[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 009
113
Ne felejtsd el, hogy kb. 5 hete felszámolták a lerakatokat Grúziától Kurszkig!!!

Amire én tippelek - és vsz- ha a vezetésük továbbra is minimálisra akarja az orosz katonai áldozatok számát ez igaz is -, hogy a most bekerülők váltják az eddig harcokban nem részt vevő, máshol felállított alakulatokat, vagyis NEM VETIK BE őket egyelőre, az eddig máshol felállítottak pedig - vsz ezek közül 300k már az ukrán határnál! - pedig mennek a frontra hivatalosan is. Eddig is rotálták őket, tehát van harctéri tapasztalatuk, így nem novemberben!, mint egyesek írják, hanem - látva milyen és mennyi haditechnika van a fronton!!!!!!!!!, rakat videó van felszerelésről amint vagy vonaton, vagy országúton már Ukrajnában jár!!! - szerintem pár napon belül már aktívan részt fog venni a harcokban. Az arány pedig az ukrán fölényből pillanatokon belül olyan orosz fölénybe fog átmenni, méghozzá úgy, hogy az ukránokat még a NATO felszerelés és kiképzés se fogja megmenteni, még akkor se, ha havi 5k NATO kiképzett ukránt dobnak át a frontra. Támadást Ukrajna részéről felejtsük el a háború végéig, hacsak nem mészárlást akarnak. És a veszteségeket pedig ugyanúgy fogják rotálni, ahogy eddig is tették, de már a mostani tartalékosokkal, legyenek bárhol is Oroszország szerte.

Szóval, figyeljétek meg, hogy ezek a "régi-új" alakulatok héten belül áttörést fognak elérni kb. mindenhol. Ha a szemben álló feleket nézzük, az orosz rendőrség alakulatai fogják a felszabadított területeket védeni és a rendet fenntartani azokon, mindenki más: csecsenek, tatárok, burjátok, Wagner, zsoldosok, internacionalista ki tudja kik, DLNR ÉS!!! az orosz reguláris hadsereg olyan fölényben lesz a széttagolt, meggyengített ukrán védelemmel szemben mind ember, mind haditechnika kapcsán, hogy a 3:1 a minimum lesz egy-egy támadás során orosz részről, ha nem több. Méghozzá MINDEN!!!! frontszakaszon.

Tehát, az Ukrajnába öntött pénz és fegyver TOTÁL felesleges volt. Cserébe 15 milla menekült minimum van, plusz az apró aki 2014 óta a ruszkikhoz ment, mellé haditechnika az új NATO kivételével kukázva, az infrastruktúra több helyen kukázva, Keleten kb. már most minden ipar, bánya, stb. kilőve vagy orosz kézen, energia, áram kilőve vagy orosz kézen, vasút akadozik, kilőve vagy orosz kézen. Cserébe gazdasági, megélhetési és energia válság nyugaton és Európa kb. minden részén. Mellé lakossági elégedetlenkedés kb. mindenhol Európában. Mellé minden jelenlegi politikus aki szankciópárti volt megítélése a nulla közelében, már most bukottak, még ha akár 3 évig hatalomban is vannak!, és mellé az ukrán férfilakosság kukázva vagy harci traumának kitéve hónapokon át, normális ember elvétve lesz belőlük. Aztán aki maradt, az vagy náci vagy náciközeli, vagy ágyútöltelék a jövőben is.

A fegyvereket szerintem nem fogják megkapni, mert úgyis orosz kézbe kerül, Ukrajna léte is pillanatokon belül megkérdőjeleződik. Szóval, innen indulunk most, és az orosz előrenyomulástóél fog függni, hogy túlélős telünk lesz, vagy aljas ukrán módon még jobban szopni fogunk.

Az biztos, hogy jövő február 24-én, ha még létezik, a korábbi Ukrajna már nem lesz az, ami egy éve volt.

