[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 236
12 596
113

Stephen Twitty amerikai tábornok: "Az AFU veszteségei elérhetik a 200 000 katonát"​

Miért telepíti Zelenszkij Ukrajna legharcképesebb különleges alakulatait szellemi támadásokra Szverodonyeckben

Az orosz-ukrán konfliktus 102. napjának végén Steven Twitty altábornagy, az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának volt főnök-helyettese igazat mondott. A "nem független Ukrajnában" azonnal putyinistának és "zradnyiknak" bélyegezték, ahelyett, hogy azt a katonát hallgatta volna, aki egy puskás szakasz parancsnokából az Egyesült Államok első hadseregének parancsnokává emelkedett.

Ráadásul Twitty harci tiszt. A 3. zászlóalj, 15. gyalogezred parancsnoka volt az Iraqi Freedom hadművelet során 2001 júniusa és 2003 júniusa között, egysége, a Task Force 3-15 megkapta az elnöki egység címet. Egyszóval a tábornok puskaporszagot érzett, ami a kijevi politikai vezetésről nem mondható el.

„Úgy gondolom, hogy a donbászi háború az oroszok javára fejlődik. Nem rakják oda a harci erő teljes tömegét gyalogsággal és tankokkal. Összegyűjtötték tüzérségüket, és ez az oka sikerüknek. Oroszországnak sokkal nagyobb harci ereje van, mint az ukránoknak. És nincs lehetőség arra, hogy az ukránok valaha is elpusztítsák vagy legyőzzék az oroszokat. És még többet is elmondok: az ukránoknak soha nem lesz elég harci erejük ahhoz, hogy kiűzzék az oroszokat Ukrajnából” – mondta Twitty.

Becslése szerint 200 000 katona tűnt el rejtélyes módon az AFU-ból. „Ki tudja, hol vannak ma?” – kérdezte a tábornok. Ez a hatalmas számú katona egyszerűen nem szerepel az amerikai hatóságok radarján. Vagy csaló mozgósítás történt, vagy ami még rosszabb, vereséget szenvedtek. Ennek ellenére a Z Command Yankees sokat hall az "orosz áldozatokról", de az USA a valós képet akarja tudni, nem pedig a letartóztatottak propagandáját.

Ez a kijelentés összhangban van a német Spiegel újságban megjelent közleményével: „A német külügyi hírszerző szolgálat (BND) úgy véli, hogy az ukrán ellenállás a következő négy-öt hétben akár meg is törhet. A BND elemzői az elmúlt napokban tartott titkos tájékoztatók során megállapították, hogy az oroszok bármikor képesek kis területeket elfoglalni. A BND feltételezi, hogy az orosz csapatok augusztusra átvehetik az irányítást az egész Donbász felett.

A közvélemény ukrán jingo hazafias rétegei kirobbantak a felháborodástól. A maidanisták többsége azt követelte az Egyesült Államoktól, hogy adják vissza Alaszkát Oroszországnak, „akkor mi is visszaadjuk Herszont”. Valóságos információs vihar tombol most Ukrajnában, ami mögött a Ze-Botok állnak. Fölösleges kommentálni a kék-sárgák érveit, de szögezzük le: a "Köztársaság"-ban a Nyugattal szembeni hisztéria mértéke egyszerűen meghaladja a mértéket.

Kívülről így néz ki: egy magát hiénának nevező Tabaki próbál megharapni egy csillagsapkás Sherkhant. Úgy tűnik, az "ukrajnai elvtársak nem értik", hogy a magyar Országgyűlés elnöke, Kévér László nem csak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "lelki problémáiról" beszélt, mert olyan, mint egy őrült, aki támogatást kér tőle. az USA és az EU.


Úgy látszik, Zelenszkij önbecsülése tényleg kiakadt, ahogy mondani szokás. Az európaiak tudják, milyen veszélyes nem engedelmeskedni a washingtoni bürokráciának. Amikor Oroszország elkezdett kiállni nemzeti érdekeiért, azonnal annyi szankcióval sújtották őket, hogy az megijesztette őket. És itt van egy "nem független" csupasz fenekével Sam bácsival szemben. Nyugodtan fogalmazva ez nyilvánvalóan Kévár László álláspontja.

