[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Hát nem érted, ez is a terv része. Bagoly a legnagyobb bábjátékos :D (csak, hogy itt is meglegyen)
7640_5f4e57527fa4.jpg

Sajnos ez nem a terv része. A terv része az lenne, hogy Putyin együttműködne az USA-val a Szovjetunió 2 feltámasztásában. De inkább elszabotálja.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Mivel mindenhol agymenések mennek, van nekem is egy teóriám:

  • ez még mindig hibrid háború, ezért kevés a harcoló alakulat, pont annyi, hogy lekösse és fogyassza az ukrán haderőt, és csak azért ennyi és ennyit megy, hogy az ukrán még elhiggye, működhet a katonai tér.
  • közben mi mind Ukrajnába figyelünk, mert háború van és most éppen orosz szopóroller - legalábbis Pestről/Mannheimből/Berlinből/Kijevből nézve.
  • az internet népe - hasznos idióták és droidok jelentős része is - napi feljegyzést vezet a kilőtt orosz harckocsikról, elfogott tisztekről, pózolás lőszerekkel (valamikor, valahol), trófeaként bemutatott wc-papírguriga szintig minden. Ezzel megvan az információs tér.

Itt egy magánvélemény:

Sokan kérdezik, miért van még mindig ukrán net, miért nem lövik le? Ha alkalmazom Geraszimov elveit, akkor az információs tér elsőre úgy tűnik, ukrán túlsúly, mivel ukrán IP-ről nyomják a pro-ukrán szöveget, vagyis nem lehetnek orosz botok. De mi van akkor, ha ezek tényleg orosz botok és a pro-ukrán szöveg azért van, hogy továbbra is elhidd, ez a háború ukrán oldalról nyerhető, csak kell a Nyugat pénze? Ezzel átevezünk a diplomáciai térbe.

Nagyon sokat olvastam Geraszimov 2014 és 2015 közötti írásait. Abban volt egy rész, ami szerintem fontos: "legitim politikai rendszerek a belső konfliktus és instabilitás kiprovokálásával". A puding próbája az evés, majd jött a Krim, ahol ez működött, majd jött a nyugati világ (pl. RAND és társai), hogy ez miért nem működhet újra. Valószínűleg igaz, Ukrajna esetében direktben nem, ezért kellett tovább lépni.

Geraszimov szerintem (legalábbis én így tenném), a konfliktust a fenti két térben mozgatja igazán, mert itt a NATO egyértelmű katonai ereje hatástalan:

Diplomáciai/politikai tér

  • realitás érzéket elveszített európai vezetők reakciója egyértelmű, egyemberként fognak lépni Ukrajna mellett.
  • milyen hatalmi helyzetben nyertek a legfőbb európai országok vezetői? Igazából a lehető legszarabb helyzetben, kényszer-szövetségek és összetákolt koalíciók sorozata, vagyis billeg alattuk a szék.
  • belpolitikai balhék sorozata van jelenleg, kezdve Scholtz Cum-ex ügye, finn táncikálás, tejfölfej bukott, olasz kormányválság, spanyol balhé Marokkóval és Macron széke sem fix. USA-ban készülő félidős választás. Hogy erről eltereljék a figyelmet, még erősebben beállnak az orosz-ellenes kórusba, sőt, egymásra licitálnak, így mutatnak erőt a szavazóknak és próbálják leuralni a médiát.
  • a külföldi médiumok átvésznek minden ukrán infót, így az átlagember is elhiszi, ez nyerhető, igaza van a jelenlegi vezetésnek. Nem számít a pénz és azok akik azzal jönnek, hogy ezt a pénzt odahaza kellene elkölteni, orosz bérencek - noha, ők már korábban figyelmeztettek.
  • a regnáló elit ellenben lassan célpont lesz, ahogy jönnek a nehézségek, és ezzel átjövünk a negyedik térbe:

A gazdasági térbe:

  • nem kell hozzá jóstehetség, hogy belássuk, ha az energia drágul, akkor minden drágul. Ehhez annyit kell csinálni, hogy kevés lesz belőle.
  • az EU kapásól a szankciókkal kezdte, ehhez tapsoltak az emberek, a népszerűségi pontok mentek fel és robog a szankciók vonat - ahogy 2015 óta tudják, az EU ezt fogja meglépni.
  • a gáz szállítások volumene el kezd csökkeni és ezzel a gáz ára felmegy..


