[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 083
10 243
113
Mert van létjogosultsága ! A II.Vh-ban alakult ki az un harckocsi deszant ! Ott nem volt más megoldás a sima gyalogság így tudott könnyen lépést tartani a HK-val ! Ha harcérintkezés volt akkor csak simán leugráltak rajalakzatba vagy a HK mögé az már mindegy ! Na ez megmaradt máig ! Mennyivel könnyebb egy amúgy is korlátozottan védő IFV-ről leugrálni mint kimászni akár melyik ajtón !
Az 55-ös tornyán hátul van egy csatlakozó, ahova egy pc fejvédőt be lehet dugni a belső beszélgetőhöz.
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
119
709
93
Nem állítottam hogy Amerika mindig erkölcsből cselekszik, nem is gondolom így. Egyszerűen Jugoszlávia szétesett és polgárháború meg népirtások voltak. Mindez Amerikától függetlenül. Na itt lépett közbe Amerika és azóta nincs népirtás meg polgárháború, bár rendezve se lett a helyzet. Konkrétan ebben az esetben az amerikai beavatkozás miatt jobb lett.

Az ukrán konfliktusról nem állítottam ezt. Azt állítottam hogy ha az oroszok nem piszkálják Ukrajnát akkor sokkal kevesebb halott lett volna. Valószínűleg az odesszai pogromnál durvább dolgok nem történtek volna, az meg nem volt szép, de jelenleg naponta halnak meg sokkal többen az orosz beavatkozás miatt.

3. Vagy Oroszország beleragad egy hosszan tartó konfliktusban ahol a nyugati támogatás hosszú távon döntő tényező lehet.

Komolyra veszik a figurát, de ennyit tudnak.

A hadigazdaság és a kényszermozgósítás nélkül Oroszország szerintem nem nyerhet. A kezdeti erői megcsappantak és a morál is rossz. Ezért is váltottak tüzérségi háborúra, itt messziről szétlőnek mindent. Ez kevesebb közelharcot és kevesebb áldozatot jelent az oroszoknak, de a városokat bevenni így se könnyű. Mióta zajlik Szeverodonyeck és Liszicsanszk ostroma? A bekerítés ugye nem sikerült. Szeverodonyecket nagy nehezen elfoglalták, de ilyen áron egész Ukrajna nem fog menni.

A hadigazdaság és kényszermozgósítás viszont nem olyan egyszerű. Egyrészt jelentős lakossági ellenállásra számíthat Putyin. Másrészt a kényszersorozottak harcértéke és morálja kritikán aluli lesz. A hadigazdasággal is meg fog gyűlni a baja, részben a szankciók miatt. Amikor a SZU győzni tudott a németek felett, akkor a nyugat támogatását élvezték.
Imádom amikor Jugoszlávia szakértőnek is kinevezed magad,majd kijelented,hogy az USA balkáni közbeavatkozása után milyen jó lett. Ülj le,1!
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
748
3 997
93

Az Ukrán Elnöki Hivatal, Volodimir Zelenszkij több magas beosztású alkalmazottja Liszicsanszkban tartózkodik, őrizetbe vételükről intézkednek – közölték a TASS-tal a Luhanszki Népköztársaság (LPR) Népi Milíciájában.

kérdés: mit keresne ott a kormányzat bármilyen magas rangú képviselője? pláne most?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 402
113
És még egy hozzásólásba sem küldhetem el amit akarok, mert több mint 5 kép van beillesztve...

Szóval folytatom:
De tessék itt a T-15, ez nem egy törpe, papírvékony lótúró mint a BMP-k hanem egy páncélozott szörnyeteg mint a PUM!
44066502922-cd7f4822bb-b.jpg

1-LYoii07im8.jpg
Ezeket az új dögöket a nato ellen tartogatják.
A bmp2-re is csináltak a zoroszok pótpáncélt, amit föl löhet rakni rája.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 797
14 307
113
Kárpátaljai magyar férfiak új sorozási módszere:
Ma délután, egy ismerősömre törték rá az ajtót a 4. emeleti lakásában.
Behívót az után irattak vele alá, mig pár másodperces ajtón dörömbölés után a családra törték az ajtót.
Csöngetés? Az már felesleges úri luxus a mai világban.

Az illető 50 év körüli, katonaviselt, és több betegségen átesett nem igazán jó börben volt az elmúlt években.
Magyar nemzetiségűt hurcolnak el más nemzetek háborújába - ilyen állapotban, biztosan jó még Zseli szerint ágyútölteléknek..

