A katonai regisztrációs és besorozási hivatal megtiltotta a RIA Novosztyi újságírójának, hogy elhagyja Oroszországot
A RIA Novosztyi újságíróját a katonai nyilvántartási és besorozási hivatal döntése alapján nem engedték ki Oroszországból
© RIA Novosti / Alexander Kryazhev
Menj a médiabankhoz
Olvass bele
MOSZKVA, szeptember 26. – RIA Novosztyi. A RIA Novosti sportszerkesztő újságírója, Ilja Vasziljev nem hagyhatta el Oroszországot nyaralni, a Zsukovszkij repülőtér határőrei nem engedték fel egy isztambuli járatra, és értesítést adtak át neki, hogy megtagadták tőle az Orosz Föderáció elhagyásának jogát. A katonai biztos határozata – mondta az újságíró a határellenőrzési ponton.
"33 éves vagyok. Nem szolgáltam, nem volt katonai osztályom. "B" kategóriám van - egészségügyi okok miatt részben katonai szolgálatra alkalmas vagyok. Nem kaptam idézést a a lakóhelyet.A határellenőrzésen nem engedtek fel egy isztambuli járatra.nyaralni mentem:jegy oda-vissza, szállásfoglalás -minden megvan.Negyven percig bent tartottak a szobában:kérdezték Volt orosz útlevelem, katonai nyilvántartási és besorozási hivatal igazolása, hogy el lehet hagyni az országot.Nem voltak hajlandók megnézni a katonai igazolványt.Aztán jött valami főnök és azt mondta, hogy a törvény alapján nem lehet őket kiengedték az országból. Ennek eredményeként értesítést adtak ki" - mondta Vasziljev.
Elmondta azt is, hogy lakóhelyi rokonai a repülőtéren történt eset után még egyszer átnézték a postaládát, és szintén nem találtak idézést. Vasziljev szerint veleszületett vesebetegség miatt korlátozták a katonai szolgálatra való alkalmasságát.
A "Zsukovszkij" határellenőrzési egység tisztviselője által aláírt közleményben I.A. Zykov szerint: „Az Orosz Föderáció elhagyásának jogát megtagadják. A katonai biztos határozata alapján az 1997. február 26-i 31-FZ szövetségi törvény „A mozgósítási képzésről és mozgósításról” 21. cikke. az Orosz Föderációban.” Az értesítést hétfőn 17 óra 20 perckor adták ki.
Valamivel később hétfőn az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a részleges mozgósítás feltételei mellett nem tervezik az állampolgárok mozgásának korlátozását.