[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 827
113
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Jó olvasást! Talán világosság gyúl az agytekervényeidben mit és miért is mondott Lavrov.
Elolvastam.
Jó nagy konteós ökörségeket.
Számomra ebből az a tanulság, hogy mekkora a zavar a ruszki külpolitikában, ha Lavrovnak -akit egyébként a világon szinte mindenhol az egyik legtehetségesebb orosz politikusnak tartanak - ilyen f@szságokat kell kifelé kommunikálnia...

Te komolyan azt gondolod hogy ő hiszi is ezt amit itt mondott ?
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Nagyon úgy néz ki hogy a donbaszi offenzíva is megakadt, az orosz hadsereg meg annyira leamortizálódott hogy évekbe telne helyreállítani. Már csak az a kérdés hogy Putyin elfogadja e a kudarcot vagy emeli a tétet és atomot vet be.

Teljes mozgósításnak sok értelme nem volna, mert az brutálisan növelné az áldozatokat, pedig már így is túl nagyok.
 
W

Wilson

Guest
Az ukránoknál azt látod, hogy a puccs után folyamatos a más véleményen lévők elhallgattatása és eltüntetése. A kisember csak annyit lát, hogy az életkörülményei még a rossznál is rosszabbak lettek, mert a nyugat sem akart befektetni addig, amíg nincs behúzva neki Ukrajna. Az ukrán jelenleg egy foglyul ejtett nép, aki be van küldve a darálóba az USA geopolitikai érdekeiért. Ha lezárul ez a háború, több lesz ott a törés, mint az egység.

Az meg egy külön kérdés, hogy miféle nemzettudatról beszélsz egyáltalán. Az a fajta erőszakos nemzetkovácsolás, amit ez a primitív előemberi ország próbál végrehajtani, nem állja meg a helyét a 21. században, és épp most szüretelik a primitivitásuk gyümölcsét. Fogyasszák egészséggel.
Szerintem te teljesen fordítva ülsz a lovon és nem látod objektíven a helyzetet.

Mivel az ukrán kiskatona aki ott ül a lövészárokban és már 70 napja harcol az Orosz haderő ellen nem az USA érdekei nem Zelenszkij vagy bármilyen propaganda miatt kockáztatja az életét ez nem így működik amikor az orosz tüzérség lő rád semmilyen propaganda nem tud a harctéren tartani.Ha tetszik neked vagy sem de az a helyzet ,hogy az ukrán katonák a saját hazájuk a saját szeretteikért harcolnak és ez a közös küzdelem alakítja ki az ukránokban a nemzettudatot ehhez semmi köze nincs Zelenszkijnek.

Ami pedig ezt a kijelentéseket illeti.

"Az a fajta erőszakos nemzetkovácsolás, amit ez a primitív előemberi ország próbál végrehajtani, nem állja meg a helyét a 21. században, és épp most szüretelik a primitivitásuk gyümölcsét."

A nemzethez a nemzettudathoz kellenek a honvédő háborúk amelyek véresek, ez kortól független tény.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Eddig mik voltak az ukránok, ha nem egy nemzet? Csak nem Putyinnak volt igaza?
És valóban egy nemzetté válás szemtanúi volnánk?
Én inkább egy Ukrajna nevű ország romba dőlését látom.
Az ukrik azt hiszik ők attól lesznek nemzet,hogy minden épületet kék sárgára festenek,még a kutyaólat is.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 551
15 357
113
A háború eseményeinek teljes ignoritása, a társadalmi és történelmi ismereteket nyomokban sem alkalmazó hozzászólások miatt javaslom a topik felfüggesztését. Ebben a topikban (sem) lehet cél a magyarság egységének aláásása.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Izraelnek van egy komoly előnye: Arabok fenyegették, nem oroszok :)
Ukrajna egyébként sokkal jobb helyzetben volt / van földrajzilag, mint Izrael, nekik mindössze annyit kellett volna tenni, hogy nem bosszantják fel az oroszokat, és minden okés volna. De még ezt sem sikerült kivitelezni.
De a túlerő az túlerő.

Elcseszték az ukránok?
Úgy néz ki, elcseszték.
Mi elcsesztük anno a törökkel?
Elcsesztük.
Nekünk is vazallus állammá kellett volna válni, és akkor nem irtanak ki minket, nem lesz 150 évig hadszintér az ország.
A görögök, bolgárok is túlélték...
De akkor az országunk vezetői a harcot választották.
Biztosan voltak akkor is olyan magyarok, akik a török előtti meghunyászkodás mellett kardoskodtak.
Igazuk lett volna?
Mai értékrenddel szemlélve, igen.
Utólag marha könnyű okosnak lenni...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Az előbb nemzetközi jogról beszéltél, azt mondod, hogy nem annektálás, de ha más szerint az, akkor atomoznál?

