Én is. Jó ellensúly lenne a franciákkal és a németekkel szemben, egyfajta harmadik súlypont. Az Egyesült Királyság után kiesett egy fontos tényező ebből a mátrixból, szükség van egy újra. Lo. ráadásul a fő bástya lenne keleten az orosz befolyás ellen, kicsit 'atyáskodna' a Baltikummal és Ukrajnával(utóbbinak mindenképpen szüksége lesz a támogatásra a háború után), szoros partneri viszonyt kialakítani Csehor. és Szlovákiával, illetve Romániával. Szerintem ez egy valós koncepció is, erre mehet ki a játék az USA és a UK felől is... Itt a nagy kérdés Mo. szerepe, mert arról fogalmam sincs, hogy ez az ország hova tart, mi a nagy stratégia... Mo. külpolitikája egy gordiuszi csomó, ami egyébként nem egy kis államhoz illik, hanem inkább egy középhataloméhoz. Ezért sem értem pontosan, mi Orbánék célja...J
Igaz is milyen szuper lenne ha a lengyelek európa szerte belepofáznának a nők jogaiba mint pl az abortusz? Milyen freankó is lenne hogy a bíróságok orbáni szintű leépítése korlátok nélkül, az unió keleti országainak támogatásával mehetnének. Szóval akik a lengyeleket akarják azok ezt is akarják. Plusz nagyon hiányzik egy kertén szinten nacionalista ukrán csipet csapat az unióba. Ha rajtam múlna akkor lenne egy francia/német vezetés amely az uniós érdekeket képviselné... Nem nem az USÁ-ét, nem az ukránokét....