Itt kezdődik viszont a dolog érdemi része, ahonnan szerintem a dolgokat visszafelé kell nézni:
  • az átlag német/olasz/angol/francia könnyű célpont, minden gazdasági nyűg rajtuk csattant és fog csattani.
  • ezek az emberek az utcán elintézhetik a jelenlegi politikai elitet, ha nem bírják a számlákat fizetni
  • ha ez a politikai elit bukik, akkor a nép egy olyan csapatot fog kiemleni, amelyik az előző bagázs politikájának az ellentéte. Persze, most nem szabad orosz-német/francia/olasz megegyezésről beszélni, de az új politikai elitre már nem az ég rá, hogy lepaltálnak a ruszikkal, hanem megoldják az elődök által okozott egzisztenciális válságot. Ennek persze ára lesz, biznisz Oroszországgal és az ukrán támogatás levágása.
  • az EU-s pénzügyi segély nélkül az amerikai/angol segély maximum katonailag valami, de az ukránok nem kapnak se nyugdíjat, se egyebet - gázt sem nagyon.
  • az EU-ba elkezd áramlani az orosz gáz, míg Z megszállottan vezényli a Volksturmot.
  • közben Z lejáratása már elkezdődött, lásd az olasz villa, stb. Az oroszok ezután elkezdik a látjátok, az EU elárult bennetek narratívát, ami az adott körülmények között fogadó fülekre fog találni, aminek a végén Z bukik és megsemmisül politikailag. Az emberek békét akarnak, mert már egyértelmű lesz, nincs EU-s pénz, csak amcsi fegyver, a miért is!? Hogy meghalt 200k ukrán? Covid alatt is, de többé nem lesztek az amerikai szarkeverésbe bevonva.

- Geraszimov végjátéka nem az oroszbáb ukrán vezetés lesz, hanem egy oroszbarátabb EU-s vezetés, ahol az amcsi báb lengyel vezetés elszigetelődik, és az átlag EU-s polgárok harcolják ki a Lisszabon-Vlagyivosztok tengelyt. Ekkor már nem csak 30% lesz az orosz gáz aránya, hanem még több, plusz ha így megy tovább nyaranta, akkor a gázhoz feljön az élelmiszer témaköre is.

Emiatt egy nagyon piszkos angolszász titkosszolgálati aknamunka mehet már a háttérben. A készülő tüntetéseket Nyugat-Európában majd a covid-ra hivatkozva próbálják elnyomni.

Orosz részről szabotázs Ausztrália/Katar/USA/Algéria LNG infrastruktúrájában elképzelhető, akár egy újabb "megfeneklett hajó" Szuez környékén, hogy a maradék LNG hajó se érjen be Európába.

Az egyértelmű és fő célpont a nyugat-európai jólét és polgár. Az ő szenvedésük és elégedetlenségük az igazi fegyver, ami ellen nem jó se a HIMARS, se külföldi zsoldos...

Kína pedig tudja, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek már nem bukkanhatnak fel Tajvanon, ez a deal az oroszokkal plusz az olcsó gáz.

Ez csak egy teória, egy másik nézőpontból.
Ügyes!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 994
13 300
113
Arra gondoltam, hogy van példa a környéken, hogy valaki semleges próbál maradni, de azért üzletelne az oroszokkal.
Ok szerzodéssel vannak kotve a semlegességhez - ez volt az ára annak, hogy megszunt a megszálás. Pár napja az oroszok (megint !) meglebegtették, hogy akár felmondhassák ezt a szerzodést. Szoval nagyon nem egy optimális pozíció, plusz Bécs tele van kémmel. :oops:
A régió Tobbi állama NATO tag, szoval alapvetoen más a helyzet - bár "árulás" esetén nem jonnek a tankok, mint a másik oldalon, de van rengeteg más módszer is a megtorlásra.
Nem érdemes próbálkozni valamiféle "hídnak" lenni, mert a konfliktusokban a hidakat vagy elfoglalják, vagy felrobbansák.

*****************************************************************

Amúgy pedig a Donyecki repurotérrol szóló hírek cáfolata:

 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
A katonai szakértő szerint csak nyílt terepre csalták az ukrán nehézfegyvereket az oroszok.