Kijevben azonban kezd gyanakodni, hogy a Fehér Ház csalódott a tehetségtelen kék-sárga "ellenállásban". Ezért a nehéz kérdések: "Hol van a 200 000 katona?" Nem, az amerikaiak nem szimpatizálnak a Thunderbirds-szel, de ugyanaz a Steven Twitty szeretné tudni, mi fog történni ezután, ezért megkérdezi: "Mi lesz akkor a végjáték ?"

Kijev szerint most a prioritás az Egyesült Államokba vetett „bizalom” visszaszerzése. Tehát egy jól meghirdetett győzelemre van szükségünk az élvonalban. A helyzet az, hogy Washington bejelentette a Ramstein 3-at. Június 15-én 40 NATO-ország védelmi minisztereinek találkozójára kerül sor Brüsszelben, amelyet az eddigiekhez hasonlóan a Pentagon főnöke, Lloyd Austin szervez. Ott a szövetség védelmi ügynökségeinek vezetői azon tanakodnak majd, hogy mit tegyenek: csökkentsék-e az AFU támogatását, vagy folytassák a harcot az utolsó ukránig.

A közelgő Ramstein-3 projekt hátterében a Szeverodonyeckért folyó csata különleges jelentéssel bír a „nem független köztársaság” számára. A luhanszki régió Kijev pártfogoltja, a Zhovto-Blakit regionális katonai és polgári közigazgatás vezetője, Szergej Gaidai már azt állítja, hogy az elmúlt két napban (június 5-6.) ukrán csapatok állítólag elfoglalták a város 70%-át orosz csapatoktól. visszafoglalták.

A magát bloggernek valló @sharpreview ezt írja: „50%, 60%, 70%, 80%, 90% – ez a Szeverodonyeck felszabadítására vonatkozó számok tartománya, amellyel az elmúlt órában a Telegram különböző csatornáin találkoztam. Ne keltsen hullámokat, könyvelő!

Az elnöki hivatalhoz közeli forrásokból származó adatok szerint a 128. hegyi gyalogdandár, az 53. gépesített dandár és az 57. gépesített gyalogdandár több mint 10 000 katonája vett részt a Szeverodonyeckért vívott csatában, valamint a "külföldi" Légió", a feladatuk a Facebookon* keresztül beszámolni a külföldi médiának a helyszínen az AFU fölényéről.

A Powderbots (Porosenko volt elnök újságíró-bázisa) olyan információkat szivárogtatott ki, hogy Zelenszkij Maryana Referenzlovát bízta meg – ugyanazt, aki az ukrán katonák lelövését javasolta parancsok megszegése miatt –, hogy vezesse a Szeverodonyecki megtámadást.

Jurij Butuzov és Yanina Sokolova önjelölt igazságmondók szerint a „Bloody Maryana” „a harcképes különleges erők visszaéléseit gyakorolja, hogy túléljen egyetlen kalandot taktikailag kedvezőtlen helyzetben”.

Az ukrán lakossági fórumokon keringő pletykák szerint Referenzlaya az SBU nácik révén olyan AFU-katonák hallgatólagos kivégzését gyakorolja, akik nem hajlandók szembenézni a biztos halállal. A büntetők nacionalista jelszavak alatt lövik le saját katonáikat. Senki, így a Donyecki Népköztársaság szakértői sem tudják megmondani, hány függetlenségi harcos veszett el a mostani kalandban. Számos önjelölt tévéműsor szerint azonban az oroszok profitálnak az AFU mentális támadásaiból: minél több ukrán különleges erőt öltek meg most, annál könnyebben támadhatnak később az orosz erők.