Miért
Döbbenet...
Megint a saját érzelmi szempontodból dobtad össze ezt a kommentet.
Miért rólam beszélsz? Én nem vagyok Oroszország. Nem vagyok Putyin. Mi az, hogy atomoznék?
Ez a helyzet pontosan ugyan az, mint ami a támadás megindítása előtt volt.
Mindenki, aki egy kicsit is figyelt, tudta, hogy támadásra készül Putyin. Te magad is. Te voltál itt a Forumon a kevesek egyike, aki tudtad, hogy Putyin meg fogja indítani a támadást. A támadást viszont előtte megelőzte a LDNR köztársaságok hivatalos elismerése.
Megindíthatta volna korábban is a támadást? Persze!
Ennek ellenére fent akarja tartani - és ezzel erősen kigúnyolni - a nemzetközi jogi kereteket. Ráadásul ezzel igen erősen rávilágít arra, hogy a nyugati vezetők korábbi tevékenysége vitte ebbe a helyzetbe a nemzetközi jogot.

Az atommal kapcsolatban pedig már korábban kifejtettem a véleményem.
Tud olyan atomcsapást mérni, amelyiknek inkább irgalmatlan erejű figyelmeztető hatása lesz Ukrajnának és főleg a NATO országoknak.
Ezen országok nyilvánvalóan megkérdőjelezik Oroszország erejét, pedig nagyon nem kellene. Mi több megpróbálnak gúnyt űzni a dologból.

Továbbra is az a helyzet, hogyha a NATO tagállamok annyira szeretnének egy újabb világ- és atomháborút, akkor már régen ott lennének a csapataik saját jogon Kelet-Ukrajnában. Mégsincsenek ott.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Te megvédenéd Magyarországot Putyin támadásától? Hogyan? Ököllel visszaütöd az Iszkandert?
Tudod te, mi az a háború?
Szerinted a “de legalább megpróbáltuk” , meg a “részvétel a fontos” jellegű romantikus bulika? Itt a második helyezettet úgy hívják, hogy romhalmaz.
Mivel akarod megvédeni ezt az országot?

Már ezerszer leírtam, hogy a Magyar Honvédség feladata nem az ellenség megállítása, vagy visszaverése, hanem a háború megelőzése és a diplomácia megtámasztása, békeidőben.

Ez az ország a mérete és elhelyezkedése okán képtelen háborúzni.
Az orosz hadviselés lényege, hogy felvonul erővel, még megadhatod magad.
Majd, ha beleállsz és erődítesz, a lakosság közé menekülsz, akkor velük együtt lő szét.
Végül, ha még ezután is kitartasz, addig barmolja szét az országod, hogy végül ne legyen már mit megvédeni.

Magyarország szerinted azért maradt fenn, mert mi mindig sikeresen megvédtük magunkat és visszavertük az ellenséget?
Tudod te, hogy hogy nézett ki ez az ország 1944 nyara előtt?
És hogy nézett ki 1945 tavaszára? Nagyon megérte…

Gyáva népnek nincs hazája, de a hősök mind a temetőkben nyugszanak.
.
.
Igazad van. A Magyar Honvedsegnek nem tud feladata lenni ellenseg visszaverese, kicsi az orszag, keves a katona, a fegyverzet is elegtelen.
Annyiban kiegeszitenelek, hogy a honvedseg feladatanak kellene lennie viszont, hogy ugyan nyilvan nem gyözi le az ellenseget, de ha valameddig fel tudja tartoztatni, pl amig a NATO csapatok beerkeznek, az mar egy tenyleges eredmeny.
(Ehhez persze nem L-39NG-re kene nyilt szinen ellopni a katonasagra szant penzt, es persze titkositani az "uzlet" reszleteit, hanem valodi celt szolgalo beszerzesek kellenenek.)
.
Azzal maximalisan egyetertek, hogy a tulerövel szembeni hösködes ertelmetlen. (Dugovics Titusz pedig nem ugrott le a törökkel, nem is letezett, csak kesöbb a XIX.szazadi hazafias propaganda talalta ki)
 
  • Tetszik
Reactions: Spartan.asfv
W

Wilson

Guest
Eddig mik voltak az ukránok, ha nem egy nemzet? Csak nem Putyinnak volt igaza?
És valóban egy nemzetté válás szemtanúi volnánk?
Én inkább egy Ukrajna nevű ország romba dőlését látom.
Ha hiszed ha nem az ukránok eddig jobbára csak a nevükben volt nemzet, és igen Putyin ezzel az invázióval gyakorlatilag hozzájárul az ukrán nemzettudat kialakításához.
Sajnos a honvédő háborúk már csak ilyenek nem úszod meg a saját országod pusztítása nélkül.

Ami pedig ezt a kérdéseket illeti....

"És valóban egy nemzetté válás szemtanúi volnánk?"

A válasz egyértelműen igen az invázió előtt Ukrajna egy végletekig megosztott ország volt ,.amely csak a nevében volt nemzet, de idestova 70 napja Harkovtól Munkácsig gyakorlatilag " minden" ukrán felsorakozott Ukrajna védelmében az oroszok ellen.
Nem omlott össze az államszervezet a haderő és akik egy utolsó bohócnak tartottak Zelenszkijt azok is felsorakoztak mögötte, mivel úgy érzik, hogy most Ukrajna léte forog veszélyben..
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Most egyébként mi lett a végleges: HU megvétózza az olajat, vagy felmentést kap?
Jelen kommunikáció szerint, ha nem kap elég puffer időt, akkor megvétózza.
De megint mi a pöcs ez a HU-zás. Nem tudod leírni, hogy Magyarország? Vagy mi a tök? Vagy most már csak autojelzésekben meg domain rövidítésekben vagy hajlandó kommunikálni?
De akkor hogy lemenjek a szintedre:
SK és CZ is vétózni fog, nem csak Magyarország, amennyiben 1 évet kapnak az átállásra.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Igen, az eredménye meg is van sajnos. A mongolok ellen még csak-csak érthető, mert ők tényleg csak rabolni és fosztogatni jöttek, de elég sok olyan háborúba álltunk bele, amelyet ha több ésszel és diplomáciával, illetve kevesebb hősiességgel és bátorsággal közelítünk meg, akkor most egy kicsit erősebb és nagyobb nemzetünk, országunk volna.
Ezt nem tudhatjuk.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 319
10 804
113
De a túlerő az túlerő.

Elcseszték az ukránok?
Úgy néz ki, elcseszték.
Mi elcsesztük anno a törökkel?
Elcsesztük.
Nekünk is vazallus állammá kellett volna válni, és akkor nem irtanak ki minket, nem lesz 150 évig hadszintér az ország.
A görögök, bolgárok is túlélték...
De akkor az országunk vezetői a harcot választották.
Biztosan voltak akkor is olyan magyarok, akik a török előtti meghunyászkodás mellett kardoskodtak.
Igazuk lett volna?
Mai értékrenddel szemlélve, igen.
Utólag marha könnyű okosnak lenni...
Mondjuk az ukránokkal kapcsolatban ezt előre is sokszor hangoztattuk már. Nem kell / kellett különösebb jóstehetség annak megítéléséhez, hogy ha kirobbantják a háborút, akkor megszívják. A szívás mértéke volt az egyedüli kérdés számukra.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 319
10 804
113
Ezt nem tudhatjuk.
Tekintve hogy gyakorlatilag mindegyik háborúnkból a vesztes oldalon jöttünk ki, azért jó esély van rá. Szerintem nincs még egy olyan még létező ország a Földön, ahol csak vesztes harcokat tudnak ünnepelni (vagy éppen megemlékezni róluk).
De ez itt már off, úgyhogy ezt az irányt zárjuk le.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 490
113
Liberálfasiszta?

Viszont a hősi szólamokon túl elegáns nagyvonalúsággal siklasz el olyan apró részletek felett, mint például a mivel? meg a hogyan? kérdése.

Te például mivel és hogyan védenéd meg ezt az országot úgy, hogy ne legyen a lakosság fele elüldözve, a másik fele megnyomorítva, az infrastruktúra 60 százaléka szétbarmolva, köztük az összes híd felrobbantva?
Vagy te is csak egy amolyan “fogjuk meg és vigyétek” hős volnál?
“Felkoncoljuk a csüggedőket! Kitartás!” - aztán te is húzol el nyugat felé.
Volt már ilyen hőse a magyarnak…

Gondolkodni kéne, nem romantikázni.
Anekdóta, annak aki érti:
Budapest 1945. Szüleim a 2. kerben laktak. Mellettük egy jogtanacsos. 17 èves fia behivót kapott. Apám azt tancsolta, bujtassàk a gyereket pár napig, amig a front átvonul. A válasz az volt, hogy nem, mert hazaszeretet, becsület, kötelesség, kitartás meg minden. Aztán a fiù elpusztult, teljesen értelmetlenül. A Szülök meg kétsegbe voltak esve, hogy miért nem halgattak apâmra.
De legalább egy hössel több és a háborút is megnyertük. :(
 
W

Wilson

Guest
Én azt látom, hogy az ukránoknak most szakad szét az országuk két nagyobb részre, amelyből senki nem tudja, melyik mekkora lesz és milyen lehetőségeik lesznek a maradék országukban. Mert onnantól, hogy az oroszokkal nem fognak harcolni, a nyugat sem fogja őket annyira tolni pénzzel, mert a nyugatnak is meglesz a maga baja.
Ne gondold ezt az EU már bejelentette azt hiszem tegnap, hogy elindította az Ukrajnának szánt "Marshall segély" felállítását.És amelynek egy részét szerintem az oroszoktól lefoglalt devizatartalék fogja biztosítani.

És nem gondolnám, hogy szét fog szakadni Ukrajna két nagyobb részre, az oroszok max Donbaszt a tengerparti D-DK részeket és esetleg Odesszát tudják leszakítani, de ebben én nem nagyon hiszek látva az eddigi orosz hadműveleteket, és azt, hogy Odessza elfoglalásával az Ukránok tengeri kijárata szűnne meg, azt pedig nem engedhetik meg maguknak.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby