[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A hozzászólások 80%-a NER/orosz propaganda. Beleértve a hírek propagandszerű tálalását is. Te érzelmileg elfogult vagy, ezért ezeket te nem propagandának látod, hanem objektív hírközlésnek. De attól még propaganda. Ha kicsit is objektív moderáció lenne, nem azok repülnének, akikre te gondolsz. Őszintén szólva azon is csodálkozom, hogy bokit pihentetik. Nem tudom mit kellett csinálnia ahhoz A hozzászólók fele simán ner/orosz propagandát nyom, durván személyeskedik azokkal akikkel nem ért egyet és mégsem esik semmi bajuk.
az orosz propagandaval meg nem is lenne semmi gond, mert hat miert ne.
de az a legjobb hogy panaszkodnak a szolasszabadsagra, hogy nincs, kozben aki egy picit is eltero velemenyt fogalmaz meg,
netan valami kilott orosz cuccot betesz, akkor mar habzo szajjal kommentelnek, hogy troll meg propaganda.


erre a hozzaszolasra is tudom hogy be fognak szolni, de akkor legyen hir is :

elesett orosz katona 250 km-et vezetett szolgalatban harcjarmuvet, nem sok tapasztalattal kuldtek ki a frontra csori orosz katonat.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Lieutenant Бурганов Денис (Burganov Denis) was killed in Ukraine.<br>The mechanic-driver&#39;s certificate found on his destroyed BMP-2 shows, that his military specialty is the use of mechanized infantry units. His service experience was 250 km... <a href="https://t.co/iE1XIklCu9">pic.twitter.com/iE1XIklCu9</a></p>&mdash; Russian Officers killed in Ukraine (@KilledInUkraine) <a href=" ">May 23, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
ukran su 25 kabin belso felvetel
nem tudom mi a nagyobb csoda, hogy meg van felszallni kepes ukran repgep es hogy van bele pilota aki mer eles bevetest vallalni, mert a levegoben azert az oroszoke a foleny.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">A low-flying Ukrainian Su-25 firing away at Russian positions.<br><br>Major explosion can be seen a little bit further away on the battlefield. <br><br>It looks like a movie but this is the reality for Ukrainian soldiers just a few hundred km away from EU borders. <a href="https://t.co/vcfVjPVkUO">pic.twitter.com/vcfVjPVkUO</a></p>&mdash; Visegrád 24 (@visegrad24) <a href=" ">May 22, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 394
67 547
113
Borell: az EU fegyverkészletei kimerültek.

Az EU-nak nagyobb felelősséget kell vállalnia biztonságáért, és pótolnia kell az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus által felszínre hozott hiányosságokat – figyelmeztetett Josep Borell, külügyi vezető.

“A legnyilvánvalóbb példa” az ilyen hiányosságokra “az Ukrajnának nyújtott katonai támogatásunkból eredő kimerült készletek” – írta Borrell vasárnap blogjában.


De sok egyéb “a múltbeli költségvetési megszorításokból és alulfinanszírozásból öröklődött” – tette hozzá.

Borrell szerint az összesített védelmi kiadások az EU-ban 1999 és 2021 között mindössze 20%-kal nőttek, míg az USA esetében 66%-kal, Oroszország esetében 292%-kal, Kína esetében pedig 592%-kal.

Az ukrajnai események “tektonikus elmozdulást eredményeztek az európai biztonsági tájképben” – hangsúlyozta a diplomata. “Most már egyértelmű, hogy Európa veszélyben van”.

Ilyen körülmények között “az EU-nak nagyobb felelősséget kell vállalnia saját biztonságáért”, amihez “modern és interoperábilis európai fegyveres erők létrehozására lenne szükség, a spektrum magasabb szintjét tekintve, valamint a képességek és erők növelésére is törekedve” – mutatott rá.

A katonai beruházásokat az uniós tagállamoknak össze kell hangolniuk, mivel az egyes országok egyoldalú lépései “pénzkidobássá válhatnak, és fennáll a veszélye annak, hogy a meglévő kiskapuk és felesleges duplikációk megsokszorozódnak” – figyelmeztetett Borrell.

A diplomata három fő cselekvési irányvonalat nevezett meg, amelyeknek végül lehetővé kellene tenniük, hogy az EU felszámolja a védelem jelenlegi hiányosságait.

Ezek közé tartozik a munka a haderők harckészültségén és a készletek feltöltésén, a légvédelem, a kiber- és űralapú képességek modernizálása, valamint a jövőbeli kulcsfontosságú képességek, például a fő harckocsik közös fejlesztése.

“Most van itt az ideje az európai védelem előmozdításának. Meg kell erősítenünk az európai védelmi ipari bázist, és működőképesnek kell lennünk a szükséges katonai képességekkel. Hogy növelni tudjuk katonai kapacitásainkat, hogy meg tudjuk védeni magunkat, hogy erősebbé tegyük a NATO-t, és hogy jobban támogassuk partnereinket, amikor csak szükséges” – hangsúlyozta Borrell.

Moszkva elítélte az EU ukrajnai konfliktusban való részvételét és növekvő militarizálódását, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig a hónap elején azt mondta, hogy az unió “egy konstruktív gazdasági platformból, amelynek eredetileg szánták, agresszív, katonai szereplővé válik, amelynek ambíciói messze túlnyúlnak az európai kontinensen”.

Az EU “a NATO nyomdokain halad” – hangsúlyozta Lavrov. A két szervezet összeolvadáson megy keresztül, és a jövőben az EU csupán az Egyesült Államok vezette katonai szövetség kiterjesztéseként fog működni – mondta Lavrov.

Az EU az Oroszországgal szembeni szankciók mellett már 2 milliárd eurós katonai segélyt is folyósított Kijevnek a Moszkvával fennálló konfliktus közepette. Borrell áprilisban azt mondta, hogy “ezt a háborút a csatatéren kell megnyerni”. Azt is megígérte, hogy “az EU nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon a [katonai] felszerelésből”.

Elég hamar. Mi lenne akkor ha a különleges műveletet felváltaná a háború? :)
Tehát megmagyarázza, ahogy ugye kicsiben is mindig ez van, hogy a normális embereknek igaza volt a nagy békeidő nem tart örökké dologban és nem kellene leépíteni az önvédelem képességet, de most megmagyarázza, hogy ezek az emberek akik eddig tudatosan züllesztették generaciókon át mind a haderőket mind magukat a társadalmakat sőt a kis papagájgejű lányfik megjelenéséig az egyéneket is, azok most a legjobb lépéseket teszik a jelen helyzetben. :D :D
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
És a napokban talán kétszer is egyeztetett valamiről az orosz és az amerikai fél úgy, hogy Ukrajnát nem vonták bele még mint hallgatóság sem!!
az usa es oroszorszag kozott nem kell mindig ott lenni a targyalason egy harmadik felnek.
biztos lehetsz benne hogy usa es ukrajna folyamatosan egyeztet, kicsit jobban is mint ahogy azt az ork hadsereg szeretne.
de hat szuper orosz hiradastechnika majd gyozni fog.
egyebkent ezert veszett oda annyi tabornok az ukran fronton, az amik be tudjak merni hol vannak a kommunikacios kozpontok.
a tabornokoknak nagyon elore kell menni, hogy tujdanak iranyitani, mert az orosz katona nem onallo.

amig az ukranok kernek ES kapnak eleg hadianyagot, addig fognak tudni harcolni, addig az ukranoknak nem nagyon kell aggodniuk, hogy mit beszelnek meg az amik meg az oroszok egymassal, mert ha jon fegyver akkor tudnak harcolni es nekik ez szamit.

most gyakorlatilag van egy lend lease egyezmeny. a szovjetek tudjak mit jelent ez, elveztek az elonyeit ennek egyszer ok is.
most megnezhetik,hogy nez ki ez a masik oldalrol.

egyebkent ezen a forumon olyan mintha orosz harcjarmuveket nem lonenek ki az ukranok egyaltalan.
ezen a forumon az oroszok megnyertek az informacios haborut.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
320
1 589
93
a hozzaszolok tobb mint a fele nyom orosz propagandat.

ezzel egyebkent meg nem is lenne semmi gond, mert hat miert ne.
de az a legjobb hogy panaszkodnak a szolasszabadsagra, hogy nincs, kozben aki egy picit is eltero velemenyt fogalmaz meg,
netan valami kilott orosz cuccot betesz, akkor mar habzo szajjal kommentelnek, hogy troll meg propaganda.


erre a hozzaszolasra is tudom hogy be fognak szolni, de akkor legyen hir is :

elesett orosz katona 250 km-et vezetett szolgalatban harcjarmuvet, nem sok tapasztalattal kuldtek ki a frontra csori orosz katonat.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Lieutenant Бурганов Денис (Burganov Denis) was killed in Ukraine.<br>The mechanic-driver&#39;s certificate found on his destroyed BMP-2 shows, that his military specialty is the use of mechanized infantry units. His service experience was 250 km... <a href="https://t.co/iE1XIklCu9">pic.twitter.com/iE1XIklCu9</a></p>&mdash; Russian Officers killed in Ukraine (@KilledInUkraine) <a href=" ">May 23, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Ő egy tiszt volt, akinek volt képesítése BMP-re.
Semmi különleges nincs abban, hogy "csak" 250 km-t vezetett harcjármű-vezetőként. Nem ez volt a beosztása, "csupán" ismernie kellett azt a feladatrendszert is, amire - tisztként - parancsot ad.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
ftakhc10.jpg
ftakho10.jpg

A legújabb fejlesztésű Javelin rakéta.
4843548-B-F20-B-490-D-8-F4-E-107-E8-A78-A4-A3.jpg
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ő egy tiszt volt, akinek volt képesítése BMP-re.
Semmi különleges nincs abban, hogy "csak" 250 km-t vezetett harcjármű-vezetőként. Nem ez volt a beosztása, "csupán" ismernie kellett azt a feladatrendszert is, amire - tisztként - parancsot ad.
azt most komolyan kerdezem hogy az alap hogy tisztek vezetnek pancelost, nekik nem iranyitani kellene, vagy ez mindegy ?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 548
44 563
113
Ő egy tiszt volt, akinek volt képesítése BMP-re.
Semmi különleges nincs abban, hogy "csak" 250 km-t vezetett harcjármű-vezetőként. Nem ez volt a beosztása, "csupán" ismernie kellett azt a feladatrendszert is, amire - tisztként - parancsot ad.
Nem sokat ért úgy látom a dolgokhoz, talán el kellene küldeni egy kis gyakorlatra mondjuk Öregcsertő környékére.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Ő egy tiszt volt, akinek volt képesítése BMP-re.
Semmi különleges nincs abban, hogy "csak" 250 km-t vezetett harcjármű-vezetőként. Nem ez volt a beosztása, "csupán" ismernie kellett azt a feladatrendszert is, amire - tisztként - parancsot ad.
Meg amúgy is csepp a tengerben, kit érdekel még egy halott ruszki már így is van több ezrével. Harcos népünk győzni fog, elvtársak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ez csak a keleti front. Ehhez hozzajon meg ami nem keleti front es az ejjeli bombazasok szama. Plusz szorozzuk meg 3-al a sebesulteket hozzaadva. Na es a magukat megadok meg... Napi kb 4-500 fo minusz van nekik atlagban fixen. Az havi 15000 minimum! Ki tudnak kepezni ennyi elso osztalyu katonat? Kizart.
Ami informaciot kapunk az annyi csupan hogy ukran oldalrol semmi.
Orosz oldal szinten nem mutatja be az ukran vesztesegeket.
Csecsenek es a ket nepkoztarsasag informacioi, kepanyagai alapjan latjuk egy reszet csupan annak mi folyik arra. A napi 500 fo egy ovatos becsles hogy ne irjak sokat.
zelensky most mondott egy napi 50-100 fos vesztesegi szamot, de szerintem ettol tobb ukran katonat veszitenek.

az oroszoknal a britek kb 9000-re teszik az eddig elesett ruszki katonak szamat.

1 halottra atlag 3 sebesult jut, igy johet ki egy 25000 fos orosz veszteseg, akit nem lehet harcban bevetni, ok nem haltak meg csak labadoznak, vagy atszervezik oket. az ukranok folyton ezt a szamot emlegetik, de ez igy megteveszto valoban.

az a video megvan amikor az orosz tabornok a fekvo sebesult katonanak mondja, hogy majd talpra fog allni katona, a katona meg elvesztette mind a ket labat... kikockaztak a videon az arcat, meglepodott fejet vagott.