2022-09-10 21:25

Az orosz védelmi minisztérium egy sor intézkedést hajtott végre az ukrán fegyveres erők félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk “gyenge”, és hogy állítólag nincsenek információk egy támadás előkészületeiről a Balaklija és Izjum térségében – mondta Konsztantyin Szivkov katonai szakértő a Vzgljad című lapnak. Szombaton az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csapatokat csoportosítottak át a térségből.

“A hadsereg tudta, hogy támadás készül, ezért most a csapatok átcsoportosítanak, hogy megsemmisítsék az Ukrán Fegyveres Erők csoportosulását, amely Balaklija és Izjum körzetébe érkezett. Nem szabad elfelejteni, hogy ott nincsenek erődök, így a feladat, hogy a legharcképesebb ukrán egységeket megsemmisítsék, meglehetősen sikeresen fog megvalósulni. Ez még néhány napig eltart” – mondja Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora.

A szakértő hangsúlyozta, hogy az elmúlt három napban – mint az a védelmi minisztérium jelentéséből kiderült – több mint kétezer ukrán és külföldi harcost, valamint több mint száz egységnyi páncélozott járművet és tüzérséget semmisítettek meg. “Az ukrán fegyveres erők naponta súlyos veszteségeket szenved el. A fő feladat most az, hogy legyőzzük az előrenyomuló ukrán-csoportosulást, megfosszuk a lehetőségeitől, kiiktassuk a felszereléseket, amelyek nem a városokban és megerősített területeken, hanem nyílt terepen vannak. Az Ukrán Fegyveres Erőknél nem maradhatnak olyan erők és eszközök, amelyekkel hatékony védekezést tudnának folytatni” – magyarázta.

Szombaton Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az orosz csapatok három napon belül átcsoportosították a Balaklija és Izjum térségében “a Donbassz felszabadítására irányuló különleges katonai művelet kitűzött céljainak elérése érdekében”. Konasenkov azt is megjegyezte, hogy az átcsoportosítás során elterelő és demonstrációs tevékenységeket végeztek. “Annak érdekében, hogy az orosz csapatok ne szenvedjenek veszteséget, erőteljes tűzharcot folytattak az ellenség ellen a légierő, a rakétaerők és a tüzérség segítségével” – tette hozzá az altábornagy.

Szivkov hangsúlyozza, hogy az elterelő manővereket azért hajtották végre, hogy “kihúzzák az ukrán erők csapásmérő csoportosulást az erődítményekből”. “Ha ez a csoportosulás Szlavjanszkban vagy Kramatorszkban maradt volna, mennyi ideig kellett volna “kigyomlálni”? És most már olyan jól láthatóak, amennyire csak a szem ellát. Ezért intézkedések egész sorát hozták az ellenség félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk ebben az irányban gyenge, és hogy állítólag nincs információnk egy támadás előkészületeiről. Az ellenséget félrevezették a csapataink helyzetével és akcióival kapcsolatban” – tette hozzá a szakértő.

Pár nap és meglátjuk, hogy a kaprok megint beleszaladnak egy óriási sallerba mint Szeverodonyecknél.

:oops: :)
Hm.Állítólag az ukrán parancsnokok is megdöbbentek az támadás sikerén.Érthetelen az a tompultság is ahogy semmit se vettek észre a készölődő ukránokból.Nézegettem ezt a Szivkovot én rá fogadok.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
Nem találgatás már márciusban beraktam a fórumra egy orosz elemzést amely konkrétan említi ezt a problémát az ukrajnai harcok során.És ez a probléma időről időre enlítésre kerül az orosz légierő ukrajnai működésével kapcsolatban az orosz katonai oldalakon és a szakértők elemzéseiben, valamint a szaki és orosz katonák harctéri beszámolóiban.
Nézd, én azt se hiszem, hogy aki ezeket az infókat tudja az kikotyogja. Max. 1x :) . Az hogy mi az érzése egy katonának aki nyugdíjas, vagy aki egész más területen van, az egy dolog.
Ennek ellenére nekem is az az érzésem, hogy ezeket az eszközöket nem vetik tömegesen be. Az okokról is lehet találgatni: lehet hogy kevés van ahogy írod, lehet hogy tartalékolják, lehet hogy rohadtul nem éri meg dzsihádmobilra dobálni.
Ami száraz tény az az, hogy nem tudjuk.

Milyen beépített célzóval? A 80as évekből? Ha lenne nekik, nem kéne oda menniük, ahol puskával lelövöldözik őket. ha lenne precíziós fegyverük, minden találattal a TVben büszkélkednének. Mint ahogy büszkélkednek is, ha mégis jutott egy-egy.
Mert szerinted a Platan a 80-as évekből van? Vagy gondolod hogy a régebbi Kaira + egy 500 kg-s bomba nem elég egy dzsihádmobilnak?
N+1 oka lehet hogy nem látjuk a használatát. Szvsz. tartalékolják mivel drága egy M113 klónra. De mint írtam - nem látjuk, nem tudjuk használják-e, minden más feltételezés.
Az USA-n kívül meg senki nem engedheti meg magának hogy mindenre ilyet használjon, beleértve a NATO európai országait is. Akkor most az USA-n kívül mindenki vérciki? Ez nem Líbia, ahova nem mennek be és amit félbehagynak és úgy is jó (már akinek).
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
Tudod, ha megnézted volna a videót, amelyen egy orosz magyarázta a mai napi eseményeket, akkor tudnád, hogy amit kommenteltem az annak a videónak a végső záró mondatai voltak.
És igen, Putyin hibája, mert ez olyan - mint valaki más mondta itt - mintha mi bemennénk Erdélybe, aztán 1 hónap után átengednénk a területet a románoknak, kiszolgáltatva az ott lévő magyar lakosságot nekik.
És velem ne beszélj így te műveletlen bunkó.
Ne haragudj hogy megríkattalak!
Miattam ne aggódj, amikor a semmiből lehülyéztél éreztem hogy bezzeg te művelt vagy :D
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Pont így sóhajtok a "technikai elemzéseket" olvasva, ami szintén vagy bejön, vagy nem. Ha nem jön be, senki sem emlékszik rá, ha bejön, döngetem a mellem és hónaptól szakértő vagyok és jár "megjósolta Geraszimov lépését" nimbusz élethosszra...
Sóhaj annak szólt, h a kevesebb több lett volna. De ez is egy magánvélemény, ahogy a hozzászólásod.

Ui.:
Technikai elemzésnek s az arra épülő döntés(ek)nek része a tévedés, s ebből eredően a veszteség(ek). Elkerülhetetlen.Ebből kell kiindulni.
Aki nem tud ezzel a ténnyel együtt élni ne(m)csinálja.
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
Hm.Állítólag az ukrán parancsnokok is megdöbbentek az támadás sikerén.Érthetelen az a tompultság is ahogy semmit se vettek észre a készölődő ukránokból.Nézegettem ezt a Szivkovot én rá fogadok.
Főleg mivel az ukránok érthetetlen módon másfél hónapja azt terjesztik mindenhol, hogy itt fognak ellen támadni.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
CGI, kamufilm. Viszont lenyegtelen hogy M777 vagy A 10, fegyver/fegyver. Ezt nagyon elbaxtak az oroszok, egy ilyen bandatol ennyit feladni nonszensz. Egy rohadt varost sem lett volna szabad feladni, tartani kellett volna mindet par napig amig megerkezik az erosites. Dzsihadmobilos terroristak ugyanugy megfuttattak az oroszokat ahogy a szireket par eve! Akkor hogy leneztuk a szir sereget, most meg nesze ujra itt van, raadasul a szomszedban. Senkinek ne legyen szemernyi ketsege sem hogy ez az ukran horda ugyanugy harcolna, es lehet hogy fog ellenunk is.
A nyilvánvaló kamufilm hidegen hagyott, természetesen nem ahhoz szóltam hozzá. A térképre ránézve döbbentem meg. Őszintén szólva lesújtó a véleményem az orosz hadseregről, de főleg Putyinról. Értelmes embernek tartottam. Lehet az is, de rettenetesen gyáva. (a katonai és gazdasági ill titkosszolgálati intézkedéseket nézve) Egyébként ha jobban belegondolunk a jelek azok elég egyértelműek voltak az elejéről fogva. De én csak akkor kezdtem gyanakodni, amikor ez az orosz napi 1-2 km-es vagy kevesebb haladásról ment a téma. Ezek után tényleg fel kell számolniuk Ukrajnát. Minden más megoldás orosz vereségnek értékelhető. Lehet,hogy tényleg ennyire sz@rok. Nem tudom. Valószínű egyik napról a másikra nem fognak megtáltosodni. De inkább olvasom a fórumtársakat. Mindettől függetlenül Ukrajna az ellenségünk. Magyarként hazaáruló az, aki az ellenségeink győzelmének örül.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Hm.Állítólag az ukrán parancsnokok is megdöbbentek az támadás sikerén.Érthetelen az a tompultság is ahogy semmit se vettek észre a készölődő ukránokból.Nézegettem ezt a Szivkovot én rá fogadok.

Ezen sztem nagyon sokan megdöbbentek. Ezeket a városokat kmről, kmre foglalták el oroszok nagyon komoly áldozatok árán. Most oroszokat vagy bekerítették és fehér zászló/koporsó vagy visszavonultak. Izyum kiürítésének a fő oka is szvsz ez. Bölcs döntés az egy 10.000fős Orosz veszteség lett volna. Az viszont biztos, hogy ilyen sebesség mellett a felhalmozott hadianyagot nem lehetett kihozni. Az Ukrán lendület ráadásul még tart. A jelenlegi pozició elég kényelmes, jól védhető de meglepne ha nem puhatolóznának tovább. Kupyansk után mennyit tudnak menni? Izyum után? Közben Donyeck északról nem eszélyeztethető. Sok ukrán kapacitás felszabadul.
És a kérdés, hogy oroszok innen merre. Politikailag és katonailag is. Rendesen fejvakarós a helyzet.
 
W

Wilson

Guest
Nézd, én azt se hiszem, hogy aki ezeket az infókat tudja az kikotyogja. Max. 1x :) . Az hogy mi az érzése egy katonának aki nyugdíjas, vagy aki egész más területen van, az egy dolog.
Ennek ellenére nekem is az az érzésem, hogy ezeket az eszközöket nem vetik tömegesen be. Az okokról is lehet találgatni: lehet hogy kevés van ahogy írod, lehet hogy tartalékolják, lehet hogy rohadtul nem éri meg dzsihádmobilra dobálni.
Ami száraz tény az az, hogy nem tudjuk.
Ezek nem találgatások , ha egy 40 millió dolláros Szu-34-es buta bombázik vagy UB blokkozik egy korszerű nyugati manpads-l tömött harctér felett, az csak egyet jelenthet, nem áll megfelelő mennyiségű preciziós fegyverzet az orosz légierő rendelkezésére, mivel nincs az az épeszű hadvezetés aki egy 40 milliós vadászbombázót és ami még ennél is fontosabb a kiképzett pilótákat kockáztatja ha rendelkezésére áll az a preciziós fegyverzet,amellyel a manpads-k hatótávolságán kívül tudnak pontos csapásokat mérni...
És még egy adat a szíriai harctéren ledobott bombák csupán 4% volt preciziós bomba, de persze a netet elárasztották az orosz honvédelmi minisztérium által közzétett videók a modern orosz preciziós bombákkal végrehajtott szíriai légicsapásokról...
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Nem vagyunk oroszok, nincs beleszólásunk. A mondás szerint "Oroszországot ésszel felérni nem lehet". Hát tényleg nem nagyon.
Kérdés mit tesznek ezzel a helyzettel. Az arab vezetők túléltek Izraeltől elszenvedett egészen megalázó vereségeket is, Nasszert hatalmas tömeg követelte vissza, amikor belengette a lemondását a hatnapos háború után. Temetésén óriási tömeg tülekedett.
Ha az oroszoknak jó egy ilyen inkompetens vezetés, az ő dolguk.
Ja Zselé meg a kompetens. Túl komolyan veszed a médiageciket meg a twitteren torkodra nyomott valóságot. Szerintem inkább lehet hogy kompetens, lehet hogy inkompetens és lehet hogy köze nincs a döntések meghozatalához, csak a finanszírozó utasításait hajtja végre. Szart sem tudunk. A lényeg, hogy egy nap alatt, pár száz twitter kiberharcos, pár tudac dzsihádmobil meg egy kiürített mikrorégió hatására az összes birka visítja, hogy az ukránok leverték az orosz sereget. Derült égből villámcsapás na. Ilyen kurva egy világot élünk, mint az Independence Dayben amikor az elnök beült a vadászgépbe és szétkúrta az ufósokat. Most meg az elnyomott kis ukránok berántottak egy all-int, és tombol a nagyérdemű. Komoly biztpol fórum lett ez is.