[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
"Videóra rögzítették azt az orosz járművet, amelyet egy ritka német SMArt 155-ös lövedék (tűz és felejtsd el ) semmisített meg. Ezeket a lövedékeket egy másik német rendszerrel, a PzH 2000-el használják."


SMArt 155

A német SMArt 155 szenzoros tüzérségi lőszer megállítja a harckocsikat
A GIWS által gyártott és forgalmazott SMArt 155 tüzérségi lövedéket kifejezetten a páncélosok megsemmisítésére tervezték. A GIWS a Rheinmetall AG és a Diehl csoport, Németország két vezető lőszergyártójának közös vállalkozása. Az indiai hadsereg tüzérségi képességeinek modernizálására irányuló terveinek megfelelően a GIWS bemutatja az SMArt 155-öt a Defexpo 2010 védelmi kiállításon New Dehliben.

A 155 mm-es kaliberű, szenzoros lőszer a tüzérség számára, az SMArt 155 egy robusztus, rendkívül hatékony "tűzelj és felejtsd el" tüzérségi lövedék. Minden lövedék két autonóm, intelligens, nagy teljesítményű szubmunícióból álló hasznos terhet hordoz. Ezek bármilyen környezetben és bármilyen időjárási körülmények között képesek semlegesíteni minden típusú álló és mozgó páncélozott járművet, beleértve a harckocsikat is. Az SMArt 155 lehetővé teszi a páncélos támadás megállítását minimális lőszerköltséggel és hajszálpontos pontossággal, még nagy hatótávolságban is. A járulékos károk kockázata minimálisra csökkentése mellett.

A lövedék vékony falú hordozóhéjjal rendelkezik, amely maximális térfogatot biztosít a két szubmuníció számára. A több üzemmódú érzékelőrendszer és a robbanóanyaggal formált lövedék (EFP) kombinálásával a szubmuníciók rendkívül hatékonyak. A kiváló célérzékelési és téves céltévesztési képességek, a nagy alapterület, a nagy találati valószínűség és a kiváló robbanófej teljesítmény együttesen maximális halálos hatást és pusztítást biztosítanak a földön, hatékonyan semlegesítve az ellenséges páncélos alakulatokat.

A tűzfeladatok néhány lövedékkel nagyon rövid idő alatt teljesíthetők. Ez lehetővé teszi a "lőj és lőj" taktikát, jelentősen csökkentve az ellenséges tüzérségi ellen támadás hatékonyságát, ami kritikus tényező az erők védelme szempontjából.

A redundáns önmegsemmisítés az SMArt egyik legfontosabb jellemzője, amelynek tervezői különös gondot fordítottak a fel nem robbant lőszerek kockázatának elkerülésére. Ha a szubmuníció nyomvonalán belül nem észlelnek célpontot, két független és redundáns - robusztus, egyszerű alkatrészekből álló - mechanizmus biztosítja, hogy a lövedék megbízhatóan megsemmisítse önmagát, lehetővé téve a baráti csapatok számára, hogy nagyfokú biztonsággal vonuljanak be a zónába.

Célpont vagy sem, a robbanófejet úgy tervezték, hogy elsüljön, amint az ejtőernyővel felfüggesztett szubmuníció a földtől kevesebb mint 20 méterre ereszkedik le. Ha ez a funkció nem működik, és a szubmuníció sértetlenül landol, a robbanófej automatikusan felrobban, amint az akkumulátor feszültsége egy bizonyos szint alá csökken. Ez a mód fedezi az érzékelők vagy az elektronika esetleges meghibásodását is.

A GIWS először a hidegháború végén fejlesztette ki a lövedéket, amely lehetővé tette a német Bundeswehr számára, hogy a Varsói Szerződés harckocsi-alakulatai által jelentett fenyegetés ellen fellépjen, és így egy rendkívül költséghatékony elrettentési formát eredményezett.

Ma Németország, Svájc, Görögország és Ausztrália hadseregei is bevetik az SMArt 155-öt. A folyamatosan továbbfejlesztett lövedék 26 éleslövészeti beszerzési kísérlet során tökéletesen működött, megerősítve az SMArt rendkívüli megbízhatóságát.



PhasePictureDescription
1 An artillery piece fires a SMArt-155 round A SMArt-155 round is fired from a standard rifled 155mm artillery tube.
2The round flies on a ballistic arc, with a range of 27.5 kilometres (17.1 mi)[
3 The ejector pulls the submunitions clear of the shell

Mid-flight a timer fuse ignites a small ejector rocket in the nose, which drags the two submunitions out of the shell casing.
4 The submunitions fall free Once clear of the shell, the submunitions fall toward the target. The shell and the nose assembly fall away.
5 The submunitions on parachutes The submunitions deploy parachutes, and independently corkscrew down over the subject area, scanning for targets.
6 A submunition explodes above a tank Once a submunition detects a target vehicle beneath it, it detonates its explosive payload. This creates a high-velocity explosively formed projectile which strikes the target vehicle from above, where the armour is relatively weak, for maximum effect.
 
W

Wilson

Guest
"Mindenki ismeri a PzH_2000-et.A hab a tortán nem az, hogy gyorsan lő, hanem az, hogy ezt a radart is vele együtt szállították(COBRA radar). 2 perc a koordináták meghatározása, 40 db 6 db elem, aztán csak lőni kell a célpontra."


A COBRA tüzérségi radar 2 perc alatt akár 40 ellenséges tüzérségi állást is képes kiszúrni.
A horizontot pásztázza és felismeri vagy követi a lövedékeket és rakétákat.
A radar hatótávolsága akár 100 km is lehet. Képes a tüzérség lokalizálására, használható a táborok védelmében és a saját tüzérség pontosságának ellenőrzésére.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 945
7 845
113
SMArt_155_SubMunition_for_Artillery_2_cutaway.jpg
 
W

Wilson

Guest

USA: Irán drónokat szállít Oroszországnak, és kiképzi a hadsereget....​


2022. július 12., kedd, 01:15


1bdd810-gettyimages-1124905166--1-.png

FOTÓ: GETTY

Irán arra készül, hogy akár több száz drónt is biztosítson Oroszországnak.

Forrás : Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó idézi a Reuters

Részletek : Az Egyesült Államok információi szerint Irán arra készül, hogy orosz katonákat képezzen ki ezeknek a drónoknak a használatára.


 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Kadirov kiadta Zelenszki kalandjainak harmadik részét
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 641
45 134
113
Tegnap esti összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 11-én este​

Albert Corsa ma 00:28-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
A kijevi rezsim ismét megmutatta terrorista "tehetségét". Egyszerre két terrortámadás történt egy nap Harkiv, Zaporozhye és Herson régiókban, és ismét a helyi VGA vezetői lettek a célpontok.
Az első esetben, sajnos, a fegyveresek elérték céljukat, a Velikij Burluk adminisztráció vezetője, Jevgenyij Junakov felrobbantotta magát autójában az autó útvonala mentén elhelyezett rögtönzött robbanószerkezeten. Pontosan ugyanezt a bűntényt majdnem kijátszották Hersonban a VGA vezetőjével Vladimir Saldo , de neki sokkal szerencsésebb volt, az éber polgárok még időben észrevették a politikus autója mellett egy házi készítésű bombát. Melitopolban a fejét támadták meg Andrey Siogutu Melitopol régió igazgatása. A támadót az őrizetbe vétel során eltüntették .
Térjünk át a frontok helyzetére:

