[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 308
9 610
113
Még mindig az eltűnt fegyvereken csodálkoznak!


DNR-LNR erok kapjak meg az ilyesmit.


Roman hősök kisiklattak egy gabonaval rakott szerelvenyt.
Szorgos nepunk gyozni fog!
Minek ellenség, ha ilyen barátaid vannak?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
A SZIGET ÉS A FOLYÓSÓ 2.0
Lehetséges, hogy született egy deeszkalációs "szigetet folyósóért" quid pro quo a NATO és Oroszország között? Mondjuk mint a kubai és a törökországi atomrakéták kölcsönös visszavonása az 1962-es rakétaválság záróakordjaként.
Ha igen, akkor az egy igen pozitív fejlemény mivel arra mutat, hogy mindkét fél egy helyi, korlátozott háború szintjén kívánja tartani az ukrán konliktust.

 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ez ugye tegnap információ
#141 943
Maiak:

Nagy-Britannia további katonai segítséget nyújt Ukrajnának – több mint egymilliárd dollárt​

Anastasia Kalatur - 2022. június 30., csütörtök, 02:03

Nagy-Britannia további 1,2 milliárd dollár katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Forrás : Bloomberg és Reuters a brit kormány közleményére hivatkozva

Részletek : Segítséget nyújtanak légvédelmi rendszereknek, drónoknak, elektronikus hadviselési felszereléseknek és több ezer létfontosságú felszerelésnek az ukrán katonák számára.
Boris Johnson irodája közölte, hogy a kiegészítő felszerelés az első lépés, amely lehetővé teszi Ukrajnának, hogy továbblépjen az offenzívába.
Johnson a finanszírozás növelését jelenti be csütörtökön a madridi NATO-csúcson.
Ezzel 2,8 milliárd dollárra nőtt Nagy-Britannia teljes katonai támogatása a háború kezdete óta. London szerint ez a legnagyobb segély az összes ország közül, kivéve az Egyesült Államokat.
Emlékeztetni kell arra , hogy az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Ben Wallace bejelentette , hogy a NATO keleti szárnyának megerősítését tervezi az észtországi brit katonai kontingens 1000 fős növelésével, valamint a két új repülőgép-hordozó egyikének a térségben való telepítésével.

Illetve:

Az Egyesült Államok új, 800 millió dolláros katonai segélycsomagot készít Ukrajnának - Biden​

2022.06.30. 16:59
Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy az Egyesült Államok a következő napokban új, 800 millió dolláros katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának, amely különösen új légvédelmet, tüzérségi rendszereket és lőszereket tartalmaz majd.

A Fehér Ház vezetője ezt csütörtökön a NATO-csúcsot követő madridi sajtótájékoztatón mondta – írja az Ukrinform saját tudósítója.
"A következő napokban további 800 millió dollár kiutalását kívánjuk bejelenteni " - mondta .
Megjegyezte, hogy a csomag új modern légvédelmi rendszereket tartalmaz Ukrajna számára, több tüzérséget és lőszert, ellenelemes radarokat, rakétákat az MLRS-rendszerekhez, amelyeket korábban Ukrajnának biztosítottak.

Emellett elmondása szerint más országokból is érkeznek új HIMARS rendszerek Ukrajnába.
Olvassa el még: Az ukrajnai háború nem ér véget Oroszország győzelmével - Biden
Amint az Ukrinform beszámolt róla, az Ukrajna elleni nagyszabású orosz invázió kezdete óta az Egyesült Államok 6,1 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott a fegyveres erőknek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 400
37 659
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 135
25 138
113
Azért a Ta

Azért Tajvan hadereje jóval "potensebb"mint az Ukrán.Ráadásul a sziget nagy része hegyvidék őserdővel "fűszerezve".Ha partra is tudnának szállni a Kínaiak iszonyú veszteséggel járna a sziget "megtisztítása" nem beszélve a gazdasági következményeiről!Ráadásul ami az "értékét" adja(világ egyik vezető chip,félvezető gyártója) nagyrészt megsemmisülne egy Kína-Tajvan esetleg USA háborúban.
Azért a kínaiak meg nem valószínű, hogy annyira vigyáznának a civilekre mint az oroszok, teljesen más mentalitás a kínai!!!

Sokszor jönnek a kommentek ezzel a partraszállással, azt mindig elfelejtik sokan, hogy Kína gőzerővel építi és modernizálja a jelenlegi flottáját, pár év és olyan blokádot tudnak majd Taiwan köré vonni (most is tudnának, csak okosan a biztosra mennek) hogy egy postagalamb nem fog berepülni, nem hogy segélyek! Tehát a partraszállási veszteségeket ennek tükrében akár le is redukálhatjuk.

