[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A
Azért erről kérdezd meg az Afgánokat, mennyire örülnek most a amerikai "érdekszférának". A tálibok mostanra már felhomályosították őket. Egy USA által lerohant ország, nem lesz soha USA érdekszféra ... De előnyöket nem fognak élvezni abban biztos lehetsz.
Afganisztánban mindenki befürdött eddig, nemcsak az amcsik... Az autoriter államszocializmus ugyan úgy nem működött ott, mint a demokratikus kapitalista rendszer.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Hidd el nekem az amcsik megfogják csinálni ha akarják, ráadásul sok másodlagos szankcióktól is tartó ország egy esetleges ilyen forgatókönyv esetén úgy fogja kerülni az orosz olajat mint ördög a szentelt vizet.
Nem fogják megcsinálni, ez a narratívod (a nyugat megoldja). Kína semmitől sem tart, jobban markában van az USA mint fordítva. De ezt is átbeszéltük párszor. Nem kerüli az orosz olajat, hanem 27%-al növelte az importot :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Hát inkább élnék az amerikai érdekszférában mint az oroszban. Mégis csak magasabb az életszínvonal és nagyobb a szabadság. Ezt pedig Kelet-Európa nagyobb része szintén így gondolja, ott vannak pl az amúgy illiberális lengyelek is. Magyarország kivételt képez azzal hogy itt mainstream lett az oroszbarát álláspont.
Persze, mert téged évente pár színes kínai műanyagdarabbal , meg egy új ájfonnal meg lehet venni :)
 
W

Wilson

Guest
Éppen most darálják le a kaprok 6 dandárját az Észak-Donbasszban, az ukránok már a második védelmi vonalukat készítik. Azért már látható, hogy nem sok esélyük van.
Ha van eszük az ukriknak akkor visszavonulnak Szeveredonyeckből, és nem engedik,hogy az ott lévő ukrán haderőt körülzárják az oroszok, persze ha második Mariupolt akarnak csinálni az ukránok akkor nem kell kivonni a csapatokat,de annak sok értelmét nem látom, az oroszok számára az lenne a lokális győzelem ha katlanban tudnak zárni az ottani ukrán csapatokat.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Valójában nem az a demokrácia fokmérője, hogy az "eldobható" nímandokat milyen gyorsan cserélgetik ...

Ugyanakkor, ha már a szíreknél tartunk. Ők ugye teljes pompájában megtapasztalhatták a nyugatias életforma és mainstream áldásait, "as its best": Iszlám Állam, Al-Kaida (stb.) meg párszázezer halott stb. Aztán kis idővel később mégis úgy gondolták, hogy "nem ezt a lovat akartuk" ... Aztán így lett újra Asszad ...

A topik témájánál maradva - most éppen az ukránok "élvezik" teljes mellszéllességgel azt amit a nyugat számukra nyújtani képes illetve akar. Aztán, hogy mennyire ízlik nekik ez a "hús a húsdarálóba" szerepkör - arra majd az idő nyújt választ ...
hat asszad kulso orosz, irani eroteljes segitseggel maradt hatalmon a korabbi sziria 75-80%-nak a teruleten.
ebbe az ottani nep tobbsegenek nem volt eselye beleszolni, mert meggyilkoltak, eluldoztek oket.

ha nincs az orosz es perzsa segitseg, assad mar sehol sem lenne.
A nyugati segitseg max a kurdok fele ment ugy rendesen.

az ukranokat nem a nyugat gyilkolja, hanem tamogatja az oroszok pedig megtamadtak oket.
a nyugat vegtelen fegyvert fog adni, abbol az ukranok nem fognak kifogyni.

az oroszok mar akkora pusztitast vegeznek amerre eljutottak es olyan kegyetlenul viselkednek hogy a megadas az nem tunik most az ukranok reszerol elfogadhato otletnek.

persze lehet ez meg rosszabb is, lehet meg az orosz kijev alatt...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 471
113
Melyik ország is Kína esetleg India mond meg tovább ezt a baromságot. Iránt nem tudja embargó alatt tartani! Kína röhögve veszi, te nagyon bolcsesz vagy hogy nyomod ezt a hülyeséget. Az olaj az olaj. az pedig alap strategiai nyersanyag.
Irán üzemanyag importöré vált mára, mert a nyugati alkatrészek hiánya hazavágta a finomítóit.
Oroszországra is ez vár.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 056
5 555
113
Egyre nyilvánvalóbb, hogy ez a háború csak valamelyik fél vereségével érhet véget és nem a tárgyalóasztalnál...

„Hamarabb visszafoglaljuk a területeket, mint azt bárki elképzelné”

Mihajlo Podoljak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója szerint amint Oroszország kimerül és elveszíti támadóképességét, Ukrajna pedig elegendő erőt gyűjt össze, felszabadul az ország déli része.
Hangsúlyozta: ma Ukrajna teljes politikai és diplomáciai gépezete azon dolgozik, hogy az állam elegendő fegyvert kapjon ahhoz, hogy felszabadítsa a megszállt területeket.
Podoljak ugyanakkor megjegyezte, hogy ez „nem egy nap vagy hónap, de nem is egy év kérdése”.
Herszon felett ismét lobogni fog az ukrán zászló. Nem holnap, hanem hamarabb, mint azt bárki elképzelné
– mondta.
 
W

Wilson

Guest
Baszod nem tudod értelmezni azt se amit írsz. Mit fog elkerülni Kína meg India az orosz olajat? Leszarjak az USA t és ez meg inkább így lesz.
Baszod mit nem lehet azon megérteni, hogy elsősorban azokról az országokról beszéltem akik területén be vannak jegyezve az offshore cégek amelyek ezeket a tartályhajókat üzemeltetik?És ne legyél te annyira biztos Kínában és még annyira se legyél biztos Indiában ez ügyben.
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02
W

Wilson

Guest
Nem fogják megcsinálni, ez a narratívod (a nyugat megoldja). Kína semmitől sem tart, jobban markában van az USA mint fordítva. De ezt is átbeszéltük párszor. Nem kerüli az orosz olajat, hanem 27%-al növelte az importot :)
Dehogyis ezt csak te beszélted át magaddal...
Én meg beraktam egy kimutatást, hogy már nem ez a helyzet.
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02