[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Szerintem gondold át mégegyszer és ne égesd magad butuska, de szívből jövő kívánalmakkal. Az oroszok nem Nato országra, és nem amcsira dobnák...mi közük akkor az amcsiknak ehhez??? Azt mondták nem állnak háborúban...he??? És akkor leatomoznák Moszvát, ha Putykóék beszórnának egyet a frontra??? Kérlek...ez a rajongás olyan kis aranyos a részedről.

Szerintem gondolkodj picit inkább te:
  • Azt egyik fél gyorsan népszavazást rendez az általa irányított területén, hogy "minden eszközzel" megvédhesse azt. Akár atommal is.
  • A másik fél népszavazással NATO tagságot ad az általa irányított területnek, hogy ha azt megtámadják, azonnal megvedhesse. Akár atommal is, ha azzal támadják.

Namost ebből a nyilvánvalóan hatalmas baromságból az egyik barom elkezdte az arcoskodást.
Neked ebből a lényeg, hogyha mindenki úgy gondolkodna, mint Putyin, akkor biztos, hogy elpusztulna a világ.

Érted már, hogy miért a ruszkival van a gond?
;)
Az atommal fenyegetőzés komoly dolog. Önmagában a fenyegetőzés is az.
Putyinnak ideje lenne több rossz döntést már nem hozni.
:)
A semmiért fenyegetőzik, de mindent bukhat.

Épeszű ember előbb felméri, mit veszíthet, mit nyerhet.

A másik furcsa a logikádban, hogy valamiért felhazalmazod az egyik országot, hogy atomot dobjon egy másikra, de ugyanezt a jogot elvitatnad mástól?
Szerinted a ruszki atomozhat, mer csak?
Ha atommal szeretné rendezni vitáját, vele is így fogják. Ezt kockáztatja.
A semmiért, egy fél megyéért.
Ugye, te sem látod értelmét.

Nem egy apró országról beszélünk. Ebből komoly konzekvenciát levonni nevetséges.
A másik oldalon, ha jól emlékszem, egy aprócska része kb.: 15 millió szökött meg, 40 millióból, a maradékot meg a benzinkutakon és a moziban sorozták.

Már javában gyártják a hadiipari elektronikát, ha jól olvastam Kínában. A cég neve is nyilvánosságra került. Mosógépre már nincs szükség.
Szankciók vannak, meglátjuk, hogy alkalmazkodik az orosz.
Gyártókapacitása van bőven, energia és alapanyag több mint kell.

Bár csak gördülőállományból remekeltek az oroszok a gyártó cégeikkel az elmúlt évtizedben, azért elég információ áll rendelkezésre, hogy a gyártó ipar méretét meg lehessen becsülni békeidőben! Igaz, voltak veszteséges évek, átalakulások, állami támogatások, de ezek azért nagyon nem rossz számok. Ne feledjük a tényt, hogy a békeidőben nem a páncélos gyártás volt a hadiipar húzóága ezeknek a cégeknek, hanem a gördülő állomány gyártása.

UralVagonZavod
2011-ben a társaság termelési rekordot döntött - a 24 ezer darab gördülőállomány éves legyártási terve határidő előtt elkészült
2012-ben két világrekordot állítottak fel UVZ-n – egy év alatt 28 000 kocsit és 120 000 kocsitengelyt gyártottak
2013-ban a vállalat 20 500 motorkocsit gyártott.
2014-re a tervek szerint körülbelül 22 000 áruszállító kocsit gyártanak és értékesítenek minden típusból
2018-ban az UVZ 18 000 motorkocsit gyártott.

UralVagonZavod (UVZ) Nizhny Tagil és Omsk
2017-2021-ig 1900−2000 db Felújított tankot adtak át.
Az orosz ipar évente átlagosan mintegy 650 harckocsit és egyéb harcjárművet szállított.

Nem kell annyira lebecsülni az oroszt, de piszkálni meg főképpen nem.

A 300 ezer behívott menekül csak, úgyhogy ne a kis országból, hanem a kis letszámból indulj ki. A többi még ráér.

A tank gyártás meg nem kanál gép. Ha figyeled az UVZ havonta ad át kb 4-et mostanában (T-90M-ből).

Amúgy a nemi erőszaktevők nyugalmát nem szokták megóvni. A ruszki sem számíthat erre. Miért gondolnád helyesnek, ha bárki háborúzhatna Európában? ;)
A gyengeség, jele, ha korteskedni kell az erőszaktevők nyugalmáért.
Nyilván nincs is értelme. ;)

Egyértelmű válasz véleményem szerint egy taktikai atom csapásra egy taktikai atom csapás lehet válaszként az Orosz erőkre.Lehet ezen viccelődni de az Oroszok tisztában vannak a NATO hagyományos és nukleáris csapásmérő képességeivel és nem hinném hogy "félvalról"veszik ezeket.

