[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Azon csodálkoztak, hogy nem keverték le azonnal, egy a Kreml egyik szócsövének tekinthető műsorban.
Nem nagyon akarod megérteni. Az egy vadkapitalista médiatermék, a lényege a nézettség. A muzsik az esti vodka-uborka mellé megtalálja benne azt a "VALAKI"-t akivel egyetért, ezért nem kapcsol el.
A "furcsa" az, ahogy ebből az orosz bulvárból a nyugati sajtóban hírt csinálnak, kizárólagosat, manipulatívat.
(Nem volt egyszerű rátalálni az eredeti anyagra, "valamiért" nem listázta a híresen független kereső...)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Az aktív védelmet nem a szentelt vizes videón láttam látni véltem, ha nem annyira kor a gyárat mutatták és valami színes rajzokkal szerepeltek a tankok mellett. Feltűnt hogy a torony oldala más lenne, és a torony oldalán a videón feltűntek érzékelők! Nem stóra mert azt ismerem az elöl van . Az is feltűnt hogy a tornyot szállítás előtt gondosan betakarták a három kívül.
szerintem ez a videó lesz amit kerestél :)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 896
11 282
113
Nem volt időm nézni a fórumot. Mariupolban a katakombákban találtak valami óriás titkot? Mert azt mondták tele lesz mindenféle laborral, titkos dologgal, rejtélyekkel, UFO-kkal, NATO hadtestekkel, meg még a szar tudja mikkel.
He?
Vót ott valami?

Szerintem meg nem jott ki az osszes kapros a kazamatakbol, egyenlore meg az oroszok nem mentek be oda atvizsgalni, atnezni... valszeg a kozeli napokban fog megtortenni. Aztan kiderul van/volt-e ott valami erdemleges.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 864
27 413
113
Hát ez b+ itthon a maradék anno kulturelitnek nevezett szarházi söpredék utolsó villanása egy szemét náci ukrán nagykövet ócska feljelentése után.

Aki benne van, hogy ezért ezt megtegyék ITTHON, nem hoholföldön, annak b+ rövid úton el lehet húznia a frontra harcolni, ha már ennyire meg van rendülve. Elképesztő. Meg az is, hogy egy náci nagykövet irányít ITTHON, nem hoholföldön. Sárga verescsillag nem lesz? Vagy fordított ukrán zászló Z betűvel?

Ha a csaj zsidó, sima fajgyűlöletnek is el lehet adni. Ki tudja mi van benne, mert ahogy olvasom, ukrán-amerikaiként (jelentsen is ez bármit Ukrajnában, főleg, hogy a full kormány ilyen) lengyel vér is van benne, ami bármi felé is elviheti az őseit ...
Nem kanadai? Én úgy tudom, Ukrajnában született, de még nagyon kicsi volt, amikor a szülei kivándoroltak. A lényeg az, h baromi jó zongorista. És koncert alatt nem politizál.
A másik fele a dolognak, h Bán Teodóra nincs erős pozícióban, a főváros megpróbálta leváltani, szóval valszeg fél a nő, úh inkább enged. Szomorú :(
 
W

Wilson

Guest
Nem nagyon akarod megérteni. Az egy vadkapitalista médiatermék, a lényege a nézettség. A muzsik az esti vodka-uborka mellé megtalálja benne azt a "VALAKI"-t akivel egyetért, ezért nem kapcsol el.
A "furcsa" az, ahogy ebből az orosz bulvárból a nyugati sajtóban hírt csinálnak, kizárólagosat, manipulatívat.
(Nem volt egyszerű rátalálni az eredeti anyagra, "valamiért" nem listázta a híresen független kereső...)
Persze, eddig minden ilyen vagy ehhez hasonló véleményt azonnal lekevertek csak ez csúszott át "véletlenül" a rendszeren.Ráadásul ez a csóka nem egy szakadt celeb, vagy média munkás volt.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
⚡️EXKLUZÍV HÍREK⚡️

Daniel Levin katonai tudósító felvételeket mutatott a legyőzött AFU-állásokról. A nacionalisták megpróbáltak visszavonulni, de nem sikerült. Az orosz tüzérség pontosan célba talált.

Egy AFU harcos telefonjáról készült videófelvétel is rendelkezésünkre áll, amelyet a Rosgvardiya tisztjei fedeztek fel a legyőzött fegyveresek állásainak megtisztítása közben.

https://t.me/anna_news/32284
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 430
113
Állj, állj, állj... Ez igy nem igaz ahogy tálalod...

Azovos hosok nincsenek. Mindenki tudja már hogy neonaci bunozok, kegyetlen haborus bunosok. Mostanra a MSM is levette a kezet roluk.

Magyar honved van, ukran honved nincs. Kulonben is ok ojropat vedik nem a hont. Teruleti tartalekosok, ukran katonak, maganhadseregek, bunozok, nemzeti gardista zaszloaljak, hatarorseg es rendorseg. Honvedseg nincs.

