a 14-es, akár a mostani) mennyit javítottak az ukrajnai kissebbségek helyzetén?
Nekem úgy tűnik a többségnek és a kissebbségeknek is sokkal szarabb lett.
persze hogy szarabb,de Ukrajnában szerinted nem az ukrán államnak kellett volna ezt a dolgot megoldani 8 év alatt ? az etnocídiumot meg ne nevezzük már megoldásnak,mert volt egy kis osztrák bajszos festő,aki ugyanezt a dolgot "Endlösung" néven próbálta eladni,neki sem jött össze ezeknek sem sikerült.

nem mellesleg nekünk miért is kellene egyébként az ukránok mellett állást foglalnunk,olyan jól bántak a kinti magyarokkal,vagy azok is költözzenek inkább ? (oroszok mellett sem kell természetesen)

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
Le is mentettem ezt a videót, amíg lehetett, mert az nagyon kemény így! Lényegében egy idióta azovos neonáci lebuktatta a német kormányt, hogy azok a törvényes jóváhagyás előtt illegálisan fegyvert szállítottak Ukrajnának. Más magyarázatot erre a jelenségre ugyanis nehéz találni. Merthogy nézzük csak a lehető legszűkebben hogy juthatott volna ez a fegyver Mariupolba:

  • már február huszonhatodika előtt volt terv a fegyverszállításra, ki is jelölték és a raktárban össze is készítették az eszközöket, mi több, amikor döntés született a szállításról már járműn voltak, csak a menetparancsot várták.
  • február 26-án, valamikor megindul a szállítmány egy lengyel bázisra, ahonnan továbbszállítják Ukrajnába.
  • február 27-én az ukránok átveszik és átrakodják és megindulnak vele Ukrajnába. Feltéve, hogy a lengyel bázis ukrán logisztikai bázisként is funkcionál, tehát innen irányítják is a szállítmányok szétosztását a frontra.
  • február 28-án a szállítmány egy töredéke, kisebb civil járműveken átszeli Ukrajnát és eljut valahova a déli frontra.
  • március elsején már nem jut be Mariupolba, mert akkor zárul be végleg az ostromgyűrű, amin ekkor már csak kisebb egységek tudtak max átszivárogni és azok se járművel.

De az élet nem ilyen egyszerű, semmi nem megy ilyen gyorsan és gördülékenyen. Jó eséllyel ez az RGW már ott volt, amikor bezárult az ostromgyűrű és az csak akkor lehetséges, ha már február 26-a előtt elhagyta Németországot.
Akkor ez így elég bukó! :) ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and laci74
W

Wilson

Guest
Beraktam ide egy cikket amelyben a Mariupolt védő ukrán tengerészgyalogosok arról beszéltek, hogy az ukrán vezetés leírta őket és nem tartják velük a kapcsolatot, ebben a cikkben beszélnek arról, hogy az ostromgyűrű bezárása óta egyszer kaptak utánpótlást amelyben starlink és azt hiszem Javelin v Nlaw volt.Szerintem nem kizárt, hogy ilyen módon eljuthatott Matador az Azovisokhoz.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Mármint úgy érted, hogy odaadták a saját tulajdonú és maguk üzemeltetett S300-akat, és cserébe USA tulajdonú és USA katonák által üzemeltetett Patriot üteg települt hozzájuk?

Ezt úgy hívják (nem haladó nyelven) hogy egy képesség önkéntes feladása és megszállás elfogadása...

Nagyon nagy előre lépés!

Románia nem akar így fejlődni?
1. odaadták a saját tulajdonú és maguk üzemeltetett S300-akat - igen

2. cserébe USA tulajdonú és USA katonák által üzemeltetett Patriot üteg települt hozzájuk - tudtommal németek üzemeltették, de oda vitték, ott van, és úgy tűnik ott is marad. A szlovák se ingyen csinált magából célpontot.

