[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
823
7 535
93
A magyar ipar és az európai ipar a háború előtt is az éppen aktuális világpiaci áron kapta a földgázt legyen az orosz katari vagy azeri stb, itt a problémát az energiárak brutális megugrása okozza aminek különböző okai vannak, az orosz földgáz pótlása hosszú távon minden további nélkül megoldható, hiszen nem azért ugrottak meg az árak mert nincs elegendő földgáz készlet a világon (éppen ellenkezőleg), hosszútávon a kitermelési kapacitások a keresletnek megfelelően megnőnek és a földgáz árak mérséklődni fognak amelyhez a magas földgáz árak miatt visszaeső fogyasztás is hozzá fog járulni, amiben teljességgel egyetértek veled az az, hogy a jelenlegi helyzet komoly kihívás elé állítja az európai ipart.


Nem azért kell pl a magyar iskolákban 17 fokban ülni a tanulóknak mert nincs elég földgáz, hanem mert brutális ára van.
Wilson,

nagyon jól nyomod ezt a politikus bla-blát. Úgy tudsz szép kerek mondatokat megfogalmazni, hogy az ember szája tátva marad. De b@zmeg ez volt a kérdés:"tényszerűen sorold fel, hogy honnan fogja európa beszerezni az elégséges mennyiségű gázt, olcsóbban".
És ahelyett hogy leírnád az egyszerű tényt: még senki nem tudja, hogy mi a f@sz lesz. Ilyen lufikat eregetsz: "az orosz földgáz pótlása hosszú távon minden további nélkül megoldható" és ilyen szépen zárod: "a jelenlegi helyzet komoly kihívás elé állítja az európai ipart".
Csak egy dolog hiányzik a "válaszodból". Vajon mi?
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Tekintsünk el attól ki mit tart Magyarország érdekének, mert abban úgysem fogunk egyetérteni.

Szerinted Oroszország jó úton halad hogy "eltakarítsák" az ukrán kormányt? Szerinted jó úton haladnak hogy leváltsák az EU vezetését?

Én azt látom hogy az EU-ban az oroszokkal való barátság teljesen vállalhatatlan lett. A szankciókat pedig ténylegesen mindenki támogatta. Ukrajnában pedig nyoma sincs annak hogy a kormány meg akarna bukni. 7 hónapja ellenállnak az orosz inváziónak és egy ideje már ők kezdeményeznek.
Türelmetlen vagy. Várd ki a végét!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 956
87 430
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 617
113
Wilson,

nagyon jól nyomod ezt a politikus bla-blát. Úgy tudsz szép kerek mondatokat megfogalmazni, hogy az ember szája tátva marad. De b@zmeg ez volt a kérdés:"tényszerűen sorold fel, hogy honnan fogja európa beszerezni az elégséges mennyiségű gázt, olcsóbban".
És ahelyett hogy leírnád az egyszerű tényt: még senki nem tudja, hogy mi a f@sz lesz. Ilyen lufikat eregetsz: "az orosz földgáz pótlása hosszú távon minden további nélkül megoldható" és ilyen szépen zárod: "a jelenlegi helyzet komoly kihívás elé állítja az európai ipart".
Csak egy dolog hiányzik a "válaszodból". Vajon mi?
MIt vársz tőle? Amire nincs válasza azt mint a kígyó kerülgeti...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 570
18 432
113
Az ukrán fegyveres erők tagjai oroszokat mutattak be, akik az úton hevernek, és nincs rájuk szükségük senkinek...


A 95. dandár ejtőernyősei megsemmisítettek egy orosz tankot az Olhivka elleni támadás során Harkvo régióban...



Hogyan működik a katonai KTJ-ék gyártása Lvivben? Kisipari módszerekkel, de lelkesen...

Az első videón biztos oroszok vannak? Csak mert 0:15-nél egyértelműen látszik a hullán a kék ragasztó szalag, ami ugyebár ukrán katonát jelent.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
614
7 440
93

Zselé Medvegyevet akarja :D
Medve pont előtte nyilatkozta, hogy Zselé NATO csatlakozási kérelme a 3. VH kezdete.

Zselé orosz zsidó aki Moszkában élte le élete egy részét, és ennyire nincs képben a valósággal? Ennyire nem veszi észre, hogy oroszból Putyin a legjobb, amit kaphat? Hogy Putyin a galamb? :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 325
113
A Limanszkij irányú helyzet
2022. szeptember 30. 20.00 A

Drobisevóból és Jampolból való kivonulást követően az RF Fegyveres Erők védelme Liman külterületén és a Liman-Zarecsenoje-Torszkoje út körüli ütközőzónában épült ki . Az ukrán fegyveres erők megpróbálják teljesen elzárni a folyosót, de az orosz csapatok eddig sikeresen visszaverték a csapásokat.

