[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
egy ílyen árokrendszerbe amit az ukránok építgetnek ember legyen a talápán aki eligazodik.

a lényeg én Y oznák nem vonalaznák. tűzpárokba dolgoztatnák. ahol a fegyverzet engedi egybe tartanám a tűzpárokat ahol nem ott simán szétszedném a karabélyosokat és letenném figyelőbe. a figyelőknek a futóárok rendszer hossza adja a távolságot. az y 2 szárán (ahova nem hiszem el hogy ne lenne géppuska az állásokba ha rpg va) légvonalba. a 2 gput egymástól akár 50 m re is szétdobnám 1 vonalba. nagyjából 20-30 m re hátrébb (a 2 gpu közé) tenném a pkt egy figurával. míg megint 20-30m el hátrébb tenném a maradék 2 karabélyost. hogy azok együtt lennének e vagy külön az épp aktuális harchelyzettől függene. én elsőnek előrre küldeném őket a gpuk elé fényjelzőzzenek vagy rádiózzannak zászlózzank vagy ami van. majd ha szükséges oda küldeném ahova kell ha nem kell sehova mert a gpuk megbíróznak a pillanatnyi helyzettel hátraküldeném őket míg összerendezkednek eggyűtt ha megvannak jobbra ballra...
figyelőbe. jelzésekre van füst lövés síp rádió zászló bármi.

ha más nem a sebesűlt síppal lehet parancsokat kiadni rövid rövid. hosszú hosszú. egy folyamatos hosszú. sok rövid. stb. ezek már mind kidolgozott dolgok csak elő kell kaparni.

tehát semmi újat nem írtam le csak a clasik ön és körvédőképes állás védelmét ez esetben 8 fővel. mert dudi 8 főt írt. ezt már akkor alkalmazták amikor híradókészülék max szakasz pk melett vólt jelen.
Inkább ne szervezz ilyet.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Ha volt már, elnézést. Hogy létezik e a doksi, szintén kérdéses.

"
A rövid, háromoldalas, még az év elején, 2022 januárjában készült memorandum meglehetősen részletes elemzést ad Európa közelgő gazdasági összeomlásáról. A memorendum kiinduló pontja, hogy az Egyesült Államok nem képes a jelenlegi külső támogatásai nélkül átvészelni a mostani gazdasági válságot. A 2020 óta tartó ellenőrizetlen pénznyomtatás, a mennyiségi lazítás politikája miatt jelentősen megnövekedett az államadósság, a gazdaság pedig készpénzbőséggel küzd.

AZ AMERIKAI GAZDASÁG EGYETLEN ELÉRHETŐ FORRÁSA A NATO- ÉS EU-KÖTŐDÉSEK MIATT AZ EURÓPAI ORSZÁGOK GAZDASÁGA.
Amióta az Egyesült Államok az ázsiai országok felé kezdett orientálódni, Németország függetlenségének erősödése központi tényezővé vált, ami azonban konstruktív politikai konszenzushoz vezethet Berlin és Párizs között. A dokumentum szerint ehhez a megállapodáshoz Olaszország és az úgynevezett ,,régi Európa” országai is csatlakozhatnak. Ha ez létrejön, akkor a „Régi Európa” Amerikai versenytársává válik, és képes ellenállni az Amerika felé orientált kelet-európai országok nyomásának.

Mivel Németország az európai kontinens gazdasági középpontja, a memorendum megjegyzi, hogy egy esetleges válság esetén források szivárognának be az európai gazdaságból az amerikai gazdaságba. A német gazdaság két pilléren nyugszik: oroszországi korlátlanul elérhető olcsó ásványi anyagokon, és az olcsó Franciaországból származó elektromos áramon.

AZ ELSŐ TÉNYEZŐ JELENTŐSÉGE SOKKAL NAGYOBB.
Az orosz szállítások felfüggesztése emiatt először a német, majd az európai gazdaság összeomlásához vezet a dokumentum szövege szerint. Ehhez jön még az atomerőművek miatt Franciaország függése az oroszországi urán ellátástól. Ha a szállítások kelet felől leállnak, akkor Franciaországot csak az Amerikával szövetséges Kanada és Ausztrália felé lehet terelni, mely országok egyben a ,,keleti NATO” részei is – hangsúlyozza a dokumentum.

Az Egyesült Államok leállította az Északi-Áramlat 2 beindítását. Németországot teljesen el lehet zárni az orosz energiaellátástól, ha Németország közvetetten részt vesz az Ukrajna és Oroszország között kibontakozó katonai konfrontációban, mivel az USA lépései kétségkívül orosz katonai beavatkozásokhoz fognak vezetni. A szankciók teljesen elzárják majd Németországot Oroszországtól.

A RAND ELEMZÉSE SZERINT ENNEK GARANCIÁJA A ZÖLDEK ,,DOGMATIZMUSA”, ÉS VEZETŐINEK, ANNALENA BAERBOCKNAK ÉS ROBERT HABECKNEK A HOZZÁ NEM ÉRTÉSE LESZ.
Mindezek következményei pedig az elemzés szerint a következők lesznek:

  • a német gazdaság és a kulcsfontosságú ágazatok – petrolkémia, kohászat, gépipar – összeomlanak,
  • az európai ipar összeomlik, a szakképzett munkaerő Amerikába vándorol,
  • ez középtávon 7-9 billió USA-dollár többletbevételhez segít majd az amerikai gazdaságot."
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 744
113

Az ukrán vadászgép megsemmisítette saját légvédelmét​


2022. szeptember 17., 19:11 - Közhírszolgálat - OSN
Az ukrán légierő egyik vadászgépe többször ellenőrizetlenül lőtte ki az amerikai AGM-88 Harm radarellenes cirkálórakétákat, és megsemmisítette saját légvédelmi rendszerét Konsztantyinovkában. Ezt az információt a Moskovsky Komsomolets című újság osztotta meg.

A repülőgép pilótája célokat akart eltalálni a DNR -ben és az LNR -ben . De a rakéta a legközelebbi célpontot célozta meg, és az ukrán csapatok légvédelmi rendszereit is eltalálta. Szintén a helyszínen találtak egy Egyesült Államok által gyártott rakéta töredékeit.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 744
113

Podolyak: Kijev mindenképpen kap nagy hatótávolságú NATO-rakétákat és páncélozott járműveket​


2022. szeptember 17., 19:53 - Közhírszolgálat - OSN
Mikhailo Podoliak, az ukrán vezető hivatalának vezetőjének tanácsadója hangos kijelentést tett a távbeszélgetés során, mondván, hogy az észak-atlanti szövetség nagy hatótávolságú rakétái és páncélozott járművei képesek felgyorsítani az ellenségeskedés befejezését.

Elmondta, hogy a kijevi rezsim mindenképpen kap fegyvert, mert erre minden nyugati országnak szüksége van, nem csak Kijevnek. Kijelentései alapján a szállításoknak minél hamarabb, annál jobbnak kell lenniük. Ha ez nem történik meg, az Orosz Föderáció fog dominálni, és ez elfogadhatatlan az Egyesült Államok számára – hangsúlyozta a tisztségviselő.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 528
113
Moroz tabornok kozelit. Rendbe is raktam ma a futesrendszert.


Jacint aprit Szoledarnal.

Hat ezt meg honnan szedtek elo a hoholok?

Trafo konyec. Vagy a transzformerszt is romma lottek az oroszok?
Masik kep.
 
K

Kopi2000

Guest
Fordított helyzetbe mindig emelitek a hangotokat, hogy szegény ukránok, nem hoholok, kaprok, orkok! Figyeljünk már akkor oda ezekre a negatív jelzőkre ne alacsonyodjunk le idáig! Teszem hozzá úgy, hogy azoknak az ukránoknak nyaljuk tisztára a seggét akik azért tettek eleget, hogy az ottani magyarok, oroszok, cigányok ne érezzék jól magukat!
Oke, megbeszeltuk.. Nem fogok orkozni, de csak addig, amig itt nem hoholoznak... Egyebkent a 48-as erdeklodesed miatt, tudsz nalam "eredmenyt" elerni....
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Olyan cukin faék egyszerűek vagytok. Eddig is vehettünk több irányból. Csak valahogy a dupla árú, fele fűtőértékű gázt nem érte meg megvenni.

Ez a hazugság már hónapokkal ezelőtt lelepleződött!
:D



Tehát állításoddal szemben az igazság, hogy pont annyiért vesszük a gázt a ruszkitól, mint a norvégtól. Vagy drágábban.

Olvasgass utána. Faék egyszerűen.
;)

Így, hogy a ruszki álhíreket cáfolom, gondolom leesett, hogy magyar vagyok.
:)

Nekem azért picit furcsa, hogy miért nem szórták meg az oroszok elvonulás közben messzebbről ezeket a lőszer lerakatokat egy grad salvoval. Pontosan tudták elvileg, hogy hova kell lőni, mégsem tették...

A grad terület tüzet lő....
Piszok gazdaságtan vele pontcélokra lőni...
;)
Szóval a grad salvó többe került volna, mint amit fel tud robbantani egy raktárban.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 827
113
Nem mindegy, hogy egy (ruszki) vagy több irányból vehetünk energiát.
A ruszki eddig pénzzel, zsarolással, minden eszközzel akadályozta az energia és nyersanyag függoségünk csökkentésére tett kísérleteik. Ellenünk, kárunkra ügyeskedett, ellenségnek tekint minket. Ezért is ellenségünk. ;)
A vesztes háborúja után már mi döntünk, hogy tőle, vagy máshonnan veszünk bármit. Ez eddig nem így volt. Olvasgass Miller interjút a Gaszprom árpolitikajárol. ;)
Aha. Ügyeskedéssel, zsarolással akadályozta.
Értem. Gondolom, az, hogy a csövön érkező orosz gáz töredékébe került minden más alternatív forrásnak és ráadásul sokkal stabilabban hozzáférhető volt, cseppet sem számított a döntéseknél.
Miért nagyobb ellenségünk, mindezek mellett?
  • Mert katonai és gazdasági erővel fenyeget minket (NATO és EU tagként nem tesz különbséget atomozás során).
  • Mert szeretne irányítani, befolyásolni minket.
  • Mert megpróbálta akadályozni céljaink elérését az elmúlt évtizedekben.
Mint írtam, ezt azért illene alátámasztani valamivel. Bemondásra nem túl hihető.

DE!

Hogy a te fejedben lévő zavar megszűnjön:
;)

SZERINTED AUATOMHTALOM RUSZKITÓL

vagy

A működésképtelen, gazdaságilag és társadalmilag HANYATLÓ UKRÁNTÓL lesz könnyebb visszaszerezni Kárpátalját, vagy érvényesíteni nemzeti érdekeink ???
Visszaszerezni Kárpátalját???
És te beszélsz racionalitásról?

Egy pöttyet bölcsebben illik gondolkodni a politikában.
A racionalitás fontosabb, mint az érzelmek.
Hát az érzelmek által vezérelt gondolkodás inkább jellemez téged az itteni hozzászólásaid alapján.
Láthatóan erős ellenérzéseid vannak az oroszok irányába. Fogalmazhatnék úgy is, hogy láthatóan gyűlölöd őket. Olyannyira, hogy inkább vállalnál fájdalmas anyagi és gazdasági terhet csak, hogy kielégítsd utálatodat.
Tőlem jöhet gáz az USA-ból is, ha annyiért adják, mint az oroszok tavaly előtt. De csak azért nem fizetnék 10x-es árat, hogy az oroszoknak fájjon.
Szóval szerintem kettőnk közül én gondolkodom racionálisan.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Az ukrán vadászgép megsemmisítette saját légvédelmét​


2022. szeptember 17., 19:11 - Közhírszolgálat - OSN
Az ukrán légierő egyik vadászgépe többször ellenőrizetlenül lőtte ki az amerikai AGM-88 Harm radarellenes cirkálórakétákat, és megsemmisítette saját légvédelmi rendszerét Konsztantyinovkában. Ezt az információt a Moskovsky Komsomolets című újság osztotta meg.

Máshogy nem is tudja használni, rágányolták, hogy a repülőgép fedélzeti rendszere R-27EP-ként ismerje fel és ellehessen lőni, de ennyi.
Nagyjából rááll az orosz irányra, kilövi kereső üzemmódban aztán imádkoznak, hogy eltalál valamit.

De végre kilőttek vele egy légvédelmi radart, holnap már orosz veszteség lesz.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Fordított helyzetbe mindig emelitek a hangotokat, hogy szegény ukránok, nem hoholok, kaprok, orkok! Figyeljünk már akkor oda ezekre a negatív jelzőkre ne alacsonyodjunk le idáig! Teszem hozzá úgy, hogy azoknak az ukránoknak nyaljuk tisztára a seggét akik azért tettek eleget, hogy az ottani magyarok, oroszok, cigányok ne érezzék jól magukat!
Pedig ezek bizony orkok voltak:
Felőlem lehet hoholozni, kaprozni, orkozni... eszembe sem jutott volna ilyet írni, de most épp felhoztátok és szembejött ez a videó... (egyébként nem zárom ki azt sem, hogy mivel a videót posztoló az aki, hogy ez egy másik fél által készített propaganda - háborúban, szerelemben ugyebár) ... de az biztos, hogy aki ezt tette az emberszámban nincs ...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Egy kis almas hir, ami elsore nem vag ide, de aztan megis...

Először arra gondoltam (ahogy a lengyelek is), hogy az a több millió ukrán menekült lehetne erre megoldás. Aztán szembe jött velem ez a cikk:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 528
113
"Szélbalos rtl-en most hasít a selypes narrátor azzal, hogy mekkora bajban vannak az oroszok. A bal alsó sarokban a felírat "omladozik a birodalom"

A hítv-ben most mondták be, hogy az ukránok elfoglalták Donyeck városát.
Mirol maradtam ma le?


Tetszenek ezek a falfestmenyek. Tegnap Papan is mentem 2 kort a Mig 21-es korforgalomban...

Meg egy ukran oskovulet. Btr 60!
Azert ez csak olyan egyutas jármű, nem megy messzire, volt szerencsem hozza.


Na ez kell a hulye nemeteknek...

Ezert kell a Cezar a hoholoknak,civilek irtasara.

 
T

Törölt tag 1711

Guest

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Halottakat szentségtelenítenek meg, ártatlan embereket ölnek, most már kutyákat is kínoznak a propaganda kedvéért... baráti nép a hohol.
Egyikünk sem volt ott amikor ez "készült", nem tudjuk ki volt, de ha az egyik oldal ma ezt csinálja holnap már biztos a másik oldal is eléri ezt a szintet. Ez törvényszerű. Mindkét oldal levedlette már az emberségét, ez biztos. Most már csak az számít nekik, hogy a másik fél is szenvedjen.