Jugoszlávia ellen? Te mit iszol vagy szívsz tezsvérem? Kűggyé mán nekem is bázstya! A jenkik nem egyedül mentek oda SEM, hanem vitték a szoponcaikat, mint mindig és csinálták amihez értenek, a terrorbombázást.Jugoszlávia ellen, ahol már a légiháború fázisban olyan vereséget mért a szerbekre, hogy azok mindent feladtak. Oroszországnak gyakorlatilag nincs légiereje, mint kiderült, a légiuralom az ukránok ellen is elérhetetlen neki. Az volt ugye az ürügy az orosz légierő borzalmas primitívitására, fejlettlenségére, hogy a saját környezetében ez is elég. Hát semmire.
"The French Navy and Air Force operated the Super Etendard and the Mirage 2000. The Italian Air Force operated with 34 Tornado, 12 F-104, 12 AMX, 2 B-707, the Italian Navy operated with Harrier II. The UK's Royal Air Force operated the Harrier GR7 and Tornado ground attack jets as well as an array of support aircraft. Belgian, Danish, Dutch, Norwegian and Turkish Air Forces operated F-16s. The Spanish Air Force deployed EF-18s and KC-130s. The Canadian Air Force deployed a total of 18 CF-18s, enabling them to be responsible for 10% of all bombs dropped in the operation."
Úgy sem hallottam, de rákeresve össz-vissz egy Zsukovnak tulajdonított mondást találtam kétféleképpen :Nem cigány, hanem román.
“Romanians do not represent a nation - rather, they represent an occupation”
"Romanians are not a nation, they are a profession of bow and picklock"
De állítólag egyiket sem mondta. Persze biztos a polákok jobban tudják mit propagálnak nálunk, de én ezt még széljobber körökből sem hallottam.
Kezded túltolni az anyagot és fröcsög a szenny a szádból. És ezzel még nagyon finoman fogalmaztam.Ezt jelenti szuperhatalomnak lenni: minek kockáztassa egyetlen katonájának az életét is az ellenség teljes megsemmisítése érdekében. Nem is tette, mivel egyetlen amerikai katona értékesebb egész Szerbiánál. Az oroszok azért mentek be légifölény nélkül mert nincs nekik. Az orosz katona élete olcsóbb mint a pgm és a célzókonténer, igazából szart sem ér az orosz vezetés, tisztikar szemében, a becsületesebb tisztjeik is csak arra voltak képesek, hogy a katonáik élén pusztuljanak el a hulladék felszerelésükkel és zéró légitámogatással a fronton. Mostanra csak a gecibb, gyávább, korruptabb orosz tisztek maradtak életben, ezzel hosszú távon fenntartva majd az orosz haderő strukturális gyengeségét, hiszen pont azokat vesztették el, akik változást hozhattak volna. Ez Oroszország, ami többek között azért sem nagyhatalom, mert nincs még egy regionális hatalomtól elvárható színvonalú légiereje sem!
Nem szabad alábecsülni őket, látjuk mire képesek: kábé mint Egyiptom képes lenne, ha nem lenne légiereje. De túlbecsülni sem, a NATO nem retteg Egyiptom hatalmától!