[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93

Csata Artyomovszkért: Az orosz sugárhajtású tüzérség jégesőt csapott az UAF fegyvereseinek állásaira (VIDEO)​




Mivel fogalmam sincs a katonai szakkifejezésekről, szerintem ez nem jégeső, hanem tűzeső lehet.
Valoszinubb a "grad" :)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
T

Törölt tag 1711

Guest
A különleges hadművelet megkezdése után megnőtt a mikrochipek és egyéb katonai felhasználású alkatrészek kínai exportja Oroszországba. Ez megnehezíti az Egyesült Államok és a nyugati szövetségesek erőfeszítéseit, hogy elszigeteljék az orosz gazdaságot és kárt tegyenek fegyveres erőiben. Erről a The Wall Street Journal számolt be.

Ha annyira el akarnák szigetelni nem adnák el Grúziának, Törökországnak, Kazahsztánnak... korábbi beszerzéseik többszörösét.
Mondjuk most pár évig nehéz lesz a grúzokat összeugrasztani az oroszokkal olyan szinten megszedik magukat kőolaj eladásból.


"Kevésbé ismert tény, hogy a Wagner csoport nem Richard Wagnerről kapta a nevét, hanem onnan, hogy a zsoldosformáció parancsnokának, Dimitrij Utkinnak ez a hívójele, aki vélhetően a nemzetiszocialista harmadik birodalom iránti szimpátiái miatt választott magának egy németesen csengő nevet."
Igen, ezért hivatkoznak rájuk sokszor az orosz híradások is zenészcsoportként...


agyhalál után is van élet
U1BHGqg.png



odesszai lakos Donyeck felszabadításáról szóló számot hallgat amin egy igaz ukrán felháborodik és kihívja a rendőrséget:
 
Last edited by a moderator:

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 726
4 140
113
Boki nem azt mondta, hogy a Szu-27-ről indították volna, hanem azt, hogy sok minden van, amit titokban művelnek a NATO országok. Lefordítva ez azt jelenti, hogy ha titokban átadhattak Szu-27-et, akkor titokban átadhattak sokminden mást is, ami még nem derült ki.
Esetleg azt tudnám még elképzelni, hogy átalakítottak nekik egy bizniszdzsetet, mint anno az irakiak asszem, akik Exocet-et tudtak indítani Falcon-20-asról, ha jól rémlik a történet.
És hát ugye egy ártatlan bizdzset, szóval szinte észrevétlenül hazaevickélt az orrunk előtt és senkinek még csak fel se tűnt.
Nem állítom, hogy ez történt, de nem lenne példa nélküli és talán HARM-mal is megvalósítható... :)
 
Last edited by a moderator:

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
69
447
53
Lol
1 ember rakja össze, hogy 4-5 évig tart 18 löveg legyártása? :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113
A hozzászólásokban írta valaki:

szabotőrnek néz ki... rakétatámadás után nem égett volna le a híd, nincs ott mit égetni... nagy valószínűséggel egy robbanószeres autót robbantottak fel a hídon, és akik ezt az autót hozták, átszaladtak a hídon. gyalog hídon, és lövöldözéssel találkoztak

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 891
113
⚡A szövetséges erők jelentős sikereket értek el Donyeck irányában.

Ma rovább haladtunk a terület belsejébe: Krasnogorovka (Maryinsky kerület), Avdiivka közvetlen beépített területeire kerültünk, ami Maryinka és Pesok megtisztításáig vezetett.

Minden típusú fegyverrel dolgozunk a légierőtől a tüzérségig és a páncélozott járművekig. Állandó tüzérségi tüzet hajtanak végre: állásokban, tüzelőhelyeken, élőerő és felszerelés felhalmozási helyeken !!!

Krajinánál a terroristák a donyecki agglomeráció békés területeit ágyúzzák, céltalan tüzetnyitnak kínjukban tekintettel arra, hogy mindenben veszteségüket érzik.


Az ellenség az esti jelentésben megerősíti a csatákat: Maryinka, Peski, Avdeevka, Krasnogorovka (Maryinsky kerület) ..



⚡ Az ukrán megszállók elhagyják Szeverszk külvárosát

Nem hiába hangzik el minden vasból egy vélemény Szoledar és Artemovszk stratégiai fontosságáról az ukrán nácik számára.

A beérkező információk szerint az ottani offenzívánk fejlődése miatt az ukrán csapatok kis csoportokban hagyják el Szeverszk környékén lévő településeket, különösen Zvanovkát. Valószínűleg a csoportosulás megerősítése az artemovszki taktikai irányban.

Ugyanakkor a Soledarért és a Bakhmutért vívott csaták sikere nem könnyű számunkra. Az ukrán fegyveres erők egyáltalán nem kímélik a szótól a tüzérséget és a rakétákat.

Haditudósító jelentése(azért van többes szám első személyben-dudinak)

pTt2fj0a0XE.jpg
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 983
8 541
113
Még érdekesebb hogy ezt nem lehet bármiről indítani!F16-osnak is külön HTS pod szükséges a radarok beméréséhez!
HARM-ról ugyan nem lehet olvasni, de a Combat Aircraft Journal agusztusi számában egyik írás címe: U2 over ukraine, spying on the russians. Elolvastam konkrétan nincs leírva semmi, de az igen, hogy hova települtek dragon lady-val, és mivel van felszerelve. OK HARM-ot nem tudnak indítani.. Viszont kis hazánkban felett és keleti Europa felett is repülnek EB-18 Growlerek.. Sőt balti misszióba is "becsempészték Őket" .. "Enhanced Air Policing" Growlerrel Spangdahlemből, két függesztett ALQ-99-es konténerrel ...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
HARM-ról ugyan nem lehet olvasni, de a Combat Aircraft Journal agusztusi számában egyik írás címe: U2 over ukraine, spying on the russians. Elolvastam konkrétan nincs leírva semmi, de az igen, hogy hova települtek dragon lady-val, és mivel van felszerelve. OK HARM-ot nem tudnak indítani.. Viszont kis hazánkban felett és keleti Europa felett is repülnek EB-18 Growlerek.. Sőt balti misszióba is "becsempészték Őket" .. "Enhanced Air Policing" Growlerrel Spangdahlemből, két függesztett ALQ-99-es konténerrel ...

Mellesleg mi az ami kis forgó légcsavarnak (?) látszik a konténer orrán??

U.S._Navy_EA-18G_Growler_breaks_away_from_a_U.S._Air_Force_KC-135_%28altered%29.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 434
113
Na és ha lehetne földről indítani, akkor mekkora lenne a hatótávolsága? Töredéke annak a 150 km-nek.
En azt mondom ket kepnek ne uljunk fel. Egy rakas ember es netes oldal most ezen topreng a vilagban egyebkent. Marmint hogy hogyan?
En azt kerdeznem hogy miert csak ez a 2 kep van mindenhol? Rovidke hir, ugyanaz mindenhol. Tisztara mint a Pavel tabornokos hir, na azt kover hatarorsapkas fickot se lattuk tobbet. Ki tette eloszor fel? Ott a szeriaszam a vezersik oldalan, de nekem fura, mert mas kepeken az van az also sorban hogy RUN nem sorozatszam. Tovabba hol keszult a 2 kep, tudhatjuk?
Elobb azt fixaljuk hogy ez tenyleg AGM 88, es hogy hol van, tovabba hogy a ket kep ugyanott keszult-e?
Mindket oldalon vannak akiknek az erdekei masok az oldalan levoktol.
Ettol meg lehet hogy igaz valojaban a hir. Na ha ez beigazolodik utana keressuk meg hogy hogy tortenhetett.