Az előzetes becslések szerint legalább 6000 ukrán katona és külföldi zsoldos vesz részt a Liman elleni támadásban. Páncélos csoportok próbálnak előrenyomulni Drobisevóból , Sztavkovból, Dibrovóból és Jampolból Liman felé . Torskojtól

_Az RF fegyveres erők erősítést vetettek be, beleértve a tüzérséget, az MLRS-t és a páncélozott járműveket. Yampol közelében és a Limantól északra közeledő manővercsaták zajlanak. Zarecsnijtől

északra az ukrán katonaság páncélozott járművekkel megkísérelte bejutni Ternybe a Zserebet folyón át a gát mentén, de az orosz fegyveres erők közeledő egységei onnan kiszorították őket, és Ivanovkánál visszavonultak a nyugati partra . A támadás megerősítése érdekében az ukrán fegyveres erők sietve szállítják át Szeverszk és Soledar környéki egységeket , Szlavjanszkból és Kramatorszkból pedig tartalékokat . Részben ki kell mutatniuk a Soledar irányt, ahol a Wagner PMC, NM LPR és DPR egységei haladnak előre.



A helyzet továbbra is rendkívül feszült, de egyelőre az RF fegyveres erői irányítják Limant , és visszatartják az ukrán fegyveres erők offenzíváját. Ha a szövetséges erőknek sikerül visszatartani a támadást, megvédeni a várost és súlyos veszteségeket okozni a támadó ukrán erőknek, akkor az orosz csapatok tulajdonképpen magukhoz ragadják a kezdeményezést. Ebben az esetben a front helyzete drámaian megváltozhat.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 277
68 252
113
Ha Ukrajna gyorsított eljárással NATO-taf lesz, akkor a NATO belép a háborúba, s nyakunkon a 3. világháború. Remélem lesz néhány értelmesebb NATO-tag, aki nemmel szavaz!
Szerintem kizart, talan mi meg a torokok. De mar nem szamitanak a szabalyok es a torvenyek. Csak az a fontos az Usa mit akar. Mindenhol ott vannak a megvett embereik a vezeto poziciokban, sok nyugati orszagban barkire is szavazol ugyanazt kapod.
Nezd csak ezt a nyomorult Lejdent, ott tett tonkre az "hazajaban" mindent amit csak tudott. Usa tanacsadoi vannak evek ota, a pereputtya az Usaban el. Ez csak egy helytarto egy videki gyarmaton. Az a dolga hogy kiszipolyozza a gyarmatot es ugyeljen hogy ne legyen lazadas.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Az elméletileg 300 ezres orosz részleges tartalékos mobilizáció mellett most a 4 csatlakozása után - mivel "belterület " lettek - elméletileg lehet már számolni az orosz határörség csapataival is. Mivel orosz szemszögből a határok változtak... + Ott van az önkéntes mobilizáció, + a csatlakozott régiók "mobilizálása". Ha ez így lesz, már csak ez is így is vélhetően közelebb lesz az 500 ezerhez.
Ezenkívül a harmadik hadtest felállíása után, már hetekkel zelött elkezdték a negyedik hadtest előkészítését.
Az Ukránok viszont minden tekintetben kimerülőben. (vélhetően a halottak és súlyos sebesültek száma meghaladhatja már a 300 ezret, a tüzérségi lőszerkészletek maradékát szedhedték össze a mostani offenzívára, + a nagyon független nyugati PMC-k-nek, melyek az élcsapatokban voltak/vannak, állítólag hatalmas veszteségeik vannak. A technikájuk félelmetes ütemben fogy. Az Ukránok pedig csak öntik a még maradék kiképzett csapataikat...

Bár nem úgy látszhat, de ez még mindig az Ardenneki offenzívára hasonlít. Ebből még mindig lehet becsalogatás és megsemmisítés. Főleg, hogy az oroszok kezdik komolyabban venni. (És lehet hogy megállapodtak Kínával , így elkezdhetnek onnan is több csapatot átdobni.- a legutóbbi Alaszka melletti Orosz-Kínai flottamozgás után vannak találgatások...)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Igazad van, én hülye nem ismertem fel.
Attól még igazat mondott :)
Még alszik a család, hangot nem adtam rá, mobilról pici a kép, de próbálom értelmezni: bár egy tag állva biztosított, mégis a hátukba kerültek az oroszok, és ezek eldőltek vmitől, vagy azonnal megadták magukat? Vagy mi ez? Nem tüzérség, az látszik.
Egy bádogbódé mögött bújkáltak és onnan kukucskáltak... Kiszúrták őket és a bódén át kapta be szerintem.
Tisztában vagyok kik vetették ki a szankciókat.Mi cégünknél most van pár svéd kolléga besegíteni a raktár lemaradását.Ott egy szegény csóró "mezei"raktáros 3200 eurót keres megérezni lehet megérzik a drágább energiát,de ki fogja tudni fizetni.Igazán itt mi fogjuk legjobban megszívni Kelet Európában mert már most qurva drága minden a jövedelmekhez képest.
Nem tudom a svédeknél milyen árak vannak, de hollandban ha piaci alapon kell kéglit bérelned, akkor 2500-3000 euróval kb vegetálhatsz... Nem tudom a svédeknél milyen árak vannak, de nekem nem tűnik túl soknak az a pénz. Persze ha forintra átszámolod, úgy igen.
Az a helyzet, hogy a harcoló felek egyike sem nyugati! Van ugye Ukrajna, egy ország ami egyetlen szomszédjának sem tudott semmi hasznosat adni. Csak kárt okozott eddig mindenkinek. Aztán van Oroszország, akik, tudjuk, hogy nem földre szállt angyalok, de nem is rosszabbak a többi közép és nagyhatalmaknál. Egyiket sem kell szeretni.

