Azért épeszű katonatiszt az elején sem gondolhatta náluk, hogy nyerhetnek, csak akkortájt jobban tartottak még az SZBU-tól. Valószínűleg egyre többen belátják, hogy reménytelen a helyzet és akik nem túl sárosak szakadár ügyekben azok esetleg megpróbálnak pozíciókat építeni a ruszkiknál.
Zaporozsec barátunk egyik videójában volt ez a csodás wunderwaffe műhely :
Hát én mint ehhez kicsit konyító, nem tudom eldönteni sírjak e vagy nevessek.
A legjobb ismereteim szerint a cső a lelke a fegyvernek és ez itt elég gatyán néz ki, elképzelésem sincs mit akarnak ezzel a görbe szarral, főleg 12,7 kaliberben. Az a cső sosem lesz már egyenes, a másik fele hogy egy szénné égett cuccról van szó, az az acél már sosem lesz olyan aminek megálmodták/legyártották, én nem bíznám rá az életem. Persze már márciusban is úgy gondoltam a hasonlókról, hogy ezek nettó propagandavideók, amikkel lehet nyugaton sajnáltatni a hős hohol ellenállást, amiért kénytelenek ilyen gányolt fegyverekkel harcolni.
Az hogy a nyugati média lassan 4 hónapja sulykolja a hazugságokat, nem teszi őket igazzá.
Épeszű szakértők pontosan látták az első perctől kezdve, hogy addig tartanak a harci cselekmények, amíg az oroszok nem mondják hogy elég. Ahogy mondani szokták, a hoholoknak annyi esélye sincs mint a háromlábú sünnek a négysávos autópályán.
NINCS ÉS NEM IS VOLT! És ezt teljesen komolyan mondom, most nem trollkodni vagy megbotránkoztatni akarok senkit.
Ismerősi körben nekem is sokan mondták/mondják, hogy de hát a nyugat tolja be a fegyvereket meg a segélyt, ezen kicsit el szoktam mosolyodni.
Azért ha megnézzük azt hogy mi megy be nyugatról és mi megy be keletről, hát brutális a különbség.
Mint azt Filter kolléga is említette az oroszok napi szinten 60-80 ezer nagykaliberű tüzérségi gránátot lőnek ki, ha jól emlékszem cirka 3 Millió kilogrammot említett. Az USA eddig összesen tolt be 260 ezer darab 155-ös gránátot, ami kevesebb mint amit a ruszkik mostanság HETENTE! rájuk pakolnak. Kifogás volt korábban a logisztikára is, hát nézzük :
az a napi 3000 Tonna lőszer és az egyéb ellátmány eljut a csapatokhoz így vagy úgy. Remélem tisztában vagytok ennek a jelentőségével, és biztos is vagyok abban, hogy aki akár csak egy kisebb hadgyakorlatot belülről látott vagy kiküldetésben/harci cselekményben részt vett, annak nagyjából van fogalma azzal kapcsolatban, hogy mit jelent egy 100 ezres nagyságrendű összfegyvernemi hadsereg ellátása. Ez ugyanis azt jelenti hogy a ruszkik momentán így félgőzzel simán elterítenek napi tízezer tonnás nagyságrendű cuccot az arcvonalon ÉS emellett arra is van kapacitásuk, hogy a frissen birtokba vett területeken belekezdjenek a helyreállításba, az élet normalizálásába. Nem tudom ezt ki tudná jelenleg utánuk csinálni az amcsikon kívül. És ilyen nagyságrendben az USA is csak komoly rákészüléssel tudná ezt abszolválni, távoli hadszíntéren pedig csak a NATO-val együtt.
Szóval jahh, lehet engem ruszkibérencezni, de ez a realitás katonai szemszögből nézve.
Mert igaz hogy nem kedvelem a hoholokat , az is igaz hogy szeretek trollkodni, de attól még nem ülök fel egyik propagandavonatra sem, az eseményeket jobban szeretem tárgyilagosan a tények és a helyzet ismeretében megítélni. Ugyanis bárki bármit is mond, a számok sosem hazudnak... (és ez alatt nem a napi jelentések számait értem)