[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Milyen fagyhalál?
  • A tározók a sokéves átlag felett töltöttek.
  • A fogyasztás csökken.
  • Ezek miatt a gázár folyamatosan csökken, ahogy a panikkeltés elbukott. :)

Az igaz, hogy ez a folyamat az orosz gázfegyver működésképtelenségét jelenti.
Ezért lépni kellett.
Viszont ezzel is csak lassítani tudja Putyin a gázárak normalizálódását, megakadályozni nem.
De ilyen a vesztes vergődése a hobridnek nevezett háborúban.
Igen most a jelenlegi állapot szerint nem lesz fagyhalál Nyugat-Európában földgázhiány következtében , kíváncsi leszek jövő márciusban azoknak a reakciójára akik tömeges fagyhalált vízionáltak Nyugat-Európában idén télre.

Ami pedig az állítólagos orosz szabotázsokat illeti, ez jelenleg nem több fikciónál, de az egyértelmű, hogy Oroszországnak most már érdekében áll, a vele szemben szankciókat kivető államok energetikai infrastruktúrája elleni szabotázs és egyéb támadások végrehajtása , hiszen azzal, hogy nem küldött gázt (kezdetben különböző átlátszó kifogások mögé bújva, később pedig teljesen nyíltan a szankciók feloldását követelve cserébe a gázszállítások újraindításáért) minden hidat "felégetett", és ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy most kinek van igaza, hiszen a képlet nagyon egyszerű, az eddig nagymértékben orosz földgázt használó európai elsősorban EU-s országok visszavonhatatlanul olyan döntéseket hoztak (és ezen döntések végrehajtását haladéktalanul megkezdték) amelyek azt fogják eredményezni, hogy az orosz földgáz részesedése az európai gázfogyasztásból nagyon nagy mértékben vissza fog szorulni és ezzel Oroszország Medvegyev szavaival élve a világ legjobb "prémium árú piacát" veszti el.

És hiába kommunikálja azt, hogy az innen kieső bevételeket majd Ázsiában pótolja ennek nincs sok realitása hosszú távon, mivel ott nem tudja ilyen áron eladni a földgázt, másrészt, ahogy a jelenlegi helyzet is mutatja pl Kína esetében , hogy Kínának nincsen szüksége ekkora mennyiségű földgázra ezért azt tovább értékesítette és paradox módon ezen szállítmányok nagyon nagy része Európában kötött ki, nagyban segítve a gázkrízis elkerülését idén télen Nyugat-Európában. Tehát rövid távon Oroszország a gázfegyver bevetésével (Európával szemben) anyagi bevétel tekintetében sokat profitált, de hosszú távon éppen ellenkezőleg sokat vesztett, mivel az innen kieső bevételeket csak egy irányban és csak nyomott áron tudja eladni még a jelenlegi keresleti piacon is és ez a helyzet hosszú távon ahogy a kieső orosz földgáz pótlását biztosítják az európai államok , tovább fog romlani, mivel nem az elérhető földgáz készletek végessége okozta a mostani földgáz ár robbanást.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 343
113
Kettőt kihagytál:
  • ladagrant
  • ruszkik.haza

Engem mindig érdekel az ember a nick mögött, és aki magyarul beszél és/vagy köztünk él, azzal bizony van valami sorsközösség, velük mindig is fenn fogom tartani a kommunikációt. Ebben benne van aki téved, aki idegenszívű, aki propagandista, troll azaz mindenki. Ignorra sem rakok senkit. Még az ellenségemmel sem tenném, hiszen bízok benne, hogy senki sem örök ellenség.

A listából a nagy kivétel Kopi2000, ő tokkal vonóval azt hozza amilyen ő valójában tehát egy valós ember. Yoda határeset, ő mint egy részeg kopi ;) Pl Roni, Negan valódi emberek, elviselem őket.

A többi említett, aki kínosan ügyel rá, hogy semmi személyes, se vélemény se élmény se semmi ami emberré tesz ne látszódjon belőle, aki úgy ül le a gép elé, hogy egy silány eldobható virtuális "személyiséget" vesz fel, és személytelenül idebombázza a propagandapaneleket, pláne, ha több nicket is futtat kizárólag szólamokra, rombolásra, trollkodásra, na az a kuka, de ezt valahogy a moderátoroknak kéne kiszűrni, csak nyilván nem lehet. Mert az akkor is csak egy robot, ha ember van mögötte. Mint egy drónpilóta, az sem kockáztat semmit, és hülye is lennék a drónjával társalogni. Na ezek csak virtuális fegyverek, influenszerek, provokátorok, önjelölt vagy magukról sem tudó influenszerek. Ez a wilson jelenség. Azért hasznos figyelni a tevékenységüket mert egyre inkább így működik minden virtuális tér, véleménybuborék. De azt is megértem teljesen, hogy aki beszélgetni szeretne az ignorálja az ilyen műanyag accounntokat.

Eldobható accounttal szemben pedig nem lehet "személyeskedni", ezt a moderátoroknak üzenném, ha esetleg a wilsonok jelentenének.
Én is ezen az állásponton voltam sokáig, h nem tiltok senkit.. eddig a pontig.

Viszont látjuk, hogy mikre képes a propaganda, a múltban és a jelenben is.

Láthattuk, hogyan démonizálták a zsidókat a nácik... és most látjuk, hogyan démonizálják az oroszokat a nyugatiak, senkire-semmire tekintet nélkül, agyhalott hülyegyereknek nézve mindenkit.

Ne haragudj, de nekem ezt már nem veszi be a gyomrom.. hogy az egzisztenciám süllyed lefele, az eddig biztosnak és evidensnek tekinthető dolgok dőlnek meg és lesznek drágábbak csak azért, hogy a tengerentúlon dőzsölhessenek tovább és hogy egy világnyomorító birodalom mégtovább terrorizálhassa a Földet.

És akkor még ennek a világnyomorító kreatúrának a bullshitjeit is olvassam a hazai szócsövein, felszopóin, csicskáin keresztül ? Na még mit nem...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 796
113

A szankciók továbbra is "remekül" működnek! :oops::)


Az előrejelzések szerint az év végére összeomlik a német gazdaság.​


2022. SZEPTEMBER 29. - 20:38

„Infláció, recesszió, jólétvesztés” – ez a címe a vezető német gazdasági intézetek őszi jelentéseinek.
0-200-buildings-will-not-be-illuminated-at-night-to-save-energy-in-berlin.jpg

A vezető német gazdaságkutató intézetek (a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete, a kieli Világgazdasági Intézet, a Hallei Gazdaságkutató Intézet és a Leibniz Gazdaságkutató Intézet) összefoglalták: Az ukrajnai háború és az Oroszország elleni nyugati szankciók felpörgették az energiahordozók inflációját, és Európa, ahol az gázszállításokat csak kis mértékben lehet pótolni, időközben energiaválságba került.
A gázellátási válságnak súlyos következményei lesznek a német gazdaságban
– áll az indoklásban. A drasztikusan emelkedő gázárak miatt ugyanis a rezsiköltségek is jelentősen megemelkednek, ami a vásárlóerő masszív csökkenéséhez vezet.
A több kedvezőtlen tényező egybeesésével kalkulált forgatókönyv szerint – amely hideg téllel és az energiafogyasztás csökkentésének az elmaradásával számol – a 2023-as bruttó hazai termék 7,9 százalékkal csökkenne, 2024-ben pedig 4,2 százalékos GDP-csökkenésre lehetne számítani Németországban.
„A magas energia- és élelmiszerárak, amelyek a következő évben valószínűleg tovább emelkednek, jelentős vásárlóerő-veszteséget okoznak.”
– mondta Torsten Schmidt, az esseni RWI Intézet vezetője. Kiemelte, hogy ebből kifolyólag mind az alacsony jövedelmű háztartások, mind a vállalatok további politikai támogatásra szorulnak.
A szakértők szerint az infláció jövőre – az idei 8,4 százalék után – átlagosan 8,8 százalékos szintet érhet el, és csak 2024-ben fog „fokozatosan visszatérni” a 2 százalékos szintre.
A német belpolitikának nemcsak a gazdasági hanyatlással, hanem az általános lakossági elégedetlenséggel is szembe kell néznie.
A Bild című német lap által ismertetett Insa közvélemény-kutatás azon kérdésére, hogy
„Mennyire bízik a szövetségi kormányban a jelenlegi válságok (infláció, háború, világjárvány) megoldása szempontjából?”
a megkérdezettek 64,5 százaléka mondta, hogy a bizalma „alacsony”.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 938
113

A helyzet a Krasny Liman régióban kritikus, mondta Kots katonai parancsnok​


A "Komsomolskaya Pravda" katonai tudósítója, Alekszandr Kots jelenti a legfrissebb híreket Krasznoliman irányából - és ezek sivárak.

„Liman szerint sajnos a hírek nem túl jók. A város valójában működőképes környezetben van. A DRG-k most lépnek be a Szvatovo felé vezető szállítóútra. Ennek egy része az ukrán tüzérség ellenőrzése alatt áll.

A Yampol reggelre valójában a „szürke zónában” van, egységeinknek ki kellett vonulniuk.


Több száz kérdésedre válaszolva, nem tudom, miért nem hoznak ide tartalékokat, miért ütik rakétákkal és muskátlikkal a Dnyepert és Nyikolajevet, nem pedig a Liman felé haladókat.

De tudom, hogy a mai nap után nincs más választásunk, mint felszabadítani a DPR MINDEN területét. Ezt mondja az Orosz Föderáció alkotmánya, ezt mondja a mi katonai doktrínánk. De a Krasny Liman hőseinek ez természetesen nem könnyíti meg a dolgát.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664518736

Szóval maguk az orosz haditudósítók sem értik az orosz hadvezetést!
Nem feltétlenül kell mindent érteniük a médiamunkásoknak. Ez nem Dezső, hogy hirtelen ötletként 70es évek japó médiájában kezdjen el keresgélni akkor, amikor erre senki se gondol ...

Minden esetre:

De gyenge oroszok, ugye, nem tudják mit miért csinálnak, és erősek az ukránok:


[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=hy8qmF7OuE8[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=EfG-mUYWxAE[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=OAVA3AeM03w[/URL]


stb:
[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=F4mWmaGfYHw[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=uU4AULYMD0I[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=Y6Blgl8-po0[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=SwpfZnMSFgk[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=2l-6-513oW0[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=TMRLFFhn25w[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.youtube.com/watch?v=dJTzL5OHEbg[/URL]

https://www.youtube.com/watch?v=I1GTZzinoAU


Szóval, nyugi. A nagy számok törvénye, hogy NEM LESZ ukrán áttörés!
 
W

Wilson

Guest
Pont arról szól a cikk, hogy az USA-ban nem gyártanak nagy mennyiségben, mert az évi 93ezer db tokkal-vonóval az nem mennyiség, ha az ukránok napi fogyasztása ténylegesen 4-6e db, az még akkor is kevés, ha az utóbbiba a 105 mm-es lövedékeket is beleszámolják.
Közvetett módon mindenképpen beszállt, mert Kanada tartaléka a 100e Ukrajnának ajándékozott 155mm-es lövedék hatására erőssen megcsappant, és már hozzájuk is fordultak.
Biztos, hogy senki nem nézi ezt tétlenül, s minden ország törekszik kapacitásainak a maximalizálására. Én még utalással sem éltem ennek az ellenkezőjére.
A 155mm-es lövedékek piacáról már írtam régebben, ahol a fortune adatait vettem alapul*:
Infografika:
Korea bizonyosan jelentős - a piacon meg nem jelenő kapacitással is bírhat észak okán -, de azért sztm az ő kapacitásuk sem végtelen.

*Szerk.: Mondjuk akkor jelentősen túlbecsülhettem ezek szerint a kapacitásokat.
Ehhez kapcsolódva....


Az Egyesült Államok csaknem 3 milliárd dollárért fegyvereket vásárol Dél-Koreától Ukrajnának, Csehországon keresztül szállítja - a média​

2022. szeptember 29., csütörtök, 17:24


f163f2b-chiron-getty.jpg

Chiron rendszer, fotó: Getty Images

Az Egyesült Államok Dél-Koreában gyártott fegyvereket vásárol Ukrajna számára, azokat Csehország közvetítésével szállítják.

Erről a cseh iDnes kiadás számolt be forrásokra hivatkozva, írja az " European Truth ".

"A kelet-ukrajnai harcok folytatódnak, és a megtámadott országnak új fegyverkészletekre van szüksége az ellentámadáshoz. Csehország kulcsszerepet játszik az egyik legnagyobb most befejeződő szállításban. Itt született megállapodás az Ukrajnába történő fegyverszállítás tervéről, – áll a kiadványban.

A kiadvány szerint az Egyesült Államok fizetni fog a fegyverekért – rakétavetőről és több milliárd dollárnyi értékű lőszerről lesz szó. Szerkesztői források azt állítják, hogy 75 milliárd cseh koronáról, azaz körülbelül 3 milliárd dollárról beszélünk.

Mindenekelőtt a Chiron néven ismert föld-levegő védelmi rendszerekről beszélünk, amelyek nagyon hatékonyak alacsonyan repülő célpontok, például helikopterek ellen.

Yana Csernohova védelmi miniszter, amikor kommentárt kértek, azt mondta, nem reagál a "média spekulációira", megjegyezve, hogy a cseh segítségnyújtás Ukrajnának folytatódik, és "biztonsági okokból" nem részletezi.


 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Elsőre én is ezt tartottam valószínűbnek de vannak érvek másik oldalra is:
Oroszok egy ideje Eu polgárok megfagyásával fenyegetnek ha szankciók maradnak.
Gáz,Energia ár emelkedés gyengíti akar be is döntheti az Európai gazdaságokat csökkenhet vagy le is állhat innen az Ukránok támogatása Eu részéről
Támadással szinte egy időben bejelentették hogy jogi okokra hivatkozva többi vezetéken kivéve déli áramlat le fogják állítani a gáz exportot
Orosz hajók mozgását is észlelték a környéken(tudom lehet állhír is)ez viszont még nem bizonyít semmit.
Másik oldal részéről hatalmas kockázat annak bevállalása ha bizonyítják USA volt akkor szakadások lehetnek az atlanti szövetségben
ÉN 50-50 százalékra teszem és nagy esélyt látok hamis zászló műveletre mindkét fél részéről mindkét oldal hatalmas hasznot húzhat belőle ha msikra tudja bizonyítani.És aljasak tartom bárki tette a hatalmas környezet szennyezés miatt.
Az oroszok semmilyen hasznot nem húznak a másikra "kenésből", ugyanis nincs hozzáférésük a nyugati mainstrem sajtóhoz. Tegyük fel érdekükben áll a gázszállítás leállítása. Akkor elzárják a csapot. Tegyük fel valami ürügyet keresnek erre: ott vannak a szankciók, a turbinák, üzemzavar a saját területükön, akár false flag művelet a saját létesítményeikben. Ha robbantanának, nyilván ott robbantanának, ahol utána hozzáférnek. Ha csak a gázáremelés a cél, akkor simán játszatnak vele, bejelentésekkel, false flagekkel bármi.
Az, hogy a saját vezetéküket ott robbantani fel ahol nem férhetnek hozzá utána abban semmi logika.
Ez egyértelműen nem orosz meló volt. A háborún nyerészkedőknek már nem kell figyelni a közvéleményre, ezt tudjuk Zaporizsje után. Ha azt bevette a nép csont nélkül, hogy magukat lőtték az oroszok akkor már minden mindegy.
Nyerészkedik mindenki a háborún az orosz politika is.
De a vezetékekkel szemben elég egyértelmű, hogy eddig is kik akadályozták meg Németország és Oroszország összekötését. Mindenkinek jó lehet, de ki lehet zárni hogy német vagy orosz meló. Véleménycsere van, de azért ne toljuk már fullba a kretént.

Én is ezen az állásponton voltam sokáig, h nem tiltok senkit.. eddig a pontig.

Viszont látjuk, hogy mikre képes a propaganda, a múltban és a jelenben is.

Láthattuk, hogyan démonizálták a zsidókat a nácik... és most látjuk, hogyan démonizálják az oroszokat a nyugatiak, senkire-semmire tekintet nélkül, agyhalott hülyegyereknek nézve mindenkit.

Ne haragudj, de nekem ezt már nem veszi be a gyomrom.. hogy az egzisztenciám süllyed lefele, az eddig biztosnak és evidensnek tekinthető dolgok dőlnek meg és lesznek drágábbak csak azért, hogy a tengerentúlon dőzsölhessenek tovább és hogy egy világnyomorító birodalom mégtovább terrorizálhassa a Földet.

És akkor még ennek a világnyomorító kreatúrának a bullshitjeit is olvassam a hazai szócsövein, felszopóin, csicskáin keresztül ? Na még mit nem...

Az például hasznos ha ezt leírod. Ha már nem is reagálunk, akkor még teljesebb lesz a virtuális diktatúra. Én is a személyes közösségeimbe fektetek energiát, család, baráti kör, munkatársak. Az valódi. A neten meg ahol még van lehetőség, néha érdemes leírni a véleményünket, nekem pl jól esik hogy olvasok még gondolkodó embereket. Ne szánj rá túl sok időt de azért havonta egyszer beírhatsz a véleménydiktátorok csicskáinak, mert ellenkező esetben teljesen normális lesz az agybaj, mint ahogy a mainstreamban és a közösségi médiában már az.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
Baromira nem. Nem ismersz se engem sem a véleményem. Nem vagyok russzofil, nem hiszek az összeesküvéselméleteknek etc etc.
De nem gondolod ha putyin atomháborút akart volna eddig már rég nem élnél.
De lehet én tévedek és putyin tényleg el akarja foglalni a világot mert a HOI IV ben nem tudta.
És most mindegy hogy a balti államok meg oroszajkúak védelme miatt találna ürügyet lerohanni a 3 kis balti csicskát.
Szerintem Oroszországban senki sem hülye hogy megtámadja a NATO-t. Főleg ezek után.
Ukránokat is addig támadta meg amig nem kerültek a NATO hivatalos védőernyőjébe. Ez ki is lett mondva. Aztán mégis beleszólt a NATO, amiben tisztában vannak a fölényükkel és fenyegetik is már putyint
.
.
Ez nyilvan kölcsönös, te sem ismersz. En szimpatizaltam regebben az oroszokkal, pl az urkutatasukkal, turistakent jartam többször Moszkvaban, nagyon szep varos, valamennyit tudok oroszol is. Russzofob most sem vagyok, csak putyinfob. Amugy meg ahogy elesedik a konfliktus, sajnos az van, hogy mindenki jobban jar, ha annak a csapatnak kezd szurkolni, amelyiknek a meze ra van huzva. Ez a mez adott esetben egy EU unios mez, ez van. Nyilvan lehetne az EU sokkal hatekonyabb, jobb, en is latom, de akkor is itt vagyunk.
.
Oroszorszag, az USA, az EU kapcsan nekem az az aggodalmam, hogy a konfliktus lassan eszkalalodik, lepesröl lepesre. Valaki huz egy lapot, ami a masiknak dilemma, hogy arcvesztessel feladja a jatszmat, vagy bent marad es ö is tesz ra egy lapot. Es eddig fel even at szepen rakosgattak is a lapokat egymasra, szankciok, fegyverszallitas, nepszavazas, stb. Most ez a gazvezetek, infrastruktura elleni tamadas egy ujabb lepcsö, mert valaki fizikailag megtamadta az EU-t. Mai hirek azt is pedzegetik, hogy pl a schwehati olajfinomito muszaki problemaja is ilyen szabotazs volt. Arrol nem irtak, en kerdezem csak, pl a szazhalombattai finomito augusztusban kezdett "Halaszthatatlan karbantartás miatt leállítják a Mol százhalombattai finomítóját" hire is tenyleg karbantartas, vagy ott is törtent valami?
Es ha felvallalodik, hogy ez bizony szandekos volt es sorozatos akciok, akkor "nalunk" a labda, benyeljuk a pofont, vagy a NATO is szervez egy szabotazst cserebe valahol Oroszorszagnak? Es akkor ök mit lepnek?
.
A masik ez a "nepszavazas", mert akkor mondjuk Oroszorszag hozzacsatolja magahoz ezeket a teruleteket, amik nincsenek is igazan elfoglalva, pl Herszon környeke, Zsaporozzsja, söt tulajdonkeppen mar a DNR, LNR terulete is lassan kerdeses. Namost Putyin közli, hogy ez Oroszorszag földje, erre az ukran mit csinalhat? Elkullog, vagy rahuznak egy lapot, es akkor megint egy kicsivel elesebb a helyzet, mert akkor Putyin honvedö haborut hirdet.
.
En ezekben latom a kockazatot, es öszinten szolva en egyik harcolo felnek sem "szurkolok", de ha mar valasztani kell, akkor a nyugati oldalon vagyok, mert itt elek, es itt eddig jo volt nekem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 865
113
Na, akkor érveljünk.

Mit írtam, új helyzet van. Nem lehet már a szőnyeg alá seperni a dolgokat. Eljött a tiszta, egyenes, nyers beszéd ideje.

Sejthető, hogy ki, de valaki megtámadott két vezetéket is, ami az Unió egy részének, sok millió ember energiabiztonságátért felel és felelt volna.

Sokkal kevesebbért is törtek már ki háborúk.

Ez az állandó ködösítés, ami az usa szerepét firtatja a konfliktusban már a háború előtt is röhejes volt, a vezetékek megtámadása után, ismerve az Usa nyilatkozatait a vezetékekkel kapcsolatban az elmúlt évben és Sikorski "ujjongását" meg egyenesen szánalmas és dühítő, hogy ennnyire ostoba birkafasznak nézik az európai embereket és ennyire nem érdekli őket az európaiak sorsa.

Szögezzünk le pár dolgot:

1. Leszarom, ha kitiltanak emiatt a komment miatt.

2. Csak egy balfasz birka hiheti azt, hogy az oroszok a már kezükön lévő atomerőművet bombázzák, hátha atomkatasztrófát idéznek elő a saját területükön.

3. Csak egy balfasz birka hiheti azt, hogy azokat a vezetékeket, amelyeket sok-sok pénzért megépített az orosz és német, valamelyik fél e kettő közül lebombáz... ráadásul úgy, hogy azt könnyen megjavítani se lehessen.

4. Mivel új helyzet van és te ködösítesz és madárnak nézel engem és mindenkit aki gondolkodik és képes összefüggésekben, ok-okozati kapcsolódásban gondolkodni... mész a többiek közé. Ignore.
egyébként a napnál világosabb (jó van akinek nem,de hát ez ilyen velük nem nagyon lehet mit kezdeni) hogy ki állhat a háttérben ..

én úgy tudom,hogy a szállításra vonatkozó kötelezettségszegés nem vonna magával felelősségre vonást/szerződésszegést stb ha vis maior esete áll fent,szóval ha otthon orosz földön keletkezik valami előre nem látott és elháríthatatlan akadály,rendkívüli körülmény stb akkor ez a szerződő feleket mentesíti a szerződésben foglaltakban lefektetett felelősség vagy kötelezettség alól.

ezért vis maior ,eddig remélem mindenki fel bírja fogni miről van szó

és itt jön a neheze a topic egy bizonyos hoholizmussal vádolható rétegének,mivel ez a vis maior helyzet bármikor lehetne ....

(hagyok időt,hogy előkészítsétek a Xanaxot,kannás bort stb,mert oldanatok kell majd az olvasás okozta a stresszt )

....az Orosz Föderáció területén is,

nem kell ehhez felrobbantani egy tengeralatti vezetéket,hiszen "sérülhetne" az a Oroszországban is,viszont akinek nem érdeke az orosz gázszállítás,és nem tud jelen lenni Oroszországban, az ott fogja megütni a vezetéket ahol hozzáfér .. ennyire egyszerű lenne a történet .. mondjuk ezt általában az emberek egy része 51%-os intelligencia kvóciens felett tudja értelmezni,aki alatta van az inkább csak röhög rajta .
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Igen most a jelenlegi állapot szerint nem lesz fagyhalál Nyugat-Európában földgázhiány következtében , kíváncsi leszek jövő márciusban azoknak a reakciójára akik tömeges fagyhalált vízionáltak Nyugat-Európában idén télre.
Ti azt hisztitek mindenen kívül barátoddal, hogy a tárolók arra vannak, hogy egy egész telet kihúzzunk vele?

Oroszok egy ideje Eu polgárok megfagyásával fenyegetnek ha szankciók maradnak.
Mivan? Fordítva ülsz a lovon.
Az EU vetette ki a szankciókat, nem Oo. És igazuk van, fagyás lesz az EU-ban, ha maradnak a szankciók. Ez miért hihetetlen? Ez a valóság, ember. De megnyugodhattok, most már nincs értelme visszavonni a szankciókat így, hogy a vezetéket szétbaszták. De attól még lesz itt fagyogatás télen :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Kár logikát keresned amikor az oroszok simán elégetik a gázt a helyett hogy Európának eladják.

Én azon se lepődnék meg ha az amerikaiak lettek volna, csak az oroszokból is simán kinézem. Amúgy nekem mindegy, szerintem Európának amúgy sem kéne orosz gázt venni.
"a helyett hogy Európának eladják"
"Európának amúgy sem kéne orosz gázt venni"
Ismét a kognitív disszonancia megnyilvánulása.
Miért frusztrál ennyire (folyamatosan ezzel jössz), hogy elégetik? Megtehetik, az EU meg úgyse vegyen orosz gázt. Nem?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 187
113
Fantáziáltok itt orosz mini tengokról , egyértelmű hogy az USA csinálta, a vak is látja, az összes szövetségese tisztában van ezzel, a Sykorski féle atlantisták még tapsolnak is hozzá, és megköszönik.
Lapozzunk végre át a fantáziálgatáson, és kezdjük el azt mérlegelni ennek a németek felé egyértelmü kemény üzenetnek -"orosztól többet gázt nem vesztek" mi lesz a folytatása, következménye.
Ha az Usa fogja a németek tökét, gyakorlatilag az egész EU gazdaságát fogja, (magyarokét is) innentől már csak tőle lehet venni gázt , márpedig már ott is belengették hogy nem biztos hogy adnak eleget, kapacítás hiányra hivatkozva, vagy azt csinálod amit mondok, vagy kampec!
A német energia krizis gyors megoldása "lehetne" ha ujjra üzembe helyeznék a lekapcsolt atom erőművekből ami még használható, ebben csak az a gikszer hogy annó olvastam róla hogy kemény lobbizás folyt hogy a lekapcsolt atom erőműveket már másnap erre szakosodott cégek azonnal elkezdték szétszerelni, lebontani.
Még a nagy energia szogáltatokkal is évekig pereskedtek akik kártérítést követeltek az államtól az atom erőművekbe befektetett sok milliárd, és a hosszú távu szerződéseik után, aminek a vége az lett hogy megegyeztek Muttival a követelt összegnek a töredékében.
Mi lenne a megoldás?
Az olcso vezetékes gázt nem lehet kiváltani, új atomot építeni évtizedes távlat, (bár én most azonnal elkezdeném az ő helyükben, mi is elkéstünk P2-vel rendesen) ergó nem marad más mint a reálpolitika mentén való újra közeledés az olcso orosz energia, és alap anyag felé.

Ez nem egy elképzelhetetlen folyamat igaz hogy vezetőváltás kell hozzá, és lehet még a gödör aljába is benézünk, ami elég sötét, de ha 1-2 éven belül a folyamat elindul, úgy hogy közben Németország, és a többiek is elkezdenek gőzerővel modern atom erőműveket építeni akkor van esély az EU-nak , és egy ca. 8-10 éves távlatban fokozatosan egész jól le jönne a gázról.

Ha nem ez az irány akor walking dead, mind meghalunk.
Az EU vezetése az ilyen értelmes dolgok helyett, mint amiket Te ide leírtál, hülyeségekkel, azaz ideologiai degeneráltságokkal (azaz, gender, meg LMBTQ-val) foglalkozik.
Nem véletlenül. Ki van adva nekik Európa tönkretétele.
Amíg el nem kergeti ezeket nyugat népe, nem lesz semmi pozitív változás.
Ezzel kapcsolatban, erős kételyeim vannak!
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
Rövid hírek:

"23-an haltak meg egy humanitárius konvoj elleni támadásban Ukrajna déli részén: ukrán kormányzó,Ukrinform, Guardian, BBC //F.O.S. média//"

Képek: https://www.ukrinform.net/rubric-at...k-on-humanitarian-convoy-in-zaporizhzhia.html


Hozzászólás: "Tehát a konvoj az ukránok által irányított oldalról az orosz irányítású oldalra haladt, és oroszok bombázták. Az oroszoknak abba kell hagyniuk önmaguk bombázását. Először az Azov börtön volt, majd a Nukleáris létesítmény, majd az NS1.2 (mindkettőt ők irányítottak).

"Megöltek egy Moszkva által kinevezett tisztviselőt Kherszon régióban: AFP"
vagyis
"Oroszbarát hatóságok Herszonban: A házát célzó ukrán rakétacsapás következtében életét vesztette az orosz Biztonsági Ügyek Minisztériumának helyettes vezetője."

"A NATO főtitkár 18:00-kor (európai középidő) sajtótájékoztatót tart."

Belgorod felett dolgozik a légvédelem:


Nem is tudtam, hogy Ukrajnát felvették a NATO-ba:
"Az Ukrajna elleni orosz atomtámadás a NATO elleni támadás lenne: Graham"

Valamint:
"A Pentagon nyitva hagyja annak lehetőségét, hogy egyoldalú amerikai választ adjon egy orosz nukleáris csapásra Ukrajnában."
https://twitter.com/EndGameWW3/status/1575654720139456513
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 555
113
Tehát ha hét végén ledurrantanak nemzetközi vizeken mondjuk 4 amerikai LNG tartályhajót ami eu ba tart, akkor logikátok szerint csakis amerikaiak követték el, hogy: felnyomják a gáz árát / ne keljen szerződés szerint szállítani / ráfogják oroszokra. Meséljetek még! :D
Ez olyan roni szintű hozzászólás volt, se füle se farka.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Alusipkát fel!

A Great Replacement Magyarországon is gőzerővel folyik? Az Orbán-kormány csak propagandaszinten képviseli a magyarság kulturális és etnikai megmaradását? Megy a nagy honvédő háború a kerítés mentén és a kormánypropagandában, közben a kerítés felett repülővel érkeznek az új honfoglalók 100% -os törvényi támogatottsággal?

Nem ismerem a cikkben említett törvényi hátteret, valaki meg tudja erősíteni a cikk állításait?

https://kuruc.info/r/2/249442/

Az én egyik elméletem már a 2015-ös migránsválság kapcsán az volt, hogy a kevert faj létrehozásához csak az egyik szükséges lépés az idegen populáció behozatala. A másik szükséges lépés a káoszgenerálás és a megszokott társadalmi keretek szétverése. Ezt jelen formában úgy akarják megvalósítani, hogy az EU népeit és az oroszokat egymásnak ugrasztják, jelentősen megritkítva az EU fehérbőrű férfilakosságát, így a női populáció nagyobb eséllyel fog párosodni az idegen népek fiaival, létrehozva a gyökértelen multikulti réteget, akiknek a nem létező múltját már végképp eltörölni sem kell, mert születésüktől fogva egyik csoporthoz sem taroznak igazán és természetesen a mainstream média tolni fogja nekik, hogy a rasszisták el akarják nyomni őket stb, ismerjük a dumáikat, így a bankárhatalom narratívája -wokeizmus, liberlizmus stb. - felé fognak gravitálni maguktól is.

A háború az eszkaláció irányába mutat, így az elméletem második komponense is kezd alakot ölteni.

Újra és újra felvetődik a kérdés, hogy mi lenne számunkra a legjobb kimenet a háború kapcsán. Itt a fórumon általánosan elfogadott nézet, hogy orosz győzelem kellene egy kis Maradékukrajnával, hogy a további amerikai sz@rkeverések esetén ne mi legyünk a következő ütközőállam.

Én a továbbiakban kihívás elé állítom ezt a nézetet, mert ha igazak a cikkben megjelenő állítások, akkor a magyarságnak mint kulturális-etnikai entitásnak már csak évtizedei vannak hátra, ha a nyugati igában maradunk. Én azt hiszem, hogy Európa akkor járna a legjobban, ha az oroszok legalább a német határig mennének. Ami onnan nyugatra van, az már menthetetlen, de ami keletre, az még menthető.