Szóval, ahogy Putler is mondta, rövidre zárják, végre, és nagyon helyesen. ÉSSS! ha ez a teljes pályás letámadás a légierő, a kínai, iráni és egyéb haditechnika valamint a ruszki haditechnika mellett mégse lenne elég, csak mert, akkor még 1,7 milla embert be tudnak hívni bármikor! Ezzel előremennek, hogy az örmény-azeri se legyen hosszútávú téma, le is fog csendesülni, figyeljétek meg, szerintem vasárnapig, és a többi okos tagköztársaság felhergeltjei pedig mennek a lecsóba, ott is le fog csengeni a történet. Mellé ne felejtsük el, hogy ott a belarusz hadsereg!, nekik is van tartalékos állományuk, tehát, már nem egy "Putyint le fogja győzni a NATO" c. nyugati agitpropba fogják esetlegesen bedobni, hanem egy "az oroszok teljes pályás letámadásban" fejezetbe, úgyhogy aki esetlegesen belarusz puccsot és zavargásokat vizionált pár napja nyugaton, szépen feladja, mert esélytelen lesz a történet. Figyeljétek meg, hogy a baltiak is bekussolnak, a finn és svéd NATO tagságról is nagy csend lesz, főleg, hogy a baltiak és a finnek IS orosz energiával telelnek ..., szóval, ha Putyin jól sáfárkodik azzal, amije van, akkor ez az ukrán kitartás és kvótanős balf.szkodás hamarosan befejeződik. Eddig volt esély, hátha hülyék az oroszok, de most, hogy a maci mozgósított, kb. zéró lett, sőt, el lehet kezdeni félni, hogy vajon a ruszki mit húz be? Az bizti, hogy Ukrajnát felosztják, ki lesz elégítve mindenki, és lefegyverzik. Onnantól pedig lesz egy kb. 600 ezres orosz haderő ami a NATO határainál fog állomásozni. Innentől pedig nagy konfrontáció már nem lesz.

Egy dolog bekavarhat még ..., reméljük nem fog!

Arra gondolok ugyanis, hogy a Biden kormányzat nem engedi el az ukránokat, és legalább novemberig, míg szarrá verik őket a repik az időközin, mindent meg fog tenni, hogy fegyverezze az ukránt, és szopassa az oroszt és az EU gazdaságot.

Általában eddig mindig voltak olyan arcok a háttérben az USAban, akik belátták, hogy ez vagy az így tovább nem mehet, mert különben mindenki még az USA is megszopja. Ha nem Biden és bandája lenne, tele ukrajnai biznisszel, biolaborokkal, földeinstanddal, ipari részesedéssel, lítium konccal, stb., akkor vsz ezek az arcok alapból belátnák, hogy oké, vesztettünk, ezt persze nem mondjuk ki, lesz kompromisszum a macival, és leállunk. De ezek mögött a jelenlegi csaló, tolvaj és aljas demokraták mögött vsz ugyanolyan gátlástalan arcok állnak mindenféle pártból és lobbyból, akik sajnos ugyanazok, amely csoportok és körülmények miatt mára se Líbia, se Irak, se Afganisztán, sem pedig Szíria nem annyira élhető, mint volt.

Szóval, innen indulunk most. Csak reménykedni tudok abban, hogy Ukrajna kitakarodik Kárpátaljáról, ami vagy legyen határos Oroszországgal, vagy legyen orosz, vagy olyan autonóm valami, amelyhez Ukrajnának semmi köze nem lesz, mert különben megszopjuk az ukrán nácik miatt amint vége ennek a szarnak. Ha nem lesz ukrán terület, és mellette Oroszország lesz, akkor vsz erre fog jönni az olaj és gáz vezeték is, amivel mi, a németek és kb. Európa azon része, akinek betett ez a háború ismét talpra fog állni. Már aki akar. Aki nem, majd dühöng tovább az orosz gáz és olaj miatt és szépen csődbe megy, vagy versenyképtelenné válik a gazdasága.

