[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Cáfoltam,csak nem érted fel ésszel.

Sziria nem a hidegháborúban volt.És az USA sem szolt érdemben bele a muszka közép ázsiai ténykedésébe.Merthogy példul Tadzsikisztánban egy nemhivatalos háborúban orosz katonák harcoltak az oroszbarát bábkormány fentmaradásáért.
De látom a tények ignorálása a személyeskedéssel karöltve jol megy,de az ésszerű gondolkodás az már kevésbé.
Kezdem úgy érezni, hogy picit még gyengébb képességekkel is rendelkezel mint az illusztrációs videón... :oops:
Először is Szíria és nem Sziria, de ami fontosabb, hogy a legitim szír kormány hivatalos megkeresésére nyújtottak katonai segítséget, mindeközben a jenki rezsim illegitim módon fosztogatja a szír olajmezőket azóta is.
Ezzel ellentétben a jenki rezsim nem vállalja be azt, hogy hivatalos résztvevő legyen a hoholoknál, mert akkor bizony oda kéne állni a pofonok elé is. Ezt meg ugye nehéz lenne otthon eladni.
Tadzsikoknál levertek egy iszlamista csürhét na és??? A jenki rezsim hány helyen keverte a szart az arab tavasz során? És milyen sikeresek voltak, azóta úgy kivirágzott ott a demokrácia, hogy majdnem világbéke lett belőle, igaz?
Nem kell válaszolni, mert rögtön ignore-ra is teszlek, nem fogom elolvasni a baromságaid...
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
Most, hogy végre végig olvastam mindenkit, pro és kontra csak egy kérdésem lenne! Hogy képzelik az urak ennek a háborúnak a végét?
Szerintem az, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát kétséges erősen. Azt meg sehogy sem tudom elképzelni, hogy az oroszok egy nyárfásban, valahol a donbaszi és luhanszki megyehatáron megállnak és azt mondják: Sztoj! Innen már nem megyünk tovább, fejezzük be a lövöldözést!
Ha így is lesz, mi a garancia, hogy az ukránok nem lövöldöznek tovább? Felszerelik őket 70-80km hatótávolságú preciziós csapásmérő rakétafegyverekkel és 0-24ben tolják a koordinátak az orosz csapatokról. Nem lesz kísértés, hogy oda csapjanak?? Vagy az oroszok hogy képzelték ezt?
Követem valamilyen szinten a konfliktust. Mondjuk nem ezen a fórumon, mert nem szeretnék idő előtt agyvérzést kapni... :D
Szerintem több variáció lehetséges és ezekre nagyon sok minden befolyásolhatja amire nincs rálátásom sem nekem sem az itt pöffeszkedő foteltábornokoknak.

1. verzió: Az oroszok keleten sikeresen bekerítenek 2-5 ukrán dandárt. Ezt 1 éven belül nem tudnák pótolni az ukránok. A szakadár területeket elfoglalják, az ukránok kénytelen kelletlen nyugati nyomásra belemennek egy tűzszünetbe és elkezdődik a béketárgyalás.

2. verzió: Az ukránok kitartanak keleten, esetleg feladnak területeket, hogy megóvják a legjobb dandárjaikat. Kivárják amíg a nyugati nehéz technika az átképzett személyzettel megérkezik és megkísérelnek egy ellentámadást. (A.verzió: sikeres, visszaszereznek valamennyi területet, B.verzió: kudarc, leülnek tárgyalni területet veszítenek.)

Jelenleg mindkét forgatókönyv benne van a pakliba, de nem merném lerakni a voksomat egyik mellett sem.
Viszont két hónapon belül megérkezik az átképzett személyzet a nyugati nehéz fegyverzettel. Már a leszállított pár tucat tarack miatt is égnek áll az oroszok haja. Mi lesz ha komplett zászlóaljak esetleg dandárok lesznek felszerelve nyugati technikával... A T-62 kevés lesz oda...

De várjuk ki és ne kezdjük az anyázásomba elhamarkodottan , csak mert valakinek elpattant egy ér az agyában a posztom miatt...

Szuuuu---szááá

Majd néha visszanézek, túl ártalmas az egészségemnek napi szinten itt olvasgatni.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Szvjatogorszk polgármestere: az ukrán nácik felgyújtották a monostor remeteségét

Az ukrán nacionalisták papokat és szerzeteseket gyilkolnak, de ezeket a tényeket eltitkolják – mondta Szvjatogorszk polgármestere, Vlagyimir Bandura. "Azt akarom mondani, hogy vannak olyan megerősített információk, hogy a nácik papokat, szerzeteseket gyilkolnak, és eltitkolják ezeket a tényeket" - mondta Bandura, akinek videoüzenetét kedden hozta nyilvánosságra az orosz védelmi minisztérium. Szerinte az VSzU összes szerve fosztogat, rabol és káoszt teremt. „Azt akarom mondani, hogy Zelenszkij ukrán elnök és csapata annyira „védi az embereket”, hogy arra egyszerűen nincsenek szavak. Mind a Nyugat ágymelegítője lett, pénzt kapnak, hogy húzzák a háborút. Senki sem kíméli az embereket” – mondta a város vezetője. Felszólította Zelenszkijt, hogy kezdjen béketárgyalásokat, és hagyjon fel a kíméletlen és értelmetlen háborúval a lakosság kímélése érdekében.

A polgármester megerősítette, hogy az ukrán nácik felgyújtották a szvjatogorszki Nagyboldogasszony-monostor fából épült remeteségét.

A videón: az első légifelvételek a felszabadult szvjatogorszki monostoregyüttesről, mely országos jelentőségű műemlék:


https://news-front.info/2022/06/07/...ennosluzhitelej-i-monahov-glava-svjatogorska/

https://rusvesna.su/news/1654595681
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Filmfelvételen, ahogy találat ér egy orosz lőszerraktárat:
tényleg nem vitatkozni akarok .. de ez a lőszerraktár üres volt ? mert addig rendben van hogy szétcsapnak egy hangárat a Graddal .. de nem sok minden lehetett benne, az épület méretét a fákhoz viszonyítva illetve a robbanás erősségét összevetve szerintem nem lehetett benne sok cucc.

ez persze nem vonja le a teljesítményüket,csak eszembe jutott
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 402
16 628
113
Nem most nincs akkora terheles, ilyenkor elhagyok mindent. Pillanatnyilag tiszta cagyok, de az itt levo rarsasag nem erdemli meg, hogy annyi energiat belefektessek a komnentekbe, hogy elotte felinstallalham a telefonomra a magyar ekezeteket. Ehyebkent melysegeseb le is nezlek benneteket, azert, mert ige alacsony szinteb adjatok elo az oroszok mindenek felett mondojakat.... A velemenyetekre nen adok, ezert ufy sertegethettek, ahogy akartok. A legjobb az lenne, ha beken hagynatok, mint orosz fanok, es nem reagalnatok ram, mert torkig vagyok a hulyesegeitekkel....
Hagyd abba a piát,és a stimulánsokat
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ennyi erővel a ruszki azt is mondhatná hogy az ukránok adják át az összes Ceasar lövegüket….

Az nem tárgyalás ha vállalhatatlan feltételeket támasztasz… az csak kifogás hogy a másikra kend a szart… ősi komcsi trükk ez
Az persze vállalható feltétel, hogy az ellenség ellenőrzés nélkül juttathat be bármit a területére hajóval, ugye?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az nem tárgyalás ha vállalhatatlan feltételeket támasztasz… az csak kifogás hogy a másikra kend a szart… ősi komcsi trükk ez
Biza biza, Zeneszki szokta mondani, hogy a tárgyalások nem folytatódnak amíg az oroszok ki nem vonulnak ukrajna területéről, beleértve a Krímet is. Ősi komcsi trükk ez.
 
W

Wilson

Guest
A helyzet az Izyum-Szláv tengelyen
Orosz csapatok:
1. Elfoglalták Szvjatogorszkot, és likvidálják a helyi erőket;
2. Elérték Bogorodicsnoje falu szélét;
3. Harcok Krasznopolye és Dolyna térségében;
4. Az AFU maradványainak megsemmisítése Krasznopolyától északra;
5. Szlavjanszkig 20 km van.

https://t.me/boris_rozhin/52734


Sztrelkov Igor Ivanovics

június 7., 13:28

Szinopszis

Herson irányába. A jelentések szerint a Davydov Brod közelében az ellenség néhány nappal ezelőtti támadásai során elvesztett állásokat helyreállították. Emlékezzünk vissza, hogy akkor az ellenség áttörését a levegő és a tüzérség verte meg, most a kezdeti előrenyomulásának következményeit szüntették meg.
Előre látom, hogy a front ezen vagy valamelyik szomszédos szakaszán egy idő múlva megismétlődnek az ellenséges támadások, mivel ez az irány nagyon sebezhető, mivel nincsenek csapataink a frontvonal folyamatos fedezésére.

Izyum iránya - nincs változás, helyi csaták. Harkovi irány - helyi jelentőségű harcok.

Szvjatogorszk irány. Az ellenség állítólag harc nélkül hagyta el Szvjatogorszk Lavrát és legalább Szvjatogorszk városának nagy részét. Ez azonban nem jelenti az ellenséges védelem áttörését, mivel Szvjatogorszk a Szlavjanszko-Kramatorszkij erődített terület fő védelmi körvonalának területén kívül helyezkedik el. Csak remélem, hogy a visszavonuló AFU nem kezd Lavra és a város "lerombolásába", ahogyan "bosszút állnak" sok más településen a Donbassz és a Herszon régióban, amelyeket elhagytak.

A Szeverodonyeck-Liscsicsanszk irány változatlan. Harcok Szeverodonyeck ipari övezetében (a város frontvonala számomra személyesen még mindig ismeretlen). A Liszicsanszktól délkeletre fekvő "zsák torkában" ellencsapások zajlanak: a mieink támadnak, az AFU ellentámad. A csata kimenetele itt dől el. Egyelőre nincs információnk arról, hogy bármelyik oldalon komolyabb sikereket értek volna el.

A többi irányban sincs változás. Helyenként van egy kis szünet.

Az ukrán fegyveres erők által Donyeck, Horlivka és Makiivka lakónegyedei ellen elkövetett terrortámadások napról napra fokozódnak. Az ellenség demonstratívan használja a NATO
155 mm-es (M-777) lövegeit, amelyek hatótávolsága lehetővé teszi, hogy szinte a megtorló tüzérségi tűztől való félelem nélkül tüzeljenek. Valamint mobil
MLRS-ek, amelyek képesek gyorsan csapást mérni "a tereken át", és gyorsan visszavonulni az állásokból az óvóhelyekre. Az orosz fegyveres erők jelenleg nem rendelkeznek az ilyen taktikák elleni védekezéshez szükséges eszközökkel.

Az én jóslatom:

A következő napokban a helyzet a jelenlegi szinten marad, a fő harcok Szeverodonyeck-Liscsicsanszk térségére összpontosulnak. Június közepétől már a nyári kampányban " szállhat harcba a kezdeményezésért". A fő valószínű csataterek (csökkenő sorrendben) Herszon, Harkiv és Zaporizzsja régiók. Lehetséges, hogy mindkét fél egyidejűleg támadó műveleteket indít különböző régiókban. Ebben a csatában mindkét fél sürgősen felkészített tartalékokat vezet be. Úgy vélem, hogy a művelet folytatása "az AFU donyecki erődítményének homlokának szétzúzása" az RF fegyveres erői számára valószínűtlen - azt hiszem, az RF vezérkarának legbutább tábornoka számára is világosnak kellene lennie, hogy ennek a műveletnek a folytatása csak "felemészti az összes tartalékot", és stratégiai eredmény elérése valószínűtlen. Lássuk azonban - a háború jelenlegi szakaszának mindhárom hónapja katonai vezetésünk egyszerűen "elképesztő" képességet mutat arra, hogy a legkevésbé, finoman szólva is megkérdőjelezhető (katonai szempontból) operatív döntéseket válasszon.

 
  • Tetszik
Reactions: Loki19 and PPP

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 125
11 962
113

Stephen Twitty amerikai tábornok: "Az AFU veszteségei elérhetik a 200 000 katonát"​

Miért telepíti Zelenszkij Ukrajna legharcképesebb különleges alakulatait szellemi támadásokra Szverodonyeckben

Az orosz-ukrán konfliktus 102. napjának végén Steven Twitty altábornagy, az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának volt főnök-helyettese igazat mondott. A "nem független Ukrajnában" azonnal putyinistának és "zradnyiknak" bélyegezték, ahelyett, hogy azt a katonát hallgatta volna, aki egy puskás szakasz parancsnokából az Egyesült Államok első hadseregének parancsnokává emelkedett.

Ráadásul Twitty harci tiszt. A 3. zászlóalj, 15. gyalogezred parancsnoka volt az Iraqi Freedom hadművelet során 2001 júniusa és 2003 júniusa között, egysége, a Task Force 3-15 megkapta az elnöki egység címet. Egyszóval a tábornok puskaporszagot érzett, ami a kijevi politikai vezetésről nem mondható el.