Terrorista poziciokat akkor lone az ukran tuzerseg ha sajat magat lone.
Az ukran csapatok kovettek el emberrablasokat, kivegzeseket. Ők kepeznek gyerekkatonakat, buzditanak civilek, politikusok megolesere.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/05/18/ukran-elnoki-tanacsado-a-megszallo-erok-vedekezesbe-kezdtek/
"UKRÁN ELNÖKI TANÁCSADÓ: A MEGSZÁLLÓ ERŐK VÉDEKEZÉSBE KEZDTEK
Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint az orosz csapatok olyan területeket próbálnak elfoglalni, amelyeket kényelmesen meg lehet védeni.
MINDEN IRÁNYVONALON AZT A PARANCSOT KAPTÁK AZ OROSZ ERŐK, HOGY TARTSÁK A VONALAIKAT. EZEK AZ INFORMÁCIÓK NYÍLT FORRÁSBÓL SZÁRMAZNAK, NINCS ITT SEMMI TITOK, DE A CSAPATMOZGÁSOKBÓL IS ERRE LEHET KÖVETKEZTETNI. OLYAN POZÍCIÓKAT FOGLALNAK EL, AMELYEK KÖNNYEN VÉDHETŐEK”– fogalmazott Aresztovics.
Hozzátette: az orosz erők főleg településeken, dombokon, folyók és szakadékok mentén ássák be magukat. Egyes csapatok tovább nyomulnak, mások pedig “már lövészárkokat ásnak”.
Az elnöki tanácsadó ezekből arra következtet, hogy a megszálló erők védekezésbe kezdtek Herszontól Harkovig. Már csak két irányvonalon folynak támadó jellegű csapatmozgások, ez Izjum és Luhanszk."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 944
82 739
113
Nem kanadai? Én úgy tudom, Ukrajnában született, de még nagyon kicsi volt, amikor a szülei kivándoroltak. A lényeg az, h baromi jó zongorista. És koncert alatt nem politizál.
A másik fele a dolognak, h Bán Teodóra nincs erős pozícióban, a főváros megpróbálta leváltani, szóval valszeg fél a nő, úh inkább enged. Szomorú :(
Na ez a bajom Novák mondatai óta. Becsicskultak. Kevesebb ukri agitpropot kellene nézni és hallgatni! Egyébként ha ezt Orbán hagyja még egyszer megtörténni, ez csak durvább lesz. Ha azonnal elhajtanák a gcibe a nagykövetet és a bandáját elkussoltatnák, akkor rövidre lehetne itthon zárni, de nem kussoltatják el, így csak rosszabb lesz. Mondjuk úgyis megbombariadóztatták volna a koncertet, ennek ellenére ezt NEM SZABAD hagyni, vagy semmivel se leszünk jobbak, mint a külföld, aki orosz macskákat bannol, az LMBTQ nyomulás és a BLM utáni semmittevés után Z betűsöket büntet, és Puskinokat dönt le!

Nincs messze a teljes téboly. Nincs.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Az ukrán fegyveres erők elvágták saját egységeiket Krasznij Liman közelében: katonák ezrei rekedtek az orosz erők bekerítésében.

A helyi lakosok beszámolói szerint (várjuk a fotókat és videókat), hogy az ukrán fegyveres erők büntető különítményei felrobbantottak egy gátat a Szeverszkij-Donyec folyó túloldalán, ezzel elvágták egységeiket a Krasznij Limanból való visszavonulás utolsó lehetőségétől .

Úgy tűnik, Szlavjanszkot és Kramatorszkot védelemre készíti fel az ukrán haderő , tönkreteszi a
terület összes infrastruktúráját, és az ukrán parancsnokság már megfeledkezett Krasznij Lymanról.

Emlékezzünk vissza, hogy pár hete az ukrán nácik először a vasúti, majd a közúti hidakat robbantották fel, így a gátat a kapcsolatra hagyták.

Így, ha az információ beigazolódik, a Krasznij Liman közelében tartózkodó ukrán egységek maradványairól valójában kiderült, hogy körbezárták: várjuk a következő evakuálást.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8313
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 386
8 591
113
⚡️EXKLUZÍV HÍREK⚡️

Daniel Levin katonai tudósító felvételeket mutatott a legyőzött AFU-állásokról. A nacionalisták megpróbáltak visszavonulni, de nem sikerült. Az orosz tüzérség pontosan célba talált.

Egy AFU harcos telefonjáról készült videófelvétel is rendelkezésünkre áll, amelyet a Rosgvardiya tisztjei fedeztek fel a legyőzött fegyveresek állásainak megtisztítása közben.

https://t.me/anna_news/32284

Az alapján, hogy te milyen szorgalmasan, milyen következetesen, milyen stílusban írod az orosz propagandahíreket, nehéz elképzleni, hogy te nem egyfajta hivatásos propagandista vagy itt. Ha csak russzofíl lennél, akkor se viselkednél így. Senki, semelyik oldalról nem ilyen következetes és szorgalmas mint te a "hírek" közlésében.