[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Lassan tényleg realitássá válhat ukrajna felosztása.. nyugati részről is.
Hiszen az egész újjáépítését még az Eu sem szívesen fizetné, Usa gazdi pressziója ide vagy oda...hiszen az Eu láthatta Afganisztánban, hogy az Usa hogy bánik a "szövetségeseivel" = hátrahagyja őket a szarban.
Ne aggódj Ukrajna újjáépítése miatt azt nagyrészben Oroszország fogja állni, a lefoglalt orosz devizatartalék terhére,éppen valamelyik nap említette a német pénzügyminiszter ..
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Ne aggódj Ukrajna újjáépítése miatt azt nagyrészben Oroszország fogja állni, a lefoglalt orosz devizatartalék terhére,éppen valamelyik nap említette a német pénzügyminiszter ..
Mondjuk mire véget ér ez a háború, az újjáépítési költségekhez képest az a 300mrd dollár aprópénznek fog tűnni. Többet viszont az oroszoktól nem fognak kapni, csak azok a területek, amelyek orosz kézen maradnak.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
"És a végére megjegyzeném, jót röhögtem itt mikor a napokban beszóltál valakinek, hogy friss a regisztrációja."
Ő kezdte a személyeskedést, én csak folytattam. :D Figyelj csak, leírom röviden: egyrészt magasról le van tojva, hogy te kit szolgáltál és kit nem, vagy kire-mire szavaztál. Kétségeim vannak afelől, hogy te és a brancsod tényleg Magyarország érdekeit nézitek e... Másrészt gátlástalanul, szinte a hazaárulás szintjén nyomjátok a ruszki propagandát, de szeretném felhívni a figyelmedet, szívni fogtok, méghozzá keményen. ;) Szóval felesleges tovább keménykedni, ezt bukni fogjátok valószínűleg (bizonyos szempontból már most buktátok). Putyin birodalmi vágyai és a Russzkij Mir a végéhez közelednek... Nyugi. ;):)
"Ábrándozás az élet megrontója,
mely kancsalul, festett egekbe néz..." :D
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 402
16 627
113
Mondjuk mire véget ér ez a háború, az újjáépítési költségekhez képest az a 300mrd dollár aprópénznek fog tűnni. Többet viszont az oroszoktól nem fognak kapni, csak azok a területek, amelyek orosz kézen maradnak.
Az oroszoknál ennek ellentételezéseként ugyanúgy le lesz foglalva minden olyan tulajdon,ami az érintett országokhoz fűződik,simán egálba lesznek. Az eredeti orosz területek meg vissza térnek a helyükre.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
A Szenátuson is átment a 40 milliárd dolláros támogatás Ukrajnának. Most már csak Bidennek kell aláírnia.


A 40 milliárdból 9 milliárd az az amerikai készletek újrafeltöltésére megy, ami az Ukrajnának küldött eszközök miatt keletkezett.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
https://karpathir.com/2022/05/19/az...lfoglalt-mariupolba-hogy-lejarassak-ukrajnat/
"AZ OROSZOK “DÍSZBEMUTATÓT” KÉSZÍTENEK ELŐ ÉS “ÚJSÁGÍRÓ SZEMTANÚKAT” INVITÁLNAK AZ ELFOGLALT MARIUPOLBA, HOGY LEJÁRASSÁK UKRAJNÁT
Olekszandr Tkacsenko ukrán kulturális és információpolitikai miniszter óva intette a külföldi újságírókat attól, hogy részt vegyenek az Orosz Föderáció által a megszállt ukrán területeken szervezett sajtóbejárásokon. Erről május 19-én írt a Telegram oldalán.
“OROSZORSZÁG HAZUGSÁFAI ÉS DEZINFORMÁCIÓI HIHETETLEN MÉRETEKET ÖLTÖTTEK. MOST SAJTÓKÖRUTAT PRÓBÁLNAK SZERVEZNI A KÜLFÖLDI ÚJSÁGÍRÓKNAK A MEGSZÁLLT MARIUPOLBAN. AZ ELLENSÉG ELSŐDLEGES CÉLJA UKRAJNA HÁBORÚS SZEREPÉNEK HITELTELENÍTÉSE”– mondta. Elmondása szerint a külföldi médiának szánt speciális “dekorációkat” hoztak a városba: ukrán lőszertöredékeket gyűjtöttek, valamint “helyi szemtanúk” tömegét.
KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZŐ ÚJSÁGÍRÓ KOLLÉGÁK SZÁMÁRA PEDIG SZERETNÉM HANGSÚLYOZNI, HOGY AZ ÁLLAMHATÁR VAGY DEMARKÁCIÓS VONAL ÁTLÉPÉSÉT, A MEGSZÁLLT TERÜLETEKEN VALÓ TARTÓZKODÁST ÉS BÁRMILYEN MÉDIATEVÉKENYSÉGET UKRAJNA TERÜLETÉN A TÖRVÉNYEK SZABÁLYOZZÁK. KÜLFÖLDI ÚJSÁGÍRÓK RÉSZVÉTELE BÁRMILYEN UKRAJNAI SAJTÓKÖRÚTBAN, IDEÉRTVE AZ AGRESSZOR ÁLTAL IDEIGLENESEN ELFOGLALT HELYEKET IS, CSAKIS UKRAJNA TÖRVÉNYEIVEL ÖSSZHANGBAN TÖRTÉNHET” - emelte ki.
A miniszter arra is felszólította a külföldi újságírókat, hogy ne erősítsék az orosz propagandagépezetet"



Az ukránok gyakorlatilag meg akarják tiltani a nemzetközi újságíróknak, hogy Mariupolba, de lényegében bármilyen oroszok által elfoglalt/ felszabadított területre menjenek.
Szigorúan az objektív tájékoztatás jegyében!
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Jó-jó... tételezzük fel valóban megtörtént ez az állítólagos "tönkreverés".

Mi van a mérleg másik serpenyőjében ? Hopp, egy Azovstal.

Vajon melyik ér többet ?
20 BMP1 roncs, aminek a fele ukrán volt vagy Azovstal eleste ? :)

Ahogy nézzük. Azovstal így is úgy is elesett volna. Ha nem tegnapelött akkor holnapután. Így a kitartás szimbólumai lettek az ott harcolók.

A másik oldalon ha átkellnek akkor hátba támadhatták akár bekeríthették volna az Ukrán erőket ami lokálisan az ukránoknak katasztrófa lett volna.

Ha jól tudom 74db roncs lett megszámlálva. Abból 65db az orosz oldalon.

Olyan ez mint a megtámadjuk Ukrajnát, mert, hogy ne legyen NATO tag. Erre Finnek, Svédek jelentkeznek. Zseniális.