[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
Na már rybar szerint is kivonulnak az oroszok a Harkovtól északra fekvő sávból, ami a többi terület feladása szempontjából már nem meglepő. Ennél mondjuk még meg is értem, mert nehezen lehetett tartani, a Harkov elleni műveletek hiányában meg sok értelme nem volt a minimális pufferzónán túl. Asszem Grísa jóidőre jegeli Harkov kérdését, bár továbbra is elhibázott döntésnek tartom és remélem fognak fejek hullani hamarosan
Mintha mára ígértél volna valami elemzést...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93
Kedves Bagoly, azért nem kellene túltolni a dolgokat....
Hallod! Tudd, kivel beszélsz :D


7640_5f4e57527fa4.jpg
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Adnék egy tanácsot a Nyugatnak:
Ha most a Nyugat felajánlja az orosz oligarcháknak, hogy visszaadja nekik a külföldön lefoglalt több 100 milliárd $ -jukat, ha ebben a szégyenteljes helyzetben megpuccsolják a Putyint, akkor a Nyugat ezen a ponton kivégezheti az Oroszországi Föderációt.
Bónusz, hogy a puccs végrehajtása után, természetesen a Nyugat megtarthatja a pénzt, nem kell, hogy tényleg odaadja azt az oligarcháknak :cool:
Csakhogy nyugaton nincs agytröszt. Kik azok pontosan akik a "nyugatot" képviselik és geopolitikai szándékaik valamint hatalmuk van? Iparági lobbik vannak, lakájmédia és korrupt illetve zsarolható politikusok. Amikor az "EU" nagyon ránkszállt, berendeltünk egy airbus meg egy rheinmetall gyárat, amikor az "amcsik" akkor valami légvédelmet, "kínától" vasutat meg oltóanyagot veszünk stb stb, azaz fizetjük a védelmi pénzt az iparnak! Putyin sem lehet Nagy Péter az oligarchái nélkül. Akinek hatalma van az pont leszar mindenféle birodalmi, nemzeti, népjóléti, etnikai érdeket. De ha mondasz pár konkrét embert akik összehangolják szerinted a nyugati vagy amcsi érdekeket akkor szívesen meghallgatom.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 847
113
Tavaly talán volt egy hír, hogy egy orosz kiskatona megelegelte a szivatast és rendezett egy ámokfutást valamelyik krimi bázison.
Nem hinném, hogy azóta javult a helyzet és nem hinném, hogy ez a szerződésekehez nem szivárog át.
Miért is csodálkozunk?
Arra ugye mindannyian emlékszünk, hogy a mindent elmosó ükrán propaganda cunami előtt, elég sok ukrán kiskatonáról olvashattunk, akik céllövöldét rendeztek a társaik között.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Szep felvetel, a pilotat tegnap beraktam, ma legalabb lattuk a repulot es az esemenyt is.
A 13 másodperces verzió végét levágták, a korábbi 45 másodpercesben viszont látható, ahogy a gép elrepül.
Szu-25-mp4-snapshot-00-27-2022-09-11-12-42-33.jpg

Ott dobta el az utolsó infracsapdát és aztán kirepül a képből. Ez 0:27-nél látható. ki lehet kockázni.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 279
7 745
113
Egyszerűen arra, hogy sokan lefitymálták ezt a katonai tamogatást, pedig a kelet-europai T-72-esek nélkül nem lenne ma ukrán offenzíva ráadásul 2 fronton.
Hát, mondjuk, az a déli azért nem tartott sokáig...
Ott érdekes módon voltak felvételek az elpusztult/kilőtt technikáról, de itt észak keleten nem. Hírtelen olyan jók lettek hogy nem veszítettek semmit az ukrik? Vagy már itt csak dzsihád mobilra futotta a sok adományból? Egyszerűen súlyponti áthelyezésről van szó. Egyszerre 35000 ukrán megindult, s ruszkiknak nem igen voltak ott csak vagy 10000-en lehet még annyian sem, s ezért inkább kivonulnak. Orosz veszteséget nem igen látni néhány foglyul esetten kívül, meg egy két btr-en kívül. Hogy miért nem készültek az oroszok, az a nagy talány, miért adják inkább fel a területet(hiszen ahogy mi is sejtettük, ők is tudhatták mi lesz, nyugodtan átcsoportosíthatták volna ők is az erőiket).
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡Szeptember 6. és 10. között a Nyikolajev-Krivoj Rog és Harkiv irányban a kijevi rezsim veszteségei több mint 4 ezer halottat és több mint 8 ezer sebesültet tettek ki.

‼️ Az orosz hadsereg csapást mért az ellenséges koncentrációkra Harkiv térségében: az Ukrán Fegyveres Erők 2 dandárja, a hadsereg és egy külföldi zsoldos egységet ért találat, az ellenséges veszteségek összesen több mint 200 katona és több mint 20 egységnyi katonai felszerelés - Védelmi Minisztérium Több mint 250 ukrán katonát és 12 egységnyi páncélozott járművet semmisítettek meg Kupjanszk közelében és további 8 települést a Harkivi területen.

Jó lesz ez, megérte.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
⚡Szeptember 6. és 10. között a Nyikolajev-Krivoj Rog és Harkiv irányban a kijevi rezsim veszteségei több mint 4 ezer halottat és több mint 8 ezer sebesültet tettek ki.

‼️ Az orosz hadsereg csapást mért az ellenséges koncentrációkra Harkiv térségében: az Ukrán Fegyveres Erők 2 dandárja, a hadsereg és egy külföldi zsoldos egységet ért találat, az ellenséges veszteségek összesen több mint 200 katona és több mint 20 egységnyi katonai felszerelés - Védelmi Minisztérium Több mint 250 ukrán katonát és 12 egységnyi páncélozott járművet semmisítettek meg Kupjanszk közelében és további 8 települést a Harkivi területen.

Jó lesz ez, megérte.
Ezek komolytalan számok. Ne hülyítsük magunkat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 908
113
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Azért nekem érdekes ,hogy még nem szól az ukrán támadásról semmit pedig igen kíváncsi lennék rá..
 
  • Tetszik
Reactions: menroting