[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
"Ha a parlament szerint a háború célja Oroszország megsemmisítő veresége és a két nagyhatalom közötti egyensúly hosszútávú eldöntése Amerika javára, akkor csak a totális háború lehetséges, amelyben Németország és Nyugat-Európa az amerikaiak proxy-háborúját vívja, és elfogadja Európa hadszíntérré válását."


Megoldás: Új koalíció az elmebetegek nélkül!
Ennél, jóval komolyabb indoka van, ennek a háborúnak. A kiváltó generátor, a túl-civilizálódásunk!
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 726
45 497
113
Az orosz védelmi minisztérium összefoglalója a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről 2022.04.29.

▪️Nagy pontosságú, levegőből indított rakéták 38 katonai létesítményt értek találat B. Közülük: 20 szakaszerőd, 11 ember- és haditechnikai állomáshely, egy üzemanyagraktár Volnoe Polje település közelében, valamint egy radarállomás Pechenegi közelében.

▪️Az orosz légierő hadműveleti és katonai repülése 22 ukrán katonai létesítményt támadott. Ide tartozik öt szakasz erődítménye, 13 olyan terület, ahol az embereket és a katonai felszerelést koncentrálják, valamint négy rakéta- és tüzérségi fegyver- és üzemanyagraktár Szeverodonyeck, Cservonne és Belogorje településeken.

▪️A nap folyamán három ukrán katonai létesítményt ért csapás. Megsemmisült egy Buk-M1 föld-levegő rakétaindító ADAMOVKA közelében, valamint az ukrán légierő egy Mi-24-es helikoptere egy Csugyevához közeli helyszínen.

▪️A tüzérségi egységek találatai: öt parancsnoki állás, 13 erődítmény, 64 ember- és katonai felszerelés-koncentrációs terület, valamint hét tüzérségi állás. A csapások következtében több mint 200 nacionalista és 32 darab különböző típusú páncélozott felszerelés és jármű megsemmisült.

▪️Orosz légvédelmi eszközök hat ukrán pilóta nélküli légi járművet semmisítettek meg Zavody, Szemenovka, Rubizhne, Cservonnij Oskol, Szuhaja Kamenka és Ljubimovka települések felett. A nap folyamán három ukrán Tochka-U rakétát lőttek le a levegőben Izyum, NOVOYA DMITROVKA, SUKHA KAMENKA, valamint TOPOLSKOYE település közelében lévő Smerch többszöri indítású rakétavetők felett.

A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 142 repülőgépet, 112 helikoptert, 640 pilóta nélküli légi járművet, 279 föld-levegő rakétarendszert, 2646 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 305 többszörös rakétavetőt, 1184 tábori tüzérségi és aknavetős eszközt és 2475 különleges katonai járművet semmisítettek meg.
t.me/rusvesnasu

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
 

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
https://news-front.info/2022/04/29/...operativnaja-svodka-29-aprelja-obnovljaetsja/

Ukrajna ma leállította a nyugdíjak és egyéb járadékok kifizetését az orosz ellenőrzés alatt lévő Herszoni területen, ahol május 1-jétől a rubel hivatalos fizetőeszköznek számít majd a hrivnya mellett. Egyébként tegnap érte el a rubel értéke az euróhoz képest pontosan a dupláját (1 euró 75 rubel a március 8-i 150 helyett) a háború elején tapasztalható minimumnak...
Mellesleg, ez is be lett tervezve! Akadálymentesen haladnak a tervezők a CÉL felé!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Április 29-én orosz tengeri Kalibr rakéták megsemmisítettek három erőmű-alállomást Fastov, Krasnoselka és Polonnoye vasúti csomópontok területén.

Április 25-én orosz rakéták hat vontatási alállomást semmisítettek meg a Krasznoe, Zdolbunov, Zsmerinka, Berdicsev, Kovel és Korosten pályaudvarok környékén.

Az állomásokat külföldi fegyverekkel és katonai felszerelésekkel látják el az ukrán csapatok számára a Donbass régióban. A vasúti kommunikáció Ukrajna nyugati részén szinte megbénult.
Ukraine-map-strikes-768x543.jpg

 

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
Az orosz Szu-25-ös támadórepülőgépek a DPR-ben rendkívül alacsony magasságban érik el a célt. 2022. április 28.
Radar alatt mennek.......szerintem. Ott, nem veszélyes, ahol alattuk, ilyen a berendezés.
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and paul64

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 598
93
Ezek nem ismerik a füstgránátot? Legalább dobnának ki kettőt az utcán történő átfutás előtt, hogy ezzel is gátolják az ukránokat a célzott tűzvezetésben. Ha nem lépnek túl ezen a balfaszkodáson, ez a kis kaland nagyon sokba fáj majd a végelszámolásnál az orosz haderőnek.
Ez a videó kevesebb vágással mutatja be az esetet. Hogy úgy mondjam, realistább. A sebesültet mentik, használnak füstgránátot, valamint jön egy BTR erősítésnek. (Amúgy hibáztak. Az elején azt kérdezi a "hang"; "Fedeztek?" válasz a rádióból: "Igen, igen".
Késtek. A zavaró tüzet is pár másodperc "blokk" után kezdték lőni. A "hang" sürgeti is...némi anyázással nyomatékosítva.)

video
 

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
Ennél, jóval komolyabb indoka van, ennek a háborúnak. A kiváltó generátor, a túl-civilizálódásunk!
@paul64 Bővebben, ha már, így reagáltál rá:
Örök igazság, hogy az a jólét, amiért a szüleid/őseid dolgoztak meg, elpuhít, semmirekellővé tud tenni. Nem törvényszerű, de annál nagyobb esély van rá, minél jobban elkényelmesedettebb civilizációban szocializálódsz, hogy egy életképtelen sz.rházi leszel! <- Negatív kihatású, vertikális mobilizációnak nevezi a szociológia.
A tudatlanság (értsd: faragatlanság, kulturálatlanság, tanulatlanság, ostobaság) eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban, az egyre gyakoribb ego-túltengés által okozott, önpusztító agressziótól, egészen a közveszélyességig fajul, ami, kétségkívül, tulajdonképpen nem más, mint az emberfaj, kollektív öngyilkossága.
+
És, mivel teremtődött ez meg?

"Mennél több robotot használ az ember, annál inkább kiszolgáltatottá válik saját teremtményének. Annál jobban és többet kell alkalmazkodnia. Mert, bár a robotok vannak az emberért, végül megfordul a dolog. Az ember él majd így, hogy működhessenek a robotok.

Minél inkább robotizálódik az ember környezete, hogy az embernek könnyebb legyen, valami furcsa paradox módon nem lesz könnyebb, maga az ember válik robottá, robotosodik el. Ha így tetszik, a robotok uniformizálni fogják az embert. így könnyebb a robotoknak. Az ember lesz a robotokért." - Soós Szilárd - Drónok harca (2012.11.21.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 089
88 099
113
Civil, mi, meg az apjafaxa!

FRhw7oSXoAE24rA


Szerintem a nő is Azovos. Esküszöm láttam már képen, amin valami olyasmi volt, hogy miként is harcolnak a nők a megszállók ellen, és bemutatott pár náci sunát.

Tényleg, kinek akarják ezt a baromságot beadni? Ki veszi azt be, hogy civilek, amikor a helyi "főparancsnok" is már civil dzsekiben nyilatkozik????
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 726
45 497
113
A KÖLCSÖNBÉRLETI TÖRVÉNYJAVASLATOT JANUÁR 19-ÉN TERJESZTETTÉK BE A SZENÁTUSBAN!!!

Olvasóink elmondták, hogy a Lend-Lease törvényjavaslatot jóval az EWS előtt nyújtották be a szenátusba.

A sunyi amerikaiak mindent megtettek, amit csak tudtak, hogy a háborút tovább szítsák, és továbbra is elárasszák fegyverekkel, nem is beszélve arról, hogy egyenesen nácikat támogattak.
@OpenUkraine