[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Nincs terepkövető radar a Szu-25-ben, úgyhogy rosszabb látási viszonyok között illetve dombosabb vidéken nem ilyen alacsonyan mennének

Tényleg közel van hozzá!

Ez már örökzöld témává kezd válni :)
Célra mennek, a módszer hasonlít a “buta” bombavetéseknél alkalmazotthoz - a számítógép folyamatosan számol állásszögből/sebességből egy becsapódási pontot, azzal lehet célozni. Van egy remek hozzászólás @sidewinder12 kollégától itt, az megmagyarázza:


MiG-31 volt már, Kindzsalt indítottak róla.
A MiG-35-ből kevesebb mint 10 db létezik, szerintem nem is számolnak már vele.
Kösz az egzakt válaszokat. :)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 065
113
Ez egy az egyben igaz rád meg itt jó pár orosz párti emberre aki nem az orosz agitpropot szajkózza, ellenvéleménye van vagy csak ukrán oldalról hoz híreket,annak egyből elindul ebben a topikban az oroszpárti oldalról a minősítgetése,aztán két három hozzászólás után jön a személyeskedés is az orosz oldal részéről...

Többször is hoztam híreket az általad elfogadott "hitelesnek" vélt portfolióról, hogy Putyin beteg :D :D :D

Nem mondhatod, hogy csak egyoldalú híreket hoztam :D :D
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
A 6. kozák ezred köztársasági katonasága a Gorszkoje és Zolote elleni támadás előtt megtisztítja az erdősávot.

https://t.me/anna_news/34961

Vajon mi lesz a hoholista topictársakkal ha kihátrál a nyugat és bebukja Ukrajna a bulit ?? Vajon azt mivel fogják magyarázni ?
dwayne-johnson-jumanji.gif
sehogy ad nekik más munkát a soros szervezet!
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Nagyon egyszerű. Neki lesz katonája aki akar harcolni az ukránoknak meg ne. Ugyanígy jártak a finnek is. A téli háború összes csatáját megnyerték, csak a végére elfogytak a katonáik. Plusz Jelenleg Ukrajna területének 1/5-e esetleg 1/4-e áll orosz+szakadár irányítás alatt. Ami sacc per kb 130.000 négyzetkilométer. Mennyi is Magyarország? 93.000. Ha az nem jelentős akkor mi?
Az oroszok is emberhiányban szenvednek. Nem csak a mostani háborúban, hanem általánosságban is. Putyin nem kezelheti úgy az oroszok életét mint Sztálin. Etek az idők elmúltak.
Ádám gondolkodj!
Szerinted egy összeomlás mitől összeomlás? Miért ez a neve?
Az oroszok - minden általad elhitt nyugati propaganda ellenére - csak tessék-lássék módon hadakoznak, részükről igen korlátozottak a harci cselekmények, ezért is különleges művelet, és nem háború.
Ha orosz részről háború lenne, az már valahol Lengyelországban, vagy Bulgária alsón lenne. NATO-zhattok itt, tegnap le lett írva, hogy nincs NATO haderő, csak parasztvakítás van. Francia-olasz be se avatkozna vagy eldobná a fegyvert, román átálna legkésőbb akkor, ha a front elérte jászvásárt, Bulgáriában átvennék a hatalmat a pánszlávisták és elfoglalnák észak-dobrudzsát, a balti államok észre se vennék, hogy ismét oroszország anyácska részei lettek.

A lengyelek megint azon kapnák magukat, hogy szar van a palacsintában, minek kellett keménykedni és nagyhatalmasdit játszani.

A török nem fog beavatkozni, az USA nincs jelen olyan számban, hogy érdemben segíteni tudjon, és nem kockáztathat atomháborút.
A britek fogatlan oroszlánok, emellett u.az vonatkozik rájuk, mint az amerikaiakra.

A NATO pontosan addig létezik, amíg az oroszok próbára nem teszik az 5. cikkelyt. Amikor kiderül, hogy az csak egy üres ígéret, mert a NATO tag atomhatalmak nem kockáztathatnak atomháborút azáltal, hogy komolyan veszik azt, akkor meg is szűnt létezni de facto. A NATO nem értünk, európaiakért van, fel kéne már fogni.

Ha én tévednék, akkor meg úgyis mindegy.

Szóval: az ukrán összeomlás az lavinaszerű lesz. Reznyikov reméli, hogy még nincs 100e a veszteség, tehát akörül jár. Több, mint 5 millió elmenekült, és visszatoloncolással fenyegetik őket. Amikor az ukránoroszoknak is leesik majd, hogy itt be akarják tiltani a nyelvet, amit tulajdonképpen használ a mindennapokban, amin tájékozódik, tanul, amikor rájön, hogy semmi értelme még 100ezernek, 1milliónak meghalnia, mert inkább él békében oroszként, mint az unokája is nyögje az amerikai terület és befolyásszerzési kísérlet hatásait.