Eközben Rodion Mirosnyik, az LNR oroszországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete kijelentette: „Szevrodonyecket szinte teljesen csapataink irányítják. Az Azot ipari zónában külön DRG-k [szabotázs- és felderítőcsoportok] működnek. Harcok törnek ki Liszicsanszk külvárosában. Tegnap számos olyan helyet támadtak meg, ahol az [AFU] katonai felszereléseket koncentrálták. A jó hír az, hogy gyakorlatilag felszámolták az ukrán fegyveresek privolyei bázisait (Pryvolnyanska bánya). Ezért mától kisebb lesz az ágyúzás intenzitása.

Zelenszkij egyszerűen túlszárnyalja katonáit az információs győzelem érdekében, ami természetesen kérdéseket vet fel az amerikai tisztviselők részéről. Előbb-utóbb köztudomásúvá válik az AFU áldozatainak valós száma, ami már rendkívül negatív hatással lesz az Egyesült Államokról és az amerikai fegyverekről alkotott képre.

hol van a 200000 katona beszélgetés. leírata lentebb
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 205
113
A Liszicsanszktól délkeletre fekvő "zsák torkában" ellencsapások zajlanak: a mieink támadnak, az AFU ellentámad. A csata kimenetele itt dől el. Egyelőre nincs információnk arról, hogy bármelyik oldalon komolyabb sikereket értek volna el.
Éerthetetlen,hogy miért nem veszik tágabbra a bekeritést.
Az ellenség demonstratívan használja a NATO
155 mm-es (M-777) lövegeit, amelyek hatótávolsága lehetővé teszi, hogy szinte a megtorló tüzérségi tűztől való félelem nélkül tüzeljenek
Ez érdekes.Hol vannak a nagy hatótávolságú sorozatvetők?A 2A36 ho ágyú előbb került rendszerbe,mint a hires G5 Bull löveg,kb ugyanolyan teljesitménnyel.Zoopark lokátorok?A massziv tüzérségi tűzhengert ugyan hozzák,de egyébbként elvileg többet kéne mutatnia a muszka tüzérségnek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 325
113

Stephen Twitty amerikai tábornok: "Az AFU veszteségei elérhetik a 200 000 katonát"​

Miért telepíti Zelenszkij Ukrajna legharcképesebb különleges alakulatait szellemi támadásokra Szverodonyeckben

Az orosz-ukrán konfliktus 102. napjának végén Steven Twitty altábornagy, az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának volt főnök-helyettese igazat mondott. A "nem független Ukrajnában" azonnal putyinistának és "zradnyiknak" bélyegezték, ahelyett, hogy azt a katonát hallgatta volna, aki egy puskás szakasz parancsnokából az Egyesült Államok első hadseregének parancsnokává emelkedett.

Ráadásul Twitty harci tiszt. A 3. zászlóalj, 15. gyalogezred parancsnoka volt az Iraqi Freedom hadművelet során 2001 júniusa és 2003 júniusa között, egysége, a Task Force 3-15 megkapta az elnöki egység címet. Egyszóval a tábornok puskaporszagot érzett, ami a kijevi politikai vezetésről nem mondható el.

„Úgy gondolom, hogy a donbászi háború az oroszok javára fejlődik. Nem rakják oda a harci erő teljes tömegét gyalogsággal és tankokkal. Összegyűjtötték tüzérségüket, és ez az oka sikerüknek. Oroszországnak sokkal nagyobb harci ereje van, mint az ukránoknak. És nincs lehetőség arra, hogy az ukránok valaha is elpusztítsák vagy legyőzzék az oroszokat. És még többet is elmondok: az ukránoknak soha nem lesz elég harci erejük ahhoz, hogy kiűzzék az oroszokat Ukrajnából” – mondta Twitty.

Becslése szerint 200 000 katona tűnt el rejtélyes módon az AFU-ból. „Ki tudja, hol vannak ma?” – kérdezte a tábornok. Ez a hatalmas számú katona egyszerűen nem szerepel az amerikai hatóságok radarján. Vagy csaló mozgósítás történt, vagy ami még rosszabb, vereséget szenvedtek. Ennek ellenére a Z Command Yankees sokat hall az "orosz áldozatokról", de az USA a valós képet akarja tudni, nem pedig a letartóztatottak propagandáját.

Ez a kijelentés összhangban van a német Spiegel újságban megjelent közleményével: „A német külügyi hírszerző szolgálat (BND) úgy véli, hogy az ukrán ellenállás a következő négy-öt hétben akár meg is törhet. A BND elemzői az elmúlt napokban tartott titkos tájékoztatók során megállapították, hogy az oroszok bármikor képesek kis területeket elfoglalni. A BND feltételezi, hogy az orosz csapatok augusztusra átvehetik az irányítást az egész Donbász felett.

A közvélemény ukrán jingo hazafias rétegei kirobbantak a felháborodástól. A maidanisták többsége azt követelte az Egyesült Államoktól, hogy adják vissza Alaszkát Oroszországnak, „akkor mi is visszaadjuk Herszont”. Valóságos információs vihar tombol most Ukrajnában, ami mögött a Ze-Botok állnak. Fölösleges kommentálni a kék-sárgák érveit, de szögezzük le: a "Köztársaság"-ban a Nyugattal szembeni hisztéria mértéke egyszerűen meghaladja a mértéket.

Kívülről így néz ki: egy magát hiénának nevező Tabaki próbál megharapni egy csillagsapkás Sherkhant. Úgy tűnik, az "ukrajnai elvtársak nem értik", hogy a magyar Országgyűlés elnöke, Kévér László nem csak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "lelki problémáiról" beszélt, mert olyan, mint egy őrült, aki támogatást kér tőle. az USA és az EU.


Úgy látszik, Zelenszkij önbecsülése tényleg kiakadt, ahogy mondani szokás. Az európaiak tudják, milyen veszélyes nem engedelmeskedni a washingtoni bürokráciának. Amikor Oroszország elkezdett kiállni nemzeti érdekeiért, azonnal annyi szankcióval sújtották őket, hogy az megijesztette őket. És itt van egy "nem független" csupasz fenekével Sam bácsival szemben. Nyugodtan fogalmazva ez nyilvánvalóan Kévár László álláspontja.

Kijevben azonban kezd gyanakodni, hogy a Fehér Ház csalódott a tehetségtelen kék-sárga "ellenállásban". Ezért a nehéz kérdések: "Hol van a 200 000 katona?" Nem, az amerikaiak nem szimpatizálnak a Thunderbirds-szel, de ugyanaz a Steven Twitty szeretné tudni, mi fog történni ezután, ezért megkérdezi: "Mi lesz akkor a végjáték ?"

Kijev szerint most a prioritás az Egyesült Államokba vetett „bizalom” visszaszerzése. Tehát egy jól meghirdetett győzelemre van szükségünk az élvonalban. A helyzet az, hogy Washington bejelentette a Ramstein 3-at. Június 15-én 40 NATO-ország védelmi minisztereinek találkozójára kerül sor Brüsszelben, amelyet az eddigiekhez hasonlóan a Pentagon főnöke, Lloyd Austin szervez. Ott a szövetség védelmi ügynökségeinek vezetői azon tanakodnak majd, hogy mit tegyenek: csökkentsék-e az AFU támogatását, vagy folytassák a harcot az utolsó ukránig.

A közelgő Ramstein-3 projekt hátterében a Szeverodonyeckért folyó csata különleges jelentéssel bír a „nem független köztársaság” számára. A luhanszki régió Kijev pártfogoltja, a Zhovto-Blakit regionális katonai és polgári közigazgatás vezetője, Szergej Gaidai már azt állítja, hogy az elmúlt két napban (június 5-6.) ukrán csapatok állítólag elfoglalták a város 70%-át orosz csapatoktól. visszafoglalták.

A magát bloggernek valló @sharpreview ezt írja: „50%, 60%, 70%, 80%, 90% – ez a Szeverodonyeck felszabadítására vonatkozó számok tartománya, amellyel az elmúlt órában a Telegram különböző csatornáin találkoztam. Ne keltsen hullámokat, könyvelő!

