[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
618
7 460
93
Felosztod Lengyelországot???
:D
Hogyan, te zseni?
A ruszki elakadt Donbasszban, védekezik Herszonnál...

Te leszel a cár?
:)
Fel én. Körzővel. Majd mondom hova tegyed a határköveket.

Közben:
Oroszok helyében megmondanám: ZNPP-be csak oroszország felöl léphetnek be, és csak olyanok, akik előtte nem paroláztak Zelenszkijjel bólogatva neki a hazugságokra ahelyett, hogy felszólítanák, hogy fejezze be az erőmű lövetését.
Ezektől az emberektőlé már nem várható elfogulatlan állásfoglalás, helyzetelemzés

Oroszok éppen felszámolják a náci éket

napi vicces - oroszok bérlik zselé toszkán dácsáját 50.000 euróért
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
618
7 460
93
Németország 2. számú hazaárulója kimondja: nem érdekli, hogy mit gondolnak a német választók, ők folytatja a nácik támogatását

náci terroristák letartóztatása. Stralink volt náluk. Csak kéne pár műholdak elleni rakétateszt, vagy Elon Muskot terrorizmus támogatásáért feltenni egy kártyalapra, hogy így vagy úgyn de ennyit ér, ahogy amerikai barátaink szokták.

Rossz nyelvek szerint ezek a német traktorosok tüntetnek a kormányuk ellen, akiket nem érdekel, hogy mit gondolnak. Igazából ezek önkéntesek akik az ukránok oldalán szállnak harcba az orosz páncélosok ellen. Éppen felfejlődnek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 434
113
Az ukrán támadás miatt elhagyott orosz állások, kilőtt járművek:
Persze, honnet lett volna az ukranoknak annyi loszere vagy tuzersege amennyi becsapodasnyom latszik a rozsdas roncsok korul?
Ezt az offenzivanak nevezett tamadast is tuzersegi tamadas nelkul hajtottak vegre. Hagyd abba a hamis hirek terjeszteset, a tenyeket nem valtoztatja meg, ugyse kapsz erte egy vasat sem Zelenszkitol. Lehet regelni rola hogy Moszkva alatt van Steiner, de a valosag az hogy hozzak mar a benzines kannakat a bunkerhez Berlinben.
Attol meg hogy szereted az ukran rezsimet, nem kell hamis informaciokat terjeszteni.
Ukrajnaban ezert mar elraktak volna lab alol egy erdoben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 773
113
Ha ezt a videot látva sem adják meg magukat a ruszkik, akkor soha.
pláne,hogy ebből a felvételből semmi az égadta világon nem derül ki,egy jármű van viszonylagos épségben rajta a mező szélén álló "Z" jelű szgk. tehát simán készíthették azok is a drónfelvételt ,amit utólag feliratoztak és sajátként adnak elő az ukik.. de lehet hogy maga "MAVERICK" csinálta a Top Gun-ból :D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 538
113
Az a baj hogy lassan mar tiszta Ukrajna lesz az EU. Olyan szinten tiltanak be, nyomnak el, cenzuraznak, koboznak (lopnak), uszitanak, stb, hogy azt csak Ukrajna mulja felul. Teljesen atformalodik az EU es hamarosan azt fogjuk eszrevenni hogy ugy elunk mint az ukranok. Mi meg azert erzekeljuk ezt lasabban mert nalunk a kormany nem hasalt ra erre az Ukrajna imadatra, de bent vagyunk egy bazi nagy satuban a szerbekkel egyutt.

A brusszelitak meg fosnak az ukran politikusoktol, mert senki sem beszelt veluk meg igy.
Ez teljesen olyan mint a cegunkben, a kozvetlen vezetoinket mi paran baxogatjuk, beszolunk nekik, a menedzsmenttel meg haverkodunk. Es meghokkennek telhesen.
A muvezeto meg sopor helyettem mert holnap audit, a székét meg kibaxtam mert holnap audit.
Fosnak ezek a burokratak.
"Teljesen atformalodik az EU es hamarosan azt fogjuk eszrevenni hogy ugy elunk mint az ukranok."