Mikor a ruszkik áttörnek délen Nyikolajevnél és Krivoj Rog alatt lesznek, keleten pedig kramatorszk és szlovijanszk is orosz kézre kerül, így Harkov, Jekatyerinoszláv és Zaporozsija felé megnyílik az út, ott már beindul a gőzhenger.

Azt fogok csak látni, hogy a HVG-s nácik, mint link elek, execution squad, hary seldon stb egyik nap még nyomatják, hogy nem süllyedünk, másik nap meg sírva kurvaanyázzák az egész nyugatot és putyin vudubábut szurkálnak eszelősen.
Szerintem ezek a te vágyálmaid. Ez háború, csak nem úgy hívják. Többre meg nem képes az orosz hadsereg.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Az oroszok is emberhiányban szenvednek. Nem csak a mostani háborúban, hanem általánosságban is. Putyin nem kezelheti úgy az oroszok életét mint Sztálin. Etek az idők elmúltak.

Szerintem ezek a te vágyálmaid. Ez háború, csak nem úgy hívják. Többre meg nem képes az orosz hadsereg.
Ezeket a kategorikus kijelentéseidet, alá is tudod támasztani? Tudsz valami releváns bizonyítékot ezekre? Csak, hogy bővíthessem az ismereteimet. Vagy ezeket a kijelentéseidet nem is kell komolyan venni? Mert ezek csak ilyen gyerekes dacból születnek? Segíts kérlek. Vannak bizonyítékaid?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 035
87 858
113
Orosz tankok motorhangjára menekülőre fogták a kaprok,van ám morál.
Szerencsétlenek. Látszik a mozgásukból és felszerelésükből, hogy remekül kiképzett és felszerelt strandon elfogott, három napos kiképzés után bevetett szerencsétlenek. :(

Na ezeket tényleg sajnálom. Ajdar, Azov és a többi fos nem érdekel mi van velük, de ezek a szerencsétlenek remélem már fogságban és nekik vége is a buli!

Nem tudtam eldönteni, hogy a hülye egy szar mobillal mobilozik, vagy csak gyenge a go pros kínai utánzat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Na, végigolvasva az utóbbiakat, most tartunk ott, hogy az oroszok azt csinálnak, amit akarnak. Ez most az a fázis - egy klasszikust idézve - "tortákat küldözgetnek az óceánon át és eszükbe se jut, hogy veszíthetnek". Az ukrànokat semmilyen csodafegyver, semmilyen "ardenneki offenzíva" nem mentheti meg ...
Időt akarnak nyerni a keleti katlan minél további fenntartásával.
Az orosz módszer (tüzérségi puhítás - várakozás - felderítés - esetleg újabb szalvó - utána megint felderítés, és csak utána gyalogsági takarítás) nagyon lassú. Nem is nagyon küldenek már BTR-eket száz kilométerekre a front mögé.
Az ukránok a még megtartható részeken akarnak tartósan berendezkedni.
Más.
Nektek is szarakszik a telegram?
Nekem megy, telefonon, windowson is.
Csak én képzelődöm, vagy tényleg alig látni (értsd: én hetek óta nem láttam) Javelint vagy más hozzá hasonlót az ukriknál?
Nincs alkalmuk használni ezeket, nem megy be az orosz már feltételezett ellenséges városba páncélosokkal, tüzérségi puhítás és gyalogos fedezet nélkül.
De már rég láttunk sikeres használatot megörökítő videókat, annyi szent. Javelinből meg még régebben :D
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Értem.
Egy szottyadt Sevastopoli kikötőröl egy kereskedelmi műhold jobb felvételeket készít, állítólag. ( Volt is itt pár, pont Te posztoltad....)
Erre meg az Angol hadügy olyan képpel magyaráz, ami hasonló ahhoz a Fókusz-Pixel kombóhoz, amit a saját szemem produkál egy fél liter házipálesz után....
Angol szolgálat, Angol sajtó, Angol hivatalos közlemény = HAZUGSÁG.
Várom a SAS és Őfelsége Tgy-inak a rohamát a sziget ellen....
Addig meg KV, Popcorn.
Vicces ez: állítotok valamit, alátámasztani nem tudjátok semmivel. Hoz az ember bizonyítékot az ellenkezőjére, Ti
továbbra sem tudjátok tényszerűen cáfolni és elkezditek a viccesnek tartott, lefikázó, teljesen másról hadováló bullshitelést.
Várom továbbra is a legalább ilyen szar minőségű műhold felvételeket arról, hogy a sziget üres.
Ismerős valaki másnál is ez a kognitív disszonancia, ami miatt dedóba kell lemenni hülyeségeken. Amire reagáltál az az előző két támadásról szólt, te meg azt írtad, hogy elég ciki ha HARMADSZORRA IS SIKERÜL. Tehát szerinted eddig már ötször gazdát cserélt a sziget, tekintve hogy az ukránoké volt, kétszer sikeresen visszafoglalták és most megint az oroszoké?
Ok, feltételes módot kellett volna használnom. Egyébként továbbra sem állítottam, hogy sikerült volna visszafoglalni (NEM sikerült egyszer sem), a támadás sikerült háromszor.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Időt akarnak nyerni a keleti katlan minél további fenntartásával.
Az orosz módszer (tüzérségi puhítás - várakozás - felderítés - esetleg újabb szalvó - utána megint felderítés, és csak utána gyalogsági takarítás) nagyon lassú. Nem is nagyon küldenek már BTR-eket száz kilométerekre a front mögé.
Az ukránok a még megtartható részeken akarnak tartósan berendezkedni.

