[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Mondjuk emlékeim szerint pont azért indult el a balhé, mert Kijevben megdöntötték az oroszbarát kormányt, amelyet az oroszbarát ukránok (vagy épp ukrajnai oroszok) is választottak. Minden szar utána jött. De lehet, hogy én tévedek, és előbb mentek be az oroszok, aztán menekült Janukovics.
Ilyen apró részletek nem érdeklik, fel van rakva nála a lemez és azt tolja orrvérzésig.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Lengyelországot "beárazta" az USA, mint a közép és kelet-európai területek csendőrét. Én azt látom, hogy felhozzák az angolszászok Lengyelországot. Ellenpólust hoznak létre Oroszországgal és Németországgal szemben. Ja és Magyarországgal szemben is. Hírek voltak egy angol-lengyel szövetségről is. A lengyel politikának úgy tűnik, tetszik ez a szerep, mert dőlni fog a „lé”. A probléma az, hogy:

nincs ehhez megfelelő gazdasági háttere hosszú távra,

felborítja az európai erőviszonyokat, és ez pont (szokás szerint) az angoloknak nem fog tetszeni
 

Öreg

Active Member
2018. február 25.
64
197
33
photo-2022-06-11-09-21-28.jpg

:)
Zselének küldenék egy kartonnal :)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 240
113
A helikopterek döntő többségét irányított páncéltörő rakétával lőtték le az utóbbi időben, ez ellen jelenleg sehol sem létezik védelem. A SZU-25-re meg nem csak nem irányított rakétát de VIKHR irányított rakétát is szerelnek. Hát meg (feltételezem) fékezett légibomba, KMGU konténer stb.
Azért az SM korszerűsítés sokat lendített, az SM3-mal meg léptek előre. Egyet értek veled, kéne a terepkövető radar, de szerintem az A-10 sem alkalmazza. Ezt a gépet (az A-10-et is) "húsdarálónak" és "konzervnyitónak" tervezték, arra megfelelő. Az ukránoknak nagyon kéne a GEPARD légvédelmi gépágyú, az lezárná a 0-200 m magasságot. SHILKA-t nem nagyon láttam, A ZU-2-23 meg elavult ha nem kapott mély korszerűsítést. A 25-ösökről mostanában csak párba láttam videót. Talán eszükbe jutott az anno Afganisztánban alkalmazott technika: egy támad, egy biztosít. Csak működik a vas, amennyi MANPAD az ukránoknál van...

Tudtommal az SM3 - ra se integrálták a Vikhr-t. Egyedül a Szu-39(Szu-25 TM) - t tervezték felszerelni vele. Az ukriknak meg ott van "ellene" a Tunguska, volt nekik vagy 80 db, de azt se nagyon látni dolgozni. Utoljára a felkelőket lőtték vele pár éve, amit láttam.

Szerintem is teljesen téves, bántani nem akartam Kelét, de csodálkozom rajta én is erősen hogy ilyeneket leírt, mert látszik hogy komolyan gondolja!

Zsolti te is itt vagy már évek óta... Kelével mi történhetett ? Nem más írogat itt most azonos Nicknév alatt ?
Esetleg megvették, vagy zsarolhatják ?
o_O:eek:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 779
9 234
113
En igazabol egy dologra vagyok nagyon kivancsi. @meszike91 , @adam.bertok , @Wilson es a bubanat tudja meg kicsodak akkor mit irkalnak majd, amikor az amerikaiak kifarolnak az ukranok mogul, amit pedig mar pedzegetnek azzal tenylegesen arcul basszak oket es teruletekrol kell lemondaniuk? Meghozza a sajat „barataik“ keresere. :rolleyes:
Amerikának nagyon kényelmes ez a helyzet. Pénzük és fegyverük van dögivel, bőven megéri nekik felfegyverezni az ukránokat hogy ezzel szívjanak az oroszok.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 600
14 654
113
En igazabol egy dologra vagyok nagyon kivancsi. @meszike91 , @adam.bertok , @Wilson es a bubanat tudja meg kicsodak akkor mit irkalnak majd, amikor az amerikaiak kifarolnak az ukranok mogul, amit pedig mar pedzegetnek azzal tenylegesen arcul basszak oket es teruletekrol kell lemondaniuk? Meghozza a sajat „barataik“ keresere. :rolleyes:
Napi ~90hsz sebességgel nyomta csak a Wili....
Mire a ruszkik eltologatják a szotykos tüzérséget Kijevig, és ellövöldözik az ex CCCP készlet max 2%-át, valamit csak kifundálnak hogy mi is van....
Az meg hogy a ruszki alázza őket D-20/30-al, T-62-vel, azt arra fogják hogy nincs más...
Miközben Ők leírnak egy sort, az ágyúk előbbre mentek 5 métert....És menni is fognak mert nincs aki megállítsa őket.
A Budapesti paktumból származó kötelezettségeknek, szokás szerint az angolszászok, és a franciák nem tettek eleget.
Most a Lengyeleket próbálják betolni, maguk helyett.
Ugye Anglia, USA, Franciaország fegyveres erővel garantálta Ukrajna határait....Hol is vannak?
Potom 8 év alatt nem tudtak eljutni a Donbass-i frontra.
2014 óta full contact-ban kellene nyomniuk a ruszkik ellen...de csak a szokásos, gyávaság.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Amerikának nagyon kényelmes ez a helyzet. Pénzük és fegyverük van dögivel, bőven megéri nekik felfegyverezni az ukránokat hogy ezzel szívjanak az oroszok.
Biden kicsit máshogy értelmezi a kényelmeset, mint te, emiatt magyarázkodik otthon, de hát nem vagyunk egyformák. Időbe telt, amíg megtaláltam a képet ehhez a kommenthez, mert tudtam, hogy láttam, csak nem tudtam hol. :)
Íme:
FU_eEj2WAAMZFOe
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 600
17 810
113
Videó a Szevasztopoli Tengerészgyalogság kiváló parancsnokáról a "String" hívójellel.


A hoholok tüzérsége órák óta lövi Donyeck lakónegyedeit. Ez vajon benne lesz a híradóban ? :mad:

Rohadtul nem értem,hogy ilyenkor mi a francért nem tudnak az oroszok porrá lőni Kijevben egy rakás kormányzati épületet?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
874
4 945
93
Folytatódik Donyeck "bombázása"

3 halott, legalább 18 sebesült.