Reméljük az oroszok felfogják, hogy elmentek a falig.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Ez most nem tűnik hülyeségnek.
Egy dolog:
Kicsit furanak gondolja hogy" Honvedo Haborunak" fogjak fel Moszkvaban a dolgot.
Ezen nem tudom mi csodalkozni valo van hiszen magukert kuzdenek, nem masert.
Ugye kezdodott ez a tobbszor emlitett honvedo haboru honapokkal ezelott a naci ukranok ellen. Denacifikalas, meg minden, babuska a szovjet zaszloval, a reisztag gyozelmi zaszlo, za Kijev, masodik vilaghaboru PR, stb.
Aztan mostanra odaig jutottunk hogy mult heten meg egy rahedli nyugati politikus es szakerto meg entitas a valoban naci ukran csapatok moge felsorakozva kijelentik hogy Oroszorszag gyarmat lesz, meg feldarabolas, 100 ev karterites, kulfoldi megszallas, stb. Vereseg eseten Oroszorszag, egy ezer eves eredettel rendelkezo allam mulik el. Az identitasuk. Naluk hatalmas kultusza van a nagyszulok honvedo harcanak, de a hideghaborunak es az elso vilaghaborunak is.
Generaciok ota a nyugat elleneben hatarozzak meg magukat, ahogy a nyugat Oroszorszag elleneben. Nana hogy egy eletre halalra Honvedo Haboru ez most, egy masodik Honvedo Háború! Ez most a mai generacio harca lesz, nem egy Afganisztan, vagy Csecsenfold, Gruzia, ez most magukert megy. Majd le fog esni Moszkvaban is a ficsuroknak hogy a baskir meg kamcsatkai oroszokkal kozosen kell menni a vagohidra, es majd akkor az unokajuk az ő kepukkel vonul fel egy masik majus 9-en 50 ev mulva. De ez meg honapok mulva majd.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
a brit rakéták tán NATO parancsnokság alatt vannak
Nem.

És a W76-2 ?

Más:

Vannak benne helytálló megállapítások.
Egyet megjegyeztem:

míg a Donyeck és Luhanszk megyei szakadárok kváziállamát Moszkva még az invázió előtt két nappal elismerte függetlenként, addig Zaporizzsja és Herszon megye az orosz jog szerint a mai napig Ukrajna integráns része.

Rácz szerint viszont nem fog gondot okozni a moszkvai törvényhozóknak, hogy az orosz jogot hozzáhajlítsák a politikai szándékhoz: „Tegnap írta Bendarzsevszkij Anton [kutató, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója], hogy mivel a szeparatisták Herszon és Zaporizzsja megye egész területére igényt tartanak, ez azt a helyzetet fogja eredményezni, hogy annexió esetén hirtelen ukrán csapatok fogják megszállva tartani Oroszország területének egy részét orosz jog szerint. Nyilvánvalóan teljesen abszurd az egész.”

Ha Putin kitekert logikája szerint folytatjuk, akkor ez akár legitimálhatná a nukleáris csapást is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
A nuclear sharingbe dobott eszközöket a kiválasztott NATO légibázisokon tartják WS-3 tárolórendszerben amikben főképpen B-61 bombák vannak, melyek változattól és beállítástól függően 0,3-340KT hatóerejűek.
A 8. oldalon található egy térkép a támaszpontokról (2005-ös állapot)
Nem tudom jelenleg hogy állnak az érintett országok légierői a hordozásra képes gépekkel, illetve az arra kiképzett hajózóállománnyal.
Incirlikben már nincs, Ghedi, Büchel: Tornado, Volkel, Brogel: F-16 (egyszer majd F-35). Lakenheath F-15, Aviano F-16 de ezen utóbbiak eleve amerikaiak. Ramsteinben nincs hordozó települve. A 4 európain (holland, belga, német, olasz) meg ugyanúgy amerikaiak kezelik a fegyvereket külön területen ahova nincs bejárkálás másnak. Itt az USA nélkül taktikai nincs, ezt tudja az orosz is - az EU feje felett történnek a dolgok. Ha az amerikai belemenne egy taktikai válaszcsapásba, akkor azzal egyrészt az oroszok elszigeteltségét közel nullázná, másrészt az ő léptékében érdektelen területért vállalna túl nagy kockázatot, harmadrészt ő az akivel teli vannak a nemzetközi vizek és így a világ nagyobbik részének elfogadható célpont x1000 amerikai tengerész valahol messze - akikért még továbbra se biztos hogy elhamvasztaná az államait. Ki fogja matekozni hogy Európa nem éri meg. Stoltenberg csak szájkaratézik. Mondjuk neki ez volt a dolga évekig - ellenségképet kreálni hogy legyen fegyverbiznisz. Hát most van! Topog is mint a szarógalamb (én rühellem a faszit, igazi amcsibérenc szarkeverőnek tartom)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 650
113
Petya New Yorkbol a mozgositas hire utan:



