[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 942
113
Kreml: Ukrajnának “nagy problémái” vannak.

Ukrajnának “nagy problémái” vannak – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.

Peszkov akkor nyilatkozott így, amikor arra kérték, hogy értékelje Dmitrij Medvegyevnek, a biztonsági tanács helyettes vezetőjének szerdai, arra utaló Telegram-bejegyzését, hogy Ukrajna két év múlva már megszűnhet önálló állam lenni.


“NEM KOMMENTÁLNÁM EZT AZ ÜZENETET. DE TUDJUK, HOGY UKRAJNÁNAK NAGY PROBLÉMÁI VANNAK. EZT MINDENKI NAGYON JÓL TUDJA, ÉS IGEN, EZT KI LEHET JELENTENI, A LÉNYEG AZ, HOGY A NACIONALISTA ALEGYSÉGEK ELLENÁLLÁSA FOLYTATÓDIK, AZ UKRÁN VEZETÉS PEDIG NEM HAJLANDÓ TÁRGYALNI EZEKRŐL A NACIONALISTA EGYSÉGEKRŐL ÉS JÓZANUL ÉRTÉKELNI A HELYZETET” – FEJTETTE KI ÁLLÁSPONTJÁT PESZKOV.
“Ez nem sok jóval kecsegtet” – tette hozzá.

Medvegyev volt állam- és kormányfő szerdai Telegram-bejegyzésében egy hírre reagált, amely szerint Ukrajna két év múlva törlesztendő kölcsönbérlet keretében akar cseppfolyósított földgázt (LNG-t) beszerezni az Egyesült Államokból, különben “egyszerűen megfagy” a télen.
“CSAK VAN ITT EGY KÉRDÉS. KI MONDTA, HOGY KÉT ÉV MÚLVA UKRAJNA EGYÁLTALÁN LÉTEZNI FOG A VILÁGTÉRKÉPEN?” – FOGALMAZOTT MEDVEGYEV.
Úgy vélekedett, hogy “az amerikaiakat ez már nem érdekli”, mert annyit fektettek már be az “Oroszország ellenes-projektbe”, hogy minden más már “semmit sem jelent a számukra”.
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva azt hangoztatta, hogy Oroszország ott tesz pontot az ukrajnai “különleges hadművelet” végére, ahol ő akarja, nem pedig ott, ahol egyes washingtoni és más ideológusok és stratégák szeretnék.
Leszögezte, hogy Moszkva kész kitartani az invázió kinyilvánított céljainak megvalósítása mellett, bármilyen döntést is hoz a Nyugat.
Rjabkov kifejezte reményét, hogy az Egyesült Államoknak és a Nyugat egészének megvan a józan esze ahhoz, hogy az ukrajnai helyzetet ne fokozzák közvetlen összecsapássá, mert a nukleáris fegyverek bevetése esetén nincs visszaút. Hozzátette, hogy a nyugati vádakkal szemben Oroszország elutasítja a korlátozott nukleáris háború ideológiáját.
Az orosz-ukrán béketárgyalások áprilisi megszakadásáért a helyettes tárcavezető Kijevet és nyugat “bábmestereit” okolta.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Usa kamikaze drón orosz kézen !
kicsit csalódott vagyok ezekben a drónokban mert nem jött a sok felvétel róla hogy milyen sikeres lenne ! Sőt egyszer a oroszok nyilatkoztak hogy" nem sokat érnek "
Mindenki az. Ellentétben az izraeli és török drónokkal úgy tűnik az amerikaiak nem sokat érnek. Legalábbis a Switchblade úgy tűnik semmit nem tud felmutatni az ukrán hadszíntéren. Ez egyben kijelöli nekünk is, hogy nem a nyugati, hanem a keleti irányba kell a drónfejlesztésünk nemzetközi kapcsolatait realizálni, nyugati együttműködés helyett közel-keletiben gondolkodni alapvetően! Úgy tűnik ez egy újabb terület, ahol a technológiában lemarad a nyugat még akkor is, ha sok részegységet még ők szállítanak!
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 889
93
Amúgy mi ez a hoholozás? A háború előtt sose hallottam, a másik meg a kaprozás. Tényleg ide süllyedt az orosz propaganda? Nem olvasom csak azért kérdezem.