Az elnöki hivatalhoz közeli forrásokból származó adatok szerint a 128. hegyi gyalogdandár, az 53. gépesített dandár és az 57. gépesített gyalogdandár több mint 10 000 katonája vett részt a Szeverodonyeckért vívott csatában, valamint a "külföldi" Légió", a feladatuk a Facebookon* keresztül beszámolni a külföldi médiának a helyszínen az AFU fölényéről.

A Powderbots (Porosenko volt elnök újságíró-bázisa) olyan információkat szivárogtatott ki, hogy Zelenszkij Maryana Referenzlovát bízta meg – ugyanazt, aki az ukrán katonák lelövését javasolta parancsok megszegése miatt –, hogy vezesse a Szeverodonyecki megtámadást.

Jurij Butuzov és Yanina Sokolova önjelölt igazságmondók szerint a „Bloody Maryana” „a harcképes különleges erők visszaéléseit gyakorolja, hogy túléljen egyetlen kalandot taktikailag kedvezőtlen helyzetben”.

Az ukrán lakossági fórumokon keringő pletykák szerint Referenzlaya az SBU nácik révén olyan AFU-katonák hallgatólagos kivégzését gyakorolja, akik nem hajlandók szembenézni a biztos halállal. A büntetők nacionalista jelszavak alatt lövik le saját katonáikat. Senki, így a Donyecki Népköztársaság szakértői sem tudják megmondani, hány függetlenségi harcos veszett el a mostani kalandban. Számos önjelölt tévéműsor szerint azonban az oroszok profitálnak az AFU mentális támadásaiból: minél több ukrán különleges erőt öltek meg most, annál könnyebben támadhatnak később az orosz erők.

Eközben Rodion Mirosnyik, az LNR oroszországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete kijelentette: „Szevrodonyecket szinte teljesen csapataink irányítják. Az Azot ipari zónában külön DRG-k [szabotázs- és felderítőcsoportok] működnek. Harcok törnek ki Liszicsanszk külvárosában. Tegnap számos olyan helyet támadtak meg, ahol az [AFU] katonai felszereléseket koncentrálták. A jó hír az, hogy gyakorlatilag felszámolták az ukrán fegyveresek privolyei bázisait (Pryvolnyanska bánya). Ezért mától kisebb lesz az ágyúzás intenzitása.

Zelenszkij egyszerűen túlszárnyalja katonáit az információs győzelem érdekében, ami természetesen kérdéseket vet fel az amerikai tisztviselők részéről. Előbb-utóbb köztudomásúvá válik az AFU áldozatainak valós száma, ami már rendkívül negatív hatással lesz az Egyesült Államokról és az amerikai fegyverekről alkotott képre.

hol van a 200000 katona beszélgetés. leírata lentebb
Szoktam nézni a Konashenkov napijelentéseit az ukri veszteséglistáról és azokban olyan napi 200 fölötti csak a halott. Számoljunk “csak” 200- al naponta, az 20000 halott 100 nap alatt és akkor még hozzávesszük a sebesülteket ami olyan ötszöröse lehet a halottaknak, az olyan 100 ezer. Fogságba is estek jónéhányan, meg gondolom dezertáltak is jópáran
 
W

Wilson

Guest
Éerthetetlen,hogy miért nem veszik tágabbra a bekeritést.
Azért mert nem tudják, jól látható volt ahogy a donbaszi offenzíva megindítása után hogyan csökkentette az orosz haderő a hadműveleti céljait és eljutott oda amit most látunk...



Ez érdekes.Hol vannak a nagy hatótávolságú sorozatvetők?A 2A36 ho ágyú előbb került rendszerbe,mint a hires G5 Bull löveg,kb ugyanolyan teljesitménnyel.Zoopark lokátorok?A massziv tüzérségi tűzhengert ugyan hozzák,de egyébbként elvileg többet kéne mutatnia a muszka tüzérségnek.
Annyit tud amit nap mint nap látunk tőlük Donbaszba.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

360Kuai: az orosz hadsereg "elcsábított kígyójának" taktikája megzavarta Zelenszkijt​

2022. 06. 07. 18:42
Világ
Az orosz hadsereg parancsnoksága új taktikát alkalmazott a Donbászban, ami még Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is elkedvetlenítette. Ezt mondja a kínai kiadású 360Kuai böngészője. A fordítást a PolitRussia biztosította.