(a következő rész elméleti síkon értendő jelenleg)

A kínai diverziós egységeknek sem túl bonyolult beszivárogni, kiszűrni őket meg nem egyszerű mivel nem négereket küldene Kína, ha ezek bejutnak akkor csak a megfelelő eszközöket/fegyvereket kell bejuttatni, amire szállítógép tengeralattjáró "halász hajó" ugyanúgy alkalmas, így a deszantolás előkészítéséhez ott is lenne a team aki kiiktatja a légvédelmet és a fontosabb partvédelmi egységeket.

Azon meg mindenki matekozzon el majd magának, hogy vajon az USA vagy Kína lesz az, aki a térségben több fegyvert, katonát és hadianyagot tud majd megmozgatni. A háborút meg az nyeri meg aki ezeket nagyobb részben birtokolja.

(a matek meg szerencsére elfogulatlan bármelyik irányba és nincs benne részrehajlás )
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Le.
De Töröko NATO ország, a Montreux-i egyezmény nem írja elő azt, hogy nem-hadviselő országok elől is lezárja a szorost.
Az, hogy megtette más kérdés.
Ahogy az is, hogy amikor lesz rá határozottabb akarat, akkor megnyissa.
Hát, azért ez egy picivel komplikáltabb téma, szerintem.
Ha a törökök beengednék őket, akkor annak 1 oka lehet szerintem, ismerve a törököket:
Valamilyen érdekük fűződne hozzá. De mi? Ötletem sincs.
Viszont, ha be is engedik őket valamilyen ok folytán, akkor a török-orosz kapcsolat drasztikusan romlana, beláthatatlan következményekkel (itt most nem puffogtatásra gondolok)
Szerintem a jelenlegi helyzetben semmi indukoo a torokoknek arra, hogy bármi terrorszervezet (nato) vasat beengedjenek.
Ezt mint tökhülye paraszt ész írom/gondolom.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Orosz és köztársasági erők ellenőrzik Lisicsanszk 50%-át - LNR.
--
❗Liszicsanszk napjai meg vannak számlálva - Sky News Ezzel a címmel jelent meg egy külön riport a brit tévécsatornán. Az Ukrán Fegyveres Erők harcosai arról számolnak be, hogy "elsöpörték" őket Szeverodonyeckben, és az "orosz katonai pörölykalapács" nyomása alatt nincs módjuk megvédeni Liszicsanszkot. "Láttuk, ahogy a kimerült ukrán csapatok visszavonulnak, pozíciókat változtatnak. Kétségtelen, hogy a város elfoglalása napok kérdése, hamarosan az orosz csapatok képesek lesznek kordont vonni, elvágni és átvenni az irányítást" - mondta Alex Crawford, a Sky News különleges tudósítója.
--
És egy kis napi hugyos jóska, aka világ szégyene:
Azért leszünk az ukránokkal, hogy az ukránok ne győzzék le őket. Vagyis, hogy az oroszok ne győzzék le őket - Biden.
--
Még egy kis fun:
Ugye "botrány" voot abból, hogy a terror (nato) gyűlésen "orosz saláta" volt az étlapon.
Na, mostmár átnevezték tradícionális salátára.
Édesjóistenem. Mondjuk én már az orosz macskák betiltása a szépségversenyekből lépésüknél ledobtam az ékszíjat
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
T

Törölt tag 1711

Guest
A leirás szerint ellentétes irányba mennek, Omszkból Habarovszkba. De amúgy is lehetetlen lenne, hiszen @mindenen kívül megmondta, hogy a letárolt orosz harckocsik roncs állapotúak és nem bevethetőek

Ha jól emlékszem még áprilisban foglaltak el Herszon közelében vmi érintetlen páncélos bázist, lehet onnan viszik haza felújításra a technikát aztán mehet a milíciának.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
+szvsz a tengeri gabonaexport is egyre reálisabbá válik ezután. Csak megfelelő hardware-t kell a szigetre telepíteni :D
Az meg elvileg van.
Szerinted mi a pacommal visznek oda bármit gumicsónakokkal ? Vagy szerinted az Orosz nem tudja ugyan úgy szétlőni akár naponta ha akarja ? A hoholok mit nyernek ha vissza is tudnak menni ? Mert ahhoz komolyabb vízi jármű is kéne , hogy 1-1 AK-nál többet vihessenek oda!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
Patrick Lancaster

With Chechen Special Forces Near Lisischansk In Newly Russian Controlled Territory​

"Járőrözés az újonnan Orosz ellenőrzés alatt álló területen Csecsen különleges erőkkel Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében"
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Lopni, na azt nagyon tud a fejlett nyugat. Tapsoljuk meg őket.

‼️A NATO feladata, hogy megakadályozza a közvetlen konfliktust Oroszországgal Ukrajna miatt, mivel a kár nem lenne összehasonlítható - Jens Stoltenberg
Tényleg skizo ez a f@szkalap. Össze vissza böfizik a majomja.
Lízingelt hajók voltak !