Harkov Front

Az RF fegyveres erői továbbra is előrenyomulnak az ellenséges állások felé. Harcok a Svetlichny környékén. A hírek szerint az ukrán fegyveres erők felszerelések, lőszerek szállítása, valamint repülőgépek és drónok használata mellett a Szeverszkij-Donyec menti területet bányászzák, várva az oroszok átkelését Stary Saltov térségében. A legaktívabb csaták zónájában lőtték le az ukrán Szu-25-ösöket és MiG-29-eseket.
Izyum-szláv front
Ma, július 11-én végre bejelentették Bogorodicsny végleges orosz irányítása alá vonását. Az ukrán fegyveres erők is siettek visszavonulni a Kék-tavak üdülőövezetéből, amely Krasny Liman közelében található. Szlavjanszkra észak felől egyre nagyobb nyomás nehezedik. A csaták súlyosak, de az RF fegyveres erők sürgetik.
Donyeck front
Megjelent Tripoli és Vladimirovka. Ezeknek a pontoknak az elhelyezkedése olyan, hogy az ukrán fegyveres erők védelmét az ezen a vonalon lévő városok között lehet majd fejleszteni mind Soledar, mind Artemovszk felé. Bogatyr falu közelében lőttek le egy ukrán Szu-25-öst.
Érkezés
Ágyúzás alatt, hagyományosan kora reggel óta Donyeck, Jaszinovataja, Gorlovka és környéke. Alig egy órája a fegyveresek csapást mértek New Kakhovka mentén az MLRS HIMARS-tól. A régió CAA képviselői találatot jelentettek be a raktárban salétromkal. Az előzetes adatok szerint a robbanás következtében lakóépületek sérültek meg . kórház és piac, az áldozatok számát pontosítják.
Kalibrációk
Dnyipropetrovszkban az orosz fegyveres erők nagy pontosságú rakétái bombáztak egy lőszerraktárt a hírhedt HIMARS-nak. Erőteljes csapást mértek Csasov Jarnál, ahol az Ukrán Fegyveres Erők 118. dandárja volt, a jelentések szerint több mint 300 fegyveres meghalt. Harkovban, az Osnovjanszkij és Szlobodszkij körzetekben mintegy 250 fegyverest és legfeljebb 25 járművet és páncélozott járművet számoltak fel.
A világban
Ismertté vált, hogy a „Volat” fehérorosz nacionalista különítmény egy szabotázscsoportját elfogta az LPR NM Volcseyarovka közelében. Nem ez az orosz csapatok első "belorusz trófeája" az utóbbi időben.
Érdekesből
A liszichanszki és szeverodonyecki vereség után az ukrán fegyveres erők parancsnoksága a teljes körű nyugati segítségre számítva próbálja befagyasztani a konfliktust. Egy képzeletbeli „fegyverszünet” a jövőben az ellenségeskedés jelentős eszkalációjával fenyeget.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113

Zelenszkij ujab esete a csecsenekkel. :D
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
❗Az Ukrán Fegyveres Erők harcosai támadást kíséreltek meg Zaporozsje térségében, de kemény visszavágást kaptak és elmenekültek Ezt a zaporozsjei katonai-polgári közigazgatás egyik tagja, Vlagyimir Rogov jelentette ki.

⚡Az ukrán fegyveres erők Novaja Kakhovkára mért csapása következtében kálium-nitrátot tartalmazó raktárak robbantak fel, a robbanások folytatódnak. Vannak sérültek. Károk keletkeztek: egy kórházban, egy piacon és lakóépületekben. Két kilométeres körzetben ablakok repültek ki.
Ezt a Novaja Kakhovka vezetője, Vlagyimir Leontyev nyilatkozta az Izvesztyiának. Elmondása szerint az ásványi műtrágyát tartalmazó raktárakat amerikai MLRS HIMARS-okkal lőtték.

❗A Nova Kakhovka-i ágyúzás következtében legalább 40 ember megsérült, több száz ház és több tucat infrastrukturális létesítmény megrongálódott, több tucat halottról beszélhetünk - közölte a Kakhovka-i körzet katonai-polgári közigazgatásának vezetője.