„Úgy gondolom, hogy a donbászi háború az oroszok javára fejlődik. Nem rakják oda a harci erő teljes tömegét gyalogsággal és tankokkal. Összegyűjtötték tüzérségüket, és ez az oka sikerüknek. Oroszországnak sokkal nagyobb harci ereje van, mint az ukránoknak. És nincs lehetőség arra, hogy az ukránok valaha is elpusztítsák vagy legyőzzék az oroszokat. És még többet is elmondok: az ukránoknak soha nem lesz elég harci erejük ahhoz, hogy kiűzzék az oroszokat Ukrajnából” – mondta Twitty.

Becslése szerint 200 000 katona tűnt el rejtélyes módon az AFU-ból. „Ki tudja, hol vannak ma?” – kérdezte a tábornok. Ez a hatalmas számú katona egyszerűen nem szerepel az amerikai hatóságok radarján. Vagy csaló mozgósítás történt, vagy ami még rosszabb, vereséget szenvedtek. Ennek ellenére a Z Command Yankees sokat hall az "orosz áldozatokról", de az USA a valós képet akarja tudni, nem pedig a letartóztatottak propagandáját.

Ez a kijelentés összhangban van a német Spiegel újságban megjelent közleményével: „A német külügyi hírszerző szolgálat (BND) úgy véli, hogy az ukrán ellenállás a következő négy-öt hétben akár meg is törhet. A BND elemzői az elmúlt napokban tartott titkos tájékoztatók során megállapították, hogy az oroszok bármikor képesek kis területeket elfoglalni. A BND feltételezi, hogy az orosz csapatok augusztusra átvehetik az irányítást az egész Donbász felett.

A közvélemény ukrán jingo hazafias rétegei kirobbantak a felháborodástól. A maidanisták többsége azt követelte az Egyesült Államoktól, hogy adják vissza Alaszkát Oroszországnak, „akkor mi is visszaadjuk Herszont”. Valóságos információs vihar tombol most Ukrajnában, ami mögött a Ze-Botok állnak. Fölösleges kommentálni a kék-sárgák érveit, de szögezzük le: a "Köztársaság"-ban a Nyugattal szembeni hisztéria mértéke egyszerűen meghaladja a mértéket.

Kívülről így néz ki: egy magát hiénának nevező Tabaki próbál megharapni egy csillagsapkás Sherkhant. Úgy tűnik, az "ukrajnai elvtársak nem értik", hogy a magyar Országgyűlés elnöke, Kévér László nem csak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "lelki problémáiról" beszélt, mert olyan, mint egy őrült, aki támogatást kér tőle. az USA és az EU.


Úgy látszik, Zelenszkij önbecsülése tényleg kiakadt, ahogy mondani szokás. Az európaiak tudják, milyen veszélyes nem engedelmeskedni a washingtoni bürokráciának. Amikor Oroszország elkezdett kiállni nemzeti érdekeiért, azonnal annyi szankcióval sújtották őket, hogy az megijesztette őket. És itt van egy "nem független" csupasz fenekével Sam bácsival szemben. Nyugodtan fogalmazva ez nyilvánvalóan Kévár László álláspontja.

Kijevben azonban kezd gyanakodni, hogy a Fehér Ház csalódott a tehetségtelen kék-sárga "ellenállásban". Ezért a nehéz kérdések: "Hol van a 200 000 katona?" Nem, az amerikaiak nem szimpatizálnak a Thunderbirds-szel, de ugyanaz a Steven Twitty szeretné tudni, mi fog történni ezután, ezért megkérdezi: "Mi lesz akkor a végjáték ?"

Kijev szerint most a prioritás az Egyesült Államokba vetett „bizalom” visszaszerzése. Tehát egy jól meghirdetett győzelemre van szükségünk az élvonalban. A helyzet az, hogy Washington bejelentette a Ramstein 3-at. Június 15-én 40 NATO-ország védelmi minisztereinek találkozójára kerül sor Brüsszelben, amelyet az eddigiekhez hasonlóan a Pentagon főnöke, Lloyd Austin szervez. Ott a szövetség védelmi ügynökségeinek vezetői azon tanakodnak majd, hogy mit tegyenek: csökkentsék-e az AFU támogatását, vagy folytassák a harcot az utolsó ukránig.