Más:
Az egyes kisebb kárpátaljai községek, városok tanácsánál összeírták a magyar kimenekülők ideiglenesen üresen álló lakását.
Az ukrán nemzetiségű menekültek részére fogják az ideiglenesen "kiutalni"
Nem tudom hogy ez a zseniális rendelkezés végrehajtása hol áll, de hasonló a helyzet mint 1945-ben, akkor mintegy 600 000 magyar lakos helyére tulnyomó részt ukrán, kisebb részben orosz lakos katonát telepítettek be.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
És még egy hozzásólásba sem küldhetem el amit akarok, mert több mint 5 kép van beillesztve...

Szóval folytatom:
De tessék itt a T-15, ez nem egy törpe, papírvékony lótúró mint a BMP-k hanem egy páncélozott szörnyeteg mint a PUM!
44066502922-cd7f4822bb-b.jpg

1-LYoii07im8.jpg

Hát igen, ki is jön ennyi vasanyagból 3-4 Bmp.
Pont úgy ahogy egy királytigris vasanyagából is kijött 3db t34-85.

Elméletben a királytigris ami mindent visz.
Tudod melyik volt a nyerő kombináció a harctéren?

Az a baj, hogy Te nem érted mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között. Tudom, hogy elméletileg semmi...


A korábbi személyeskedésedet, a gondolom szerinted nem volt az.. jellemfejlődésnek veszem a csúsztatásaid után.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
172
1 020
93
Az angolszászok nem, ők a világhatalmi helyzetüket akarják biztosítani ismét hosszabb időre. Két világháborút már kirobbantottak ezért a múlt században ugyanők, akkor a németek megtörésére. Most a kínaiakat akarják kicsinálni, csak egyelőre az oroszokat kell előbb megtörni, mint Kína szövetségesét.
A nagy sakktábla topicba illik ez inkább persze, de az amerikai geostratégák ezt kb. nyíltan ki is mondták 20 éve is. Brzezinski, Friedman stb.
Amennyiben elfogadjuk a nyiltan látható folyamatokat ,márpedig azt hogy az usa és az angolszászok érdeke az EU teljes elszigetelése az elérhető és olcsó, orosz energiához, és alapanyagokhoz, ezáltal egy sulyos válságba, és gazdasági recesszióba taszítása, akkor a háttérbe , ez is már a Kinai gazdasági dominancia megtörése.
Az Európai Unió , Kína második legnagyobb külkereskedelmi partnere a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) után.
Márpedig egy legatyásodott EU, mint kieső piac, jelentősen vissza vetné a Kinai gazdaságot.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
oroszorszag barmilyen taktikai harcaszati kicsi nagy atomfegyvert bevetne onnantol kezdve a nyugatnak paria.
mar most azok,de meg a nemetek veszik a gazt az orosztol, minden nap ajandek amig jon a gaz nekik.
ha az oroszok hamarabb elzarjak a gazt, mint ahogy nemetek atallank, akkor jon a jegyrendszer recesszio a nemeteknel, ez biztos.

ezt megszivja nyugat meg az oroszok is szepen.

amerikaban is van inflacio es draga a benzin, de nekik van sajat kitermelesuk.
EUnak nincs.

Ha egy orosz fenyegetodzesre az USA nem tud mit lepni barmelyik Balti allam eseten, akkor Kina mar most gyozott es minden mostani szovetsegese at fog allni a kinaiakhoz.
az USA-nak mar leterdeke, hogy ne nezzek teljesen balfasznak, mert akkor tajvan, japan, del korea ezt latva siman donthet ugy hogy besorolnak kina melle.

EZERT szamit Vilnius, ezert allomasoznak ott NATO es amcsi katonak.

Az oroszok ezert csinaltak Moldova, Gruzia mellett konfliktust, mert olyat nem vesz fel a NATO / USA, akinek baja van.
Ahol nem volt NATO ott romboltak az oroszok, ahogy tudtak.

Ahol van NATO ott pedig a keritest razzak, de max ennyit tudnak csinalni.
Meg most elegge el vannak foglalva Ukrajnaval, ugy hogy ketfrontos haborut a nyugattal, NATO tagorszaggal nem fognak tudni vivni.

Az a szerencsetlen puhany balfasz nyugat meg legyozte ketszer a nemeteket, meg egyszer gazdasagilag az oroszokat.
szoval eddig mindig a nyugat gyozott a balfasz diktatorokkal szemben.

Egyebkent ha most bedol a nyugat az orosz zsarolasnak, akkor mikor fog megallni Putyin ?

Ukrajna lehet, hogy nem fog tudni gyozni,de a nyugatnak nagyobb es tobb termelesi kapacitasa van mint az Orosznak, ez nyilvanvalo kellene hogy legyen.

