[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 029
113
Kelet-Ukrajna 06.18.

18june2022_Eastern_Ukraine_map.jpg


..........................................
"„Az orosz energiaforrások elutasítása azt jelenti, hogy Európa lesz a világ legmagasabb energiaköltségű régiója . Ez súlyosan aláássa az európai ipar versenyképességét, amely már most is elveszíti a versenyt a világ más részein működő vállalatokkal szemben. Nyugati kollégáink úgy tűnik, elfelejtették a közgazdaságtan elemi törvényeit, vagy egyszerűen inkább figyelmen kívül hagyják azokat.” Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke"

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
638
5 929
93
:D
Meg is válaszoltad, hogy nem vagy képes arra, amit az előbb írtam. Sokat tanulhatnál McNamarától.

Tehát a nyugati propaganda működik. Megkímél téged a prekoncepciók nélküli kritikus gondolkodás nehézségeitől. Nem gyenge médiamunka, szociológiai és pszichológiai kutatás és sok-sok évtized munka van benne, de működik, százmilliók zabálják. Ha az orosz azt mondja az ég kék, akkor az zöld, mert az orosz hazudik. mindig mindenben, de a jó nyugat, az igazat mond, és csak az emberek szabadságvágyát akarja biztosítani. Ja, meg a demokráciát :D

Próbáljál már meg amerikában kormányt buktatni tüntetésekkel, vagy új pártot alapítani és bekerülni a törvényhozásba.

A szabadságvágyok és a gonoszok, történelem jó és rossz oldala meg hasonló hülyeségek.
Észre sem veszed, hogy irányítva vagy. Ez olyan, mint amikor az áltlaghülye kijelenti nagy hangon, hogy márpedig rá nem hatnak a reklámok. Mindegyik. Ja, nem, csak viccből költ el az egész világ többezer milliárd $-t olyan valamire, ami nem hat.

Szerinted miért teszik hozzá minden egyes alkalommaa konfliktus jellemzéséhez amerikai és brit oldalról, hogy UNPROVOKED?
Göbbels már megadta rá a választ, de ez attól még nem lesz igaz, hogy 1000x elmondják. Legfeljebb a gondolkodni képtelen/nem akaró átlag nyugati konzumidióta elhiszi, és máris megerősíti benne a másik panel, hogy az orosz a rossz, mert nem egyszerűen támadott, hanem KIPROVOKÁLATLANUL tette.

Fájdalmas az átlag nyugati ember sötétsége.


WILSON:
"Persze a lovagias orosz hadsereg nem csinált ilyet, végül is minden egyes lakótömbre ukrán lakóházra amelyet az oroszok szétlőttek, simán mondhatják az oroszok, hogy abban szerintük ukrán nácik bujkáltak, akkor is csak ha egy szerencsétlen ukrán civil reszketett benne az életéért..."
brühühü. Hát persze, a gonosz oroszok csak rámondják, az ukrán meg mint az egyszeri cigány a magyar bíróság előtt: "
Orsós József Lajos kisbíró is csak annyit mondott az esetről: „Hát én, kérem, nem láttam semmit. Valójában az is meglehet, hogy ott se voltam.”
(bama.hu)

fejezzétek be a hazudozást és a tények elferdítését. tele a net a lakótelepeken álló páncélosokkal, a videók a lakóházakból lövöldöző ukránokról, a tetőről ATGM-ező azovosokról, és a civilek beszámolóiról, akik nem az oroszokról mondanak rosszakat, hanem az ukránokról.
"Fájdalmas az átlag nyugati ember sötétsége."

Ha igazi sötétséget akarsz látni, akkor olvass bele ebbe: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9217451&la=161783162
Csak erős idegzetűeknek és 18 éven felülieknek. Felhívnám a figyelmet, hogy nagyon IQ hiányosak verik a nyálukat. Genderelméletesek, CEu hívők, belvárosi álértelmiség.
Érdekes módon ebben az idézett topikban is a tárgyilagos hozzászólókat moderálják ki szinte pillanatokon belül. A teljesen hülyéket hagyják kibontakozni.

Nagyon jól leírod, hogy milyen álságos a "fejlett" világ vezető köreinek a hozzáállása, igazad is van, hogy valahogy fel kellene szólalni ellen, rámutatni a totális agymosásra, de én úgy látom halvány esély sincs jelen pillanatban erre. A tájékoztatás, propaganda rengeteg pénzbe kerül és a jelenleg irányadó réteg rengeteg pénz felett rendelkezik, Meg tudják vásárolni a médiát, az újságírókat, riportereket, szakembereket, akik napi 24 órán keresztül sulykolják az "eszmét", amely egyedülállóan igaz és csak az igaz.