Reggeli masszázs:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Éjszaka ukrán UAV-k 2 aknát dobtak le egy épületre a zaporozsjei atomerőmű közelében. "A tető és az üvegezés megsérült. Sérültek nincsenek" - közölte az Energodar katonai-polgári közigazgatás sajtószolgálatának képviselője a @rian_ru.

Usa és az olaj ár stop:

Amcsi elemzés:
‼️Az ukrajnai helyzet elemzése az ellenség részéről

Kulcs az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézetének megállapításaiból:

▪️Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök valószínűleg továbbra is engedélyezi Oroszország számára a belorusz légtérbe való belépést, hogy ezzel is kifejezze támogatását Vlagyimir Putyin orosz elnöknek anélkül, hogy kockáztatná a közvetlen katonai beavatkozás következményeit Ukrajnában.
▪️Az orosz erők korlátozott szárazföldi támadásokat hajtottak végre Szlovjanszktól északnyugatra és Donyecktől nyugatra.
▪ Az orosz erők folytatták a légi és tüzérségi csapásokat Szeverszk és Bakhmut közelében.
▪️Az orosz erők helyi szárazföldi támadásokat hajtottak végre Harkivtól északnyugatra.
▪️Az orosz erők továbbra is a védelmi műveletekre összpontosítottak az egész déli tengelyen.
https://t.me/RVvoenkor/19320 (térkép)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 529
93 837
113
Bődületes többlet az orosz fizetési mérlegbe.

Az oroszok a nyugati szankciók ellenére fürdenek a dollármilliókban.

https://mandiner.hu/cikk/20220712_kulfold_szakciok_gazdasag_oroszorszag_energiahordozok_rubel
Ugye a terv az volt, hogy elzárja a Nyugat a pénzcsapot, így Putyin nem tudja a háborút finanszírozni.

Energiaszankció lényege.
Európa nem vesz orosz nyersanyagot, szén, olaj, gáz. Kiesik egy jelentős orosz bevétel. Ennek hatása és a háború extra költségei megroppantják Oroszországot.

Mi történt?
Megszűntették az orosz szén importot, az olajbehozatal a harmadára esett. (teljes olajszankció Nyugaton sincs, fél év mulva lép életbe, a kivételeknek /Magyarország / még akkor sem.) A gázbehozatal is visszaesett.

1. Ez sikeres.
A mennyiséget jelentősen csökkentették. Oroszország a kieső kivitel csak töredékét, jóval nagyobb szállítási költségekkel tudja Keleten eladni. A piacinál nyomotabb áron. Van 1 technológiai korlát is. Sem India, sem Kina, sem akárki nem tud rövid távon további uráli orosz olajat felvenni, a finomítók és tárolók kapacitása véges. Szazhalombatta inverz. Ahogy Batta uráli olajra van kialakítva, úgy a keleti finomítók többsége nem uráli olajat tud feldolgozni.


2.Totalis kudarc.
Az orosz bevételek a kevesebb energiaexport ellenére nem csökkentek. Már a háború felverte az árakat. Ezt a nyugati belengetett (belengetett, mert az olaj fel év mulva élesedik, a gáz még nincs is porondon, blokkoljuk) szankciók az egekbe lökték. Hiába ad el Oroszország fele annyit, ha négyszeres az ár, igy is duplázza a bevételeit.

Erre még a ruszkik rájátszanak. Nem kell nyugati gázszankció. Elég néha Moszkvában elzárni 1-2 hétre a csapot és a piaci pánik feltolja az árakat.


3. A Nyugat totalis kudarca
Tehát továbbra is veszik, csak jóval drágábban az orosz energiahordozókat, csak jóval kevesebbet, jóval többért. Ez már azonnal a lakosságnál a gerjedő energiaárak és infláció miatt eletszínvonalesést okoz, de emellett letérdelteti a gazdaságot is. Minden termék árába beleépül a magas energiaköltség, az európai termékek versenyképtelenebbek lesznek a világpiacon. 1 - 2 nyersanyag, energiatermelő ország, pl. Norvegia a kivétel.

