[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 389
24 827
113
Tévedsz Wilson és ide írásban is írd le, hogy tévedtél. :)

A diagramkészítő progi, amennyiben a skála kezdő és esetleg végpontja nincs kézileg elállítva, akkor a 0-át és a legmagasabb értéket automatikusan kiteszi.

Ebben a diagramfajtánál a 0-a a középpontban van, amelyet a huszasával követ a "pókháló", tehát a vörös vonal sehol nem éri el a 0 értéket.
Gyorsan összeraktam példaképpen egy sugár típ. diagrammot Excelben. :)

284440611_1621869701520566_7469298828778695735_n.png
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Lengyelország a továbbiakban nem szállít ingyenesen üzemanyagot Ukrajnának – mondta Anna Moskva lengyel energiaügyi miniszter. „Az ukrajnai üzemanyaggal kapcsolatos válsághelyzet véget ért, így Lengyelország már nem szállítja ingyen – mondja Anna Moskva.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Tévedsz Wilson és ide írásban is írd le, hogy tévedtél. :)

A diagramkészítő progi, amennyiben a skála kezdő és esetleg végpontja nincs kézileg elállítva, akkor a 0-át és a legmagasabb értéket automatikusan kiteszi.

Ebben a diagramfajtánál a 0-a a középpontban van, amelyet a huszasával követ a "pókháló", tehát a vörös vonal sehol nem éri el a 0 értéket.
"Ebben a diagramfajtánál a 0-a a középpontban van, amelyet a huszasával követ a "pókháló", tehát a vörös vonal sehol nem éri el a 0 értéket."

Még mindig ezzel foglalkoztok? A ködszurkáló bőcsészeknek a diagramok értelmezése nem erősségük. Annyira egyértelmű pedig, hogy a zéró a diagram középpontja, a 20-as érték az első (legbelső) kör értéke. Akinek meg nem egyértelmű ott van a legkülső kör a 100-as érték. Csak a belvárosi álértelmiségnek atomerőmű a napelem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113

Az orosz gárda krasznodari katonái az alacsony fizetések miatt nem voltak hajlandók ismét Ukrajnába menni.​


Krasznodari Rosgvardija harcosok, akik február-áprilisban részt vettek az Ukrajna elleni háborúban, és akiket megpróbáltak újra oda küldeni, bejelentést tettek arról, hogy nem hajlandóak harcolni menni.

Erről a Kavkaz.Realii a Nemzeti Gárda Krasznodari Területen működő szövetségi erők főigazgatóságának egyik forrása számolt be. Ezt az információt az egyik katona is megerősítette. Elmondása szerint az orosz gárdisták rendkívül elégedetlenek voltak a két hónapos ukrajnai tartózkodásért kapott fizetésekkel - kiderült, hogy azok sokkal alacsonyabbak, mint amennyit a propagandamédia közölt. És ez volt az elutasítás egyik oka.

"Éppen a minap érkezett meg a második havi fizetésem. És ha az első hónapban 100 ezret fizettek, akkor most 50 ezret. A parancsnokság ezt a dollár árfolyamának esésével magyarázta - a fizetést körülbelül 50 dollárból számítják ki tartózkodási naponként, de az orosz árfolyamon rubelben történik" - magyarázta a beszélgetőpartner.

Míg március 10-én a dollár hivatalos oroszországi árfolyama 120 Br volt, addig május 26-án 56 Br volt, ami megmagyarázza a katonai kifizetések összegének különbségét.

Hozzátette, hogy az egységében öt tiszt adta be a nyugdíjazásról szóló kérvényét - ők nyugdíj előtt álló korúak. Legalább öt másik harcosról is tudott, akik más okokból nem voltak hajlandóak Ukrajnába menni.

A nalcsiki helyőrség katonai bírósága elutasította 115 kabardino-balkáriai Rosgvardija-tiszt visszahelyezését, akiket elbocsátottak, miután megtagadták az ukrajnai harcok folytatását. Fellebbezni kívánnak a döntés ellen.
Áprilisban Pavel Csikov ügyvéd, az Agora emberi jogi csoport vezetője 17 város, köztük Krasznodar, Vlagyikavkaz, Nalcsik, Cserkeszszk és Sztavropol katonai és Rosgvardija személyzetének fellebbezéseiről beszélt. Csikov szerint mindannyian nyomásgyakorlásról, büntetőeljárással való fenyegetésről és elbocsátásról számoltak be, amiért megtagadták az Ukrajnába való utazást.
Elbocsátották a krasznodari Rosgvardija rohamrendőrséget működtető Plastun vállalat tizenkét katonáját, miután megtagadták, hogy átlépjék az ukrán határt az elcsatolt Krímben, hogy részt vegyenek Oroszország Ukrajna elleni háborújában. Az elutasítást a Kubáni Orosz Állami Gárdaszolgálat törvénytelen parancsával indokolták. Később kiderült, hogy a "refusenikeket" elbocsátották állásukból, és nyomást gyakoroltak rájuk. Mihail Benyash ügyvéd elmondta, hogy a 12 rohamrendőrből kilenc visszavonta a "különleges szolgálatok munkája" miatti jogellenes elbocsátásra vonatkozó állításait.


Megint zendülés?
:)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
5+5+12+9+115 = az orosz hadsereg menthetetlenül összedőlt. De egy Mainstream cikkhez ez is elég.
Ezzel ellentétben:
Naponta kb. száz Ukrán katona adja meg magát, és kb. 300-500 elhunyt vagy sebesült/ nap az ukrán oldalon, az elmúlt 1 hónapban.
Csak Mariupolban becslések szerint közel 17.000 ukrán katona esett el.
Az ukrán hadkötelesek, inkább vízbe fulladnak, de mentik az irhájukat külföldre, ha mégis begyűjtötték őket, a frontra fehér alsónadrággal készülnek. :)

Orosz propaganda.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 652
14 635
113

Az orosz gárda krasznodari katonái az alacsony fizetések miatt nem voltak hajlandók ismét Ukrajnába menni.​





Ez amúgy annyira gáz, hogy tele vannak pénzzel, de a saját katonáiktól sajnálják.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 100
27 385
113
Nem küldünk Ukrajnának olyan rakétafegyvereket, melyekkel Oroszország területét tudják támadni