  • És itt véget is kellett volna érjen a történet, normál körülmények között, ugye?
  • Hol is van ebben a történetben a nyugat?
  • Hogy is, miért is keveredett bele?
  • Valaki belekényszerítette a nyugatot ebbe?
  • Ha nem kényszerítette senki a nyugatot, hanem önszántából ment bele ebbe, akkor ki a hibás?
  • Ki hozta meg a döntést, hogy beleszól valamibe, amihez nincs köze?
Ezek alapján, ha szeretnéd tovább élni a kellemes kis életedet ott északon, akkor nem Putyinnál kellene reklamálnod. ;)
Jajjistenem téged is megfertőzött a mordori agitprop! :D :D :D
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 152
23 277
113
Tekintsünk el attól ki mit tart Magyarország érdekének, mert abban úgysem fogunk egyetérteni.

Szerinted Oroszország jó úton halad hogy "eltakarítsák" az ukrán kormányt? Szerinted jó úton haladnak hogy leváltsák az EU vezetését?

Én azt látom hogy az EU-ban az oroszokkal való barátság teljesen vállalhatatlan lett. A szankciókat pedig ténylegesen mindenki támogatta. Ukrajnában pedig nyoma sincs annak hogy a kormány meg akarna bukni. 7 hónapja ellenállnak az orosz inváziónak és egy ideje már ők kezdeményeznek.

Ha nem ertunk egyet abban, hogy mi a magyar erdek akkor az tobb mint problemas, ugyanis abszolute mindegy, hogy jobb vagy bal oldali szart mantrazik valaki esetleg egyiket sem, attol meg a magyar erdek egy. Kimaradni a haborubol, az orszag mukodesehez szukseges mennyisegu energiahordozok biztositasa, a gazdasag es munkahelyek megovasa… sorolhatnam meg. Ez minden magyar erdeke politikai hovatartozastol fuggetlenul.



Nem, szerintem nem haladnak jol. De ez egy olyan ember velemenye, aki nemhogy a szinfalak moge nem lat be, de meg a szinfalakat sem gondolja egyertelmuen lathatonak.
Azt nem tudom mibol szurted le, hogy az abszolut inkompetens Eu vezetoket az oroszoknak kellene levaltania. Ezt majd a polgaraik, akik bizalommal voltak iranyukba megteszik.

Nagyon rosszul latod. En magam is tettem be cikket, hogy itt Ausztriaban is a szankciok minimum puhitasat akarjak, mert megoli a gazdasagukat, az energia arak pedig ellehetetlenitik a vallalkozasokat es embereket. De erdekes modon ez nem jelenik meg a magyar mediaban, es meg erdekesebb modon nem belyegzik oket orosz berenceknek.

Ezzel pedig, ha nem haragszol meg, akkor le is zarnam ezt a beszelgetest. Nem azert vagyok a htka-n, hogy kilometereket irjak, ertelmetlenul vitatkozzak vagy barkit is meggyozzek. Ezeket meghagyom masoknak. :)
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 751
93
Ja. Lusitania. Direkt. Aha. Mesélj még LoL
+mikor is volt a Lusitania? '15.V.
Mikor tört ki az 1.vh?
Akkor milyen 'szervezése' a háborúnak? Egy évvel később lett megszervezve az egy évvel korábban kitört hb?
------

Ki is eszkalál akkor?
Persze nyilván, szegény RU mert megtámadták Ukrajnát.
Most szegény RU, mert szabotálták (valószínűsíthetően) a NS -t.
Szegény RU, mert ha esetleg nukl.fegyvert vet be, akkor kap rá választ.

Nem hiszem, hogy ész érvekkel meg tudnánk győzni egymást.
Amúgy, belegondoltatok milyen lenne, ha minden fórumozót beterelnénk egy kocsmába, és ami itt folyik, sörrel és pálesszel, élőben folytatnánk :D. Régi álmom egy amolyan Piedone-s kocsmai bunyó :D.