[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest

A fegyveres erőknek sikerült átcsoportosulniuk Severodonetskben, és megpróbálják visszavenni a várost - VCA​

KATERYNA TISHCHENKO – 2022. JÚNIUS 4., SZOMBAT, 19:50.

7427470-severodonetsk-getty.jpg

A MÁJUS 30-I SEVERODONECSKI HARCOK KÖVETKEZMÉNYEI. FOTÓ: GETTY IMAGES

Az ukrán hadsereg lépéseket tesz Szeverodonyeck Ukrajna teljes ellenőrzése alá történő visszaállítására, és bízik abban, hogy "minden sikerülni fog".

Forrás : a VCA Severodonetsk vezetője, Alekszandr Strjuk a teleton adásában

Stryuk:

"Katonánk minden megfelelő intézkedést megtesz, hogy az ellenséget kiszorítsa a városból, helyzeti utcai harcok folynak. Ez folyamatos tüzérségi támadásokkal párosul. A helyzet meglehetősen feszült, de van remény és bizalom a fegyveres erőinkben hogy minden rendben lesz."

Részletek : A katonai polgári adminisztráció vezetője szerint mintegy 13 000 ember maradt Szeverodonyeckben a támadás előtt.
„Tekintettel arra, hogy már három napja folyamatosak az utcai harcok, az ott élő lakosság megmaradt, kivéve egy kis részét, amelyet az oroszoknak sikerült erőszakkal kivonniuk a városból a megszállt területekre” – mondta.

Előzmény: Június 3-án a Luhanszki Területi Katonai Igazgatóság vezetője, Szerhij Haidai azt mondta, hogy a megszálló erők korábban Szevrodonyeck mintegy 70%-át elfoglalták, de az ukrán fegyveres erők mintegy 20%-t visszafoglaltak ebből.

Szlovákia elhalasztotta a tarackok szállítását saját hadseregének, hogy átadja azokat Ukrajnának...​


2022. JÚNIUS 4., SZOMBAT, 12:50.

Az utolsó nyolc megrendelt Zuzana 2 tarack Szlovák Fegyveres Erők (AF) részére történő átadásának időpontja még nem ismert, az esetleges további Ukrajnából érkező rendelések elsőbbséget élveznek.

Ezt Martina Koval-Kakaschikova, Szlovákia Védelmi Minisztériumának szóvivője jelentette ki, az " European Truth " az Aktuality-re hivatkozva számol be.

"Lehetetlen meghatározni azt az időpontot, amikor
8 db Zuzana 2 tarack átkerül a Szlovák Köztársaság fegyveres erőihez, mert ha további megrendelések érkeznek Ukrajnába, akkor azoknak elsőbbséget adunk " - mondta.

25 db Zuzana 2 önjáró löveg vásárlását 2018-ban hagyta jóvá a kormány, Petro Haidos védelmi miniszter mandátuma alatt. A járvány miatt a szállítási határidőt többször is elhalasztották. Az utolsó nyolc darabot eredetileg 2022. december közepéig kellett volna leszállítani.

A héten írt alá megállapodást a szlovák védelmi minisztérium tulajdonában lévő állami Konstrukta Defense nyolc Zuzana 2 tarack Ukrajnának történő kereskedelmi értékesítéséről. Ezt nagy sikernek tartja a szlovák védelmi ipar számára.

 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: Flamand and Vogon

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 765
80 253
113
Kijevig akart, elbukott. Harkovig akart elbukott.
Szóval valahogy mégsem úgy van ahogy írod.
Ez a mozgósítás nagyon varázs dolog nálatok, olyan, mint a taki nuki volt korábban, amíg fel nem lettetek világosítva.
A mozgósításhoz nem csak ember, hanem technika is kell. Ez pedig legalább annyira gyenge oldala a ruszkinak, mint a személyi állomány. Egyszerűen nincs elég katonája, és a hadrafogható technika is fogyóban van, illetve nagyon nehezen üzemeltethető.
Ha mozgósítana egy millió katonát, akkor kellene vagy 10 ezer harckocsi, meg dupla ennyi BMP, BTR. Már most is az ócska 30-40 éves járgányokat szedik elő, akkor mi lenne, ha még régebbeiket kellene bugázni?
Szerinted miért választja Putyler ezt a kockázatos, hatalmas veszteségekkel járó szenvedést, miért nem mozgósít, ha olyan egyszerű?
A fenti okok mellet azért sem, mert azzal még nagyobb kockázatokat vállalna. Mind Oroszországra, és ami neki még fontosabb: saját magára nézve is.

Tudod a háború, az komoly dolog. Annak a 30 ezer orosz katona családjának tök mindegy, hogy Putyler minek hívja.
Az autóskártya szemlélethez annyit fűznék, hogy sem Vietnám, sem Afganisztán nem volt sem erősebb, sem nagyobb, mint az USA, aztán mégis ők nyertek.
Hogy kinek jön szembe a valóság, az majd kiderül. :)


"Mi a tiptye?"
:)
Vagy:
"Maguk értelmiségiek? - Nem, mi pedagógusok vagyunk."

