[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 412
113
"Az ukrán katonák tüzérségi kiképzésen vesznek részt Németországban
Több mint 60 ukrán katona utazott Németországba Lengyelországból, hogy fegyverkiképzésen vegyen részt. A katonák, köztük műszaki szakértők és fordítók, a Rajna-vidék-Pfalz tartomány Idar-Oberstein városában található német katonai tüzériskolában vesznek részt a körülbelül 40 napos kiképzésen. A kiképzés után a csapatok visszatérnek Ukrajnába."
 

ikovics

Well-Known Member
2020. február 25.
70
335
53
Haladnak.



Ha minden igaz akkor elérték Yakovlivka-t.
T-13-12-es út elzárva.
Most már csak Silversk irányából van műút Liszicsanksz és Szeverdonyeck felé.
De az tűz alatt tartható.
A kettő között egy földút vezet át a vasúti sineken és a mocsáron át.

Konkrétan itt:
https://www.google.com/maps/@48.792568,38.1546789,1035m/data=!3m1!1e3?hl=hu,,

Ez az út még a menekülésre is kevés lesz,nem hogy a csapatok ellátására.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 331
113
Fennt van a telegramon a videó ahogy bejelentkezik az Azovstalból...
en olyan kepet varok, ahol pl. kihallgatjak, ahol egyertelmu, hogy fogsagban van. Mivel, az az allitas, hogy o is ejakualt. Az Azovstali fenykep, video sem elegseges, mert azt is csinalhattak barmikor, akarki mas a fiokjaba belepve is felrakhatta a netre. Szoval az egyertelmu bizonyitek az lenne, ha mutatnak ot fogsagban. De az nincs, ahogy az allitolagos kanadai tabornokrol sincs olyan kep. Ertem, hogy propaganda, de azert eleg gyenge, ha nincs kepi bizonyitek.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
egy kis Patron a hétvégére
/mostanában volt az UA-nál valami hímzett ing ünnep - vagy mi/

Ez nem csak egy ünnepi ing.
Minden hímzett ingnek van egy fontos üzenete, amit nem tudsz elolvasni, de ha ránézel, valamiért minden világos.

Nem tudok mintákat olvasni, de remélem, a történetem a békéről és a bátorságról szól.


FTGugKyWQAASkK-

FTI9D1HaAAAl_LD
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Az Európai Bizottság alelnöke, Timmermans: "Kiderült, hogy számos nagy európai gázcég nyitott számlát a Gazprombanknál, amelyen keresztül az euróban történt fizetéseket orosz rubelre váltják, ez nem normális."

Valóban, teljesen agyament gondolat, hogy a polgár nem akar megfagyni télen. Timmermans egy géniusz! :) :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 601
113
A G7 országok 18,4 milliárd dollárt biztosítanak Ukrajnának. És további támogatásukról is beszéltek. Elég elkötelezettnek tűnnek, hogy biztosítsák a megfelelő támogatás Ukrajnának, ami kell.


Blinken további 100 millió dollárnyi fegyverről tett bejelentést. Németország 1 milliárd euró. Britek 50 millió font támogatás az elektromos ellátáshoz. Európai Bizottság ebben az évben 9 milliárdnyi eurót.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Páran az USÁ-ban sem értik, hogy miként lehet, hogy ismét háborúban állnak. Szerencsétlen amerikai polgárok, az afganisztáni 2000 milliárd dolcsi után, egy újabb kisgömböcöt táplálhatnak a munkájukkal...persze ezt a mostani 40 milliárdot is Kínától kell kölcsönkérni. A világ népessége már annyira elhülyült illetve cenzúrázva van, hogy lassan már a látszatra sem kell ügyelni. A milliárdnyi rabszolga szolgáljon ki egy szűk elitet az életével és vérével.


 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Az Arconic amerikai alumínium-vállalat, amelynek Magyarországon is van üzeme, ki akar vonulni Oroszországból.

a hír a cégen belül nekünk tegnap jött le, szó szerint arról volt szó, hogy a Szamarában lévő alu hengerműben a részesedés eladásra kerül..... ebből a Magyar részlegnek annyi a jó, hogy az idén az oroszokra betervezett fejlesztési összegeket (komoly lóvé), azt ide Magyarországra hozzák.... (jó részt)
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Vicces hogy az angolszászok csak elérték, hogy ne legyen orosz nyersanyag+német ipar fúzió.
Ahogy olvasom a nyugatos médiát úgy tűnik, hogy a "britt kutatók megállapították" helyett a "britt hírszerzők megállapították" lett porondon.


Alja zíra tudósítás:

Itt állni ukrajniás dzsihadozás közepe Máripúl. Ráshiddal kámerás aki most lenni kicsit mérges mert unatkozni és második unokafivére Mohamed mondani neki, hogy őshaza svédisztán nógó is lenni már hitetlen nátókutyája. Mi interjút készit igazhitű szent hárcosok vezére Kádirov generálisfőmarsallal.
Hallani hogy egyedül elfoglalni ávóstál gyárat miközben csak nála lenni egyetlen tábori kanálgép. Kádirov mondani hogy épp ávóstál egyik kapuban állni mikor ostoba zabigyereke Tuskójev vezérezredes hivni fel őt másik bejáratnál, hogy nem találni kedvenc alvós imaszőnyeget. Kádirov vitte neki át gyáron mikor hitetlen ukrajnás és oroszos kutyák is meglátni őt mind lóbálni fehér zászló félelemtől. Tuskójev azt hinni Kádirov mutatni neki szőnyegek mondani is Kádirovnak, hogy az nem az. Nem fehér lenni. Az alvós szőnyeg lenni tarka. Kádirov átsétálni egész ávóstálon és adni oda Tuskójevnek kedvenc alvós tarka imaszőnyegét és hatalmas csicskalángost hogy mindenki azt hinni hitetlenoroszoskutya lőni hipörszónikus rákettá. Mikor visszanézett látni amit hagyott mögötte: ávóstál gyár üszkös füstös romok sok magát megadó hitetlen ukrajnás és oroszoskutyát fehér zászló és így nézni ki mint gyönyörű szent otthon csecsenföld. Elmorzsolni könycseppet is.