3. egy képesség önkéntes feladása és megszállás elfogadása.. - tőlem így is hívhatod, én nagyhatalmi utasítás háttéralku utáni végrehajtásának nevezném.

Idővel kapunk rá választ, de azt te se gondolod, hogy a szlovák ingyen tette, amit tett, ugye?
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 177
12 333
113
az RT allamilag szponzoralt hazugsagokat terjeszt amiket beszopnak sokan, mert rendes hireknek nezik.

a szolasszabadsag nem jelenti azt, hogy barmilyen hazugasagot lehet terjeszteni.
ragalmazni, remhirt terjeszteni sem lehet.

Putyinnal nincs haboru, csak egy kis operacio van, de mar 90 btg rombol ukrajnaban,
meg atomeromuveket foglalnak le, meg el sullyedt egy hadihajojuk alapvetoen szarazfoldi haboruban.
csoda de osszehoztak ezt is.

egyebkent oroszorszagban lehet, hogy nem ertesultel rola nincs fb, insta, meg ilyen forum se nagyon van, mint ez itt ahova most irkalunk es mar kitiltottak egy halom kulfoldi tevet, musort, ujsagot, nem nyugatot, hanem sajatot is,
peldaul meduza.io, meg van meg egy par.

csak az megy naluk amit putyin caruska enged. ennek van elonye is, a lakossag birka, a szovjet rendszerben ehhez szokott hozza.

az orosz propagandat regen be kellett volna tiltani, csak orultek nyugaton is az oligarchaknak, lasd abramovics cselzije.

most meg hirtelen a nyugat eszbekapott.
tessék a másik oldalt is ada tenni cnn, bbc, és társaik. ha már írkálunk, mert az se különb
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 493
113
A Kronen Zeitung szerint egy cseh vâllalat hajlandó az ukrân fronton szolgáló vagy sérült technikát szervizelni és kijavitani. (Excalibur?)
 
  • Tetszik
Reactions: Ratamahata

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Sojgu három hét után először nyilatkozik az ukrajnai háborúról....

Szerhij Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, hogy Oroszország "következetesen végrehajtja a donyecki és luhanszki népköztársaságok felszabadításának tervét".

Szerinte az USA és más nyugati országok mindent megtesznek azért, hogy "a lehető legjobban meghosszabbítsák" a háború menetét.

"A külföldi fegyverszállítások növekvő volumene egyértelműen azt mutatja, hogy a kijevi rezsim provokálására törekszenek, hogy "az utolsó ukránig" harcoljanak" - mondta a miniszter.

Sojgu az utóbbi időben nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és nem is nyilatkozott. Márciusban a média és a kommentátorok találgattak az egészségi állapotáról, mivel ő sem nyilatkozott sokáig nyilvánosan. Utoljára március 29-én szólalt fel nyilvánosan.

Szerhij B+???
Eddig is tudtuk honnan fúj a szél, de ez aztán világos állásfoglalás :D:D:D
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Hogymit csinált a nyugat? Az EU éppen a szemünk láttára lövi fejbe magát! :)
szerintem azok az oroszok akik ezt teszik.

de igen az euban lesz gazdasgi visszaeses, de itt csak az energia a gond.
az oroszoknak olaj gazon kivul semmijuk sincs amit el tudnak adni.

orosz film, mozi, app, facebook, zene, auto, semmi.
mit vett barki utoljara ami igazi orosz cucc.

world of tanks belorusz, azonkivul ?
ukrajnaval majdnem annyit exportaltunk mint az orosszal, pedig orosz 3.x akkora piac lehetne.


oroszorszag a vilag gdpjenek 1.68%-at adja

az eu 15%-ot.


szoval egy orosznal 5x-10x nagyobb gazdasag majd tonkremegy, mikozben az orosz majd szarnyal ?

nem fog az orosz sem csodbe menni, de nem fog noni a gazdasaguk, orulhet ha szinten marad.
meg ha ukrajnat elfoglaljak akkor sem, sot.