Vagyis mi is elkaphattuk a betegségüket mert szomszéd (volt?) : most már nem araszolunk hanem lépegetünk a társadalmi és gazdasági szétesés útján. Na vajon kinek a "legjobb" ez?

"A brusszelitak meg fosnak az ukran politikusoktol, mert senki sem beszelt veluk meg igy."

Egyértelmű: Ha ez áll a kottában - ezt kell játszani. A nagy Európai F.O.S média cirkuszsátrában szigorú rendet tart a bohóctrenírozó cirkuszi felügyelő, ha nem jól játszák a kottát először az orrukat veri bele, másodszorra mennek a süllyesztőbe. Emiatt az egymás közti komolyabb balhé sincs megengedve, csak időnként a publikum szórakoztatára egy kis pofozkodás, cicaharc..(orosz_macska_bad). A közös játékban egymástól azért sok betegséget el lehet kapni, a hülyeség meg egyenesen ragályos mint a példák mutatják. Ez az ő munkahelyi ártalmuk, munkavédelmi védőfelszerelés oltás egyenlőre nincs rá
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 769
17 869
113
"kínai dél-koreai rendszerek kivételével az összes modern önjáró tüzérségi rendszerrel rendelkezni fognak..." szerintem ez így pontos: volt alkalmuk egy ideig kipróbálni...
Kubinka régóta rajta van a bakancslistámon...
Pár szó magyarázat a tèrképhez?
Pontonhídról indult támadás, majd eltűnt a ponton, cserébe mélyen bementek tűzérségi/légi támogatás nélkül - amit most győzelemként értékel a LinkedIn népe, csak ez nekem valahogy fura. A térképen nincs méretarány, mi kissé zavaró, így nem tudni, mennyire mélyen hatoltak be, de igazából a nagy kérdés számomra, hogy mi lesz ezután?

Folyó mögötted, légierő/ballisztikus rakéta feletted, tűzérség előtted és egy balfasz Kijevből a füledben. Őszintén sajnálom azt a sok szerencsétlent, akiket így vezényeltek oda, majd hagynak a sorsukra. Ezt egy felelős vezető nem teszi meg, csak egy idióta. Lehet, hogy a földed egy részét elveszíted (mennyit is adtak ki bérbe az amcsiknak és ezért mennyire tömték ki az "elit" zsebeit, ugyebár..), de az emberveszteség az igazán fájó.

Hagyjuk már ezt a bullshit szöveget, hogy "Ukrajna függetlenségéért". Komolyan, elvileg felnőtt emberek vagytok, ennek a kijelentésnek annyi a valóságtartalma, mint annak, hogy a "gólya hozza a kisbabát". Ukrajna pontosan az a kelet-európai nyomor, ahol a strici futtatja az olcsón vett nőt és elszedi a megkeresett pénzt. A "függetlenség" ebben a kontextusban azt jelenti, hogy a strici egisztenciája maradjon meg, sőt, kapjon rendőri védelmet.

Független Ukrajna... Persze. Gyakorlatilag a periódusos rendszer a talpuk alatt van. Annyi termőfölddel, ami ritkaság. Tengeri kijárattal, nagy folyókkal - amik olyan egyszerűen azért nem száradnak ki. Olyan nehéziparral, ami bármit elő tud állítani. Ebből a háttérből meg lehet kereskedni gyakorlatilag bárkivel. De nem. El kell lopni az egészet.

Ez a "mert az oroszok elnyomnak" szöveg pont az, mint amikor 2022-ben, ennyi többletjoggal és pozitív diszkriminációval USA-ban valaki mégis a bűnözés mellett dönt, majd amikor lekapcsolják, a bőrszín, a rendszer és a white privilege tehet mindenről. De mit is várjak, ha a 2014-ben történteket EUROMAIDAN néven hívják!?

