[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 307
113
Gondoltam, hogy erre a posztomra is rárabolsz. :)
Tehát mégegyszer. Nem azt írtam, hogy a náci ukrán "honvédők", hanem azt, hogy az azovos nácik. Tehát az ukrán hadsereg állományában vannak azovosok akik nácik. Wilsonok szövegértés! :);)
az azov nem tagja az ukrán hadseregnek.
még pártjuk is van az ukrán parlamentbe ...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Csak neked :)
"A hiányt azért is különösen nehéz lesz megoldani, mert a világ híján van félvezetőknek, ami szükségesek a rakéta elkészítéséhez."

A félvezetők gyártásához pedig elengedhetetlenek a ritka földfémek.

"Kínában termelik ki a legnagyobb mennyiségben a ritkaföldfémeket a világon, a globális termelés mintegy 85 százaléka onnan származik. Az ásványoknak ez az összesen 17 kémiai eleme kulcsfontosságú alapanyagnak számít az elektronikai termékek, félvezetők, valamint különféle hadiipari felszerelések gyártásában."

A kör bezárul! :)
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Egy érdekes és elgondolkodtató írás:

" Tegyük fel, hogy Románia néhány évvel ezelőtt puskalövés nélkül elfoglalta Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Majd idén egy februári napon légicsapásokkal megsemmisíti a légierőnket és a katonai infrastrukturánk jó részét, miközben csapataik átlépik a határt. Békéscsabát és Debrecent néhány nap alatt elfoglalják, Szegeden kemény városi harcok kezdődnek, melyek most érnek véget a védők vereségével. Az utolsók épp most teszik le a fegyvert a Pick gyárban. Szentesnél szintén most zárnak katlanba újabb több ezer magyar katonát.
Korábban Budapest körül is voltak harcok, a támadók Solymárig és Gödöllőig jutottak, míg végül a kivonás mellett döntöttek. De azóta az agglomeráció romokban hever, a fővárosban is nagyjából megszűnt az élet. A hadseregünk egyetlen sikere jelenleg, hogy a Miskolcot ostromló csapatokat visszaszorította Szerencsig. Az országra záporoznak a légicsapások, még a legtávolabbi pontokat, Sopront és Szombathelyt is rendszeresen bombázzák. A népességből másfél millió már külföldre menekült. Civileknek már esélytelen üzemanyagot vásárolni.
Mindezek tetejében a miniszterelnökünk Stohl András, aki épp aszerint kommunikál, hogy miből mennyit szippantott. A kormánya többsége is hasonló kaliberű emberekből áll.
Na egy ilyen helyzetben a legutolsó dolog, amit tennék, hogy arról beszélnék, hogy milyen jól állunk, milyen közel a győzelem, és hogy épp mennyire omlik össze az ellenségünk."
G.F. Facebook
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Onrendelkezesrol embertelen meg beszelni is akmor, ha egy AK van a hatad kozepere iranyozva... Valoszinuleg azt is megszavaznad ilyen korulmenyek kozott, hogy neger vagy...
Az égről is lehazudod a csillagokat? Miről beszélsz te? A több millió oroszról van szó akiket üldöz az ukrán kormány évek óta. A zsidók önrendelkezési jogáról is embertelen lett volna beszélni a 2. Vh alatt? Hasonló törvényeket hozott az ukrán állam. Nyelvhasználat korlátozása, orosz média és pártok üldözése, autonómiakövetelés elutasítása, demokratikusan megválasztott kormány megpuccsolása, minden előzményt semmisnek nyilvánítasz, és most már egyenesen embertelen az önrendelkezésről beszélni is? Micsoda náci logika ez? Ha Székelyudvarhelyen levernének a románok egy magyar tüntetést, akkor is azt mondanád hogy a magyar fegyverekkel a hátukban nem beszélhetnek a székelyek az önrendelkezésről? Vérlázító, ahogy szőnyeg alá söpröd az egész orosz etnikum kérdést Ukrajnában!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113
A hazájukat védték, melyben a nácik voltak uralmon.

Persze ebben a megközelítésben is van igazság. De a náci rezsim nem a németeket képviselte, nem a népszuverenitáson alapult. A vezetők maguktól sosem adták volna fel, belülről nem lehetett felszámolni - pedig még próbálták is, így maradt az hogy fizikailag kellett szétverni. A németek is, főleg ők, jártak volna jól, ha előbb van vége a náciknak és nem kerül fél Németország az oroszok érdekszférájába.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 307
113
2014.november 11-én hivatalosan is felvették az AZOV-ot az Ukrán Nemzeti Gárdába .