A magas ár mellett energiahiány is lett. Így télen leállhatnak az üzemek, ami totális csődhöz vezethet, emellett az élet 17 fokon melegvíz nélkül sem lesz kellemes Berlinben. Ez a rész egy worst case verzió. De benne van a pakliban.


4. Mindezzel együtt Moszkva is szív.

A számok azt mutatják, emelik ki, hogy az oroszok a nyugati szankciók ellenére fürdenek a dollármilliókban, más kérdés, hogy nem tudják elkölteni arra, amire akarják, s a bevételekből az észszerű beruházások és az életszínvonal növelése helyett a háborút finanszírozzák.

Ugyanúgy fellép aruhiany, az infláció bőven az europai 20% fölött. A ruszki eletszínvonal is bezuhan. Az export többletbevételeit és extra dollármilliárdok elviszi a háború. Most a több tizezer orosz halott és egy leamaortizálódó orosz hadsereg mellett.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113

"a Kijev mellett gyülekező, egymillió fős, modern nyugati fegyverekkel felszerelt hadsereg"?


ez gondolom a sci-fi része a cikknek...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 866
113
Ukrán haderő 7200 eltűntet tart nyilván
Plusz egy nulla ...
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Ugye a terv az volt, hogy elzárja a Nyugat a pénzcsapot, így Putyin nem tudja a háborút finanszírozni.

Energiaszankció lényege.
Európa nem vesz orosz nyersanyagot, szén, olaj, gáz. Kiesik egy jelentős orosz bevétel. Ennek hatása és a háború extra költségei megroppantják Oroszországot.

Mi történt?
Megszűntették az orosz szén importot, az olajbehozatal a harmadára esett. (teljes olajszankció Nyugaton sincs, fél év mulva lép életbe, a kivételeknek /Magyarország / még akkor sem.) A gázbehozatal is visszaesett.

1. Ez sikeres.
A mennyiséget jelentősen csökkentették. Oroszország a kieső kivitel csak töredékét, jóval nagyobb szállítási költségekkel tudja Keleten eladni. A piacinál nyomotabb áron. Van 1 technológiai korlát is. Sem India, sem Kina, sem akárki nem tud rövid távon további uráli orosz olajat felvenni, a finomítók és tárolók kapacitása véges. Szazhalombatta inverz. Ahogy Batta uráli olajra van kialakítva, úgy a keleti finomítók többsége nem uráli olajat tud feldolgozni.


2.Totalis kudarc.
Az orosz bevételek a kevesebb energiaexport ellenére nem csökkentek. Már a háború felverte az árakat. Ezt a nyugati belengetett (belengetett, mert az olaj fel év mulva élesedik, a gáz még nincs is porondon, blokkoljuk) szankciók az egekbe lökték. Hiába ad el Oroszország fele annyit, ha négyszeres az ár, igy is duplázza a bevételeit.

Erre még a ruszkik rájátszanak. Nem kell nyugati gázszankció. Elég néha Moszkvában elzárni 1-2 hétre a csapot és a piaci pánik feltolja az árakat.


3. A Nyugat totalis kudarca
Tehát továbbra is veszik, csak jóval drágábban az orosz energiahordozókat, csak jóval kevesebbet, jóval többért. Ez már azonnal a lakosságnál a gerjedő energiaárak és infláció miatt eletszínvonalesést okoz, de emellett letérdelteti a gazdaságot is. Minden termék árába beleépül a magas energiaköltség, az európai termékek versenyképtelenebbek lesznek a világpiacon. 1 - 2 nyersanyag, energiatermelő ország, pl. Norvegia a kivétel.

A magas ár mellett energiahiány is lett. Így télen leállhatnak az üzemek, ami totális csődhöz vezethet, emellett az élet 17 fokon melegvíz nélkül sem lesz kellemes Berlinben. Ez a rész egy worst case verzió. De benne van a pakliban.


