[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Jugoszlávia ellen, ahol már a légiháború fázisban olyan vereséget mért a szerbekre, hogy azok mindent feladtak. Oroszországnak gyakorlatilag nincs légiereje, mint kiderült, a légiuralom az ukránok ellen is elérhetetlen neki. Az volt ugye az ürügy az orosz légierő borzalmas primitívitására, fejlettlenségére, hogy a saját környezetében ez is elég. Hát semmire.
Jugoszlávia ellen? Te mit iszol vagy szívsz tezsvérem? Kűggyé mán nekem is bázstya! A jenkik nem egyedül mentek oda SEM, hanem vitték a szoponcaikat, mint mindig és csinálták amihez értenek, a terrorbombázást.
"The French Navy and Air Force operated the Super Etendard and the Mirage 2000. The Italian Air Force operated with 34 Tornado, 12 F-104, 12 AMX, 2 B-707, the Italian Navy operated with Harrier II. The UK's Royal Air Force operated the Harrier GR7 and Tornado ground attack jets as well as an array of support aircraft. Belgian, Danish, Dutch, Norwegian and Turkish Air Forces operated F-16s. The Spanish Air Force deployed EF-18s and KC-130s. The Canadian Air Force deployed a total of 18 CF-18s, enabling them to be responsible for 10% of all bombs dropped in the operation."
Nem cigány, hanem román.
Úgy sem hallottam, de rákeresve össz-vissz egy Zsukovnak tulajdonított mondást találtam kétféleképpen :
“Romanians do not represent a nation - rather, they represent an occupation”
"Romanians are not a nation, they are a profession of bow and picklock"
De állítólag egyiket sem mondta. Persze biztos a polákok jobban tudják mit propagálnak nálunk, de én ezt még széljobber körökből sem hallottam.
Ezt jelenti szuperhatalomnak lenni: minek kockáztassa egyetlen katonájának az életét is az ellenség teljes megsemmisítése érdekében. Nem is tette, mivel egyetlen amerikai katona értékesebb egész Szerbiánál. Az oroszok azért mentek be légifölény nélkül mert nincs nekik. Az orosz katona élete olcsóbb mint a pgm és a célzókonténer, igazából szart sem ér az orosz vezetés, tisztikar szemében, a becsületesebb tisztjeik is csak arra voltak képesek, hogy a katonáik élén pusztuljanak el a hulladék felszerelésükkel és zéró légitámogatással a fronton. Mostanra csak a gecibb, gyávább, korruptabb orosz tisztek maradtak életben, ezzel hosszú távon fenntartva majd az orosz haderő strukturális gyengeségét, hiszen pont azokat vesztették el, akik változást hozhattak volna. Ez Oroszország, ami többek között azért sem nagyhatalom, mert nincs még egy regionális hatalomtól elvárható színvonalú légiereje sem!

Nem szabad alábecsülni őket, látjuk mire képesek: kábé mint Egyiptom képes lenne, ha nem lenne légiereje. De túlbecsülni sem, a NATO nem retteg Egyiptom hatalmától!
Kezded túltolni az anyagot és fröcsög a szenny a szádból. És ezzel még nagyon finoman fogalmaztam.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Az Egyesült Államok sürgeti, hogy Ukrajna csapást mérjen Oroszország és Fehéroroszország katonai célpontjaira​

Massaro, az Egyesült Államok Kongresszusának biztonsági tanácsadója: Ukrajnának engedélyeznie kell az orosz katonai létesítmények elleni támadást


2022. július 11., 18:00


RIAN_8210208.HR_.ru_.jpg



Július 10-én az Egyesült Államok Kongresszusának európai biztonsági tanácsadója, Paul Massaro engedélyt kért Ukrajnától, hogy katonai célpontokat mérhessen Oroszországban és Fehéroroszországban.


"Ukrajnának lehetővé kell tenni, hogy katonai célpontokat csapjon le a megszállt Fehéroroszországban, a megszállt Krímben és Oroszországban" - írta a Twitteren.
A politikus ezt megelőzően azt mondta, hogy Ukrajna győzelme a konfliktusban jó az európaiaknak és az amerikaiaknak. Massaro úgy véli továbbá, hogy több HIMARS-t és nagy hatótávolságú rakétát kellene Kijevnek szállítani.

Korábban, július 2-án Jegor Csernyev , az ukrán Verhovna Rada képviselője nem zárta ki , hogy a Washington által Kijevnek szállított HIMARS rakétákkal csapjanak le oroszországi célpontok ellen. Az Orosz Föderációban található katonai létesítményeket és az orosz légtérben lévő repülőgépeket "Ukrajna legitim célpontjainak" nevezte.
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy Oroszország negatívan értékeli az Ukrajnának szánt új amerikai katonai segélycsomagot. Hangsúlyozta, hogy bármilyen fegyverszállítás Kijevnek, függetlenül attól, hogy Washington hogyan érvel, növeli az Oroszország és az Egyesült Államok közötti közvetlen összecsapás kockázatát.
Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova szerint hiába beszélünk Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök ígéreteiről, miszerint nem használnak amerikai HIMARS rakétarendszereket oroszországi célpontok csapására.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
--
Zöldség nincs a boltokban a gazdák sztrájka miatt, de ehez van eszük.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Kijev "milliós hadseregét" a Nikolaev és Herson régióba veti​

2022.07.11. 21:08

A katonai-polgári adminisztráció vezetője , Volodimir Szaldo ma, július 11-én azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők szándékosan és "cinikusan" választottak célpontot egy újabb csapásra - rakéta talált el a humanitárius folyosót Herszonban. Ez történt két nappal azután, hogy Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes felszólította a polgári lakosság evakuálását Herson és Zaporozhye régióban.

NÉZET: Kijev milliós hadseregét a Nikolaev és Herson régióba veti


Az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij parancsot adott az ország déli részének visszafoglalására. Olekszij Reznyikov védelmi miniszter szerint jelenleg az ukrán fegyveres erők ereje mintegy 700 ezer fő, és összesen mintegy egymillió ember vehet részt a harcokban. Korábban azonban arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg óriási veszteségeket szenvedett el.

Volodimir Rogov , a Zaporizzsja regionális katonai közigazgatás főtanácsának tagja azt kérdezi: "Ki lesz ebben a millióban? Emberek, akiket erőszakkal mozgósítottak? Harcosok, akik már visszavonultak, és megértik, hogy ez szinte az egyetlen módja az életek megmentésének? vagy nők?"

Larisa Shesler , az Ukrajnai Politikai Emigránsok és Politikai Foglyok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy Zelenszkijnek a „dél visszatéréséről” szóló kijelentését komolyan kell venni – írja a Vzglyad című lap. Beszámol arról, hogy Kijev nagy erőket összpontosított a Nikolaev és Kherson régiókban:

"Nikolajev tele van katonai, külföldi zsoldosokkal, hatalmas mennyiségű páncélozott járművel: tankokkal, többszörös kilövő rakétarendszerekkel, tüzérséggel és így tovább. Mindez nem csak ilyen. <...> Szerintem egy ilyen offenzíva nem fog sikeres lesz Ukrajna számára, de minden bizonnyal bonyolítja a társadalmi-gazdasági helyzetet Délen.
Dél-Ukrajna ma egyfajta oázis, ahol békés az élet, az emberek dolgoznak, orosz útlevelet kapnak. Shesler szerint Kijev meg akarja törni ezt a békés életet.

„Zelenszkij meg akarja akadályozni a békés élet létrejöttét ebben a régióban, mivel ez erős ellentétben áll azzal, ami Harkovban, Nyikolajevben és Ukrajna más városaiban történik, ahol nacionalisták vonulnak végig az utcákon, az embereket pusztán a nézeteikért büntetik, az elnyomások elképzelhetetlenül burjánzóvá válik, a hadsereg pedig magamnak csinálja, a civilek pajzsa" – összegezte az újság beszélgetőtársa.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1726409-millionnaja_armija/
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Washington saját fegyverkészleteit költi az APU-ra, ami zavart okoz az amerikaiak körében. Erről a The Washington Times számol be szakértőkre hivatkozva. Daniel Davis nyugalmazott alezredes: A nyugati fegyverek szállítása a legjobb esetben is csak lassítani tudja az orosz hadsereg előrenyomulását. A fegyverek gyakran "nem jutnak el a frontra", ezért az APU "fokozatosan visszavonul". Mark Kancian nyugalmazott ezredes: Washington számára drágán fog kerülni a Kijevnek nyújtott katonai segítség ütemének fenntartása. Mindkét szakértő biztos abban, hogy több milliárd dollár értékű fegyverek küldése Ukrajnának nem tekinthető átgondolt stratégiának.

Kijev elmondta, hogy milyen jogokat biztosít majd az "ukrajnai lengyelek különleges státuszáról" szóló törvényjavaslat.

Az erről szóló dokumentum az ukrán Verhovna Rada honlapján jelent meg.

▪️A lengyel állampolgárok legfeljebb 18 hónapig maradhatnak majd Ukrajnában.

▪Polák ️ külön engedély nélkül kapnak majd jogot a munkavállalásra.

▪korlátozások nélkül végezhetnek majd gazdasági tevékenységet.

▪️A pólusok a jogszabályoknak megfelelően szociális juttatásokat kapnak majd.

Ez a törvényjavaslat egyébként hihetetlenül boldoggá tette Duda lengyel elnököt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 529
93 834
113
A földgáz fogyasztásunk felére kötöttünk 10+5éves szerződést (szerintem fix áron)
A másik fele piaci áras.
Ezért volt mind a két félnek igaza, amikor azon vitáztunk, hogy most fix vagy piaci+2hónap-os áron kapjuk.
Szerintem ez a megoldása.
Nem fix áras a hosszú távú szerződés. Egy képlet alapján számolják ki3-6 havonta az árát. Ez lehet a pillanatnyi piaci árnál kedvezőbb, de rosszabb is. 1 haszna van, kiszámíthatóan j8n mindig.

Egyebkent a 3,5-5 mrd m3 orosz gáz mellett 1-1,5 mrd m3 LNG is hosszú távú szerződessel le van kötve.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113

Bohorodicsnoje is felszabadult.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113

Ennyit er az ukran technika. Majdnem orrba vagta a lerepulo ajto a raketa inditojat.


A medve mindenkit kikergetett az erdobol.

 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
361
2 179
93
Senki nem gondolja többé, hogy az orosz haderő reálisan komoly erőt jelentene. A szélsőségesen talajt vesztett oroszbarát hívők hangoztatják ezt a hülyeséget, miközben látjuk a valóságot, hogy a hulladékkal harcoló orosz katonák fogtak talajt és a valós, igen szerény teljesítményüket ezután. Ez van, nem reális Oroszországot nagyhatalomnak tekinteni katonai értelemben, ez egy erősebb regionális hatalom atomfegyverekkel. Így is kell kezelni: magyarán indokolatlan a teljes nyugati oroszellenes mizéria, ez a szarkupac nem ellenfele katonai értelemben a NATO-nak, nincs okunk jottányit se tartani tőle.
Nem hiába kapsz ennyi röhögős smiliest. Tudod a front az 2450 km És ezt csinálják a Oroszok félgázzal. Erre mondta
Scott Ritter hogy amit az oroszok most így félvállról csinálnak az Őt elborzasztja.
Oroszország nem NATO liga. Tehát tudva melyik oldalon állsz Ne orosz becsmérlő inkább Ukránt sajnáló stílusú hozzászólásaid legyenek.

FViTVP7XEAAwX4g
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
--
Zöldség nincs a boltokban a gazdák sztrájka miatt, de ehez van eszük.
Voltak ellátási gondok a tüntetések miatt, de a java akkor jön majd, ha nem változtatnak. Én úgy tudom a fő probléma az, hogy a természetvédelmi területek kijelölése kb hasraütésszerűen, a realitásokat mellőzve történt meg. Persze mit is várhatnának a népek egy globalistaszoponc kormánytól...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 652
113

Szijjártó: Magyarország nem tárgyal a gázembargóról​


Emlékeztetett: a tavalyi év végén merült fel először az a kérdés, hogy lesz-e elég energiahordozó, és ez volt az első olyan alkalom, amikor nem az ár volt már elsősorban a kérdés, hanem az, hogy lesz-e elég energiahordozó.


mivel az Európába Oroszországból irányuló gázszállítások rendkívüli mértékben csökkentek, ráadásul a földgáz ára olyan mértékben növekedik, hogy az az európai gazdaságokat térdre tudja kényszeríteni” – fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte: a Magyarországra irányuló földgázszállítások tekintetében a szállítás súlypontja áttevődik a déli útvonalra. Magyarországra egy nap mintegy 30 millió köbméter földgáz érkezik, ennek több mint a fele a déli szállítási útvonalon, tehát Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül. Emellett kitért arra is, hogy döntöttek arról, hogy a hosszútávú szerződéseken felül is vesznek földgázt, annyit, amennyit fizikailag a fűtési szezon kezdetéig be tudnak tárolni a magyarországi földgáztárolókba.

(MTI)



Ugyan kinek veszik azt a többletet?


Remelem a seggbek*rt Unionak es olyan vastagon fog majd a tollunk amikor tovabb passzoljuk, mint nekik az ukranoknak adott fegyverek eseteben!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Szerintem az ilyenek,meg a páfrány között nincs nagy különbség.
Szóltak a páfrányok, hogy kikérik maguknak ezt a degradáló összevetést... (Szerintük hatalmas különbség van: a páfrányok CO2-ből csinálnak O2-öt, az ilyenek meg O2-ből csinálnak CO2-őt. A páfrányfenyő pl.: ginko biloba - rengeteg pozitív tulajdonsággal bír, az ilyenek meg pont az ellenkezőivel.) A páfrányok szerint az ilyenek inkább a parazitákkal, mutatnak rokonságot. Ezt ők mondták...