Nagyon kevés ember meri az egzisztenciáját kockáztatni, hogy a fősodor ellen felszólaljon. Lásd a sportolók simán elfogadják, hogy transzneműek női sportágakban részt vegyenek, Érdekes módon soha nem férfi sportágakban. Inkább befogják a szájukat és lesznek sokadik helyezettek, minthogy a jól fizető sportállásból repüljenek. És lehetne sorolni vég nélkül.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 760
3 195
113
Megint lebuktattad magad!
:D
Mit írtál te le 2014-ben!?
Most március 3-i a nick, amiről írsz!
;)
Akkor egy korábban örökre kitiltott propagandista vagy!?

Ki voltál korábban itt?
Miért kell több nick neked? Mi a célod, amiért ennyire nyomnod kell a ruszki fake híreket?

Amúgy a ruszkik oda lőnek, ahová tudnak, nem oda ahova kellene.
Nyilván ahol erős az ukrán ellenállás oda többet ágyúznak, de precíziós gránátok nélkül nem érnek el semmit, marad az eszetlen rombolás.
Ezen most minek vagy felhaborodva? Tele van ez a topic hozzá hasonló emberekkel. Akik egyik vagy másik oldal propagandajat nyomják. Nyilván nem csak hobbiból. Ilyen vagy te is. Érdekes jelenség ez.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
5 040
113
Saját véleményem szerint, azt teszik kb mint Szíriában.
Egyéb katonai körzetek alakulatait is megpörgetik az első vonalban pár hétre, így kb letudva az éves gyakorlat egy részét.
Ha van ~400 BTG-jük, akkor kb 2 évente fog harcolni egy kötelék egy-egy hónapot. Van idő feltölteni, átfegyverezni, hiányosságokat pótolni... Az a kérdés Ukrajna meddig akarja játszani a ruszkiknak a High-Tech lőtereset.
Azt is látni kell hogy változtattak a taktikán nagyon gyorsan, ami eddig nem volt az oroszra jellemző. Gyorsan lereagálták az új fegyverzetianyagok beérkezését, azonnal volt rá gyógyír.
Az eddigi veszteségek kb semmi reakciót nem váltottak ki a szervezetből, benyelték csont nélkül.
És ami még szemet szúrt, hogy a szakadárokon kívül nem nagyon ássák be magukat a ruszkik. Folyamatosan mozognak.
Nem látni lövészárok rendszereket, TÁS-okat a tüzéreknél,stb...Ideiglenes pozíciókból van tűzkiváltás, majd gördülnek is tovább.
Nehéztechnikát már küldeni sem érdemes az Ukrán félnek. Hiszen eddig kb zsákmányoltak ~20k NATO ht AT rendszert a ruszkik.
Van egy diszkrét bája mikor Ivánék eregetik a Javelin-eket...
Én meg vakarom a fejem hogy ha idejönnének, mit és hogyan is kellene csinálnom.:hadonaszos:
A vicc alapján málházz pluszba 1-1 piros, barna és fehér alsógatyát. ;) :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Lehet én értelmezem rosszul de lehet nemsokára a brittek beavatkoznak nyíltan Ukrajnában?

Inkább ki lesz egyenesítve a front, Lettek és Litvánok is mennek a darálóba (gondolom ha Kína is megindul Tajvanért).
Előbbieknél 1500 brit katona állomásozik, utóbbit papíron a németek védik, ígértek is 2000 fő erősítést de nagyon nem akarnak elindulni.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 960
15 951
113
Tegnap nem láttam itt, pedig érdekes: pár külföldi zsoldos (többek közt “a” koreai) menekülnek az orosz tüzérség elöl, nyilván civil autóban. A sofőr vérzik, és szemmel láthatóan mindenki eléggé összeszarta magát.
Én nem tudom megnyitni, de itt van máshogy :


Jól néz ki :

...

 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 562
93
Szegény, ez is Bidére kezd hasonlítani. Egyre hülyébb...

Vagy csak megtanulta Mel Gibson leckéjét. Van pár gyereke, nyilván nem akarja hogy páriák legyenek LA-ben. Illetve azok az idők már véget értek, amikor a fősodorból kiléphet. Idős ember, nincs ideje arra hogy 1-2 éven keresztül ő legyen az ügyeletes náci Hollywoodban. Ha nem szólal meg, akkor megkérdezik hogy miért nem teszi. Egy olyan embert mint ő, úgyis állásfoglalásra kényszerit a sajtó. Persze az is lehet, hogy sok időt töltött már USAban.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
Ismét hazudsz.
Egy ilyen várost mondjál, csak egyet! Ja, nincs ilyen.

"Ukrajna területét persze hogy védi az ukrán hadsereg."
Aham. Úgy védi, hogy szétlöveti, hogy lehessen sírni, követelőzni nyugaton. Ennyire számít nekik az emberek élete.
Érdekes, az oroszok miért nem lőttek olyan városokat, ahol nem volt ukrán katonai célpont?
Miért nincs lerombolva a Rada? Miért nem lövik Jekatyerinoszláv, Zaporozsija, Vinyica stb lakótelepeit jelenleg?

És miért lövi a donyecki civileket az ukrán hadsereg? Ott nincs orosz katonai célpont.

Amúgy szoktál fütyülni Ádám? Mert hazudni szoktál, az ma már többedjére bebizonyosodott. Letagadtad mit írták korábbi hozzászólásaidban, másoknak meg olyan állításokat tulajdonítottál, amiket azok nem tettek. És ez csak a mai termés, és mindre ott a bizonyíték az előzményekben. Miért jó ez neked?

Tessék, még dobd ide a HVG-ről hozott hülyeséget, hogy tömeggyilkosoroszok, meg népirtás!
Közben az ENSZ szerint még 5000 civil áldozat sincs. Ne legyen félreértés, ennyinek sem kéne lennie, de ez nagyon cáfol mindenféle hazugságot amit szajkóztok. Ennek az alig 5000-nek a nagy része elkerülhető lett volna, ha nem csinál erődöt Mariupolból ukrajna, nem a 10 emeletesek tetejéről ATGM-eznek, meg orvlövészkednek, nem veszik be magukat a panelházak középső szintjeire, miközben a lakosokat direkt a legalsó és a legfelső szinteken tartják stb stb.

2014-ben is leírtam: tisztességes ember jelen konfliktusban csakis az oroszok pártján állhat, mert nekik van igazuk, ők tettek meg mindent az elmúlt 30 évben ennek e konfliktusnak az elkerülésére, ők tettek folyamatosan engedményeket, ők hátráltak, ők tartották magukat az adott szóhoz és a szerződésekhez, még ha az átlag bohóc nevet is ezen, hogy dearuszkiksemmitsemtartottakbe.

És akkor nem tudtok mondani egyet sem. A budapesti memorandumot ilyenkor nagyon szeretitek emlegetni, csak az a probléma, hogy az nem számít nemzetközi szerződésnek, nem nyújtott garanciát semmire és senkinek, és az amerikaiak rúgták fel elsőször, amikor gazdasági szankciókat léptettek életbe Fehéroroszország ellen, majd másodszor is, mikor puccsot csináltak Ukrajnában. Házi feladatként nézz utána, hogy ezen lépések miért minősülnek a megállapodás megszegésének, és melyik pontot szegték meg.

Sokkal kényelmesebb készen zabálni a propagandát, és előre gyártott cimkék és panelek mentén, a gondolkodás hiánya jelentette kényelemből mint egy papagáj, visszamondani azt.

Javaslom megnézésre/elolvasásra a Fog of War-t Robert S. McNamarától, és az abban foglaltak tanulságait a jelen helyzetre vonatkoztatva elgondolkodni mindenféle prekoncepció nélkül. Bár nem hiszem, hogy neked ez menne.
Hagyjál már az ensz-szel! Fogalmuk se lehet a civil áldozatok pontos számáról! 5000 az a bizonyított áldozat, de fogalmunk sincs mennyien feküdhetnek a tömegsírokban vagy a szétlőtt romok alatt.

Ahol nem volt ellenállás ott csak simán bementek, ott plusz munka lett volna szétlőni a várost. Ahol viszont ellenállás van ott a terror az orosz hadsereg egyik eszköze a lakosság és a védők megtörésére is.

Oroszország többször is egyértelműen elismerte Ukrajna területét korábban. Ezeket kár letagadni! Az amit Oroszország csinál egyértelműen a nemzetközi jog felrúgása. Tudjátok ti is pontosan, csak cinikusan játsszátok a hülyét. https://qubit.hu/2022/02/16/orosz-c...rnal-putyin-szerint-a-nyugat-atvagta-moszkvat
A hitéleti vitát én kihagyom.
Itt csak hitéleti vita van. Ti hisztek az oroszoknak én meg nem.
Nem úgy kellene védeni, hogy közben elpusztuljon az ország. Ha civilek pajzsnak történő használatával tudnják csak megvédeni az országot -és még úgy sem- akkor inkább adják meg magukat.
Ilyen a háború. Ezzel annak kellett volna számolni aki indította. Nem az ukránok akarták ezt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 736
82 706
113
Hagyjál már az ensz-szel! Fogalmuk se lehet a civil áldozatok pontos számáról! 5000 az a bizonyított áldozat, de fogalmunk sincs mennyien feküdhetnek a tömegsírokban vagy a szétlőtt romok alatt.

Ahol nem volt ellenállás ott csak simán bementek, ott plusz munka lett volna szétlőni a várost. Ahol viszont ellenállás van ott a terror az orosz hadsereg egyik eszköze a lakosság és a védők megtörésére is.

Oroszország többször is egyértelműen elismerte Ukrajna területét korábban. Ezeket kár letagadni! Az amit Oroszország csinál egyértelműen a nemzetközi jog felrúgása. Tudjátok ti is pontosan, csak cinikusan játsszátok a hülyét. https://qubit.hu/2022/02/16/orosz-c...rnal-putyin-szerint-a-nyugat-atvagta-moszkvat

Itt csak hitéleti vita van. Ti hisztek az oroszoknak én meg nem.

Ilyen a háború. Ezzel annak kellett volna számolni aki indította. Nem az ukránok akarták ezt.
Arra azért egyikőtök sem vette a bátorságot, hogy leírja azt, hogy szerinte hogy is történik az esztelen puaztítás...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113

Évek alatt vajon mennyire tudja a NATO vagy akár csak egyedül az USA felfegyverezni az ukránokat? Az ukránoknak komolyabb eszközöket is adhatnak mint anno a táliboknak a szovjetek ellen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Lehet én értelmezem rosszul de lehet nemsokára a brittek beavatkoznak nyíltan Ukrajnában?
Az európai országok kötözni való bolondok lesznek, ha beugranak az egyre agresszívebb brit propagandának és harci készülődésnek. Az angolok most törleszteni akarnak a Brexitért, és újra tönkre vágni a kontinentális Európát. Sajnos, a baltiak és lengyelek személyében ehhez partnerük van. Milyen jó lenne nekik, ha a 3. világháború egyik fő hadszíntere a kontinentális Európa lenne. A németeket nem irigylem, és a franciákat sem. egy ponton a kétértelműség már nem vihető. Színt kell vallani. És erre nem készültek fel katonailag, ráadásul mai napig is megszállt ország. Látható, hogy fél szívvel állnak bele a dolgokba, de ha én látom, az angolszász világ is látja. Lehet, hogy összeesküvés-elmélettel illetek, de szerintem a Brexit is előszele volt már ennek.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ez nem igaz! Nem válogatás nélkül lövik a civil infrastruktúrát. Gondolkozás nélkül lőnek szét kórházat vagy óvodát, de nem válogatás nélkül! Csak akkor csinálják, ha ott ellenség van.
kramatorsk vasuti palyaudvar, 70 civil, nyilt allomas, menekultek a francba, oszt csak kellett oda egy raketa.
volt van fent eleg sok kep, nem sok katona halott volt a plussmackok meg borondok, kezek es fejek kozott, de persze, az is katonai celpont, egy palyaudvar peronja, biztos.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 795
15 848
113
kramatorsk vasuti palyaudvar, 70 civil, nyilt allomas, menekultek a francba, oszt csak kellett oda egy raketa.
volt van fent eleg sok kep, nem sok katona halott volt a plussmackok meg borondok, kezek es fejek kozott, de persze, az is katonai celpont, egy palyaudvar peronja, biztos.
Ha voltak ott katonák, akkor mit kerestek ott a civilek? o_O
Menekültek tutujgatására elegendő a rendőrség is.
Illetve tudomásom szerint nem kevés anomália van az indítás helyét illetően...
Le is tekerték a hangerőt az üggyel kapcsolatban, kb mint Bucsa-nál.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93