4. Mindezzel együtt Moszkva is szív.

A számok azt mutatják, emelik ki, hogy az oroszok a nyugati szankciók ellenére fürdenek a dollármilliókban, más kérdés, hogy nem tudják elkölteni arra, amire akarják, s a bevételekből az észszerű beruházások és az életszínvonal növelése helyett a háborút finanszírozzák.

Ugyanúgy fellép aruhiany, az infláció bőven az europai 20% fölött. A ruszki eletszínvonal is bezuhan. Az export többletbevételeit és extra dollármilliárdok elviszi a háború. Most a több tizezer orosz halott és egy leamaortizálódó orosz hadsereg mellett.

Egyetértek veled.
De: ez már az emberek tűrőképességéről fog szólni a télen. Szerintem az orosz nagyságrendekkel jobban fogja bírni mint mi. Németben, a belgáknál stb. Ahmed nem igazán, ha 17 C-fok lesz a lakásban, csökken az állami támogatás, cserébe nőnek az árak. Az ISIS előre dörzsölheti a tenyerét a potenciális tagság növekedése miatt. A növekvő közüzemi számlák, élelmiszerárak, a romló közbiztonság Nyugat-Európában polgárháborús helyzeteket teremthet. Az én véleményem szerint Putyin pont erre játszik rá, eddig az oroszok voltak lépéshátrányban, de most már a Nyugatnak fogy az ideje. Vagy kiegyezik az oroszokkal és beáldozza Ukrajnát (részben vagy egészben) vagy katonailag nekimegy az oroszoknak. Én sokkal rosszabbnak JÓSOLOM (!) az elkövetkező 1-2 évet mint ami a hírekben lejön.
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Senki nem gondolja többé, hogy az orosz haderő reálisan komoly erőt jelentene. A szélsőségesen talajt vesztett oroszbarát hívők hangoztatják ezt a hülyeséget, miközben látjuk a valóságot, hogy a hulladékkal harcoló orosz katonák fogtak talajt és a valós, igen szerény teljesítményüket ezután. Ez van, nem reális Oroszországot nagyhatalomnak tekinteni katonai értelemben, ez egy erősebb regionális hatalom atomfegyverekkel. Így is kell kezelni: magyarán indokolatlan a teljes nyugati oroszellenes mizéria, ez a szarkupac nem ellenfele katonai értelemben a NATO-nak, nincs okunk jottányit se tartani tőle.
Hmmm, aztán mégis ki veszít területett? Ej ej ejnem is tudtam hogy az Ukrik már Moszkvában vannak. Jah mint vendég munkások
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
⚡A Novaja Kakhovkát ért ukrán csapás következményei a bejrúti robbanáshoz hasonlíthatók, ahol salétromot robbantottak, ez katasztrófa a város számára - mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Leontyev, a városi VGA vezetője.

❗A parancsot, hogy csapást mérjenek a Herszon megyei Nova Kakhovkára, Ukrajna elnöke Volodimir Zelenszkij személyesen adta ki - a Kakhovkai járás katonai-polgári közigazgatásának (MAC) vezetője Volodimir Leontyev.

❗A Nova Kakhovka APU ágyúzása során megsemmisült egy humanitárius segélyraktár 35 tonna rakománnyal, köztük a helyi lakosok számára szánt élelmiszerrel - közölte Natalja Zarya, a humanitárius segélyközpont vezetője.
"Ez nagyon fontos volt a város számára, hiszen senki sem kap sem nyugdíjat, sem bért. Körülbelül 35 tonna maradt a raktárban a humanitárius segélyek utolsó átvétele után, az egész teljesen leégett" - mondta.

ügyesek ezek a hoholok a himarssal, nagyon.

❗Belorusz déli részén megkezdődött a területi csapatokkal végrehajtott parancsnoki gyakorlat, amelynek során a hadiállapotra vonatkozó intézkedések végrehajtását gyakorolják - jelentette a köztársaság védelmi minisztériumának sajtószolgálata.