"Mert az ukránok Európát akarták". Persze, aki akarta, az eljött, mert el lehetett menni - mivel tudták nagyjon jól, nem lesz kolbászból a kerítés, ahogy Magyarországon sem lett, így megoldotta magának. Akik igazán akarták Európát, azok az Európából kisajtolható pénzt akarták. Ha igazán akarták volna Európát, akkor laza 20 évük lett volna elindulni az úton - de ez senkinek sem volt érdeke, se az orosz-barát oligarchának, se az anyagilag érdekelté tett - "európai értékeket követő" nyugat-barát oligarcháknak sem. Az összes politikusok egy korrupt szarság volt, nemtől/pártállástól függetlenül.

Ugyanez elmondható egy, kettő vagy akár 3 országhatárral arrébb is...

Amikor a maffia területi vitába keveredik egy másik bandával, akkor nem azért akarja kinyírni a rivális bandát, hogy "kevesebb rosszfiú az utcán=kevesebb bűnözés >>> biztonságosabb környék >>>> magasabb ingatlanárak >>>> támogatja az egyik bandát az ingatlanfejlesztő és az újraválasztásért induló polgármester", hanem meg akar szabadulni a rivális bandától, ennyi - bár ezek szerint a liberális/feminista külpolitikában ez nem látszik ennyire tisztán...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 758
113
Nem gondolom hogy Ukrajna NATO vagy EU tagsága rövid távon reális lenne, de ez nem jogosítja fel az oroszokat az invázióra.

A NATO EOP-ot összehozták, onnantól felgyorsítva jöttek volna a továbbiak ?

Ukrajna csatlakozott a NATO EOP (Enhanced Opportunities Partner) programjához és megkapta a partneri státuszt, jelentette be 2020. június 12-én a NATO sajtószolgálata. Ez a státusz a NATO-tagok és a külsős partnerek közötti együttműködés elmélyítését vonja maga után, akik jelentős mértékben hozzájárultak a NATO vezette műveletekhez és missziókhoz. „NATO-partnerként Ukrajna részt vett szövetségesek műveleteiben, többek között Afganisztánban és Koszovóban, valamint a NATO kiképzésein. A NATO-tagok értékelik ezt a jelentős hozzájárulást, amely bizonyítja Ukrajna elkötelezettségét az Euro-Atlanti Szövetség mellett” – áll a nyilatkozatban.

Azért ez alapján Ukrajna több, mint csak egy egyszerű mentorált ország, őket szabályos, rendes érdekszférába esőként kezelték, új üdvöske, imádat tárgya, amelyet teljesen szabálytalanul, könnyített feltételekkel bevettek volna a klubba.


Nem kellett volna semmiféle Euromajdant szervezni, és követték volna magukat az események.


Nem felebaráti szeretetből, meg a népek szabadságvágyának ünnepléséból invesztálnak Ukrajnába, hanem csak éppen valami olyant csinálnak, ami meggyengíti az egyik nagy stratégiai ellenfelet, meg azon kívül a lehetőségekhez képest megszedik magukat.

Demoralizáltak, destabilizáltak, krízishelyzet, és normalizáció. Az, hogy ígértek fűt - fát, és semmi nem valósult meg, azon kívül, hogy megvadított új kiskedvenc lettek, de attól még ugyanolyan rühes, alultáplált, de legalább agresszív, mindenki irányába, még az EU-nak is üzengettek, követelőztek.

Ukrajna kis túlzással a világ éléskamrája, hatalmas acélművekkel stb, akkor hogy a túróban van az hogy egyébként Európa legkoldusabb állama, 1993 óta. Értem én hogy nagy a korrupció de akkora van, hogy azt mi elképzelni nem tudjuk. És az EU tagság sem gyógyír, lásd Magyarország, Románia, és Bulgária :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 675
32 281
113
Nem Davidov Brod felé akarnak az ukránok egy bekerítést végrehajtani? A térkép alapján ez látszik valószínűnek! Persze őket is bekeríthetik, elég keskeny az az előrehaladási sáv.
FbgEoYkXoAA8vi_

Ez egy tűzfuszekli, nem zsák. :rolleyes:
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 518
93
MANPADS hatótávja 5-10km maximum, 5-6000m-ig jó. Rég Beloruszban kéne lennie egy 40-50 gépes flottának, és napi többtucat bevetés. Első napokban lett volna komolyabb veszteség, de utána hogy? Ha felszámolod a légvédelmet és a légierőt, és nagyobb kötelékekkel támadsz napjában többször, ha támadás is érne 1-2 gépet, a többi azonnal megsemmisítené a tűzfészket, vagy a következő hullám az egész környéket.

És természetsen a megtisztított területre északról be is kellett volna vonulni.
1. fázisban Sztarovojtove - Kovel - Szárnyi vonalig szétlőni mindent amit kell pár napig, aztán ha a szárazföldi haderő ezt a területet elfoglalta, akkor jöhet a Vlagyimir-Luck-Rovnó vonalig u-ez, majd Javorív-Lvov-Tarnopol.
Ukránok honnan vonnának el védekezéshez erőket? Herszonból, Harkovból vagy Donyeckből?



0Sw4J7Mv4ljB2Mbglkwew6.jpg
Szerintem jelentkezz katonai tanácsadónak Putyinnál. :)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 434
113
"Teljesen atformalodik az EU es hamarosan azt fogjuk eszrevenni hogy ugy elunk mint az ukranok."

Vagyis mi is elkaphattuk a betegségüket mert szomszéd (volt?) : most már nem araszolunk hanem lépegetünk a társadalmi és gazdasági szétesés útján. Na vajon kinek a "legjobb" ez?

"A brusszelitak meg fosnak az ukran politikusoktol, mert senki sem beszelt veluk meg igy."

Egyértelmű: Ha ez áll a kottában - ezt kell játszani. A nagy Európai F.O.S média cirkuszsátrában szigorú rendet tart a bohóctrenírozó cirkuszi felügyelő, ha nem jól játszák a kottát először az orrukat veri bele, másodszorra mennek a süllyesztőbe. Emiatt az egymás közti komolyabb balhé sincs megengedve, csak időnként a publikum szórakoztatára egy kis pofozkodás, cicaharc..(orosz_macska_bad). A közös játékban egymástól azért sok betegséget el lehet kapni, a hülyeség meg egyenesen ragályos mint a példák mutatják. Ez az ő munkahelyi ártalmuk, munkavédelmi védőfelszerelés oltás egyenlőre nincs rá
Megis melyik burokrata merne az asztalra csapni, nemet mondani?
Megalljt parancsolni a nepe, szavazoi erdekeben? Latod a papaval is mit muvelnek, pedig semmi komoly dolgot nem tett. Z a kutya, ugat es harap, es ezek az alternativ valosagban eddig elt politikusok felnek hogy a gazdaja elengedi a porazt. Mint mikor a Csengetett milordban a gyari melosok koze mennek az urak, vagy a szegenykonyhan osszak a kajat.
A burokratak ket kezzel kapaszkodnak a szekukbe, nem hianyzik nekik hogy Z fonokei a jenkik kompromittalo dolgokat teregessenek ki roluk mert jo esellyel a sullyesztobe kerulnek, rossz esellyel a sittre.
Ahogy a cegben sem hianyzik a kis kapoknak hogy beszeljek az igazgatoval. Akinek a szemuk lattara simogattam meg par napja a hasat, hogy jol meghiztal fonok miota Magyarorazagra jottel...
Ennek igy semmi ertelme.
Megis mi folyik itt? Ez Europa, nem egy multiceg. Ebbol bukas lesz.