Amúgy nem kellett volna megvárnia, ki kellett volna vonni a terroristáit Ukrajnából.

Támadnak mindent az oroszok, ezekkel a fegyverekkel nem is tudnak válogatni.
És mi az, hogy a drogos színész alpári módon beszél más országok vezetőivel? Tényleg ide süllyedt az ukrán "diplomácia"? Azt eddig is mindenki tudta, hogy szeretnek a parlamentben is verekedni, meg a vezérkar ezredese, részegen az utcán lövöldözni, de azt legalább otthon csinálták.

Az ukrán terroristák 7 éves donyecki ámokfutása miért nem zavar?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 942
113
AZ OROSZOK DONBÁSSZI GYŐZELMEI NEM HAGYNAK KIUTAT AZ UKRÁN CSAPATOKNAK.


Kijev tovább növeli az Ukrán Fegyveres Erők, a Nemzeti Gárda és a Területi Védelem egységeinek számát a front különböző szektoraiban.

A Harkivi területen az orosz hadsereg ismét támadásba lendült, és helyreállítja elvesztett állásait. Folytatódnak a harcok Sztarij Szaltov falu közelében, amely egyes jelentések szerint már az orosz erők ellenőrzése alatt áll. Összecsapások vannak a Zupovkától a Malye Prohodyig tartó frontokon is.

Izyum térségében az AFU megpróbálja megtámadni az orosz állásokat Balakleya faluban. Az ukrán erők északnyugati irányból próbálják áttörni a védelmet és elvágni az Izyumból Szlavjanszk felé előrenyomuló orosz egységeket.

Június 15-én humanitárius folyosót nyitottak a civilek számára, hogy elhagyhassák a szeverodonyecki Azot üzem területét.

A még mindig ukrán ellenőrzés alatt álló létesítményben több száz civilt ejthettek túszul a bombabunkerekben. Az ipari övezetben az ukrán fegyveresek száma a jelentések szerint eléri a 2 ezer harcost, egynegyedük külföldi zsoldos.

Hosszan tartó harcok után az orosz vezetésű erők ellenőrzésük alá vonták a Zolotoe térségében lévő Vrubovkát. Az orosz egységeknek sikerült áttörniük az AFU 10-es rohamdandárjának védelmét Vrubovkában, és megvetették lábukat a város peremén. A visszavonuló ukrán egységek megerősítik védelmüket Nikolajevkában és erősítést vonnak oda.

Június 15-én humanitárius folyosót nyitottak a civilek számára, hogy elhagyhassák a szeverodonyecki Azot üzem területét.

A még mindig ukrán ellenőrzés alatt álló létesítményben több száz civil lehet túszként a bunkerekben. Az ipari övezetben az ukrán fegyveresek száma a jelentések szerint eléri a 2 ezer harcost, egynegyedük külföldi zsoldos.

Hosszan tartó harcok után az orosz vezetésű erők ellenőrzésük alá vonták a Zolotoe térségében lévő Vrubovkát. Az orosz egységeknek sikerült áttörniük az AFU 10. rohamdandárjának védelmét Vrubovkában, és megvetették lábukat a város peremén. A visszavonuló ukrán egységek megerősítik védelmüket Nikolajevkában és erősítést vonnak oda.

Szvetlodarszk térségében folytatódnak a harcok Szemigorjéért és Versináért. Az uglegorszki hőerőműben lévő ukrán csoportot az elkövetkező napokban teljes bekerítés fenyegeti.

Az AFU több támadást indított Mikolajiv és Herszon irányában. Kijev igyekszik offenzívát kialakítani és bármilyen jelentős sikert elérni, ami a Zelenszkij-adminisztráció számára szükséges annak jelképeként, hogy az ukrán hadsereg még mindig képes támadó hadműveleteket folytatni. Eddig nem sikerült stratégiai sikereket elérni.

Június 15-én orosz Kalibr rakéták csapódtak be a Lemberg megyei Zolochiv település térségében. Ennek következtében megsemmisült egy lőszerraktár, ahol a NATO-országok által Ukrajnának átadott külföldi fegyvereket, köztük 155 mm-es M777-es M777-es haubikokat tároltak.


Az orosz rakéták célpontjai között szerepelt többek között a Mikolajivi területen található Voznyeszenszki katonai repülőtér is. Az orosz csapások megsemmisítették az ukrán légierő repülőgép-felszereléseit.

Június 15-én reggel az AFU megtámadta az orosz Kurszki területen lévő ellenőrzőpontot, de nem tudták folytatni offenzívájukat, és visszavonultak.

A DPR területén folytatódik a civilek elleni lövöldözés. Csak június 14-én a köztársaság 18 települését találta el az ukrán tüzérség. A támadások következtében 2 civil meghalt, 8 másik megsebesült, köztük egy 12 éves gyermek.

Az ukrán fegyveresek ismét lőtték a Herszon melletti Csernobajevkát. Egy civil férfi és egy nő meghalt, több civil megsebesült.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Miért is kicsi az esélye?Amikor már az oroszok is elismerik,hogy sorozatos ukrán támadások érték a konvojt akkor azok már jelentős események,és amikor sorozatos támadások érik főként az üzemanyagszállító teherautókat akkor nincs olyan épeszű katonai parancsnok aki azt mondja,hogy semmi probléma maradjon minden a régiben.
Ne haragudj, de mit is írtam? Azt, hogy voltak ukrán támadások. Ezt az oroszok is elismerték, és? Az ukránok se mondták, hogy a támadásaik többet érnek, mint szunyogcsípés az elerfántnak. Ezek után valóban, egy orosz tábornok se tartotta volna ott még majdnem két hétig azt a csapatot nyomós indok nélkül.
Az a baj, hogy nem vagytok hajlandóak, csak az usa kecskebaszók és papucsosok elleni háborúiból extrapolálni. Pedig itt ugrani kéne az időben vissza, valódi, hasonló léptékű háborúkhoz. 1849-ben a VII. hadtest erőszakos tűntetést indított Pest-Buda ellen, annak leplezésére, hogy a fősereg az utánpótlási, és visszavonulási területek és utak megszerzésére indult. Kapott támadásokat? Igen. Szenvedett veszteségeket? Igen. Azonban a célját akkor elérte, az osztrákok kénytelenek voltak kivonulni, és ha nincsenek logisztikai, és egyéb hibák bekerítve pusztultak volna el Komárom alatt. Itt nem érte el a célját, de a szétoszlatása nem ellenséges harctevékenység miatt, hanem azért volt, mert az oroszok így döntöttek. Tehát akárhogy is nézzük, a feloszlását az ukrán reakció hiánya, és nem a megléte okozta.
Már ne haragudj de ez baromira nem igaz, március eleje óta sok olyan videó van fennt a neten,hogy az orosz haderő megszállt ukrán településekről lövi az ukrán haderőt.Úgyhogy az orosz haderő is élő pajzsként használja az ukrán civileket,amúgy sem értem nálad ezt az állandó ukrán élőpajzsozást mikor pl most Donyeckben is a harcok előtt folyamatosan evakuálták a civil lakosságot.
Még mindig ugyanaz a kör. Sose az a baj, hogy épületek közül lőnek. Ez sokszor elkerülhetetlen. A felelősség úgy jelenik meg, hogy vannak-e az épületekben civil lakosok, vagy sem. Na most erre az ukránok ezerszer bizonyítottan nem csak hogy szarnak, hanem direkt benntartanak civileket. Igen, ezt hívják civil pajzsnak.
 
W

Wilson

Guest

Számos M142 HIMARS hordozórakéta átadása Ukrajnába csak a kezdet – Pentagon​



Ukrajna több HIMARS rakétarendszerrel való ellátása a védelmi segítségnyújtás legújabb részletében csak kiindulópont.

Ezt Colin Kahl, az Egyesült Államok politikai védelmi miniszterhelyettese osztotta meg beszédében a CNAS nemzetbiztonsági konferenciáján – írja az Ukrinform .


Emellett az Egyesült Államok továbbra is mindent megad, ami az orosz agresszióval szembeni ellenálláshoz szükséges.

„Elvégeztük a HIMARS -rendszerek „kezdeti” átadását, és miközben most beszélünk, az ukránok befejezik a képzésüket (a rendszerek elsajátításáról – a szerk.)” – mondta a Pentagon képviselője.


Megjegyezte: az amerikai védelmi minisztérium arra számít, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkhöz átvett rendszereket hamarosan üzembe helyezik.

HIMARS-protses-zaryadzhannya-kompleksu.jpg
HIMARS töltési folyamat. A fényképek forrása: az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma

A miniszterhelyettes megerősítette az Egyesült Államok azon kötelezettségvállalását is, hogy továbbra is szállít Ukrajnának ezeket a rendszereket és lőszereket.

Colin Kahl megismételte Lloyd Austin, a Pentagon vezetőjének szavait, miszerint „ az Egyesült Államok készen áll mindent megadni, és segíteni Ukrajnának, hogy sikeres legyen” az orosz agresszió elleni védekezésben.


Korábban Austin biztosította, hogy az Egyesült Államok és más országok továbbra is erőfeszítéseket tesznek, és a lehető legtöbb támogatást nyújtják Ukrajnának, és segítik a fegyveres erőket a mielőbbi sikerhez.

FTWqMnTWAAAYWnV-scaled-1.jpeg
M777 tarackok Ukrajnának. A fényképek forrása: az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma

Korábban beszámoltak arról, hogy az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoportja újabb ülést tart ma, június 15-én Brüsszelben.

Június 1-jén az Egyesült Államok új katonai segítségnyújtási csomagot hagyott jóvá Ukrajnának, amely HIMARS rakétatüzérségi rendszereket és lőszereket tartalmazott a számukra. Ukrajna ezeket a fegyvereket a 700 millió dolláros segélycsomag részeként kapja meg.

Strilba-z-raketnogo-kompleksu-HIMARS.jpg
HIMARS rakétarendszer Lengyelországban. A fényképek forrása: az amerikai hadsereg fotója: Markus Rauchenberger

Az M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) egy M1140 FMTV taktikai teherautó 6 kerekű alvázát használja.

A rendszer használható rakétavetőként különböző hatótávolságú lőszerekkel, valamint taktikai rakétarendszerként.


 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Oroszokról azt olvastam napi 70-80.000 tüzérségi lövedéket lőnek ki, mellette jön még amit a harckocsik, légierő dobál + aknavetők és társaik.
Már volt aki azon örömködött, hogy az orosz ipar nem fogja bírni a heti 500.000 lövedéket, erre tájékoztatták őket, hogy még 80-as évekbeli készleteket málházzák kifele.

Viszont ha Ukrajna kifogyott az sokat elmond az orosz taktikai csapások valódi hatásáról.
Az oroszok a hadianyaguk elsöprő többségét a hidegháború alatt gyártották le. Az pedig véget ért a 80-as években.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 595
25 871
113
.
.
Cirqle, ne allj mar te is be a nevetö bolondok soraba.... Szerinted melyik resz vicces? Az, hogy putyin nem beteg? Vagy hogy nem ertek egyet a hodito haborujaval? Te örulsz a haborunak? Hasznosnak latod? Jobb lesz az eleted töle? Esetleg nem eleg magasak meg az arak a benzinkuton es a boltokban? Itt a svedeknel mar 900Ft a benzin (nemreg meg feleennyi volt!), majd lefagy az arcodrol a mosoly, amikor odahaza is annyi lesz
.
Janikam, ugyanez.... Örulj Putyinnak, meg a benzinarnak akkor. Hahaha, hehehe, jani22, röhögj te is.
Óh tudod, a hozzászólásodban volt néhány cizellált gondolatod és elmondom Neked, hogy engem meghatott. :)

Egyébként meg - szerintem - Putyint belerángatta az amcsi vezetés ebbe az egészbe, nem tudta tovább halogatni, mert nem engedték neki a körülmények feltorlódása. Továbbá akármennyit lehet a körítésekről beszélni, ez a lényeg.

Most, hogy volt drón, vagy csak tűzérség, meg mért nincs precíziós eszköz, ezekről lehet beszélni rengeteget. Egyszerűen az oroszok ez idáig, ennyire tudtak felfejlődni. Még ez is csoda.

Engem az aggaszt, hogy az EU-t és az ukrán népet ennyire tudják manipulálni saját, nem túl vidám céljaik elérése érdekében a nem is biztos hogy csak tengerentúli egylet és ezek nem az oroszok.

A benzináremelkedés okozóit ne rajtam, és ne keleten keresd.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Patrick Lancaster

Journalists Come Under Ukraine Artillery Fire In Donetsk Suburb​


"A mai nap a Donyeck és a környező területek elleni támadások újabb napja volt, az újságírók számos lövedékkel teli helyszínre igyekeztek. Csapatunk, jómagam és Alexander Sheremet újságíró, számos tüzérségi és/vagy aknavetőtűz által eltalált házat és a makijivkai vegyi üzemet filmezett. Miután több civil területről tudósítottunk, elmentünk Vosztocsnij Makiivkába, amelyet aktívan lőttek. Legalább 30 gránát záporozott körülöttem és Alexander Sheremet újságíró körül, amíg ott voltunk. Sok ház megrongálódott, de tudósítani tudtunk, és biztonságba helyeztük magunkat Donyeckben. Ez a mi jelentésünk a bombázás alatt. A vegyi üzemről és a sok lerombolt házról szóló teljes, bővített riportunk folyamatban van, és mint mindig, most is teljes angol és orosz felirattal lesz ellátva. Mi megmutatjuk azt, amit a mainstream média nem."
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Lehet hogy nem fenyegetőzik, hanem ígérget? :oops:


Ne értsétek félre az oroszokat, "ígérget" persze, a lengyeleket akarják becsalni a háborúba, közben meg Magyarországnak sem fogják odaadni Kárpátalját sem. Úgyhogy aki nem akar szembekerülni az oroszokkal, az most ne lásson ebbe bele semmiféle "ígérgetést", területi felajánlást az oroszok részéről.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Nem csápoltam a szankcióknak.
Csak realitásokat figyelembe kell venni, gyorsan alkamazkodni hozzá, különben jön a nagy pofon.

1 dolog valóban zavar. Sokan a magyar nemzeti oldalon Putyin seggéből nem tudnak kijönni. Sajnos már meghaltak az 56-osok, a 45-ösök meg még régebben, igy nem tudnak mesélni a hősi szovjet/orosz hadseregről.
Neharagudj, de annyian írták/mondták már ezt, úgyhogy érdekelne. Szerinted a németek, amerikaiak stb ugyanazok most, mint a 40-es, 50-es években voltak? Ha igen, mit szeretsz bennük, ha nem akkor az oroszok miért ugyanazok, mint akkor voltak?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 598
44 888
113
Tegnap esti helyzet.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 15-én este​

Korsa Albert ma 01:08-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai:
A Szeverodonyecki Azot üzemben blokkolt fegyveresek, akik Ukrajna védelmezőinek adtak ki magukat, megzavarták az evakuálást polgári lakosság. Ők maguk kérték.
Ennek eredményeként csak egy nagypapa lépett ki az orosz katonasághoz, akik biztosították a folyosót, és azt mondta, hogy az üzemben fogva tartott túszok közül senkinek sem szóltak az evakuálásról. Sőt, az ukrán fegyveres erők, kihasználva a becsületesen kialakult szünetet, aknavetőből és tankból lőni kezdtek az RF fegyveres erőire.
A túszok még mindig a terroristáknál vannak, akik ismét megmutatták igazi színüket. A vadászgépek még a gyárban vannak. Mariupol deja vu, csak ez most nem tart sokáig.