A közelgő Ramstein-3 projekt hátterében a Szeverodonyeckért folyó csata különleges jelentéssel bír a „nem független köztársaság” számára. A luhanszki régió Kijev pártfogoltja, a Zhovto-Blakit regionális katonai és polgári közigazgatás vezetője, Szergej Gaidai már azt állítja, hogy az elmúlt két napban (június 5-6.) ukrán csapatok állítólag elfoglalták a város 70%-át orosz csapatoktól. visszafoglalták.

A magát bloggernek valló @sharpreview ezt írja: „50%, 60%, 70%, 80%, 90% – ez a Szeverodonyeck felszabadítására vonatkozó számok tartománya, amellyel az elmúlt órában a Telegram különböző csatornáin találkoztam. Ne keltsen hullámokat, könyvelő!

Az elnöki hivatalhoz közeli forrásokból származó adatok szerint a 128. hegyi gyalogdandár, az 53. gépesített dandár és az 57. gépesített gyalogdandár több mint 10 000 katonája vett részt a Szeverodonyeckért vívott csatában, valamint a "külföldi" Légió", a feladatuk a Facebookon* keresztül beszámolni a külföldi médiának a helyszínen az AFU fölényéről.

A Powderbots (Porosenko volt elnök újságíró-bázisa) olyan információkat szivárogtatott ki, hogy Zelenszkij Maryana Referenzlovát bízta meg – ugyanazt, aki az ukrán katonák lelövését javasolta parancsok megszegése miatt –, hogy vezesse a Szeverodonyecki megtámadást.

Jurij Butuzov és Yanina Sokolova önjelölt igazságmondók szerint a „Bloody Maryana” „a harcképes különleges erők visszaéléseit gyakorolja, hogy túléljen egyetlen kalandot taktikailag kedvezőtlen helyzetben”.

Az ukrán lakossági fórumokon keringő pletykák szerint Referenzlaya az SBU nácik révén olyan AFU-katonák hallgatólagos kivégzését gyakorolja, akik nem hajlandók szembenézni a biztos halállal. A büntetők nacionalista jelszavak alatt lövik le saját katonáikat. Senki, így a Donyecki Népköztársaság szakértői sem tudják megmondani, hány függetlenségi harcos veszett el a mostani kalandban. Számos önjelölt tévéműsor szerint azonban az oroszok profitálnak az AFU mentális támadásaiból: minél több ukrán különleges erőt öltek meg most, annál könnyebben támadhatnak később az orosz erők.

Eközben Rodion Mirosnyik, az LNR oroszországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete kijelentette: „Szevrodonyecket szinte teljesen csapataink irányítják. Az Azot ipari zónában külön DRG-k [szabotázs- és felderítőcsoportok] működnek. Harcok törnek ki Liszicsanszk külvárosában. Tegnap számos olyan helyet támadtak meg, ahol az [AFU] katonai felszereléseket koncentrálták. A jó hír az, hogy gyakorlatilag felszámolták az ukrán fegyveresek privolyei bázisait (Pryvolnyanska bánya). Ezért mától kisebb lesz az ágyúzás intenzitása.

Zelenszkij egyszerűen túlszárnyalja katonáit az információs győzelem érdekében, ami természetesen kérdéseket vet fel az amerikai tisztviselők részéről. Előbb-utóbb köztudomásúvá válik az AFU áldozatainak valós száma, ami már rendkívül negatív hatással lesz az Egyesült Államokról és az amerikai fegyverekről alkotott képre.

hol van a 200000 katona beszélgetés. leírata lentebb
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
A Liszicsanszktól délkeletre fekvő "zsák torkában" ellencsapások zajlanak: a mieink támadnak, az AFU ellentámad. A csata kimenetele itt dől el. Egyelőre nincs információnk arról, hogy bármelyik oldalon komolyabb sikereket értek volna el.
Éerthetetlen,hogy miért nem veszik tágabbra a bekeritést.
Az ellenség demonstratívan használja a NATO
155 mm-es (M-777) lövegeit, amelyek hatótávolsága lehetővé teszi, hogy szinte a megtorló tüzérségi tűztől való félelem nélkül tüzeljenek
Ez érdekes.Hol vannak a nagy hatótávolságú sorozatvetők?A 2A36 ho ágyú előbb került rendszerbe,mint a hires G5 Bull löveg,kb ugyanolyan teljesitménnyel.Zoopark lokátorok?A massziv tüzérségi tűzhengert ugyan hozzák,de egyébbként elvileg többet kéne mutatnia a muszka tüzérségnek.