Amúgy mindenen kívülálló vagyok....
is.
Nem kell 1.000.000 embert mozgósítania, csak ennyit is tudna ha akarna. Ha ennek a negyedét mozgósítja, az is óriási mennyiség ÉS ezeknek simán lenne technika is. A mozgósítás nem 1-2 nap. Úgy működik, hogy behívják akit kell, majd pár hónapig kikepzik őket (igaz már kiképzett emberek, de frissíteni akkor is kell), és ennyi idő alatt a technika is odakerülne hozzájuk.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 620
26 003
113
a kormány megpróbálta visszavásárolni, hogy aztán tovább küldhesse Ukrajnának.

Ez azonban nem fog megvalósulni: a tárgyalások megszakadtak a belga védelmi minisztérium és az OIP között, mivel utóbbi – a belga kormány szerint – túl magas árat kért a fegyverek visszaadásáért, de még arra sem volt hajlandó, hogy a belga hadsereg embereit a gépek közelébe engedje műszaki állapotfelmérésre. A múlt héten Ludivine Ded
 
W

Wilson

Guest
Ezekkel a belga fegyverekkel csak óvatosan...
Már leszerződött az általad említett belga cég az ukrikkal mennek az M-109-k Ukrajnába....


Ukrajna felkérte Indiát, hogy legyen biztonságának egyik garanciája – mondta egy diplomáciai forrás a The Hindu lapnak.

Kijev humanitárius és pénzügyi segítségre is számít Újdelhitől, valamint arra, hogy India részt vesz Ukrajna háború utáni újjáépítésében.

A kiadvány szerint az indiai hatóságok és magáncégek már 230 tonna humanitárius segélyt szállítottak át Ukrajnának.

A legutóbbi, isztambuli orosz-ukrán személyes megbeszélésen Ukrajna kijelentette , hogy kész feladni a NATO-hoz és más szövetségekhez való csatlakozás gondolatát, cserébe a biztonságért, amelyet a kezes országok biztosítanának. Kijev javaslata szerint vállalják, hogy segítséget nyújtanak Ukrajnának Ukrajna elleni támadás esetén, beleértve a fegyveres erőket is

 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Figyelj pajti, nézz rá a térképre! :) Beresztovénál gyakorlatilag elvágták a déli visszavonulás útját. Siversk a másik kapu, még nyitva van, de az oroszok kb 6 km-re vannak. Ha azt is elérik akkor bezsákolják az egész bandát. Akkor nem fogsz mosolyogni.
Majd meglátjuk. ;):)
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Az ukrán menekültek hozzáállásukkal nemcsak Bulgáriában keltenek ellenszenvet, bemutatkoztak az NSZK-ban is. A videón látható, milyen állapotban hagyták hátra a lakást, melyet a naiv család ideiglenesen a rendelkezésükre bocsátott. Az oroszul beszélő, ukrajnai származású, Németországba férjhez ment háziasszony felháborodva végigkamerázza a lakás romjait – több helyen ürülék, összetört elektronikai cikkek, széttépett családi fotók, összetört virág, stb.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
⚡Az esti kalibrálás korán elkezdődött

Robbanásokról érkezett jelentés Nikolajev város kikötőjéből. A helyi lakosok arról számolnak be, hogy a robbanás hatalmas tüzet okozott, amelyet még nem sikerült eloltani.

Feltehetően a kikötőben a kijevi rezsim erőinek fegyver- és lőszerraktárát találták el.

https://t.me/intelslava/30827?single

A nikolajevi kikötő infrastruktúráját részben megsemmisítette egy rakétatámadás

https://t.me/intelslava/30831?single
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 328
37 387
113
Az ukrán csapatok a személyi állomány 90%-át elvesztették a szeverodonyecki csatákban
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 056
5 555
113
Zelenszkij-en kívül lassan mindenki belátja mi a realitás...A támogatói előbb utóbb közölni fogják vele, hogy ennyi volt és fogadja el az oroszok feltételeit...
Biden: nem kizárt, hogy Ukrajnának végül le kell mondania területekről

Joe Biden elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna Oroszországnak adja területeinek egy részét, ha ez véget vet a háborúnak. Összességében viszont úgy látja, erről az ukrán vezetésnek kell döntést hoznia, nem az Egyesült Államok fogja eldönteni, mi lesz az ukrán területekkel.


A New York Post arról ír, hogy Joe Biden amerikai elnököt egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, szerinte Ukrajnának fel kellene-e adnia területeket, hogy újra béke legyen az országban.

Biden erre azt a választ adta, hogy kezdettől fogva úgy gondolta, hogy semmilyen döntést nem szabad Ukrajnával kapcsolatosan kívülről hozni, hiszen az ő országukról van szó, így nekik kell arról is dönteniük, hogy milyen megállapodás mentén zárják le a háborút.

Hozzátette viszont:

Előbb-utóbb lesz valamilyen megállapodás majd a tárgyalások alapján. Nem tudom, mi lesz majd benne, senki nem tudja most még. De addig is, olyan helyzetbe fogom hozni az ukránokat, hogy meg tudják magukat védeni.

Tehát nem zárta ki, hogy végül egy olyan megállapodás születik majd, melynek kapcsán Ukrajna lemond egyes területekről, viszont összességében az az álláspont, hogy az Egyesült Államok nem fog beleszólni, ha Ukrajna területveszteséggel zárja le a háborút.