[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 658
113
Már júniusban nyilatkozott az ukrán fejes, hogy lehetetlen bármi komolyabb erőösszevonás, mert az orosz azonnal megszórja.

Így csak 1 esélyük volt:
Fronttól távolabb felfejlődni majd menetből oszlopban nekimenni az oroszoknak.
Platós civil teherautókra felszórt Volkssturmmal és lengyel "gagyi" T-72-esbe belerakott harckocsizókkal.
Az eredmény ismert.

Légi fedezetet megpróbálták, 2 Szu-25 és 1 Mi-8 garantáltan ment a levesbe.
@ladagrant : Ezen most vajon mit röhögsz?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Újabb sikertelen áttörési kísérlet Nova Kakhovka irányában. Lőszerrobbanás egy ukrán T-72M1 harckocsiban
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Zele! Figyelj! Direkt neked kigúgliztam:

Katonai kézikönyv dilettáns hülyegyerekeknek

Első fejezet első pontja:
"Nem az a baj, hogy offenzívát indítasz és az ellenfeled nem tud róla!
Hanem az, amikor már rég megindult, de az olyan gyenge, hogy észre sem veszik amíg a saját dezertőreid nem kezdik el bizonygatni."
 
K

Kopi2000

Guest
Igen, az egyik oldal vesztett 3 gépjárművet, a másik meg 60-at, és mégis a posztjaidból az jön le, hogy az Oroszok állnak vesztésre.
Több oldalról tájékozódj, aztán akkor -talán- kiderül, mi az igazság. Nem azt állítottam, hogy nincsenek ukrán veszteségek, hanem azt, hogy vannak orosz veszteségek is. Abban a kérdésben, hogy ki áll jobban, nem látok még tisztán, de beteszek egy friss ukrán hírt 46 település felszabadításáról... Mindenki ízlelgesse saját elképzelése szerint...

 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
Ha már propaganda:
Múltkor emlegettétek Greenleadert. Szoktam olvasgatni munkásságát, mi van vele? Én néha sajnálom, el nem hiszem, hogy elhiszi mindazt amit leír.
Írhatsz nekem privát üzenetet is, ha valóban érdekel, mi van velem. Másképpen ezt a posztot nehéz nem egy béna próbálkozásként értelmezni, amely azzal a céllal született, hogy itt valami lejárató tartalom szülessen a munkásságomról.

(Sajnálom, hogy végül senki nem reagált neked :( <3 )
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Több oldalról tájékozódj, aztán akkor -talán- kiderül, mi az igazság. Nem azt állítottam, hogy nincsenek ukrán veszteségek, hanem azt, hogy vannak orosz veszteségek is. Abban a kérdésben, hogy ki áll jobban, nem látok még tisztán, de beteszek egy friss ukrán hírt 46 település felszabadításáról... Mindenki ízlelgesse saját elképzelése szerint...

Gépi narrátor hang, pár száz max. ezer megtekintés a videókon, a video feltöltésnek helye egyesült államok :)
Fake ukrán prop csatorna...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 550
13 635
113
Több oldalról tájékozódj, aztán akkor -talán- kiderül, mi az igazság. Nem azt állítottam, hogy nincsenek ukrán veszteségek, hanem azt, hogy vannak orosz veszteségek is. Abban a kérdésben, hogy ki áll jobban, nem látok még tisztán, de beteszek egy friss ukrán hírt 46 település felszabadításáról... Mindenki ízlelgesse saját elképzelése szerint...


A vidiben ezeréves felvételek vannak a háború első napjaiból, és a Luhanszki harcokról, nem pedig szép sárguló búzamezők.


Veszteségileg az Oroszok szarul állnak, és az Ukránok meg tragikusan.

Az ellentámadással meg az a baj, hogy ahhoz kéne:

- sok gyalogos

- lövészpáncélosok

- harckocsizók

- helikopteresek

- vadászrepülők


A gyalogság kivételével mindegyikben hiányt szenved Ukrajna, őszintén nemlétezők azok a fegyvernemei, nem véletlenül külföldről koldulnak fegyverekért.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Támadás kezdete ukrán oldalról (megérte a nato kiképzés, szépen tudnak zárt alakzatban állni fényes nappal a mező közepén...)


Orosz drónkezelők szemével:




Eközben Donyeckben:



NAÜ részéről még megy a hiszti meg a kifogáskeresés (oroszok megtagadták, hogy soron kívül átengedjék őket, több napot kell várakozniuk, mint mindenki másnak):
The IAEA delegation is currently standing in line at a checkpoint in Ukrainian-controlled territory in Zaporizhzhia Oblast while Russian illegal occupiers refuse to give them a special pass, arguing that they could reach the nuclear plant from Russia without any obstacles, BBC Russia reported.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
Az nem is volt kétséges, hogy a NATO biztosított hozzá felderítési adatokat, én csak az időzítést és az előkészítettséget kritizáltam. Egy valóban komoly ellentámadást a mostaninál sokkal erősebb tűzérségi előkészítésnek kellett volna megelőznie és a végrehajtás során legalább minimális légifedezetet kellett volna biztosítani. Ez így kb. húsdaráló hadművelet volt, blitzre játszották, hátha bejön. Ahogy már korábban írtam, van néhány tippem, hogy miért kellett ezt ilyen hirtelen megcsinálni, hiszen az időzavart okozhatta az erőmű körüli történet illetve a korábban beharangozott új orosz hadtest várható megjelenése is.
Azért azt korábbi felderítési adatok világossá tehették volna, hogy az orosz támadásban ugyan lassú, de erős a tűzérsége miatt, viszont védekezésben ugyanezzel a tűzérséggel szinte áttörhetetlen. Tisztán páncélos erőkkel és gépesített gyalogsággal nem is szabadott volna nekiállni, az kb. a "helybe megyünk a pofonért" akció... Főleg, hogy ezzel a rendelkezésre álló tartalékot kb. leamortizálták.
Itt az is kérdés mennyire vannak hatással az orosz logisztikát,hidakat érő korábbi támadások Herszonba,Krími(szaki) légibázis támadása(eddig még nem tisztáztuk mivel támadták)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 411
46 103
113
Magyarország megállapodott a Gazprommal szeptember 1-jétől további szállításokról

Szijjártó: Magyarország vállalta, hogy a szerződésen felül napi 5,8 millió köbméter gázt szállít​


Szijjártó Péter magyar külügyminiszter elmondta, megállapodást írtak alá a Gazprommal, amelynek értelmében szeptember 1-től további 5,8 millió köbméter gázt szállítanak az országba a Török Áramlaton és Szerbián keresztül.
„Megállapodás született a szeptemberi és októberi gázszállításról. Szeptember 1-től a Gazprom a megkötött szerződéseken felül folytatja Magyarország gázellátását ... Augusztusban a további szállítások maximális száma elérte a 2,6 millió köbmétert. Most sikerült aláírnunk azt a megállapodást, amelynek értelmében szeptember 1-től déli irányban, azaz Szerbián keresztül a megkötött szerződéseken túl a Magyarországra szállított gáz maximális mennyisége naponta 5,8 millió köbméter lesz. – mondta Szijjártó. A beszédet a közösségi oldalakon közvetítették.
Ismét hangsúlyozta, hogy "Magyarország energiaellátása fizikailag lehetetlen orosz gáz nélkül".
Magyarország és a Gazprom 2021 szeptemberében kötött szerződést évi 4,5 milliárd köbméter gáz szállításáról a következő 15 évre, amelyből évi 3,5 milliárd köbméter gáz esik a Szerbián áthaladó útvonalra (a Török Áramlatból ) és 1 milliárd Ausztrián keresztül . A Török Áramlatból gázt fogadó Balkán Áramlat gázvezetéken keresztül az első gázmennyiségek október 1-jén kerültek Magyarországra Szerbián keresztül.
A szerződéses mennyiség körülbelül napi 12,3 millió köbméter gáznak felel meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 083
83 438
113
Támadás kezdete ukrán oldalról (megérte a nato kiképzés, szépen tudnak zárt alakzatban állni fényes nappal a mező közepén...)


Orosz drónkezelők szemével:




Eközben Donyeckben:



NAÜ részéről még megy a hiszti meg a kifogáskeresés (oroszok megtagadták, hogy soron kívül átengedjék őket, több napot kell várakozniuk, mint mindenki másnak):
The IAEA delegation is currently standing in line at a checkpoint in Ukrainian-controlled territory in Zaporizhzhia Oblast while Russian illegal occupiers refuse to give them a special pass, arguing that they could reach the nuclear plant from Russia without any obstacles, BBC Russia reported.

Az utolsó videó brutál ... :(
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
12 865
113
Írhatsz nekem privát üzenetet is, ha valóban érdekel, mi van velem. Másképpen ezt a posztot nehéz nem egy béna próbálkozásként értelmezni, amely azzal a céllal született, hogy itt valami lejárató tartalom szülessen a munkásságomról.

(Sajnálom, hogy végül senki nem reagált neked :( <3 )

Félre ne ért, nem úgy hiányzól, mint egy barát. Csak miután bevallottad, hogy a portfolió propaganda osztályához tartozol, hirtelen eltűntél.
Dehogy próbálom én lejáratni... Nincs rá szükség. Kimondod, hogy portfolió akkor már mindenki tudja miről van szó. Nem kell mellé magyarázó ábra.
Csinálhatunk belőle egyfajta filozófiai kérdést, hogy régen a propagandát az átkosban úgymond ideológiai alapon terjesztették... most ugyanazt megteszed kattintásszámért. Nincs különbség.

De amúgy, ha már itt vagy. Légyszíves, ha megtennéd. Múltkor nem sikerült végül beszélnünk az ideológiai háborúról, ami ebben a konfliktusban is zajlik.
Konkrétan pl. erre a példára válaszolj: hogy-hogy nem kell hoznotok, napi szinten, kötelező jelleggel az ellenségkép kreálást. Évek óta megszokott volt. Mi történt hirtelen?Nem tudom nálatok mi ennek a szakszerű elnevezése, de ami ebbe tartozik szerintem: Hitler egy heréje, Hitler buzi (és ebben a felállásban meglepő módon a zöld fősodorral ellentétben ez pejoratív jelző) Kim Dzsongun ismét megölette a rokonait vagy éppen a botoxos őrűlt Putyin 7. stádiumú áttétes rákos... stb.
Bocs, ha ennél ez még lényegesen több kategóriára és besorolásra bontható a a politikai osztálynál. Én csak egy lelkes amatőrként a felszínt próbálom kapirgálni... szóval hogy-hogy nem kell évtizedek óta napi szinten ezt lehozni? A külföldi tanácsadók szerint is kontraproduktívvá vált? Mert én így látom, hogy még a sötétzöldek is jókat kacagnak egy hvg facebook poszt alatt ezeken.. már-már a magát értelmiséginek valló liberális közönségüket sem tudja elnyomni (az igaz évről-évre gyengülő trollhadsereg, szokásos, könnyen kiszúrható átlagpolgár szerű fake regisztrációk, akik egymást segítve próbálnak kialakítani egy látszólagosan kollektív véleményt.. ami persze szigorúan az irányító hatalom által elfogadott vélemény. Minden más gondolatot több oldalról összefogva támadnak.. hasonló módon, mint egy amway szeánszon a sorok közé beépített emberek)
Szóval hol vannak két évtized után ezek a cikkek? Gondolom a funkcionáriusok nem lettek elküldve. Milyen más munkát végeznek és írnak? Mi ennek az oka?

Gondolom azért szűrve van az osztály, de mi van, ha valaki lelkiismerete közbeszól. Vagy ebből senki sem csinál kérdést? Le kell írni, tudva hogy hülyét csinál magából, de ezen könnyedén túllépve.. lehozza a 10. Putyin rákos cikk fordítását, mert hát kattintásszám az kattintászszám?
Gondolom inkább ez van, hogy senki sem csinál már belőle lelkiismereti kérdést... Mindenki megfelelően képzett politikailag. Ezen hogy lépnek át lelkileg?
Ezek úgy érdekelnének.

Bocsánat, ha egynémely "szakkifejezésnek" más a jelenlegi megnevezése. De én az un. szovjet modellbe tudom könnyen beilleszteni ezt a külföldről támogatott propagandát.
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53

Ukrán alezredes és cimborái félmillió dolcsinál is többet loptak el lőszerbeszerzés címén... A kanapéban találták meg a pénzt.
 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
Félre ne ért, nem úgy hiányzól, mint egy barát. Csak miután bevallottad, hogy a portfolió propaganda osztályához tartozol, hirtelen eltűntél.
Dehogy próbálom én lejáratni... Nincs rá szükség. Kimondod, hogy portfolió akkor már mindenki tudja miről van szó. Nem kell mellé magyarázó ábra.
Csinálhatunk belőle egyfajta filozófiai kérdést, hogy régen a propagandát az átkosban úgymond ideológiai alapon terjesztették... most ugyanazt megteszed kattintásszámért. Nincs különbség.

De amúgy, ha már itt vagy. Légyszíves, ha megtennéd. Múltkor nem sikerült végül beszélnünk az ideológiai háborúról, ami ebben a konfliktusban is zajlik.
Konkrétan pl. erre a példára válaszolj: hogy-hogy nem kell hoznotok, napi szinten, kötelező jelleggel az ellenségkép kreálást. Évek óta megszokott volt. Mi történt hirtelen?Nem tudom nálatok mi ennek a szakszerű elnevezése, de ami ebbe tartozik szerintem: Hitler egy heréje, Hitler buzi (és ebben a felállásban meglepő módon a zöld fősodorral ellentétben ez pejoratív jelző) Kim Dzsongun ismét megölette a rokonait vagy éppen a botoxos őrűlt Putyin 7. stádiumú áttétes rákos... stb.
Bocs, ha ennél ez még lényegesen több kategóriára és besorolásra bontható a a politikai osztálynál. Én csak egy lelkes amatőrként a felszínt próbálom kapirgálni... szóval hogy-hogy nem kell évtizedek óta napi szinten ezt lehozni? A külföldi tanácsadók szerint is kontraproduktívvá vált? Mert én így látom, hogy még a sötétzöldek is jókat kacagnak egy hvg facebook poszt alatt ezeken.. már-már a magát értelmiséginek valló liberális közönségüket sem tudja elnyomni (az igaz évről-évre gyengülő trollhadsereg, szokásos, könnyen kiszúrható átlagpolgár szerű fake regisztrációk, akik egymást segítve próbálnak kialakítani egy látszólagosan kollektív véleményt.. ami persze szigorúan az irányító hatalom által elfogadott vélemény. Minden más gondolatot több oldalról összefogva támadnak.. hasonló módon, mint egy amway szeánszon a sorok közé beépített emberek)
Szóval hol vannak két évtized után ezek a cikkek? Gondolom a funkcionáriusok nem lettek elküldve. Milyen más munkát végeznek és írnak? Mi ennek az oka?

Gondolom azért szűrve van az osztály, de mi van, ha valaki lelkiismerete közbeszól. Vagy ebből senki sem csinál kérdést? Le kell írni, tudva hogy hülyét csinál magából, de ezen könnyedén túllépve.. lehozza a 10. Putyin rákos cikk fordítását, mert hát kattintásszám az kattintászszám?
Gondolom inkább ez van, hogy senki sem csinál már belőle lelkiismereti kérdést... Mindenki megfelelően képzett politikailag. Ezen hogy lépnek át lelkileg?
Ezek úgy érdekelnének.

Bocsánat, ha egynémely "szakkifejezésnek" más a jelenlegi megnevezése. De én az un. szovjet modellbe tudom könnyen beilleszteni ezt a külföldről támogatott propagandát.


25147def26f32ea8167a3a8a8dc8ca34dfb6f7cba612bf4943300cc79b5ad558_1.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 083
83 438
113
Támadás kezdete ukrán oldalról (megérte a nato kiképzés, szépen tudnak zárt alakzatban állni fényes nappal a mező közepén...)


Orosz drónkezelők szemével:




Eközben Donyeckben:



NAÜ részéről még megy a hiszti meg a kifogáskeresés (oroszok megtagadták, hogy soron kívül átengedjék őket, több napot kell várakozniuk, mint mindenki másnak):
The IAEA delegation is currently standing in line at a checkpoint in Ukrainian-controlled territory in Zaporizhzhia Oblast while Russian illegal occupiers refuse to give them a special pass, arguing that they could reach the nuclear plant from Russia without any obstacles, BBC Russia reported.

:)

 
K

Kopi2000

Guest
Gépi narrátor hang, pár száz max. ezer megtekintés a videókon, a video feltöltésnek helye egyesült államok :)
Fake ukrán prop csatorna...
Nem azt mondtam, hogy amit beteszek az jo, megbizhato info. Azt mondtam, magam sem latok tisztan, pont a belinkelt pro-ukran hir miatt is. A tema fontos annyira, marmint az ellentamafas sikere es kudarca, hogy mindket fel torzitson ... Bar nyilvan tudjatok, mit szeretnek, de sajnos csak nehany nap mukva leszunk okosabbak ez ugyben....