[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Szobaka :D Reznyikovfejjel :cool::cool::cool:

Robur said:
Az orosz katonai felszerelés 40%-a, nem harcképes állapotban érkezik meg a frontra:
https://twitter.com/i/web/status/1566239635965202433
És ezt a moslékot Te kétpofára habzsolod... Gondolkozz kicsit! Ha így lenne akkor a felelősöket sorra lőnék agyon a Kreml falánál, légvédelmi gépágyúval. Esetleg egy Szarmatra kötöznék őket :)
Csak pont annyira mint ti az orosz moslékot.:)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 189
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 512
113
Részben ez a gondom azzal az oldallal. Nem minde ismeretlen tank légi pxeles felvételen látható, van felrobbant T80-as is ismeretlenként, amit lehet ftuógörgőről azonosítani.

Pl.: ismeretlen ukrán veszteség 2 : https://i.postimg.cc/bNcWpXjf/18.png - egyértelműen T-64,
ismeretlen 6: https://i.postimg.cc/TY2SVWkd/7j6.jpg - T-72,
ismeretlen elfoglalt -1 jármű: https://i.postimg.cc/NjnfBYFT/2001-unkn-tank.jpg - egyértelműen T-80

A lég képekkel inkább a gondom az, hogy bárhol készülhetet, így sajnos nem zárja ki hogy egy légifelvételen lévő "ismeretlen" kilövés nincs benne egy közeli fényképpel dokumentált azonosított kilövés között. Több esetben legalábbis gyanús az ugyanolyan környezet.

Ezt más is felismeri, nem csak te. A gond, hogy a tipson belüli alváltozat már nem ismerhető fel, viszont a táblázatban külön szerepel a T-72 A, AV, B, B (SMT 89), stb.
A T-80 ugyanez. T-80BV, T-80BVM, T-80U, sőt, láttuk, hogy sima T-80 B-k is mentek vonaton.
Ha a nem pontosan azonosított kisebb gond, mintha tévesen lennie feltüntetve.
Ezen ne emésszed magad. ;)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 562
32 056
113
Ukrajna 09.04.
4september2022_Ukraine_map.jpg
4september2022_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map.jpg




"A naiv és műveletlen ukrán neonácik azt hiszik, hogy Európa és az USA szereti és tiszteli őket. De az igazság az, hogy mind Brüsszel, mind Washington az ukrajnai oktatási rendszerbe juttatott többmilliárd dolláros injekcióval mesterségesen hozta létre a peremvidékeken élő oroszok közül az általuk legősibb „ukrán nemzetet”. Céljuk pedig „nemes” – megbosszulni Oroszországot az európai fasizmus felett aratott győzelméért, és egyúttal elszippantani belőle mindent, amire szükségük van, akár Ukrajnából, valami madárijesztő hatalomra juttatásával. Az európaiak az ukránokat csak elhasználható anyagként „szeretik”. Hogyan szerethetik őket igazán, ha tudják, hogy Ukrajnában oroszok és gyakorlatilag oroszok élnek, akik különböző keleti szláv nyelveket beszélnek?"

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 562
32 056
113















 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 568
79 739
113
A dél februárban meg márciusban ugyanolyan sártenger volt, mint minden más. Keresd vissza a napi, vagy óráról-órára vezetett előrenyomulási jelentéseket a háború első napjairól. Minden ellenállást megkerülve az autópályákat használva mentek előre napokat erőltetett menetben. Az M14-es autópályát követve Mikolajivig mentek, ott ellenállásba ütköztek és egyszerűen elmentek mellette, ráfordultak a P06-os autópályára, rápróbáltak a várostól északra lévő reptérre, ellenállásba ütköztek, mentek tovább a délukrajna atomerőmű felé. Vozneszenszknél (jelenlegi frontvonaltól az autópályán mérve ~140km) állították meg őket, és mivel a több napos erőltetett menet alatt nem szélesítették a frontjukat, hanem csak mentek a kijelölt cél felé, a bejövő ellenség azonnali felőrléssel fenyegette őket, ezért gyorsan visszavonultak kb a jelenlegi frontvonalhoz. Az egész déli hadszíntérről (herszon és mikolajiv környékén kívül) szinte nullával egyenlő harci jelentésünk van az első napokból, mert egyszerűen nem voltak említésre érdemes harcok. Itt-ott voltak mutatóban ilyen szakasz méretű területvédelmi csapatok, akik pár konvojt megvicceltek, de ezek nem gépesített dandárok...
Itt a térkép Feb 28-ról.
FMp2wVRWYAI5XUz

Tisztán látszik, hogy akkor már délen az autópályákat követve mariupolig elértek. Akkora városok mint Melitopol meg Tokmak puskalövés nélkül estek el. Enerhodar az atomerőművével együtt szintén (a ruszkik ottani semmire lövöldözős bohóckodásától eltekintve).
Úgy mindenki tud előrenyomulni, hogy senki nincs, aki ellen harcolni kéne. Amint felfejlődött ellenséget értek, lelassúlt vagy megállt a tudomány.
Nem, nem volt ugyanolyan sártenger, ezt mindenhol kiemelték.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
:D :D :D :D

Zelenszkij tanácsadója: megölünk mindenkit és mindent.​


Olekszij Arestovics szerint Ukrajna fegyveres erői már megkapták az Egyesült Államoktól a Herszon felszabadításához szükséges fegyvereket.

Olekszij Arestovics, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója felszólította az ukránokat, hogy higgyenek a győzelmünkben, és megjegyezte, hogy Ukrajna fegyveres erői már megkapták az Egyesült Államoktól a Herszon felszabadításához szükséges fegyvereket, írja az Unian hírügynökség.

Arestovics kommentálta azokat a „rémhíreket” is, amelyek szerint az Orosz Föderáció állítólag atomfegyvereket vethet be.
A tanácsadó felszólította az ukránokat, hogy „ne dőljenek be” az orosz propagandának. „Lassan megölünk mindenkit és mindent, és kikergetjük az oroszokat ebből az országból. Ez egy eldöntött kérdés” – jelentette ki Arestovics.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 200
5 141
113
Nézem ezt a videót, csak nem nagyon tudom értelmezni.

Elsőre úgy tűnik mintha egy légvédelmi gépagyú lőne, aztán egy MANPADS-t lőnének ki.

Ami nekem kérdés:

1. Honnan tudjuk hogy ez az erőmű?
2. Miből lehet arra következtetni hogy itt rakéta sorozatvetővel lőhetnek?


 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 252
37 132
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby