[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
Ha Putyin ilyet tesz, akkor Oroszországnak vége van. Ez a nyugat győzelmével érne fel, amit nem engedhet meg magának. Más részről pedig mindenki meg lesz győzve nyugaton, hogy még több szankcióval és ukránoknak küldött fegyverrel meg lehet buktatni Putyint.
Itt nagyon sokan ezt beszéljük, hogy Putyin nem engedheti meg magának, hogy ne győzzön, vagy hogy elhúzódjon a konfliktus. Ezért sem értjük sokan, hogy miért ragaszkodik ehhez a különleges művelet nevezetű valamihez, mikor egy valós háborút vívnak, és nem csak Ukrajna ellen.
Tényleg nem beszólásnak szánom, de nem kell elhinni az orosz propagandát. Azt sokszor ők maguk se gondolják komolyan.

Teljesen mások a politikai, gazdasági és katonai realitások mint amit az orosz propaganda sugall. Ha Oroszország most száll ki akkor a vereség is kisebb lesz és könnyebb lesz azt kommunikálni hogy győztek. Nyugati fegyver gyakorlatilag végtelen van. Az ukránok nagyon eltökéltek. Az oroszoknak meg tényleg fájnak a szankciók, még a hadiiparuknak is.

Ha Putyin racionálisan gondolkodik akkor visszalép egyet. Nem vagyok benne biztos hogy ez lesz, de remélem.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Alább az interjú képekkel, kanadai oldalról. Aminek örülök, Wali senkit nem ölt meg, összesen két lövést adott le, azt sem emberre, és őszintén beszámol az ukrán fejetlenségről. Szerintem ő is belátja ennek a háborúnak az értelmetlenségét. Sokakat feltüzel a média, és jószándékúan odamennek, aztán a valóság szépen hazaküldi őket. Ez is rendben van, persze aki gondolkodik és több helyről tájékozódik az tudja, hogy az egyetemes emberi értékekért jelenleg az ukrán hadseregben lehet az egyik legkevesebbet tenni. Hacsak nem azért megy oda valaki, hogy elmondja szerencsétlen ukránoknak, hogy használják őket egy csúf játékban. Mindenesetre az ukrán seregnek és a lakosságnak meg pláne kezd elege lenni ebből az értelmetlen háborúból. Látszik, hogy lassan csak a pszichopaták és a soviniszták lelkesek, hogy kiélhetik aljas szenvedélyeiket.



Walinak respect, hogy végül belátta, hogy semmi értelme használnia a fegyverét az ukrán oldalon.
Vali kanadai mesterlövész hazatért és az ukrajnai háborúról beszélt

„Szerencsés vagyok, hogy még élek, a halál közel volt” – mondta a mesterlövész a La Presse kanadai kiadásának adott interjújában.

Miután harckocsitűz alá került, hazatért. Két ukrán hadköteles felállt dohányozni. Vali megpróbálta megállítani őket, de nem hallgattak rá, majd egy lövedék repült feléjük. Az ukránok meghaltak, Vali agyrázkódást kapott: „Halálszag volt. Nehéz leírni, az égett hús, a kén és a vegyszerek szörnyű szaga. Embertelen szag."

Gyakran zűrzavar és káosz uralkodik a földön, ahhoz, hogy felszereléshez jusson, meg kell ismernie bizonyos kapcsolatokat, és át kell élnie "kafkai kalandokat": "Ismernie kell valakit, aki ismer valakit, aki azt mondja, hogy ebben a régi fodrászatban kapsz egy AK-47-et. Minden felszerelést darabonként kell összeszedni, hol itt, hol ott, hol jó állapotban, hol nem.”

Külföldi szakemberek arra számítottak, hogy „kulcsrakész háború” lesz, de végül golyóálló mellények nélkül kerültek a frontvonalra: „a háború szörnyű csalódás”. A külföldieknek élelmet és benzint kellett szerezniük, panaszkodott Vali: „Még élelmet is gyakran adtak nekünk civilek. Ugyanez a benzinnel az autó feltöltéséhez. Állandóan döntenie kell valamiről, ismerni kell a megfelelő embereket.”

Vali bevallja, hogy ő maga csak két lövést adott le az ablakokra, csak „meg akarta ijeszteni” az ellenséget, és valójában soha nem volt az ellenség tűzzónájában: „Ez egy technológiai háború, ahol a bátor ukrán katonák súlyos veszteségeket szenvednek el a tűz alatt, és kihagynak sok lehetőséget a technikai felkészültség hiánya miatt. Vali azzal érvel, hogy ha az ukránoknak kapcsolatuk lenne a tüzérséggel, mint az amerikaiaknak Afganisztánban, akkor "mészárlás" lenne.

Vali végül nem titkolja, hogy szeretne visszatérni Ukrajnába: „Soha nem tudhatod, mikor változtatnak a helyzeten a külföldi harcosok. Olyan, mint egy tűzoltó készülék: használhatatlan, amíg a tűz ki nem kezd."

Vali hazaszökött, és gőzerővel ad interjúkat a kanadai médiának.

rövid kiemelések:
- ez a háború teljes megtévesztés;
- a legtöbb zsoldos visszatért anélkül, hogy valaha is a fronton lett volna;
- az ukrán fegyveres erők parancsnoksága nem tudott mit kezdeni a zsoldosokkal;
- sok a dezertőr;
- fegyvert és élelmet nem adtak ki, mindent magunknak kellett megkeresni;
- Ukrajnában csalási programot szerveztek az Egyesült Államok pénzügyi támogatásának ellopására;
- a zsoldosok egy kis részét az ukrán felderítők kiválasztották szabotázstevékenységre az orosz csapatok ellen.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
590
2 495
93
"HORVÁT ELFOGÁS UKRAJNÁBAN! Vjekoslav megpróbált kitörni Mariupolból, és az oroszok kezébe került"

 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 576
5 981
113
Nem hiába mondják, hogy a cigi öl! :D
.
.
Igazi ukrajna, amit Wali ir, translatorral, de a lényeg átjön:
.
"De akkor is, fegyvert találni, amellyel harcolni lehet, kafkai gyakorlat volt. – Ismernie kellett valakit, aki ismer valakit, aki azt mondta, hogy egy régi fodrászatban adnak egy AK-47-est. Egy ilyet úgy kellett bütykölni, hogy jobbra-balra felszedték a darabokat és a lőszert, sok esetben többé-kevésbé jó állapotú fegyverekkel” – mondja.

Még az étkezést is gyakran a civilek biztosítják. Ugyanez vonatkozik a benzin mozgására a járműben. Állandóan rendszerezni kell magát, ismerni valakit, aki ismer valakit."
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
‼️⚡️Oroszország nem fogja leállítani az ukrajnai különleges műveletet, amíg az el nem éri a lengyel határt - mondta Petr Tolsztoj, az Állami Duma helyettes szóvivője a La Repubblica című olasz lapnak.

"Az Európából [Ukrajnának] nyújtott segélyek és Boris Johnson vagy [az olasz miniszterelnök] Mario Draghi hisztériakeltése ellenére, akkor fejezzük be a műveletet, amikor nekünk megfelel. Azt hiszem, megállunk a lengyel határon" - mondta a képviselő.

A fanyalgó kollégáknak üzenem, hogy akkor is küldhetik a nevetős smilykat amikor az oroszok a lengyel határnál lesznek! :)
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 576
5 981
113
Nem állítom hogy ez lesz, viszont érdekes elemzés és van benne logika. Ez a háború már az oroszoknak is túl drága.

.
.
Ez sima hülyeség. Még ha el is akarja kezdeni a háború lezárását, akkor is max annyit jelent be, hogy újrakezdik a tárgyalásokat.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
‼️⚡️Oroszország nem fogja leállítani az ukrajnai különleges műveletet, amíg az el nem éri a lengyel határt - mondta Petr Tolsztoj, az Állami Duma helyettes szóvivője a La Repubblica című olasz lapnak.

"Az Európából [Ukrajnának] nyújtott segélyek és Boris Johnson vagy [az olasz miniszterelnök] Mario Draghi hisztériakeltése ellenére, akkor fejezzük be a műveletet, amikor nekünk megfelel. Azt hiszem, megállunk a lengyel határon" - mondta a képviselő.

A fanyalgó kollégáknak üzenem, hogy akkor is küldhetik a nevetős smilykat amikor az oroszok a lengyel határnál lesznek! :)
Még sose mondták el hogy mik a célok...
 