Térjünk át a frontok helyzetére
Harkov front:
Komoly csaták Ternovaya, Rubezhnoye, Staryy Saltov közelében. Vannak információk az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeiről, amelyeknek itteni offenzívája a jelek szerint kifulladt.
Izyum-szláv front:
Az ukrán fegyveres erők nem hagyják fel a sekély Szeverszkij-Donyec átkelési kísérleteit, hogy csapást mérjenek Izyumra, hogy kivonják az orosz hadsereg erőit a Donbászból. Az Orosz Föderáció fegyveres erői azonban nem alszanak, a tüzérség és a DRG őrködik. Folytatódik a Szlavjanszk elleni orosz offenzíva. Az RF fegyveres erői Krasznopolyjáért harcolnak, ahol lelőtték az ukrán „szárítót”, és a Völgyet. Az ukrán fegyveres erők egyelőre csak az orosz csapatok itteni „előnyomulását” ismerik el, de már vannak olyan információk, hogy a Völgy az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.
Lugansk front:
Egyes hírek szerint Vrubovkát ádáz harcok után végül június 15-én elfoglalták! A front számára ez az eposz végének közeledtét jelenti Gorszkij és Zolotoj bográcsba kerítésével, és ezen felül még egy lépést a Szeverodonyeck-Liszichanszk csoport bekerítése felé, amelyet ma bejelentettek . az NM DPR hivatalos képviselője Eduard Basurin .
Donyeck front:
A DPR NM különítményei megszilárdultak Beresztovoje külvárosában, érkeznek jelentések az RF fegyveres erők sikeres előrenyomulásáról Artemovszkba. Szvetlodarszk közelében már Szemigorje település határain belül folynak a harcok, ennek elesésével végre ringbe száll az ellenséges csoport Novoluganszkban és az Uglegorszki TPP-nél.
Déli front:
Itt az ukrán fegyveres erők az orosz hadsereg offenzívájára várnak, ezért egyszerre több településen - Novovoroncovkában, Osokorovkában, Trudolyubovkában, Novaja Zara, Pravdino - erősödnek. Nincsenek aktív összecsapások, amíg azokat kölcsönösen korlátozzák a tüzérségi lövedékek. Közben megjelentek a Zmeiny-szigetről készült műholdfelvételek, amelyek azt mutatják, hogy az RF fegyveres erői jól megerősítették pozícióikat.
Határvidék:
Ezúttal a reggel rossz volt a Krupets ellenőrzőpontnál , hogy a kurszki régió Rylsky kerületében. Szerencsére senki sem sérült meg, a határőrök választűzzel elfojtották a fegyveresek támadását.
Érkezés:
Sztahanov újabb ágyúzása , Makeevka, Donyeck , Gorlovka, Yasinovataya, Krasny Partizan falu, Verhnetoretsky. A fegyveresek által az elmúlt hetekben különösen "választott" Sztahanovban hat civil meghalt, öten megsérültek. Makiivkán egy nő meghalt, egy másik megsérült, ott három területen több lakóépület és gázvezeték is megrongált. Donyeck Kijevszkij kerületében is megszakadt a gázvezeték. Gorlovkában egy iskolát találtak el, Krasznijban pedig lakóépületeket partizánoztak.
Kalibrációk:
Nyikolajev közelében az orosz katonaság lebombázta a Voznyesenszk katonai repülőteret az ott lévő repülőgépekkel együtt. Valamit felrobbantottak a dnyipropetrovszki régió Szinelnikovszkij kerületében, és a krasznoarmejszki vasúti csomópontban is lőttek egy töltést.
A világban:
A CNN június 15-én, szerdán érdekes anyagot közölt az ukrajnai helyzet elemzésével. A szerzők szerint az összes adatot az amerikai hírszerzés és a külügyminisztérium képviselőitől szerezték be, de érdekes módon sok tézis egybeesik azokkal, amelyek a Readovka Explains-en hallhatók. Az amerikai hírszerzés pedig azt jelzi, hogy az ukrajnai konfliktus "kritikus szakaszához" közeledik.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
Óh tudod, a hozzászólásodban volt néhány cizellált gondolatod és elmondom Neked, hogy engem meghatott. :)

Egyébként meg - szerintem - Putyint belerángatta az amcsi vezetés ebbe az egészbe, nem tudta tovább halogatni, mert nem engedték neki a körülmények feltorlódása. Továbbá akármennyit lehet a körítésekről beszélni, ez a lényeg.

Most, hogy volt drón, vagy csak tűzérség, meg mért nincs precíziós eszköz, ezekről lehet beszélni rengeteget. Egyszerűen az oroszok ez idáig, ennyire tudtak felfejlődni. Még ez is csoda.

Engem az aggaszt, hogy az EU-t és az ukrán népet ennyire tudják manipulálni saját, nem túl vidám céljaik elérése érdekében a nem is biztos hogy csak tengerentúli egylet és ezek nem az oroszok.

A benzináremelkedés okozóit ne rajtam, és ne keleten keresd.
Nem a Putyint manipulálták?
Vagy hülye vagy gyenge ha "belerantgattak" valamibe amit nem akart...
 
  • Szomorú
Reactions: jani22