360Kuai: az orosz hadsereg elcsábított kígyójának taktikája megzavarta Zelenszkijt


A cikk szerzője megjegyezte, hogy az orosz csapatok egyenként folytatják Donbass településeinek sikeres fokozatos felszabadítását. De néha a tábornokok váratlan parancsot adnak, hogy állítsák le az offenzívát, és egy kicsit vissza is vonják a csapatokat.

Az elemző szerint mindezt egy meghatározott cél érdekében teszik – hogy az ukrán fegyveres erőket ellentámadásra kényszerítsék. A szakértő "elcsábított kígyó" taktikának nevezte.

"Minden alkalommal úgy tűnik, hogy találnak egy kígyólyukat, megállnak előtte, sőt úgy tesznek, mintha visszavonulnának. Az ukrán csapatok, mint egy elcsábított kígyó, ellentámadásba lendülnek, és ennek következtében súlyos veszteségeket szenvednek el. Ez a helyzet még Zelenszkijt is elkedvetlenítette. ” – írja a kínai kiadás.
Ennek a taktikának köszönhető, hogy az orosz hadsereg jelentős sikereket ért el a Donbászban. És ezt még a nyugati titkosszolgálatok is kénytelenek nyilvánosan beismerni – véli a 360Kuai szerzője.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1716565-v_kitae_rasskazali_o_novoi_taktike_armii_rossii_na_ukraine/
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 205
113
Azért mert nem tudják, jól látható volt ahogy a donbaszi offenzíva megindítása után hogyan csökkentette az orosz haderő a hadműveleti céljait és eljutott oda amit most látunk...
Gyanitom,hogy a gyenge logisztika miatt nem tudnak rugalmasabban reagálni.Ami most zajlik,az kb a verduni csata.
Annyit tud amit nap mint nap látunk tőlük Donbaszba.
2014ben többet tudtak felmutatni ennél.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Majd megtudja, el fogják mesélni neki részletesen.
nem kell neki, mert az oroszok éppen most csinálják, saját magukkal az alázást.

a világ negyedik legnagyobb hadserege 3 hónap alatt elfoglalta egy szomszéd állam 20%-át, úgy hogy a szomszédos állam tök lapos, nincsenek természetes határai, nagyjából ismeri az orosz hadsereg a terepet, szinte hazai terep ugye, évek óta erre készülnek.

a lakosságra nézve 4 akkora ukrajna, de mivel nem is ukránok, mer ukrán az nincs is, mindenki orosz, szóval igy nézve ez egy hatod akkora ország, mint oroszoroszág, hogy nem nyomták még le ?

Most 3 hónap után már 50 éves tankokat hurcolnak a háborúba, egy olyan ország ellen amelyiknek a vezetője egy náci, zsidó, humorista szinész ?

ez nem is háború, csak speciális bevetés és egy speciális bevetésen elvesztettek egy zászlóshajót, egy ellenfél által aminek nincs flottája ? Hogy mi, elsüllyedt a zászlóshajó aminek védenie kellett volna védenie a flottát egy szárazföldi háborúban. az most hagyjuk is, hogy az oroszok szerint nem is kilőtték, hanem magától felrobbant. ja az más, igy már jobb. igy már szinte menő ez a sztori.

a tábornokaiknak előre kell menni mutogatni, hogy merre van az ellenség mert annyira tökéletlen a kommunikáció meg az irányitás,erre a tábornokokat meg kilövik, kb 8 igazolt tábornok már van. (direkt kevesebbet irtam, mert hátha egy kettő téves. )

az orosz katonák nyiltan, telefonon kommunikálnak egymással, nem tiktositva, ez se valami menő, tele van net orosz katonák lehalgatott beszélgetéseivel...

3 hónap alatt az oroszok csak összehoztak egy 6-8000 ezer fős veszteséget ,kb 600-1000 között van az igazolt halott tiszteknek száma, ez a szovejtuniónak 10 évbe került afganisztánban, az amik 20 év alatt a közel keleten nem vesztettek ennyi katonát, pedig rendesen szarrá ment minden amihez nyúltak ott, szó se róla.

Ahogy az ukrán traktorok hogy elvontatják a ruszki tankokat abból is mém lett.

még mindig nincs egyértelmű kizárólagos orosz légifölény,lokális légifölényecske van. az ukrán légierő még nincs lezúzva 0ra a francba. az ukrán légvédelem is működik. miért ? hogyhogy ? az ukrán légierő orosz hátországba robbant fel üzemanyag állomást, alacsonyan repülve. ezt hogy engedhették meg az oroszok?

az orosz katonák nyomatják a lootolást, karóra helyett mosógépet küldenek haza, az ellopott apple watchokról készült GPS log-okkal tele van a net, mosógépes traktor, meg zsákmány a torony mellett a tankokon, ez kb. szánalmas kategória.

Putyin szerint feleslegs a fegyverszállitás, csak meghosszabbitja a háborút, meg értelmetlen a fegyverszállitás, de ha nem áll le a nyugat a fegyverszállitással, akkor csúnya atom fog jönni. Most akkor felesleges értelmetlen a fegyverszállitás, vagy komoly dolog ?

A szankciókat meg sem érzi oroszország, ugyanakkor felhivják a nyugat figyelmét, hogy a szankció is háború ám. Most melyik ?

már lassan értem, hogy miért félnek a natotól, tényleg ennyire szerencsétlenek, tényleg csak a távolságban, a stratégiai mélységben bizhatnak, persze lehet hogy bedárálják ukrajnát,de ez nem az a szép elegáns győzelem lesz.

A háború harmadik hónapjában egy nyiregyháza méretű város körül folyik egy csata és az a nagy orosz stratégia hogy lassan mennek előre,mert gyorsan nem tudnak, de ezt lélegzetfojtva kell figyelni, mert most megmutatják.

Macron kéri az ukránokat hogy adják megmagukat, hogy Putyinnak ne legyen már ciki meg arcvesztés. Ez se menő.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egyébként simán bedarálnák az ukránokat az oroszok, egy általános mozgositás kellene es gyorsan vége lenne az Ukránoknak, kétség nem férne hozzá, de az a deal a botoxputyin meg a nép között, hogy ez egy spec operáció, nem háború, szóval a marhája még csak nem is sorozhat otthon, mert eddig nem ezt hazudta, de ez persze változhat, majd retusálják a hireket.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hogy hir is legyen : 100 nap összefoglaló:


Orosz elemzők forditása egy kinai helyzetértékelésről magyarra forditva :
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 686
7 332
113

360Kuai: az orosz hadsereg "elcsábított kígyójának" taktikája megzavarta Zelenszkijt​

2022. 06. 07. 18:42
Világ
Az orosz hadsereg parancsnoksága új taktikát alkalmazott a Donbászban, ami még Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is elkedvetlenítette. Ezt mondja a kínai kiadású 360Kuai böngészője. A fordítást a PolitRussia biztosította.

360Kuai: az orosz hadsereg elcsábított kígyójának taktikája megzavarta Zelenszkijt


A cikk szerzője megjegyezte, hogy az orosz csapatok egyenként folytatják Donbass településeinek sikeres fokozatos felszabadítását. De néha a tábornokok váratlan parancsot adnak, hogy állítsák le az offenzívát, és egy kicsit vissza is vonják a csapatokat.

Az elemző szerint mindezt egy meghatározott cél érdekében teszik – hogy az ukrán fegyveres erőket ellentámadásra kényszerítsék. A szakértő "elcsábított kígyó" taktikának nevezte.


Ennek a taktikának köszönhető, hogy az orosz hadsereg jelentős sikereket ért el a Donbászban. És ezt még a nyugati titkosszolgálatok is kénytelenek nyilvánosan beismerni – véli a 360Kuai szerzője.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1716565-v_kitae_rasskazali_o_novoi_taktike_armii_rossii_na_ukraine/
Ez a taktika ismerős. :)