„Akik sok ezer kilométerre vannak Ukrajnától, talán annyira nem érzik a háború hatásait, mint mi, akik a szomszédságban vagyunk, ezért itt a mai napon is szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy minél előbb arra van szükség, hogy véget vessünk a háborúnak, és béke legyen”.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ez a részleges mozgósítás egy problémáját oldja meg az oroszoknak, de bőven vannak más problémák is. A légierő továbbra is gyenge lesz. Az eszközeik továbbra is elavultak lesznek. A morál valószínűleg sokkal jobb nem lesz. A logisztika még nehezebb lesz. A hadvezetés pedig inkompetens marad. Meg új problémákat is csinál otthon.
Az oroszok a modern technikájuk legnagyobb részét, a legjobb tisztjeiket, hivatásos katonáikat, és mindenek előtt a meglepetés erejét már elpocsékolták. Ez a jelenlegi keretek között bemondott mozgósítás legfeljebb hetek vagy hónapok múlva eredményez új egységeket a fronton, és ezek is ugyanannyira vagy még sokkal demoralizáltabbak lesznek, ( megadás 10 év gulág, technika feladása 10 év gulág, azok a katonák akik már leszolgálták azt amire bejelentkeztek most erővel vissza lesznek rángatva és küldve pusztulni ) szóval lesz egy rosszul felszerelt, rosszul vezetett, demoralizált embermasszájuk, ami más kiút hiányában hamarabb lövi tarkón a hülye parancsot kiadó tisztet/altisztet a fronton a halálát az ukránra kenve, minthogy végrehajtsa a megmenekülés bármely reménye nélkül.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113
Az oroszok a modern technikájuk legnagyobb részét, a legjobb tisztjeiket, hivatásos katonáikat és mindenek előtt a meglepetés erejét már elpocsékolták. Ez a jelenlegi keretek között bemondott mozgósítás legfeljebb hetek vagy hónapok múlva eredményez új egységeket a fronton, és ezek is ugyanannyira vagy még sokkal demoralizáltabbak lesznek, ( megadás 10 év gulág, technika feladása 10 év gulág, azok a katonák akik már leszolgálták azt amire bejelentkeztek most erővel vissza lesznek rángatva és küldve pusztulni ) szóval lesz egy rosszul felszerelt, rosszul vezetett, demoralizált embermasszájuk, ami más kiút hiányában hamarabb lövi tarkón a hülye parancsot kiadó tisztet/altisztet a fronton a halálát az ukránra kenve, minthogy végrehajtsa a megmenekülés bármely reménye nélkül.
Ásít,lapoz! :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Az oroszok a modern technikájuk legnagyobb részét, a legjobb tisztjeiket, hivatásos katonáikat, és mindenek előtt a meglepetés erejét már elpocsékolták. Ez a jelenlegi keretek között bemondott mozgósítás legfeljebb hetek vagy hónapok múlva eredményez új egységeket a fronton, és ezek is ugyanannyira vagy még sokkal demoralizáltabbak lesznek, ( megadás 10 év gulág, technika feladása 10 év gulág, azok a katonák akik már leszolgálták azt amire bejelentkeztek most erővel vissza lesznek rángatva és küldve pusztulni ) szóval lesz egy rosszul felszerelt, rosszul vezetett, demoralizált embermasszájuk, ami más kiút hiányában hamarabb lövi tarkón a hülye parancsot kiadó tisztet/altisztet a fronton a halálát az ukránra kenve, minthogy végrehajtsa a megmenekülés bármely reménye nélkül.
Mesélnél az ukrán viszonyokról is? Kérlek!
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A 300 ezer behívott menekül csak, úgyhogy ne a kis országból, hanem a kis letszámból indulj ki. A többi még ráér.
Jó az 1000-nek is.
A tank gyártás meg nem kanál gép. Ha figyeled az UVZ havonta ad át kb 4-et mostanában (T-90M-ből).
Igen, meg mellette üzembehelyeznek 40-50-et a tárolt állományból, és meg javításokat is végeznek.
Amúgy a nemi erőszaktevők nyugalmát nem szokták megóvni.
Végre egyetértünk, Ukrajna mehet a levesbe.
A ruszki sem számíthat erre. Miért gondolnád helyesnek, ha bárki háborúzhatna Európában? ;)
Európa nem Eu. Európában bombáztak az amerikaiak nem is oly rég. Az helyes volt?
A gyengeség, jele, ha korteskedni kell az erőszaktevők nyugalmáért.
Mondtam már, hogy igazad van. Mikor hagyod abba?
Nyilván nincs is értelme. ;)
Nincs.
Reméljük az oroszok felfogják, hogy elmentek a falig.
Elmentek a falig, most mennek át rajta.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Még "szóba"jöhetnek a B52-esek álltal hordozott AGM86-os robotrepülőgépek taktikai atomcsapás esetére.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/AGM-86_ALCM.Mellékesen a Lengyel F16-osokhoz is rendszeresített agm 158 JASSM robotrepülőgépek "teherbírása"450 kg ami lehetővé teszi hogy célba juttassák egy w80-as robbanófejet.Elvileg ezek és a tomahawk robotrepülőgépek csak hagyományos robbanófejjel rendelkeznek de alkalmasak (korábban a tomahawk rakéták egy része szerelve volt vele)hogy nukleáris töltetet juttassanak célba.
Lengyelország NINCS benne a NATO nuclear sharingben és nem is állomásoztatnak ott atomfegyvereket... Írtam már korábban, hogy akkor állj neki szakérteni, ha fejből fel is mondod a leckét hibátlanul. (OK, valójában azt írtam korábban, hogy ne csak az Aranysasból tájékozódj...)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Nem.

És a W76-2 ?
Lehet!
Viszont a W76-2 mivel repül ki? Tridenttel?
Akkor ez a fegyver olyan országok ellen használható, akik nem rendelkeznek előrejelző rendszerekkel és stratégiai atomcsapás lehetőségével. Az elrettentés alapja hogy késlekedés nélkül induljon a válaszcsapás, és ebben az is benne van hogy a támadás akár gumicukorral is történhet, ha ICBM hozza, akkor megy a válaszcsapás. Marhaság lenne egy taktikaiért felperzseltetni GBR-t.
Gondolom ezt azért fejlesztették ki az amerikaiak hogy NEM atomhatalmak esetén kiszedjenek megerősített fedezékeket.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Eddig is háborúztak, csak politikai okokból nem merték nevén nevezni. Amúgy most már háborúról beszélnek vagy maradt még mindig a különleges hadművelet?

Ez a részleges mozgósítás egy problémáját oldja meg az oroszoknak, de bőven vannak más problémák is. A légierő továbbra is gyenge lesz. Az eszközeik továbbra is elavultak lesznek. A morál valószínűleg sokkal jobb nem lesz. A logisztika még nehezebb lesz. A hadvezetés pedig inkompetens marad. Meg új problémákat is csinál otthon.
Decemberben is ott fognak járni ahol most! Hiába küld élő erőt ha a légierő nem tudja tisztítani a terepet előttük! Mind tüzérségi áldozata lesz.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Viszik el a libsiket

Telibe.

Belgorodban működik a légvédelem

Hát, nem végzeték ki a zsoldos retket. Nem is értem..
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Decemberben is ott fognak járni ahol most! Hiába küld élő erőt ha a légierő nem tudja tisztítani a terepet előttük! Mind tüzérségi áldozata lesz.
Mi lesz azokkal, akik ellen büntetőeljárás zajlik, mert hogy háborúnak nevezték ezt ami zajlik, mi történik a már elítéltekkel?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 834
30 937
113
Decemberben is ott fognak járni ahol most! Hiába küld élő erőt ha a légierő nem tudja tisztítani a terepet előttük! Mind tüzérségi áldozata lesz.
A tüzérség fogja tisztogatni a terepet. A megnövelt létszám a jelenlegi területek megtartására kell, mert kevesen voltak már a megnövekedett ukrán létszámhoz képest, aztán mennek ők előre.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
És akkor ellövöm a második hsz-em is:
Egy elemzés féleség, szokás szerint a mínuszos hírekből, és csupán magánvélemény
Tehát az oroszokat meglepte az ukrán ellentámadás. Valószínűleg nem számítottak arra, hogy ekkora emberáldozatokat be fognak vállalni részsikerért az ukránok. Ezt csúnyán benézték.
Na akkor nézzük a többit:
Az első, a mozgósítás:
Azon már sok találgatás volt, hogy kit és mit és miért. Engem inkább az érdekelne, hogy miért most? Azt gondolom, hogy mert jön a tél. Télen az európai közvéleményt kicsit kevésbé fogja érdekelni, hogy mi van ukrajnában, miközben leáll alatta a gazdaság, és még fűteni se annyira van anyag. Szóval ha most viszi döntésre a dolgot, akkor a nyugati közvélemény egyre erősödő kormányellenességét nem váltja fel a vazze ezek gyünnek érzés.
A második a veszteségek:
Bevallom az adat sokkolt. 6000 ember, ami nyílván nem igaz, de egyértelmű, hogy nincs nagyságrendi eltérés, mert azt nem lehet elrejteni a nép előtt. Avagy ha hazudsz, hazudj hihetőt. Duplázzuk meg, mert miért ne? Szóval 12 000 ember áll szemben minimum 40 ezer ukrán halottal. Na ennyire nem működött ez a hadművelet eddig. Avagy a 3-4:1 veszteség nyeresség arányt még akkor se nagyon engedheted meg magadnak, ha az ellenfél a központi hatalmak, és te vagy a világ többi része. Ha viszont te vagy a kb 4-szer kisebb népességű ország, akkor ezzel elég hamar gondok lesznek.
Ennyit így most hírtelen
Nem sokon mulott hogy ne torjenek at. Egy nagyon szuk szakaszon jutottak be. Irtak is, fent voltam aznap ejjel.
Ami dontott akkor: Az hogy ukran oldalon nem a bezsuppolt katonasag harcolt hanem a naci Kraken es kulfoldi zsoldos ezredek. Orosz oldalon meg a nem erre valo masodvonalas rendori csapatok. Nem sokon mulott ez. Egy szuk savban jutottak be gyors mozgasu elso osztalyu harcosok, amik nem talalkoztak benn komoly ellenallassal tartalekok hijan. Igy ki tudtak szelesiteni, osszeomlasztani a vedelmet. Ez sima AFU csapatokkal nem ment volna. Persze aztan ok is bejutottak masodik harmadik hullamban. Az orosz vedelem meg helyt allt ahogy tole tellett, de biztos hogy megtette ami tole tellett. Az ok amiert ez ott elment a legiero nem elegseges, megfelelo volta. Csakis a legiero tudta volna ezt megallitani. De valamiert keves repulot tartanak, tartottak ott az oroszok azon a szakaszon. Plusz ejjel haladtak sokat a hoholok, a masodvonalas csapatok ejjeli eszkozei meg biztos hogy kevesebbek egy fore mint a top ukran naci es zsoldos egysegeke. A keves legiero meg meg kevesebb ejjeli kepessege donto volt.
Ezt ettol meg elbaxtak az oroszok, es egy pelda erteku, tanitani valo Nato tamadas volt.
Egyebkent igazat adok az orosz kijelenteseknek hogy Ukrajnat mar legyoztek, es mostanra a Natoval allnak szemben. Nato felderites, tervezes, fegyverek, katonak, support, jelenleg ez van. Dzsordzs leveszi magarol a sereg jelzeseit es ukran jeleket meg hasonlokat tesz magara. A kezdeti kulfoldi civil onkentesek helyet mostanra atvettek a valodi zsoldosok jo penzert. A pekek mostanra hazamentek. A Nato az afgan es szir, iraki frontot megjart katonaira, maganhadseregeire alapoz zsoldoskent, a hardvert pedig haboritatlanul adhatjak alajuk mivel nem koppintottak idejeben az orrukra az oroszok. Ettol meg bukni fognak, ahogy mindharom helyen elbuktak, de Ukrajnabol bizony Sziria lesz. Az sem izgat senkit hogy ott minimum 3 reszre van szabva az orszag es ugy is marad evtizedekre.
Hat az EU meg...
Na az elfoglalja melto helyet majd... India meg atveszi a szerepet.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 834
30 937
113
Mi lesz azokkal, akik ellen büntetőeljárás zajlik, mert hogy háborúnak nevezték ezt ami zajlik, mi történik a már elítéltekkel?
Valószínáleg sokkal könnyebben megússzák, mint az az ukrán csaj, aki a békéért kampányolt a posztjában, cserébe kirúgták az egyetemről és bírósági eljárást indítottak ellene.
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 189
93
Aztan mostanra odaig jutottunk hogy mult heten meg egy rahedli nyugati politikus es szakerto meg entitas a valoban naci ukran csapatok moge felsorakozva kijelentik hogy Oroszorszag gyarmat lesz, meg feldarabolas, 100 ev karterites, kulfoldi megszallas, stb. Vereseg eseten Oroszorszag, egy ezer eves eredettel rendelkezo allam mulik el.
Ezt mikor és kik mondták?