Nekem megy, telefonon, windowson is.

Nincs alkalmuk használni ezeket, nem megy be az orosz már feltételezett ellenséges városba páncélosokkal, tüzérségi puhítás és gyalogos fedezet nélkül.
De már rég láttunk sikeres használatot megörökítő videókat, annyi szent. Javelinből meg még régebben :D
Leginkább stugna-p videókat töltenek fel az Ukránok de ennek egyszerű oka van véleményem szerint!Itt amíg csak egy monitort kell videózni addig egy javelin videót jóval nehezebb "összehozni"Indítást nem nehéz videózni magát a találatot annál inkább nehéz főleg ha nagy távolságra lévő célpontra indítják!Javelin találatot csak akkor videóznak ha van kéznél drón amivel felveszik a találatot!Mobillal elég akár 2-3 km-re lévő célpontot videózni!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 484
113

Közel négy hónap leforgása alatt 7,65 millió ukrán kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát.​

Az ENSZ eredetileg négymillió ukrán menekültre számított, de a valóság mellett ma már eltörpül ez a szám. Most már arra figyelmeztetnek, hogy talán az évszázad menekültválsága van kialakulóban a szemünk láttára, ez pedig sokaknak ad munkát, írja a The Guardian.

 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Szerencsétlenek. Látszik a mozgásukból és felszerelésükből, hogy remekül kiképzett és felszerelt strandon elfogott, három napos kiképzés után bevetett szerencsétlenek. :(

Na ezeket tényleg sajnálom. Ajdar, Azov és a többi fos nem érdekel mi van velük, de ezek a szerencsétlenek remélem már fogságban és nekik vége is a buli!

Nem tudtam eldönteni, hogy a hülye egy szar mobillal mobilozik, vagy csak gyenge a go pros kínai utánzat.
Sok minden elképzelhető, de amennyi látható a videóból az alapján az AK-n kívül más nincs náluk, szóval hülyeség is lenne játszani ilyen fegyverzet alapján a hős ellenállót, harckocsival szemben.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 284
37 224
113

Közel négy hónap leforgása alatt 7,65 millió ukrán kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát.​

Az ENSZ eredetileg négymillió ukrán menekültre számított, de a valóság mellett ma már eltörpül ez a szám. Most már arra figyelmeztetnek, hogy talán az évszázad menekültválsága van kialakulóban a szemünk láttára, ez pedig sokaknak ad munkát, írja a The Guardian.

Ahogy az oroszok mennek nyugatabbra, még többen el fognak menekülni.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Szerencsétlenek. Látszik a mozgásukból és felszerelésükből, hogy remekül kiképzett és felszerelt strandon elfogott, három napos kiképzés után bevetett szerencsétlenek. :(

Na ezeket tényleg sajnálom. Ajdar, Azov és a többi fos nem érdekel mi van velük, de ezek a szerencsétlenek remélem már fogságban és nekik vége is a buli!

Nem tudtam eldönteni, hogy a hülye egy szar mobillal mobilozik, vagy csak gyenge a go pros kínai utánzat.
Ez a vég kezdete.Négy szerencsétlent beparancsolnak egy árokba páncéltörő nélkül egy kopasz AK-val gépesített egységek ellen harcolni.remélem megadják magukat,és élni fognak.Lehet röhögni rajtuk meszike,és társai.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Ukrajna 80%-a Kiev ellenőrzése alatt van. Onnan mièrt menekülnek?
Illetve nyerésre állnak és visszafoglalnak mindent, így már tényleg kamugyanús ez a hír.
Szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy a jó hírek és a hatalmas harci kedv miatt milyen sokan terveznek visszaköltözni ukrajnába és talán még többen kívánnak ukrán állampolgárságot is felvenni!