K

Kopi2000

Guest
.
.
Igazi ukrajna, amit Wali ir, translatorral, de a lényeg átjön:
.
"De akkor is, fegyvert találni, amellyel harcolni lehet, kafkai gyakorlat volt. – Ismernie kellett valakit, aki ismer valakit, aki azt mondta, hogy egy régi fodrászatban adnak egy AK-47-est. Egy ilyet úgy kellett bütykölni, hogy jobbra-balra felszedték a darabokat és a lőszert, sok esetben többé-kevésbé jó állapotú fegyverekkel” – mondja.

Még az étkezést is gyakran a civilek biztosítják. Ugyanez vonatkozik a benzin mozgására a járműben. Állandóan rendszerezni kell magát, ismerni valakit, aki ismer valakit."
Ezt el nem hiszem. Ahol ilyen allapotok utalkodnanak, az az orszag nem tudna tobb, mint 70 napja dacolni az orosz tamadassal....
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Alább az interjú képekkel, kanadai oldalról. Aminek örülök, Wali senkit nem ölt meg, összesen két lövést adott le, azt sem emberre, és őszintén beszámol az ukrán fejetlenségről. Szerintem ő is belátja ennek a háborúnak az értelmetlenségét. Sokakat feltüzel a média, és jószándékúan odamennek, aztán a valóság szépen hazaküldi őket. Ez is rendben van, persze aki gondolkodik és több helyről tájékozódik az tudja, hogy az egyetemes emberi értékekért jelenleg az ukrán hadseregben lehet az egyik legkevesebbet tenni. Hacsak nem azért megy oda valaki, hogy elmondja szerencsétlen ukránoknak, hogy használják őket egy csúf játékban. Mindenesetre az ukrán seregnek és a lakosságnak meg pláne kezd elege lenni ebből az értelmetlen háborúból. Látszik, hogy lassan csak a pszichopaták és a soviniszták lelkesek, hogy kiélhetik aljas szenvedélyeiket.



Walinak respect, hogy végül belátta, hogy semmi értelme használnia a fegyverét az ukrán oldalon.

Csodalkozom, ugyanakkor elismeresem Vali fele. Egyreszt az oszintesegeert, masreszt ahogy viselkedik. Amikor nagyon felhypeoltak, ellenszenves volt, de belatom tevedtem a megitelesevel kapcsolatban.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Fűnyírást vállalunk :)
280026864_1161584634575754_167139213691765060_n.jpg
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
‼️⚡️Oroszország nem fogja leállítani az ukrajnai különleges műveletet, amíg az el nem éri a lengyel határt - mondta Petr Tolsztoj, az Állami Duma helyettes szóvivője a La Repubblica című olasz lapnak.

"Az Európából [Ukrajnának] nyújtott segélyek és Boris Johnson vagy [az olasz miniszterelnök] Mario Draghi hisztériakeltése ellenére, akkor fejezzük be a műveletet, amikor nekünk megfelel. Azt hiszem, megállunk a lengyel határon" - mondta a képviselő.

A fanyalgó kollégáknak üzenem, hogy akkor is küldhetik a nevetős smilykat amikor az oroszok a lengyel határnál lesznek! :)
Csak ehhez szintet kell lépni az oroszoknak, amit eddig nem akartak megtenni.
Nagyon gáz, hogy több, mint 2 hónap után is ott tartunk, hogy még mindig csak fokozódni tud a háború...
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
‼️⚡️Oroszország nem fogja leállítani az ukrajnai különleges műveletet, amíg az el nem éri a lengyel határt - mondta Petr Tolsztoj, az Állami Duma helyettes szóvivője a La Repubblica című olasz lapnak.

"Az Európából [Ukrajnának] nyújtott segélyek és Boris Johnson vagy [az olasz miniszterelnök] Mario Draghi hisztériakeltése ellenére, akkor fejezzük be a műveletet, amikor nekünk megfelel. Azt hiszem, megállunk a lengyel határon" - mondta a képviselő.

A fanyalgó kollégáknak üzenem, hogy akkor is küldhetik a nevetős smilykat amikor az oroszok a lengyel határnál lesznek! :)

Melyik lengyel határra gondolhatott? A keletire vagy a nyugatira? :rolleyes: