Automata targoncakbol indultam ki tulajdonkepp, meg a szervizelesukbol, problemaikbol. Gondoltam a Cézár is valami alapokban hasonlo kommunikaciot es muszaki megoldast alkalmazhat. Plusz meg raadasul ezek is franciskak itt elottem.a szuka-t a magyar b@zdmeg kifejezeshez hasolnoan hasznaljak?
Van egy kis tapasztalatom a GPS kovetessel kapcsolatban, untig eleg, ha pl. alufoliaval learnyekolod, vagy a megfelelo frekvenciaval elnyomod es mar nem is mukodik. Persze a katonai felhasznalasban lehetseges, hogy van zavarasvedelem, de az arnyekolas/alufolia ott is mukodik
vannak GPS berendezesek, melyeknek van sajat aksijuk, ott nem segit ha leveszed a tapkabelt, de az arnyekolas az tuti. A normal GPS kovetok 2 rendszert hasznalnak egyszerre: a hely azonositasara a muholdakat, viszont az infot egy egyszeru SIMkartyaval mobil adotornyokon keresztul tovabbitjak. Eleg ha megakadalyozod a mobilhalozatra valo feljelentkezeset es maris elveszett a berendezes a kovetes szamara. A katonai alkalmazasu GPS koveto nem tudom, hogy mukodik, ott mit hasznalnak az osszegyujtott jelek tovabbitasara, lehet ott katonai muholdra lovik az adatcsomagokat, de az akkor joval energiaigenyesebb dolog.
Azert megneznek egy Cézárt, talan majd Kubinkaban ha arra jarok egyszer...