A nyugat most fel fog fegyverkezni, a lengyelek 500-800 elsovonalbeli tankkal es 400k fo hadsereggel fognak rendelkezni.
A nemetek most kezdtek el ezt a dolgot, de ha belelendulnek, akkor a rheinmetall zsiros eveknek nez elebe.

A nyugati tamogatas jo resze meg meg sem erkezett ukrajnaba.
Most fog.

Fajni fog az orosznak es most sem egy diadalmenet. ovek a ket lerombolt megye. a lakossag 2/3 nincs ott, termeles lerombolva,
munkahely semmi, plusz par millio fo, akit etetni kell, onnan evekig nem lesz bevetel az oroszoknak.

Beke sem lesz ott, beruhazas sem lesz ott semmi. vegetalas lesz csak. szerencsetlen hely lesz.
az oroszok persze biztos orulnek neki. jo lehet majd az azovstalba udulni.
Meséld már el, hogy MIBŐL fog nyugat-európa fegyverkezni??? Hitelből? Gondolkozz már el egy kicsit...
A nyugati gazdaság az olcsó orosz alapanyagokra épült, amit most drága alapanyagra cserél, ha egyáltalán LESZ máshonnan. Olcsó orosz gáz nélkül pl a német vegyipar megy a lecsóba, nem csak hasznot nem termel majd, de rengeteg munkanélküli lesz. Az autó és gépiparnak szintén rengeteg energiára és nyersanyagra van szüksége, ott is gondok lesznek. Mezőgazdaságban műtrágya és üzemanyag... És mellette el is kéne tartani azt a pármillió mérsékelt fejnyisszantót és fekust, akiket importáltak. ÉS emellett még komolyan felfegyverkezni. Ideje lenne Zselével együtt lemondani a tudatmódosítószerek széleskörű használatáról drága tezsvérem!
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Kárpátaljai magyar férfiak új sorozási módszere:
Ma délután, egy ismerősömre törték rá az ajtót a 4. emeleti lakásában.
Behívót az után irattak vele alá, mig pár másodperces ajtón dörömbölés után a családra törték az ajtót.
Csöngetés? Az már felesleges úri luxus a mai világban.

Az illető 50 év körüli, katonaviselt, és több betegségen átesett nem igazán jó börben volt az elmúlt években.
Magyar nemzetiségűt hurcolnak el más nemzetek háborújába - ilyen állapotban, biztosan jó még Zseli szerint ágyútölteléknek..

Más:
Az egyes kisebb kárpátaljai községek, városok tanácsánál összeírták a magyar kimenekülők ideiglenesen üresen álló lakását.
Az ukrán nemzetiségű menekültek részére fogják az ideiglenesen "kiutalni"
Nem tudom hogy ez a zseniális rendelkezés végrehajtása hol áll, de hasonló a helyzet mint 1945-ben, akkor mintegy 600 000 magyar lakos helyére tulnyomó részt ukrán, kisebb részben orosz lakos katonát telepítettek be.
Wilson, Yoda? Vélemény?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Smerch íme gy orosz anyag ha nem tudsz oroszul küld rá a fordítót...


Nem értem , honnan veszed, hogy preciziós csapásokra csak az oroszok képesek, mivel az ukránok kapnak a Himarsokhoz GPS vezérlésű rakétákat....

Ne legyél naív jó pár olyan csatorna van ahol mind a két fél el tudja juttatni a másikhoz a fontos üzeneteit.
Persze, hogy nem fog semmit legyalulni az USA , mivel az oroszok a NATO miatt nem fogják megtámadni a Litvánokat.Ez az egyik lényege a NATO-k és az 5. cikkelynek az elrettentés.


Csak nem fáj az igazság?Azt javaslom neked minél hamarabb elfogadod a tényeket annál könnyebb lesz neked.


Ebből sem sok minden derül ki, főleg az nem, hogy egy lényegesen kisebb tűzerejű, 4xes árú Himars miben is tudna többet egy smerch-m rendszernél.
Egy másik oldalon azt olvastam, hogy a cepje akár 60ad része a sima smerchhez képest a modernizáltnak (nyilván ha nem preciziós csapást mérnek).
Van hozzá termobár is.
És ismétlem 4db kijön egy himars árán.
Himars a számlázásnál mondjuk mindent visz, az tény.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
"Inkább meghalok, minthogy az oroszok fogságba ejtsenek. Felejtsd el a kinti játékot, orosz drónok vannak mindenütt. Ez a világ második legerősebb hadserege." - A francia televízió interjút közölt az ukrán "Nemzetközi Légió" egyik francia zsoldosával - A 27 éves bretagne-i Karel nevű katona a konfliktus kezdete, 2014 óta harcol a nácik oldalán. Elmondása szerint június 1-jén egy másik franciát, Wilfried Blériot-t is megöltek Ukrajnában, és Karel szerint már több tucat francia halottja van a műveleteknek.

A "Nemzetközi Légió" összetételéről szólva Karel azt állítja, hogy sokat változott az új toborzás. Korábban főleg európai harcosok voltak, most már a világ más részeiről, sőt Japánból is sok szereplő van.

https://t.me/southfronteng/29496
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 679
8 635
113
Usa nélkül népirtás lett volna? Mi vagy te,jövőbelátó? Vihar? Mond valamit? Az jó volt? Usa támogatott népirtás az okés?
Az USA előtt is népirtás volt ott. A holland békefenntartók nem tudták megakadályozni.

Jugoszláviában volt egy konfliktus amit az USA beavatkozása úgy ahogy megoldott. Ukrajnában pedig az oroszok szándékosan csináltak egy konfliktust.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Olvasok itt sok okos és néhány kevésbé okos hozzászólást is, igaziból nem mennék most bele a részleteibe a dolognak, inkább csak zanzásítva összefoglalnám azt, ami az elmúlt 4 hónapban lecsapódott számomra.

Az orosz katonai akciót az első pillanattól fogva elleneztem, na nem valami elvont hagymázzal nyakon öntött álszent „szeressük egymást” baromság miatt, hanem azért, mert függetlenül a katonai végeredménytől maga a háború megindításának szükségszerűsége orosz vereség. Egy sokáig jó irányba tartó és jól kimódolt stratégia kudarca.

Komoly kérdések vannak, ami mellett valamilyen rejtélyes okból a tömeg lazán elsétál:

1. Hogyan történhetett meg az, hogy a Kreml 2014-ben simán elaludt Kijevvel kapcsolatban és nem érzékelték a neokon puccs előkészítését majd a sima lebonyolítását?

2. Ha ahhoz volt elég mersze az oroszoknak, hogy a Krímet egy laza mozdulattal (valóban mestermunka volt) lecsatolják, akkor a Donbássz térségét miért hagyták magára? Lázadást egyéb tartományokban is tudtak volna szítani úgy, hogy a Krímmel együtt Ukrajna egyik, ha nem a legértékesebb területe is helyből annektálódik.

3. 8 éven át ment a végtelen huzavona a minszki megállapodások körül, amit bár Berlin és Párizs még támogatott is volna, de az USA nem engedte az aktuális ukrán vezetésnek, hogy végrehajtsa. Moszkva 8 éven át mégis miben reménykedett? Ez csak időt adott arra, hogy az új amekrán kormány felkészüljön egy fegyveres konfliktusra.

4. Ha már katonai akciót indítanak, akkor miért egy jóval kisebb haderővel nyomulnak be Ukrajnába, mint az alap ukrán haderő?

Ezek a kérdések az oroszok felé állnak, olyan válasz pedig nem létezik, amely ne lenne így vagy úgy „konteószagú”, ezt pedig a nagyérdemű egy részének az orra nem bírja, az is igaz, hogy konteómentes értelmes válaszokat sem tudnak adni ezekre a kérdésekre. Mindegy, lapozzunk.

5. Ukrajna 8 éve készül a nagy leszámolásra, az USA/NATO adott pénzt, paripát, kiképzést, real-time információkat, ennek ellenére – beleértve a kezdeti orosz bénázásokat is – az ukrán haderőnél kisebb orosz katonai erőt az ukránok nemhogy visszaverni nem képesek az eredeti határok mögé, de folyamatosan teret vesztenek. Hogyan fordulhat elő az, hogy a védekezőnél kisebb haderő egy ekkora arcvonalon képes előre nyomulni, több mint 2600 települést elfoglalni és a védekező csak ott és csak akkor tud valamennyit visszanyomulni, ha a támadó előtte eltakarodik a környékről?

6. A nagy dérrel-durral beharangozott Nyugati szankciók bár okoznak problémákat Oroszországban (és az EU-ban is), de egyelőre híre-hamva sincsen a beharangozott orosz pénzügyi, gazdasági, társadalmi, politikai és katonai összeomlásnak. Értem én, hogy 4 hónap erre talán kevés volt, de Oroszország ellen nem 4 hónapja van szankciócunami, hanem évek óta, mostanra több, mint 1100 élő szankció van ellenük, ami világrekord. Azt azért nem árt tudni, hogy kábé 35 ország szankcióz, 160 ország meg nem, ami azért figyelemre méltó, miközben a nyugati mainstream igen szerényen nemzetközi közösségről haluzik.
Azt viszont nem értem, ha valaki rogyásig van minden alapvető nyersanyaggal, képes az alapvető szintnél jóval magasabb színvonalon az önellátásra és mellesleg több ezer bevethető atombombán ücsörög, azt mégis hogyan lehet hatékonyan kizárni ebből a világból?