és mielőtt vita kerekedne belőle, egy kérdés .. a magyar ÖTT része-e a magyar honvédségnek ?
igen teljes mértékben mert a honvédség struktúrájába működik (nincs külön parancsnokság alatt) és honvédségi költségvetésből... Minden tartalékos honvédségi alkalmazott és ugyan azt az esküt teszi le mint a szerződéses állomány.
Ött annyira honvédség mit a szerződésesek. ennyi erővel csak a hivatásososk a honvédség (ez persze nem igaz) hisz ugyan olyan szerződést köt egy ött-s mint egy aktív szerződéses csak a szolgálati időbe van eltérés. ha jobban tetszik más munkarendbe dolgozik. a tartaléékos békeidőbe kb mint egy cégnél a részmunkaidősök. vagy nem állandó munkarendesek. 2. állásosok.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 507
15 681
113
Fogalmad sincs milyen véleménydiktatúra van az oroszoknál...
Arról viszont van, hogy nyugaton milyen: kanadában konkrétan lecsuknak, ha a "kanadai alkotmánnyal ellentétes nevelésben részesíted a gyermeked" és el is veszik a családtól... elegendő ha azt mondod a gyereknek, hogy ne legyél homoszexuális vagy ne műtesd át magad.
 
W

Wilson

Guest
2014.november 11-én hivatalosan is felvették az AZOV-ot az Ukrán Nemzeti Gárdába .

és mielőtt vita kerekedne belőle, egy kérdés .. a magyar ÖTT része-e a magyar honvédségnek ?
Az Ukrán Nemzeti Gárda az Ukrán Belügyminisztérium alá tartozik , tehát az Ukrán Nemzeti Gárda nem az Ukrán hadsereg része...
Eredetileg a Verhovna Rada közvetlen irányítása alatt álló ügynökségként hozták létre..
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Nincs itt semmi szövegértési probléma csak kíváncsi voltam ,hogy tudod-e, hogy mennyi az Azov valós létszáma és ez mekkora százaléka az ukrán hadseregnek.
A történet diszkrét bája az, hogy az ukrán hadseregben harcolnak nácik, akiket a nagyon polkorret (érts pl. antiszemitizmus elitélése) nyugati országok pénzügyi és fegyveres támogatásban részesítenek. Most jön a Wilsoni replica: De hát ez csak elenyésző szám és különben is, az ukránok a hazájukért harcolnak. Na ilyenkor minden normálisan gondolkodó ember fel tekint, és azt figyeli hogy mikor szakad le az ég! :)
 
W

Wilson

Guest
A történet diszkrét bája az, hogy az ukrán hadseregben harcolnak nácik, akiket a nagyon polkorret (érts pl. antiszemitizmus elitélése) nyugati országok pénzügyi és fegyveres támogatásban részesítenek. Most jön a Wilsoni replica: De hát ez csak elenyésző szám és különben is, az ukránok a hazájukért harcolnak. Na ilyenkor minden normálisan gondolkodó ember fel tekint, és azt figyeli hogy mikor szakad le az ég! :)
Az Azov ezred az Ukrán Nemzeti Gárdába van integrálva amely az Ukrán Belügyminisztérium alá tartozik ,tehát így az Azov ezred nem az Ukrán hadsereg része .
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 894
113
Hivatalosan az Ukrán Nemzeti Gárdába vannak integrálva..
a nemzeti gárda meg a belügyminisztériumhoz tartozik
annó az ss felépítése volt hasonló, azoknak is meg volt a sajátos kapcsolatuk a wehrmachttal, és az ss-en belül is külön kasztot képviselt a waffen ss, ahogy a nemzeti gárdán belül is kaszt az azov
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Ja és kivonulnának az oroszok.....:)

Amúgy nagy bajban lenne Oroszország ha a magukat orosznak vallók alapján húznak meg a határokat....:)
Ennyivel elintézed? Micsoda európai gondolkodás! Nagyívben teszel a kérdésre, soha nem adtál még egy értelmes választ rá. Ugyanazt csinálod mint az EU vezetés. TOTÁLISAN LESZARJÁTOK A KISEBBSÉGEKET IS ÉS AZ ÖNRENDELKEZÉSI JOGOKAT IS, de az alap emberi jogokat is, ha oroszról van szó. Nekik nem jár a nyelvhasználat, nem jár az autonómia, akarhány millióan vannak, ők nem tüntethetnek a kormánypuccs ellen, nem lehetnek pártjaik, médiáik, és most már egyenesen a KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG elve alapján kezeltek mindent ami orosz! Ez bizony középkor, de legalábbis 20 századi totalitarianizmus! Ezen eszmék ellen vonult fel a nyugat a 2 világháborúban, most pedig önmaga is fertőzötté vált általuk. És aki nem fogadja el az új világrendet azt putyinistának tituláljátok. Tisztában vagy vele, hogy milyen világrend mellett kardoskodsz itt reggeltől estig?
 
W

Wilson

Guest
a nemzeti gárda meg a belügyminisztériumhoz tartozik
annó az ss felépítése volt hasonló, azoknak is meg volt a sajátos kapcsolatuk a wehrmachttal, és az ss-en belül is külön kasztot képviselt a waffen ss, ahogy a nemzeti gárdán belül is kaszt az azov
Tehát az Azov nem az ukrán hadsereg része.