:D

 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nato megtámadása sehol.De nem véletlen nyilatkozhatta Biden hogy ne merészeljenek atomfegyvert bevetni az Oroszok.Tudom demens stb.Veleményem szerint ha atomfegyvert vetnének be az Oroszok Ukrajnában az ott harcoló Orosz csapatokra mérnének csapást taktikai atomfegyverrel és utána legmagagasabb(defcon 1)szintre emelnék a stratégia atom csapásmérő erők szintjét.Annó a Kínai-Szovjet határháború idején a kommunista Kína!védelmében is kilátásba helyezte atomfegyverel bevetését Nixon
Ebben az esetben is hasonló helyzet lenne.
Félre ne értsd, egyáltalán nem támogatom az oroszok atommal való fenyegetését, vagy akár rosszabb esetben annak használatát ukrajnában. Ellenkezőleg, ebben az esetben egyértelműen foglalok állást, és nem szeretném, mondhatni fosok tőle. De a lehetősége napról napra növekszik.

Azonban ha szigorúan nézed a jelenlegi állást, egyik fél sem érdekelt a deeszkalációban, ami nagyon elszomorító. Ezen tények alapján mondom most azt, ami viszont teljesen egyértelmű. Hiába lesz Defcon1 a következménye, egy taktikai atomcsapásnak ukrajnára az oroszok részéről, ez nem fogja elrettenteni az oroszt, ha odáig fajulnak a dolgok. A NATO doktrína nem játszik ebben az esetben.
(Egyébként, ha jól emlékszem nem is Ukrajnát mondta, hanem ott is valami bődületes marhaságot nyögött be.) Persze a lényegen nem változtat, mindegyik fél megfenyegette a másikat, ez egy kötelező körnek mondható a politikában.

Ezt az orosz csapatokra való csapásmérést nem értem. Ha példának okáért mondjuk Kievben csattan az első taktikai nuki, akkor még a legnagyobb hatósugárral is számolva, nem érné el Kiev határait a hatása (szigorúan taktikai esetén). A taktikai nuki bevetése szerintem nem azt szolgálná, hogy elporlasszák vele az ukrán hadsereget, hanem elrettentésként és egyben, hogy egy azonnali és feltétel nélküli megadásra kényszerítsék őket.

Az egyetlen megnyugtató gondolat az egészben, hogy Putyin az atomfegyver használata miatt a jelenlegi helyzetben, reménytelenül elveszítené az összes támogatottságát. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha az ukránok esetlegesen orosz területet (nem elfoglalt) területet támadnának, nyugati eszközökkel segítségével, és mindez komoly áldozatokkal járna...
Akkor bizony pukkanhat az első nuki Ukrajnában.
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Ok...akkor mégis az USA háborúzik az Oroszokkal...
Ha Oroszország nukleáris fegyvert használ Ukrajnában, az USA „letörő csapással” válaszol az orosz katonai bázisokra vagy a fekete-tengeri flottára.

Ezt a nyilatkozatot az amerikai haderő egykori európai parancsnoka , Ben Hodges altábornagy tette – írja a The Daily Mail.

"Lehet, hogy az amerikai válasz nem nukleáris, de ez nem akadályozza meg az amerikai hadsereget abban, hogy megsemmisítse az orosz fekete-tengeri flottát vagy a krími katonai bázisokat" - mondta a tábornok.
Meg is indokolta korábban miért: szerinte nem engedheti meg az USA, hogy precedenst teremtsen.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Próbálom értelmezni ezt a két és fél képet ... Help!
Pár napos, annyi van, hogy elég nehéz visszakeresni, azt hiszem a kikötött "martalóc" huga egy szaki csaja volt, vagy ilyesmi.

De vannak sajnos ilyenek bőven, mind a két oldalon.
pl.
Emlékszel arra a brazil zsoldosra az APU oldalán? A PMC "Wagner" néhány nappal a halála előtt közzétett vele egy videót.
A videóból ítélve a férfiak jól pihentek. A videó nem kiskorúak számára készült.

Ma megbízható forrásból érkezett egy ÚJ videó Luhanszkból, ahol egy zacis lányt kínoznak. Nem a gyenge szívűeknek. SZELLEMI LÁTÁS Barátaink a teljes videót a linkre külön elmentették, hogy ne legyen blokkolva: Pitka-zaklad_4.10.mp4
(videót nem töltöm fel sehova, ennyi infoból megtalálható, ha annyira érdekel valakit)


Az kell megjegyezni, hogy bármilyen szarnak is látsz egy kormányt, az amikor nincsen végrehajtó hatalom feletted a legrosszabb.

Ez inkább vicces:



Itt az oroszok dolgozzák Peskiben az ukrán "hadsereget", szerintem ez nem nevezhető a civil célpontok kimélésének.

Ez elvileg egy Mad-Max ukrán mobilkórház, vagy mi, komolyan néz ki.

Ez meg egy kilenc perces, nagyon komoly videó, van benni minden.


A spoilerrel nem boldogulok, kellene kis segítség. (Amit spoilerbe teszek, egyszerűen eltűnik) Ha a videókat nem lehet megnyitni, akkor abban is kérnék ki segítséget attól, aki jobban vágja ezt a beillesztősdit.)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 502
12 747
113
Legalább néznél utána, annak amivel érvelni próbálsz. Tudom, tudom a kritikus gondolkodás bizonyos körökben kizáró tényező.


Bocs, hogy nem kapcsolódik szorosan ide.. pontosabban a propagandaháború egy része ez is... Bevállt, használt "fegyver".

Példa:
Ezt már a hazaáruló ellenzék is eljátszotta egyik választások után.
Mármint, hogy az indexen és a többi szennyoldalon lehozták, hogy kiugróan megnőtt a rákeresés a választások után a kivándorlás szóra.
  • Egyrészt, aki kivándorol.. nem a kivándorlás szóra keresett rá.
  • Másrészt a google trends szerint sem így volt, csupán max százas nagyságrendben kerestek rá... szóval annyira sem vették a fáradságot, hogy szóljanak a poltiszteknek a "szerkesztőségben", hogy most mindnenki szépen rákeres az összes eszközével.
  • Harmadrészt hagytak forrásmegjelölést, aminél a különböző portálokon keresztül ellehetett jutni valami international jogi lószar nevezetű szervezetig.. szóval még ott sem vették a fáradtságot, hogy ne valami szokásos nevű soros ngo legyen...

Ez volt az..

Google trends szerint:
Azaz 2018 április 8-14-ig pont az ilyen cikkek szerint keményen százan rákerestek :D

Szóval ez csupán a hazug liberálpropaganda egyik fegyvere (Magyarországon az szdsz utódszervezetek/ngok által támogatott reakciósok egyik fegyvere).. én ezt csak kivándorlás cikkeknek hívom. Hasonló agitprop trükk, mint a Hitler egy heréje kaliberű cikkek. De, hogy mi lehet a szakmabeli elnevezése, hát fingom sincs. Biztos van még sok ilyen osztály, lehet nem is jól rendszerezem őket. Szakavatott politikai tisztek biztosan jobban szét tudják csoportosítani.. Talán Greanleader tudhatja.. de ő meg nem beszél ilyenekről.

Szóval csak a szokásos, hazudnak, mint mindig.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Herson környéke.
Az ukrán fegyveres erők felszerelése megsemmisült a pravdinói csatatéren.
Megint el lett kenve az ukrik pofája Herszonban :hadonaszos:
 
S

Szilvatövis

Guest
Úgy vélem, ez nem egy orosz- ukrán meccs, hanem a világ újrafelosztásáért folytatott élet-halál harc. Ráadásul attól tartok, hogy még csak a prológnál tartunk.
Elhangzott, hogy nem hisznek Putyinnak, pedig pontosan leírja Ukrajnával kapcsolatban és a Nyugattal kapcsolatban is.
Putyin mondja:
.. az oroszok és az ukránok egy nép, egyetlen egész. Ezek a szavak nem tisztelegnek ... aktuális politikai körülmények előtt.
Nagy Péter nem elvett területeket, hanem orosz őshonos földeket foglalt vissza, a modern Oroszország feladata is ez.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Van némi ellentmondás a cikkben. A cikk végén azt írja "Oroszországnak legalább 2000 potenciálisan helyreállítható tankja van"
Míg előtte a tételes felsorolásnál:"További 2075 harckocsi bevethetőnek tűnik, bár néhányat valószínűleg harckocsigyárakba kell vinni. A becslések szerint 886 harckocsit hatékonyan tárolnak, és valószínűleg teljesen működőképessé teszik. Sok orosz bázison hangárok is találhatók, amelyekben körülbelül 1330 harckocsi tárolható"
E mellett "1304 gép kétes állapotban van. Ezek olyan harckocsik, amelyek potenciálisan helyreállíthatók a harckocsi karbantartó létesítményekben"
Ez összesen cirka 5500 harckocsit jelent.

A másik kritikám az ukrán harckocsiveszteségek mértékéhez kapcsolódik. Június elején a védelmi miniszter 400 harckocsi elvesztését ismerte el. Az Oryx számlálója ekkoriban 160 körül állt. Resperger szeptember elején 1200 harckocsira tette az ukránok veszteségeit és 1100 darabra az aktív állományt. Ez csak akkor lehetséges, ha az ukránok több száz tárolt harckocsit reaktiváltak. Ha az ukrik képesek voltak erre, akkor az oroszok is képesek lesznek erre.
Szerintem ezek között átfedés van. Úgy érti, hogy a 2075-ben benne van a 886 például. Vagy az az 1330, az utalhat már a hadrendből kivont harckocsikra is. Azt, hogy Resperger mit mondott irreleváns. Szerintem messze nincs ennyi működő tankja Ukrajnának. Arra a 400-ra tudsz valami linket mutatni?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
S

Szilvatövis

Guest
  • Vicces
Reactions: megazez

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 814
14 418
113
Élőben megy....a mozgósítás ellen tüntetnek már moszvában. Élőben megy...én látok kb 30 rendőrt, meg összeadtam az előbb kb 15 tüntetőt akik beszélgetnek...a többi gyalogos forgalom...belehúzott az ellenzék. Csak gondoltam közzéteszem mielőtt az itteni ukránok bedobják a hírt az 1 millás tömegtüntetésről a Vörös-Téren...mint tegnap a Csecsen tüntizésről :D
Ez engem erősen emlékeztet az Ukrán Forradalmi Játékok "szervezésére". Akkor2013 ősszel online néztem erről az összes létező adást hírforrást. Az egyik nyugati hírcsatorna online közvetítést ígért estére Harkovba, a Kievi eseményeket akartam az ott történtekkel összehasonlítani.
Nagy várakozással ültem le a képernyő elé és valódi csodát láttam: A hideg téli estében vagy egy maroknyi "tüntető" zászlókat, transzparenst feltartva topogott egy téren kb. a Lenin szobor közelében, voltak vagy 12-en. Szembe velük az utcai járdán, a házaknál egy szakasznyi rendőr masírozott el párosával a járdán, parancsnokuk vezetésével.
Persze mondhatom hogy egy hangos szó nem hangzott el a "tömegből", zabszem effektus beindult (hiába no, akkor még működtek a régi reflexek..)
Kb fél órán keresztül ez ment, mikor az operatőr is megunta a hideget, a távozás hímes mezejére lépett.

A közvetítés alá ki lehetett volna főcímnek írni, hogy a

"Forradalom az érdeklődés hiányában elmarad"
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Csak azért kérdeztem, mert milliós kiáramlás az ukránoknál, oroszoknál is volt, korábban is, de nem kifejezetten a hadkötelezettség miatt, nem is csak a hadköteles férfiak körében... a háború, politikai és a gazdasági nehézségek miatt is.
A mozgósítás miatt léptek le az ukik is, milliós nagyságrendben... ennyi volt a párhuzam...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 857
30 530
113
Pár napos, annyi van, hogy elég nehéz visszakeresni, azt hiszem a kikötött "martalóc" huga egy szaki csaja volt, vagy ilyesmi.

De vannak sajnos ilyenek bőven, mind a két oldalon.
pl.
Emlékszel arra a brazil zsoldosra az APU oldalán? A PMC "Wagner" néhány nappal a halála előtt közzétett vele egy videót.
A videóból ítélve a férfiak jól pihentek. A videó nem kiskorúak számára készült.

Ma megbízható forrásból érkezett egy ÚJ videó Luhanszkból, ahol egy zacis lányt kínoznak. Nem a gyenge szívűeknek. SZELLEMI LÁTÁS Barátaink a teljes videót a linkre külön elmentették, hogy ne legyen blokkolva: Pitka-zaklad_4.10.mp4
(videót nem töltöm fel sehova, ennyi infoból megtalálható, ha annyira érdekel valakit)


Az kell megjegyezni, hogy bármilyen szarnak is látsz egy kormányt, az amikor nincsen végrehajtó hatalom feletted a legrosszabb.

Ez inkább vicces:



Itt az oroszok dolgozzák Peskiben az ukrán "hadsereget", szerintem ez nem nevezhető a civil célpontok kimélésének.

Ez elvileg egy Mad-Max ukrán mobilkórház, vagy mi, komolyan néz ki.

Ez meg egy kilenc perces, nagyon komoly videó, van benni minden.


A spoilerrel nem boldogulok, kellene kis segítség. (Amit spoilerbe teszek, egyszerűen eltűnik) Ha a videókat nem lehet megnyitni, akkor abban is kérnék ki segítséget attól, aki jobban vágja ezt a beillesztősdit.)
Nem néztem meg a videókat, de a sajnos a háború kihozza a legmélyebb ösztönöket. Sajnálom az összes áldozatot. Akár melyik oldalt is támogatta. Szörnyű, hogy Európában ilyesmi megtörténhet. Nem akarok álszent pózba merevedni, nem tudom én mit tettem volna. Nem is akarom tudni. Csak ha muszály.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 814
14 418
113
Ez egyszerűen nem igaz. A Kubai Rakétaválság is úgy kezdődött, h a SZU visszaütött, és a megegyezés úgy jött létre, h az USA is visszavonta a törökökhöz telepített atomrakétáit. Csak ugye az amcsik már akkor is takonyabbak voltak még az ótvar komcsiknál is, szóval az ügylet második fele titokban maradt és pár hónap késéssel következett, nehogy JFK-t szétszedje a sajtó.
Látszik hogy a nyugati média cikkét vettem alapul :))
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 009
113
Amióta nincs Pesti Tv, eldugták Jesziéket, kb csak ez a FOS megy a magyar jobbos médiában is, ami a balosban:

Apropó. Holnap csütörtök. Szerintem kicsinálják azt a 150 embert akiről Sojgu dalolt.

Más.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 838
81 279
113
Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.
? Az orosz szárazf↕ldi erők létszáma 280 000, ebből kb fele hivatásos ,tehát marad 140 000. Mivel sorkatonákat nem vetnek be így marad a 140 000. Ebből sincs mind bevetve. 1200 km-es frontvonalra nagyon kevés ez a számú orosz katona. Offenzíva vs deffenzíva. Deffenzívára hiányzott kb 50 000 katona a Harkovi régióban. UKránok 5-8 szoros létszámfölényben voltak.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Ok...akkor mégis az USA háborúzik az Oroszokkal...
Ha Oroszország nukleáris fegyvert használ Ukrajnában, az USA „letörő csapással” válaszol az orosz katonai bázisokra vagy a fekete-tengeri flottára.

Ezt a nyilatkozatot az amerikai haderő egykori európai parancsnoka , Ben Hodges altábornagy tette – írja a The Daily Mail.

"Lehet, hogy az amerikai válasz nem nukleáris, de ez nem akadályozza meg az amerikai hadsereget abban, hogy megsemmisítse az orosz fekete-tengeri flottát vagy a krími katonai bázisokat" - mondta a tábornok.

Nem kell fikázni, utána le kell nyomni atommal az usa hatodik flottát a Földközi tengeren.
Úgyis erre várok gyerekkorom óta. :cool: