[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 451
113
Ukrán haditechnikai veszteségek
m15-ukri-T-64-BVK-Liszicsanszk-0701-id34015-03.jpg

T-64BVK, Liszicsanszk 2022.07.01.
m15-ukri-T-72-Kuhari-Kijev-obl-0314-id31320-02.jpg

T-72, Kuhari Kijev oblaszt 2022.03.14.
m15-ukri-T-64-BV-obr-2017-Termahovka-Kijev-obl-0317-id30584-03.jpg

T-64BV obr 2017, Termahovka Kijev oblaszt 2022.03.14.
m15-ukri-T-64-BV-Szeverodonyeck-0227-id30250-02.jpg

T-64BV, Szeverodonyeck 2022.02.27.
m15-cptd-ukri-36-tgy-dd-T-80-BV-Mariupol-0723-id34155-01.jpg

Az ukrán 36. tengerészgyalogos dandártól zsákmányolt T-80BV, Mariupol 2022.07.23.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 075
5 681
113
Van nekik
És ezt mire alapozod? Az ukránok televannak légvédelmi rendszerekkel?

Egy C-ROM nem erre való egyébként?
Pl. Tunguska?
Le lehet ezekkel is lőni őket.Probléma hogy viszonylag kis területet véd például egy tunguska és ezek a rendszerek nem számítják ki a célpontok becsapódásának koordinátáit.Nem tudja azonosítani hogy egy tucatnyi sorozatvetőből melyik az a 2-3 darab ami a célpontba fog csapódni melyik ami közvetlenül a védendő objektumba!Iron dome kifejlesztésénél szempont volt ha több száz rakétát indítanak gázából csak azokat semmisítse meg amíg védendő objektumba csapódnának és így nehebb tulterhelni a rendszert pusztán a célpont felé indított rakétákkal.Tunguska is alapvetően csapat légvédelmi rendszer nem sorozatvetőkből nagy számban indított rakéták elleni védelemre tervezték
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Az orosz SU 35 tip.repülőgép nagy pontosságú "Izdelie-305E" rakétájának becsapódása az ukrán fegyveres erők raktárába.

Muzsikusok --
"A Wagner PMC rohamosztagjai ma reggel elfoglalták az Uglegorsk hőerőmű teljes területét. Május 22-e óta az ukrán fegyveres erők egységei tartják fogva, amelyek a bekerítés veszélye miatt visszavonultak Szvitlodarszkból és a környező településekről" - mondta Kiselyov a tévécsatornájában.

A támadás nehézsége az állomás körüli ukrán erődítmények nagy száma és egy fontos infrastrukturális létesítmény megsemmisítésének szükségessége volt.

Arról is beszámoltunk, hogy hosszas harcok után a Wagner PMC és az LPR NM 6. ezredje a szövetséges erők tüzérségének és repülésének támogatásával elfoglalta Pokrovskoye falut.


Tornado-S rakéták / Himars orosz megfelelője / támadták Mykolaiv Ukrán fegyverraktárait
https://vk.com/video-123538639_456287293?list=ee229ec6140fdd158a

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 075
5 681
113
A Vaskipánál csak a logisztika és gyártási mennyiség meg tárolás a kérdés, az ár nem, mert az többekközt te fizeted, uh akár egy 7,62-es lövedékre is indítanának ha van elég belőle.
Ár miatt is tervezték úgy hogy "csak"azokat a rakétákat semmisítse meg amik védendő objektumba csapódnának.Izraelnek sincs annyi pénze hogy egy tömeges palesztin rakéta támadás esetén az összes rakétát le tudja lőni.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Afd már meg szeretné megnyitni az Északi Áramlat 2-t, de oroszok előre szóltak, hogy annak a kapacitásának a fele már le van kötve otthoni felhasználásra.
Schröder ma Moszkvába repült a gázszállításokról tárgyalni.


Erdogan augusztus 5-én Szocsiba megy Putyinnal tárgyalni. Valamiről.

Turkish media say that Putin and Erdogan during a meeting in Tehran discussed the possibility of creating an enterprise for the production of the Bayraktar UAV on the territory of the Russian Federation. This information has not been confirmed by Russia in any way.
There is no doubt that Turkey could do something like this, given the multi-vector nature of our "friend Recep". Another question is whether Russia needs such a plant, especially if there are grounds for rumors that there is an agreement with the Iranians to create a joint venture to produce UAVs in Russia. Well, unless the fifth points in the West and in Ukraine are set on fire. Although, of course, Bayraktar will also come in handy on the farm, despite the fact that Russian air defense systems are the world leader in the extermination of Bayraktars in various TVD.
Plus, there is a problem of components for Bayraktar, a significant part of which are from other NATO countries, the Turks cannot provide a closed cycle of components production. Unlike Iran, which offers a finished product that does not depend on sanctions.
I can hardly imagine the reaction to the fact that Erdogan buys components for UAVs in NATO countries and then takes them to Russia to assemble the UAV. This is some kind of megazrad...
In general, let's see if there are factual grounds for Turkish statements.

DbcRWvy.png



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:


Not too much today... Anything else, anos?



Melitopol lakói rettegve nézik az elvonuló oroszokat:


Kadyrov: The Real Special Operation in the Ukraine will begin in the coming days. Russian troops will use new tactics to achieve the goal of conducting a military defense faster. He also warned Zelensky to promptly surrender, saying that this appeal would be the last. Kadyrov's statements confirm previous statements made by government officials of the Donetsk People's Republic.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 425
84 333
113
Az RF fegyveres erők éjszakai csapásának következményei a Dorozhnik pihenőházban, Zatoka, Odessza régió
KKP7d79fiD0.jpg


Az ukrán hatóságok jelentése szerint Szu-30 és Szu-35 vadászgépek vettek részt a támadásban, H-59 rakétákkal. Ezenkívül a stratégiai légierő is, amely cirkálórakétákkal támadott.

Az ukrán légvédelem egyetlen rakétát sem fogott el – mindegyik elérte célját.

_Zp4UBxmzgM.jpg

yInsVdA8HJQ.jpg
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 065
5 609
113
Újabb orosz légicsapások érték kedden Ukrajna fekete-tengeri régióit Odessza és Mikolajiv térségében, károkat okozva lakóházakban és a kikötői infrastruktúrában - közölte az ukrán déli katonai parancsnokság Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint az orosz erők légi indítású rakétákat vetettek be a támadás során. Odessza térségében több magánház is károkat szenvedett, illetve lángra kapott a tengerparti településeken. Mikolajivban pedig a kikötőben keletkeztek károk, dacára a Moszkva és Kijev között az ukrán gabonaexport fekete-tengeri kikötőkből történő újraindításáról szóló, múlt héten aláírt egyezménynek.

Nem sokkal a légicsapásokat követően Kirill Sztremouszov, az orosz ellenőrzés alá került Herszon megye katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője kijelentette, hogy hamarosan Odessza és Mikolajiv régiókat is hamarosan "felszabadítják" az orosz erők. "Herszon régiót és Herszon városát mindörökre felszabadították" - hangoztatta a Kreml által kinevezett illetékes.

Az ukrán vezérkar szerint az orosz erők "korlátozott területi nyereséget" értek el, s jelenleg a Donyec-medencei Bahmut bevételére összpontosítanak, hogy offenzívájukat Szlovjanszk és Kramatorszk irányába folytatni tudják.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/246679/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
611
4 607
93

Ramm: a következő pár hétben eldől a Donbass sorsa​

2022.07.26. 20:51
Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Az Ukrajnának fegyvereket pumpáló nyugati országok felfedték minden kártyájukat, bemutatva az orosz katonai szakembereknek "fejlett technológiájuk" minden képességét - mondta Alekszej Ramm katonai szakértő a TK Zvezda adásában.

Ramm: a következő pár hétben eldől a Donbass sorsa


Szerinte gyakorlatilag nem maradtak katonai titkok, mert ők (az USA, az EU és a NATO) "minden fegyverüket kipróbálták ".

"Láttuk, hogyan működik a HIMARS MLRS a modern légvédelmi rendszerek ellen. Láttuk, hogy a Javelinekről és az NLAW-ról szóló mítosz megdöntött. Először volt egy "szent Javelin", aztán a "szent Bayraktar", amiről most nem is beszélnek, elfelejtettem".
Ramm azt javasolta, hogy most már nem kell sokat várni a komoly ellenségeskedésekre az NMD keretein belül a Donbassban. Ráadásul nagy valószínűséggel februárban nagyobbak lesznek, mint az elsők.

"Most a különleges műveleti zónában, vihar előtti csend. A köztársaságok sorsa a következő hetekben dőlhet el" - javasolta Ramm.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1730596-sudba_donbassa/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
611
4 607
93

A titkos orosz fejlesztés kellemetlen meglepetés volt a dicsért HIMARS számára​

2022.07.26. 19:59
Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Az amerikaiakat kellemetlen meglepetés érte, hogy az orosz fegyveres erők, mint kiderült, képesek feltörni az általuk meghirdetett, Ukrajnának szállított HIMARS MLRS rendszereit – mondta Alekszej Leonkov katonai szakértő a TK Oroszország-1 adásában.

A titkos orosz fejlesztés kellemetlen meglepetés volt a dicsért HIMARS számára


Vlagyimir Szolovjov stúdiójában meghívott vendégként azt mondta, hogy az új titkos ellenelemrendszer, amelyet először a Donbassban alkalmaztak, egyértelműen megmutatta, hogy a "dicsért Haimarok" nagyon sérülékenyek:

"Már mindenki visszalőtt. Az amerikai rendszert feltörték. A titkos fejlesztésünket pedig minden irányban bevetjük. Jó rendszer, még nem tudom megnevezni, de sokkal nagyobb távolságokra működik, azonnal kijavítja az indítóhelyet Az amerikaiak számára ez nagyon kellemetlen meglepetés volt” – mondta a szakértő.
Leonkov megjegyezte, hogy az " amerikaiak által hirdetett csodafegyver " erősen veszített hatékonyságából:

"Úgy tűnik, hogy legközelebb az Egyesült Államokban gondolkodnak azon, hogy érdemes-e egyáltalán MLRS-adatokat küldeni a Donbassba történő selejtezésre."

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1730590-rszo_himars/
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 451
113
Halott hoholok 18+

Elesett kaprok Uglegorszknál

Wagner rohamosztag felszabaditotta az uglegorszki erőművet
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 054
95 685
113
Igazából Luhanszk óta kb. semmi nem történt. Gyakorlatilag szünet van. Állítólag az orosz tüzérség aktivitása is harmada mint 2 hónapja. A HIMARS es MARS sorozatvetők miatt hátrébb vitték az oroszok a logisztikai lőszerraktárakat. Megnehezült, lelassult az orosz tüzérség lőszerellálátása. Több raktárat meg is semmisítettek az ukránok.

Van erre orosz válasz??? Mit léphetnek???
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 743
82 709
113
Ez logikusnak tűnik, de valószínűleg az ukránok nem teszik meg azt a szívességet, hogy kétszer ugyanazt a megközelítési útvonalat és indítási helyet használják, és ezzel a módszerrel valószínűleg az ukránok is tisztában vannak.
Nem lehet cigánykaraván módjára háborúzni és HIMARS-ot üzemeltetni sem.
 
W

Wilson

Guest
Július 23-a előestéjén az ukrán katonák megsemmisítették az orosz támaszpontot a luhanszki régió megszállt Kadiivka (volt Sztahanov) településén.

A rakéták az egykori 9-es számú főiskola épületét találták el, amely a Gagarina utca 9. szám alatt található.

Ismertté vált, hogy az épületet az Orosz Nemzeti Gárda („Rosgvardia”) katonái laktanyaként használták.

Az egyik orosz katona az "ágyúzást" követően videót tett közzé a közösségi médiában, és kommentálta a veszteségeket.

„Ma este 10-kor eltaláltak minket, ez maradt a helyszínünkből. Teljesen összetörtek minket, a srácok a romok alá kerültek” – mondta az orosz harcos.


A július 23-án lerombolt orosz gárda katonáiról a közösségi oldalakon is elterjedtek az információk .

Jelentések szerint a szahalini rohamrendőrség (az orosz gárda része) legalább 12 harcosa rekedt a törmelék alatt.

„Egyes hírek szerint 12 ember halt meg. Sokan a közelmúltban egy másik különítményt cseréltek, amely egy harci küldetés sikeres teljesítése után visszatért Szahalinba” – áll a halott támadók rokonai és barátai közleményében.

Vannak olyan üzenetek, hogy a lebontott laktanyában az úgynevezett Komszomol OMON is helyet kapott. Az egység veszteségeinek számát nem közölték.

A laktanya romjai között az orosz erők az M31 GMLRS rakéták roncsait találták.

photo-2022-07-23-14-31-13-768x576.jpg

A HIMARS föld-levegő rakétából kilőtt M31 GMLRS rakéta maradványai. 2022.07.23. Kadiivka (Sztahanov). Fotó: orosz média.

A HIMARS amerikai rakétái áthatoltak a laktanya több emeletén, és részben megsemmisítették azt.

photo-2022-07-23-14-31-13-2-768x494.jpg

Egy HIMARS-találat következményei a „Roszgvardija” laktanyában Kadiivkában (Sztahanov). 2022.07.23. Fotó: orosz média

photo-2022-07-23-14-31-13-3-768x439.jpg

Az orosz Nemzeti Gárda Kadiivkában (Sztahanov) lévő laktanyájában egy HIMARS csapódott le. 2022.07.23. A fényképek forrása: orosz média

photo-2022-07-23-14-31-17-768x493.jpg

Egy HIMARS-találat következményei a „Roszgvardija” laktanyában Kadiivkában (Sztahanov). 2022.07.23. Fotó: orosz média

photo-2022-07-23-14-31-18-768x493.jpg

Egy HIMARS-találat következményei a „Roszgvardija” laktanyában Kadiivkában (Sztahanov). 2022.07.23. Fotó: orosz média

„A Sztahanov-telep, vagyis a Sztahanovi Műszaki Főiskola elleni Himars támadás következtében az épület gyakorlatilag megsemmisült. A szomszédos házak is megsérültek. Az Egyesült Államokban gyártott M142 HIMARS rakétarendszerekből származó irányított rakéta maradványait megtalálták és a helyszínen bizonyítékként lefoglalták. Sok lenyűgöző elemet is találtak” – áll az orosz erők közleményében.

 
  • Hűha
Reactions: zeal