7. Egy ideje figyelemmel kísérem a brit tudósokat/hírszerzőket, illetve az általuk előadott tananyagot, de meg kell mondanom, hogy néha nem tudom, nem-e a Monty Pythont látom. Elképesztőbbnél elképesztőbb teóriák, információk, hírek és jóslatok ömlenek ránk hetente hétszer, bár ezek forrása mindig Nevenincs. Kezd vicces lenni a dolog, ami egyben tragikus is, mert ide jutott az egykor méltán híres brit sajtó és politika.

Összefoglalva a dolgot azt kell mondjam, hogy az oroszok a saját kapujukban elaludtak, stratégiai hibát hibára halmoztak, majd igen szerencsétlen módon megindítottak egy hadműveletet, aminek nem látszik a valódi vége és végeredménye. Nehezen tudom elképzelni azt, hogy Nulland 5 milliárd dolcsija után ne lett volna Moszkvának 20-25 milliárd dolcsija arra, hogy mindenféle háború nélkül legyen egy ellen-Majdan 8 éven át bármikor. Ne feledjük, a világ egyik legkorruptabb országáról beszélünk, Ukrajnában pénzért minden is elintézhető.
Azt is nehezen hiszem el, hogy az orosz haderő TESCO gazdaságos méretben indít hadműveletet egy Ukrajna ellen, miközben – állítólag, a Nyugat szerint – egész Ukrajnát akarták elfoglalni. Mindezt egy kvázi kisebb haderővel, mint ami a Magyar Néphadsereg volt anno fénykorában…
Az sem egészen tiszta, hogy a Nyugat által beindított szuper szankciólavina csak ennyit ér, mármint Oroszhonnal kapcsolatban. Az EU más tészta, na Európa ellen egészen jól működik Putyin megbüntetése.

Timmermans és a többi magasan képzett eurobürokratát hallgatva eszelős ötletbörze ömlött szegény Európa nyakába Putyin büntijére, az egész kezd valami közepes szadomazo élvezkedésre hajazni. Ne fürödj, csak hetente kétszer, ne használj gázt, ne vegyél kőolajat és ezzel büntesd VVP-t.

Remek ötletek, de mondok egy jobbat!
Szerintem az EU összes polgára fejezze be az evést és ivást, levegőt se vegyen, sőt, a legjobb, ha mindenki felköti magát és ezzel jól megbüntetjük ezt a galád Putyint. Mutassuk meg neki!
Jó kérdések és jó felvetések.
Ezekre pillanatnyilag okos válaszok nincsenek, csak OKOSKODÓAK.

Az oroszok elbatták, nem kicsit nagyon. Azt hitték sikerül Európához csatlakozni. Naivitás, politikai alkalmatlanság. A lényeg addig totojáztak, amíg rájöttek a valóságra, hogy ők maximum ugyanolyan hátsóudvarba vannak szánva, mint a Kelet-Európai országok. Olcsó nyersanyagbánya, olcsó munkaerő, határtalan felvevőpiac.

Szerintem volt egy másik oka is a halogatásnak. Katonailag legyengültek. Az időhúzás arra kellett, hogy az 1990-es sokkból kikerüljenek. Nagyjából kikerülhettek, bár totálisan nem készültek fel.

Általunk ismeretlen okok miatt mégis bevállalták a fegyveres konfliktust.

A haderejüknek, haditechnikájuknak kis részét használják. Valószínűleg mindent tartalékolnak egy későbbi eseményre, időpontra. Hogy ez mi lesz, sejteni lehet, de tudni nem.

Közben gőzerővel egy gazdasági, katonai???? társulást hoznak tető alá. Szerény számításom szerint a mostani BRICS országok olyan 3,2 milliárd ember. A híradások arról szólnak, hogy elég sok állam komoly érdeklődő. Pillanatokon belül lehet akár 5 milliárd ember társulása is.

Az EU, USA mennyi is???? Szatelit államokkal olyan 1.2 milliárd?

Ne jöjjön senki azzal, hogy de ez az 5 milliárd ember a kőkorszakban él még. Csak a nyugati média érdeke azt mutatni, hogy ezek az emberek teljesen elmaradottak.

Érdekes dolgoknak nézünk elébe.