[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Várjál számold újra egy UAZ- 7 személyes, egy teherautóra meg felfér mondjuk jó esetben 30 ember is,a BTR-ek tetejére is felfér vagy 10 fő, és a tankok is vihetnek pár embert pluszban, aztán számolj hozzá még pár autóbuszt, meg egy-két komplett vonatszerelvényt is mindet tele emberekkel így majd biztos kijön az általad óhajtott szám!

biztosan nem láttál még olyan videót ahol pl a kilőtt hk legénysége elpucol, és bizonyára az Oryx is azokat a számokat hozta le ahol az eszköz a full létszámú legénységgel pusztult el.


giga lol

Az orosz HM kiadta a veszteség adatok részletes bontását. Az ő nyilvántartások szerint az eddig elveszett 6202 páncélozott járműben átlagosan egy ember halt meg. A 6202-ből levonták a Moszkva legénységét, mert az csak egy raktartűz volt, ezért mindenki túlélte.

Az pontosan 5937 fős veszteség.
Stimt...
:)

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Tuti nem veszik félvállról. De a NATO megtámadása ebben hol szerepel? Ukrajna? Mármint az ott lévő állomány akiket "zsoldosoknak" becéznek. Nos az nem játszik... Még a Kiev-ben üdülő NATO tisztek sem játszanak...
Az utolsó ukránig megy a háború, kérem ezt megérteni szíveskedjetek. Nem én mondtam..
Nato megtámadása sehol.De nem véletlen nyilatkozhatta Biden hogy ne merészeljenek atomfegyvert bevetni az Oroszok.Tudom demens stb.Veleményem szerint ha atomfegyvert vetnének be az Oroszok Ukrajnában az ott harcoló Orosz csapatokra mérnének csapást taktikai atomfegyverrel és utána legmagagasabb(defcon 1)szintre emelnék a stratégia atom csapásmérő erők szintjét.Annó a Kínai-Szovjet határháború idején a kommunista Kína!védelmében is kilátásba helyezte atomfegyverel bevetését Nixon
Ebben az esetben is hasonló helyzet lenne.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
Hát, most viccből írom, mi is elküldhetnénk egy Fegyőr rolleres zászlóaljat, Gréczy álló brével mehetne mögötte, de ez annyira azért nem vicces, több városban is volt megmozdulás, sajnos kimásolni nem tudom a videókat, meg a képeket, meg hosszú is lenne, de jó pár emberkét befogtak, akik mint "atlantisták" először a "hazafiaktól" kaptak pár pofont, aztán soron kívül átadták őket a toborzó irodának és képzés nélkül indultak már ma.... szóval kezd kialakulni az az igazi ocsmány, igazságtalan európai háborúféle......sajnos:(




Próbálom értelmezni ezt a két és fél képet ... Help!
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: hete and Kim Philby

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 400
45 998
113

"RV": Ukrajnában nagyon aggódnak amiatt, hogy erős FAB-500-as bombákat szállítanak egy katonai repülőtérre​


2022. szeptember 21., 20:14 - Közhírszolgálat - OSN
Az ukrán sajtó rohamosan terjeszti azokat a videofelvételeket, amelyek egy hatalmas FAB-500-as bombákkal megtöltött hadifelszerelés-oszlop mozgását mutatják. Bizonyíték van arra, hogy ezek a járművek a katonai repülőtér felé tartanak. Ezt az információt az „Orosz tavasz” című kiadvány haditudósítói osztották meg az „Operation Z” távirati csatornán.

A hivatalos Kijev tanácstalan afelől, hogy Oroszország különleges katonai műveletének részeként új FAB-500-as bombákat szállnak-e le Ukrajna területén vagy sem.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 353
93
Lehet neked újdonság lesz, de rengeteg ukrán él, dolgozik már most is Magyarországon.

Már a csatlakozási tárgyalások alatt be kell szabályozni az ukránokat, addig nem mennek a felzárkóztatási pénzek amíg nincs rendben a kisebbségek helyzete. Ez valahogy nekem jobb alternatívának tűnik, mint h az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát, aztán itt lesznek nekünk a szomszédban, a nem kárpátaljai magyarok meg Magyarország közt meg felrántanak egy új Vasfüggönyt.
Nem újdonság, csak nem erről kezdtél írni! De nem is változtat semmin. Az hogy itt dolgoznak az nem egyenlő azzal hogy EU tagok. Nagyon nem.
Mi szabályozzuk be az ukránokat?? A nyelvtörvény miatt se állt mellénk az EU! Annyira nem a sajátja volt fontos, inkább egy idegen érdek! Egyszer is megkérdezték Leyenék, hogy milyen feltételekkel lehet tagjelölt, ha már minket fenyegetnek? Szar ránk az EU, ha tövig kell az USA-Ukrán cerkát szopogatni. Ne kergess álmokat.

Moszkvából, Moszkvából, Moszkvából.
Hát a vezető tisztviselők származása szerint annyira nem volt elnyomva az ukrán érdek...
Vagy a grúz is orosz lett mert Moszkvába székelt?
Hivatalos Nato válasz az atommal való "fenyegetésre"


SOLTENBERG „EGYÉRTELMŰ VÁLASZT” ÍGÉRT MOSZKVÁNAK ARRA AZ ESETRE, HA A ATOMFEGYVERT VETNÉNEK BE, RÉSZLETEKET AZONBAN NEM ÁRULT EL A NATO ERRE VONATKOZÓ TERVEIRŐL.
Van nekik is "bőven"mivel "válaszolni"ha atomfegyvert alkalmaznának az Oroszok.
Ja van. Európában taktikai, lássuk csak. Szabadesésű bombák, nuclear sharing-ben, pl. német Tornado-ra. Hínnye. Ok, tán Aviano-ban van hozzá technika hogy elvigye és a cél közelébe jusson. Azért remek lesz a KC-135-öknek mint HVA egy ilyen konfliktusban megpróbálni támogatni őket. Papíron van esély, hajrá!
Na és az összes bomba amerikai kezelésben. Meg kell még főzni Washingtont hogy fontos neki hogy Európa megmutassa milyen "erős".
De egyébként, tök mindegy: a hozzászólás arról szólt hogy a határon keringenek a NATO csapatok. Taktikai akkor kerül bevetésre ha támadnak, akkor meg nincs is 5. cikkely. Ejnye no, nem kap az EU bombát! Ha meg nem NATO tag területén történik valami - Ukrajna -, akkor sem. Akkor meg nem fognak átdobálni az USA-ból se semmit, itt meg marad a semmi.
Szóval a bőven van mivel válaszolni, az igaz, csak az diplomáciai válasz lesz, nem katonai.
Azt rábízom mindenkire, hogy az Iszkander lesz-e jobb és gyorsabb csapásmérő vagy egy tankergépekre épülő légihadjárat.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Nato megtámadása sehol.De nem véletlen nyilatkozhatta Biden hogy ne merészeljenek atomfegyvert bevetni az Oroszok.Tudom demens stb.Veleményem szerint ha atomfegyvert vetnének be az Oroszok Ukrajnában az ott harcoló Orosz csapatokra mérnének csapást taktikai atomfegyverrel és utána legmagagasabb(defcon 1)szintre emelnék a stratégia atom csapásmérő erők szintjét.Annó a Kínai-Szovjet határháború idején a kommunista Kína!védelmében is kilátásba helyezte atomfegyverel bevetését Nixon
Ebben az esetben is hasonló helyzet lenne.
Castel is szépen megmondta, ha az oroszok taktikai atomfegyvert vetnének be ukrajnában(!!!), akkor a nyugat kb. semmit nem reagálna érdemben. Vagy ha mégis, mondjuk visszalőnek egyet ukrajnába(!!), akkor kezdődhet az atomháború. Remélhetőleg nem lesz ilyen.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 325
113
Göbbels cica reinkarnálódott?

Az önkéntes megadás árulásnak számít, még akkor is, ha a magára maradt, lőszerből kifogyott katona az életét menthetné ezzel, mondta az e1.ru portálnak adott interjújában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke, Andrej Kartapolov.

Ja van. Európában taktikai, lássuk csak. Szabadesésű bombák, nuclear sharing-ben, pl. német Tornado-ra. Hínnye. Ok, tán Aviano-ban van hozzá technika hogy elvigye és a cél közelébe jusson. Azért remek lesz a KC-135-öknek mint HVA egy ilyen konfliktusban megpróbálni támogatni őket. Papíron van esély, hajrá!
Na és az összes bomba amerikai kezelésben. Meg kell még főzni Washingtont hogy fontos neki hogy Európa megmutassa milyen "erős".
De egyébként, tök mindegy: a hozzászólás arról szólt hogy a határon keringenek a NATO csapatok. Taktikai akkor kerül bevetésre ha támadnak, akkor meg nincs is 5. cikkely. Ejnye no, nem kap az EU bombát! Ha meg nem NATO tag területén történik valami - Ukrajna -, akkor sem. Akkor meg nem fognak átdobálni az USA-ból se semmit, itt meg marad a semmi.
Szóval a bőven van mivel válaszolni, az igaz, csak az diplomáciai válasz lesz, nem katonai.
Azt rábízom mindenkire, hogy az Iszkander lesz-e jobb és gyorsabb csapásmérő vagy egy tankergépekre épülő légihadjárat.
Sub-ról bármit el lehet érni. Azzal kapcsolatban meg biztos lehetsz, hogy az egységek a megfelelő pozíciókban vannak már.
 
  • Vicces
Reactions: dragonman

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
„Mi a Szovjetunió? A történelmi Oroszország” Ezt Putyin mondta... Mondhatjuk h szovjetek voltak nálunk, de ez gyakorlatilag oroszokat jelent, mégha voltak köztük ukránok is. Amit ez az ország "kapott" a rendszerváltás előtt, azt a csodálatos Moszkvának köszönhetjük, nem az ukránoknak...

Az oroszok fantasztikus üzleti partnerek, ezt majd minden nap megtapasztalom, amikor a csodálatos 3-as metrón utazom.
Mert neked eddig tart a csőlátás.

Voltak ezek már? Nem olvastam vissza, túlságossn újraéledtek a shillek

Makaróni xD

Megy ám most a hiszti

 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 018
93
A "Szeretlek Magyarország" nevű F.O.S média szerint Putyin csak negyedszerre tudta elmondani a beszédet, annyira köhögött, majd kórházba vitték. Súlyos beteg vége ennyi volt :D
Elgépelték, nem köhögött hanem röhögött.

Amúgy a Daily Mail-tól vették át a "hírt". Erről az orgánumról azért sokat elárul (meg arról is aki innen veszi át a "híreket"), hogy még a Wikipédia is megtiltotta a Daily Mail brit lap forrásként való használatát.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 994
113
Ha bajban vannak a romániai és szlovákiai magyarok akkor miért nem szájkaratézik értük is OV meg Szijjártó?
Szájkarate? Mi szájkaratézünk itt a fórumon, a magyar kormány pedig már több mint elégszer jelezte a problémákat eu szinten. Ha nem a Hold nevű égitest mögött élsz, akkor talán néhány, több országból begyűjtött peticióról is hallhattál amit a nagytiszteletű bizottság - az adott országok belügyének nevezve a problémákat - egyszerűen lesöpört az asztalról.
Amúgy jelezném neked, hogy ezzel a válaszoddal, az előző kommentedet, miszerint Ukr. esetleges eu tagsága megoldja a magyar kisebbség szar helyzetét, magad cáfoltad meg.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 884
13 466
113
Valóban voltak tüntetések...én max 100-as nagyságrendúre tippelném, de szép figurák álltak karonfogva benne, mint ha egy balliberális tüntikét láttam volna...aztán jött a Készenléti...akarom mondani OMON azt kirángatták őket és vitték.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 056
2 762
113
Mi szabályozzuk be az ukránokat?? A nyelvtörvény miatt se állt mellénk az EU! Annyira nem a sajátja volt fontos, inkább egy idegen érdek!

Ez konkrétan nincs így.


Csak az ukránok, pont úgy lesz@rják az eu szakosított intézményének a döntését, mint mindenki más.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Castel is szépen megmondta, ha az oroszok taktikai atomfegyvert vetnének be ukrajnában(!!!), akkor a nyugat kb. semmit nem reagálna érdemben. Vagy ha mégis, mondjuk visszalőnek egyet ukrajnába(!!), akkor kezdődhet az atomháború. Remélhetőleg nem lesz ilyen.
Erre hogy nem reagálnak
Castel is szépen megmondta, ha az oroszok taktikai atomfegyvert vetnének be ukrajnában(!!!), akkor a nyugat kb. semmit nem reagálna érdemben. Vagy ha mégis, mondjuk visszalőnek egyet ukrajnába(!!), akkor kezdődhet az atomháború. Remélhetőleg nem lesz ilyen.
Erre hogy nem reagálna semmit nem reagálna érdemben nem vennék be mérget senki helyében.H
 
  • Vicces
Reactions: megazez and sixtus

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 018
93

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 778
93
Népszavazás az, aminek megvan már a végeredménye? Népszavazni egy országrészben, amit megszállt az orosz haderő? Ezt ki fogja érvényesnek elfogadni?
Minek ez a bohóckodás. Mondják ki, hogy az az övék és kész. Úgyis azt csinálják, amit akarnak. Akkor meg nem mindegy?
Erdélynél, Koszovónál nem ez volt? Ott ki vonta kétségbe a hasonló érveléseket? Az eredményeket tudjuk.
 

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
30
167
33
FVXT2LRVIAAXRkb
vegulis... kicsit hunyoritok, ugyan az a ket logo..
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 884
13 466
113
Ok...akkor mégis az USA háborúzik az Oroszokkal...
Ha Oroszország nukleáris fegyvert használ Ukrajnában, az USA „letörő csapással” válaszol az orosz katonai bázisokra vagy a fekete-tengeri flottára.

Ezt a nyilatkozatot az amerikai haderő egykori európai parancsnoka , Ben Hodges altábornagy tette – írja a The Daily Mail.

"Lehet, hogy az amerikai válasz nem nukleáris, de ez nem akadályozza meg az amerikai hadsereget abban, hogy megsemmisítse az orosz fekete-tengeri flottát vagy a krími katonai bázisokat" - mondta a tábornok.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 994
113
Ettől én is félek, de nem kell itt feltétlenül atomot dobálni, vannak elég komoly tömegpusztító nem nukik is. Talán még rosszabbak is rövid távon, mint egy pár kilotonnás nuki.


Ezen kár rugózni, már elvileg meg is van a 300k.

más...
Oroszország Szaúd-Arábia koronahercegének közvetítésével 10 külföldi zsoldos hadifoglyot engedett szabadon. Egy szaúd-arábiai tisztviselő közölte, hogy a szabadon engedett foglyok listáján az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Svédország, Horvátország és Marokkó állampolgárai is szerepelnek. A foglyokat szállító repülőgép szerdán szállt le Szaúd-Arábiában.

1:
Ez egy érdekes fórum, érdemes ránézni

2:
Viszik a nagyobb cuccokat is.

3:
Ma reggel, 22.09.21-én 7 óra 38 perckor a Donyecki Népköztársaság – Pushilin D.V. vezetője elrendelte külföldi zsoldosok kivégzését.



(Nem szabadott volna eddig eljutni. Értem én, hogy agresszor, meg az északatlanti - délkeleten kompetens, de talán éppen az a baj, hogy mindenki a saját agresszív álláspontjához ragaszkodik. Viszont idióta kelet-nyugati méregetés oltárán, ezúttal nem szeretnék lerombolt Európát látni, legalább egyszer ne menjünk már tovább ezen az úton, persze tudom, nem mi döntünk, meg a világ meg ilyen.
Abban biztos lehet mindenki, hogy a katarzistól függetlenül a vérrákos Putyin, egy gyönyörű Transzbajkáli folyó mellett fog fotózkodni, Biden meg Camp Davidben törölteti a valagát majd, a mexikói !nem rabszolga!, napi 1 dolláros migráncsával, viszont mi itt élünk, ezt jó lenne megérteni. Azt is, hogy mindenki hazudik, az oroszok is pofátlanul, a nyugati világ is pofátlanul és mind két fél addig csűrte-csavarta a dolgot, hogy oldaltól függően fel lehet tárni a logikai bukfenceket, de ha csak az egyikben veszed észre az azt jelenti elfogult vagy.;) Szóval csak azt akarom mondani, hogy drukkolhatsz bárkinek, de a legjobb, ha mi kimaradunk belőle, mert ki tudja, hová vezet ez az agybaj. Abban mindenki biztos lehet, hogy ilyen lépés után Putyin nem engedi el a Dnyeper keleti partját, viszont az is biztos, hogy az USA annyit invesztált az ukránokba, hogy ő sem, tehát valami megegyezés kell, e nélkül itt nagy f.o.s. jön még.) - remélem nem voltam félreérthető.
Úgy vélem, ez nem egy orosz- ukrán meccs, hanem a világ újrafelosztásáért folytatott élet-halál harc. Ráadásul attól tartok, hogy még csak a prológnál tartunk.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 353
93
Göbbels cica reinkarnálódott?

Az önkéntes megadás árulásnak számít, még akkor is, ha a magára maradt, lőszerből kifogyott katona az életét menthetné ezzel, mondta az e1.ru portálnak adott interjújában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke, Andrej Kartapolov.


Sub-ról bármit el lehet érni. Azzal kapcsolatban meg biztos lehetsz, hogy az egységek a megfelelő pozíciókban vannak már.
Európai tengeralattjáró - Vanguard-Trident stratégiai fegyver, de itt taktikairól volt szó. Stratégiai a minden-mindegy kategória, ebben a helyzetben nem releváns.
Francia hajók szintén stratégiai rakétákkal vannak felszerelve ami nukis. Nekik a NATO csak politika, a brit rakéták tán NATO parancsnokság alatt vannak nem is brit alatt, szóval itt sem egyértelmű a dolog ilyen oldalról sem.
Amerikai persze mindent tud, de ha nincs 5. cikkely akkor semmit se fog csinálni - minek, Európa miatt? Ha hülye volt, oldja meg, ha úgy alakul váljon hamuvá.
Nato megtámadása sehol.De nem véletlen nyilatkozhatta Biden hogy ne merészeljenek atomfegyvert bevetni az Oroszok.Tudom demens stb.Veleményem szerint ha atomfegyvert vetnének be az Oroszok Ukrajnában az ott harcoló Orosz csapatokra mérnének csapást taktikai atomfegyverrel és utána legmagagasabb(defcon 1)szintre emelnék a stratégia atom csapásmérő erők szintjét.Annó a Kínai-Szovjet határháború idején a kommunista Kína!védelmében is kilátásba helyezte atomfegyverel bevetését Nixon
Ebben az esetben is hasonló helyzet lenne.
Az orosz onnan fogja tudni a defcon 1-et, hogy szólnak neki róla, mert ezenkívül semmi hatása nincs. Majd ha megnyomják a gombot. Addig viszont a defcon-1-gyel csak az US állományát szivatják, semmi több. És mint ilyen, ez nem több egy politikai lózungnál.

HAndrás: Felszólították Ukrajnát, majd nem történt semmi és letérdeltek elé tapsolva. Remekül megvédték az értékeket, kisebbségeket...