[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Mondjuk ez nem egészen ugyanaz, mint amit az oroszok műveltek május óta - ezekről a területekről módszeresen vonják ki a csapatokat az oroszok, itt nincs semmi felőrlés, csak bevonulás.

A szó, amit keresel a
MENEKÜLÉS !

A ruszki katona itt sem akar harcolni Putyin rabló háborújában.

Szerinted, ha csak bevonulnak az ukránok, sok veszteségük lesz?

Ha kevés veszteséggel veszik vissza a megszállt területeket, mint Harkovnál, akkor jó irányban haladnak a ruszkik?
Így darálnak?
:)

Valami nagyon nem stimmel, mert ezt már nem lehet a meglepetésre fogni.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 176
9 287
113
A GPS zavart területek 29-én és 2-án
FeOP_Q8XEAIgoJA
FeOP3I5WYAIOyip
Tehát?
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
volt itt valahol egy C. Castel videó, azt mondta a zember hogy egy szimpla bakát (nem specialistát) normálisan kiképezni az egy év
ez összezsúfolható fél évre de akkor abban nincs se krumplipucolás se alakizás se más effélék
ha az ukrán nyers húst a nyugati kiképzők március-április környékén kezdték megdolgozni és azok most szeptemberre értek be, akkor ez a becslés nagyjából stimmelhet is
viszont ebből az következik hogy az orosz háromszázezres ármádia is majd csak jövő áprilisban lesz bevethető, addig csak ágyútöltelék funkcióban kerülhetnek ki a frontra
viszont ebben a fél évben egy újabb ukrán sereg fog kiképződni hiszen ott már rég meg volt a teljes mozgósítás van bőven nyersanyag..
Látom az értelmező olvasás nem erősséged vagy csak elsiklottál felette ! A orosz mozgósítás pont azoknak szól akik nemrégen voltak szerződéses katonák illetve speciálisan képzett sorállományúak .A behívás után csak frissíteni kell a tudásukat ! Tehát az elméleted már itt bukik !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Ha jövőben az érdekük úgy kívánja amerikaiak fokozni fogják a fegyver szállítasokat.Október elsején életbe lépett már májusban megszavazott Lend-Lease törvénynek köszönhetően korlátozás nélkül küldhet fegyvert az Ukránoknak akár ellentételezés nélkül az amerikai kormányzat.
Előbb vagy utóbb a saját társadalma fogja faxrahúzni a nyomorult politikusokat ott is !
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Azta, ez durva.
Ez zavaró rendszer, vagy vakító? Nem természetes fénynek néz ki.

Még nyár elején olvastam, hogy az ország több pontján átadtak nagy teljesítményű műhold elhárító lézereket, kisebbek Starlink és társai ellen, Szibériában épült a legnagyobb, az már kémműholdakat is le tudja olvasztani.
De konkrétan 0 hírt találtam róla hivatalos forrásból így hagytam a búsba, hogy alaptalan pletyka.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113
Azta, ez durva.
Ez zavaró rendszer, vagy vakító? Nem természetes fénynek néz ki.
A kommentelők is el vannak ájulva:

"A kommentekben azt írják, hogy ez a Peresvet műholdellenes lézerfegyver műve lehet.

Ez lenne az én tippem.

Szerintem is. Nagyon érdekes.

Fogalmam sincs, mi az. De gyönyörűen néz ki.

Szóval kezd nagyon valóságos lenni!!

Ellenséges műholdak tesztelése vagy tényleges megcélzása? Hmmm

Semmi, néhány szélmalom és egy furcsa napelem, ami nem oldódik meg.

Egyikőtök sem látta Csernobilt???!!!!

Valami ehhez hasonlót láttak korábban Irakban.

Nos, sok műhold most Belgorod felett van, így logikus lenne, hogy ez megtörténik.

Azok az ütések, amiken most az oroszok átesnek, amikor visszaadják őket, az nagyon fájni fog az ukróknak és a szponzoraiknak."

Oroszország bevetette néhány fegyverét, és egyszer használni fogja a veszélyeset.

Mit fognak csinálni a westernek?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 498
31 855
113
10.03.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 283
13 990
113
Az oroszok Belogrodban lehet, hogy bekapcsolták az egyik műholdzavaró rendszerüket.
Nagyon menőn néz ki :eek:
Belgorod csak egy kopésnyire van az ukránoktól (akik már bebizonyították, hogy a határ kulonosseben nem zavarja oket) és elég szilány a védelme. Anyira hulyék az oroszok nem lehetnek, hogy ilyen helyere vigyenek egy állítólagos csúcstechnológiát, amely behatározása még a vaknak se okozna komolyab problémát. :rolleyes:

Amúgy pedig a felhok komoly problémát jelentenek laser sugár számára ...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
"Amerika nem azért veszélyes mára, mert erős és bátor zsandár, hanem mert gyenge és gyáva rabló. Ennél pedig nincs veszélyesebb és alattomosabb típus, legyen szó emberről vagy nagyhatalomról."

„Óriási gesztus ez a magyar államtól, az orvosképzés nagyon költséges, a Semmelweis Egyetemen félévente a 9100 dollárt is eléri”
Kontra? Ahha.
9f89a31d9cdeff708ad76b3aedc8370a.png

Ezt Február 18.-án screenshotoltam, csak a biztonság kedvéért. És ilyen hirdetéseket nyomott a magyar facebook az emberek pofájába. Hát mit lehet tenni, mikor a magyar jobber "média" gyakorlatilag egy ruszki információs fegyver holdkórosok által más holdkórosoknak gyártva...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Kontra? Ahha.
9f89a31d9cdeff708ad76b3aedc8370a.png

Ezt Február 18.-án screenshotoltam, csak a biztonság kedvéért. És ilyen hirdetéseket nyomott a magyar facebook az emberek pofájába. Hát mit lehet tenni, mikor a magyar jobber "média" gyakorlatilag egy ruszki információs fegyver holdkórosok által más holdkórosoknak gyártva...
Az egész moszkovita média ezt csinálta. Amikor még nem támadtak az amerikaiak által jósolt napon az oroszok, akkor hazugsággal és uszítással vádoltak mindenkit aki a háború veszélyéről írt. Aztán amikor meg támadtak az oroszok, akkor egyből beálltak háborús propagandát nyomatni.

Nem kértek bocsánatot. Ők akkor is putyin seggét nyalták amikor nem támadt és akkor is amikor támadt. Itt látszik milyen elvtelenek, nekik teljesen mindegy mit csinál putyin, ők nyalnak akkor is.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113

Musk helyében most bejelenteném, hogy technikai problémák miatt a starlink határozatlan ideig nem elérhető ukrajna felett, had vakarja a fejét az ukrán tüzérség egy kicsit...
Nem hiszem hogy Mr Musk abban a helyzetben van, hogy bármi beleszólása lenne a cégei működésébe ;)
Milyen wagneres, egy ukri szaladgál a videjón, látni a sárga jelet a karján?!
Nézd meg jobban :p
0:06-nél bevillan a fehér karszalag és a spanja lábán is a fehér csík. Valami ócska kesztyű van rajta, azon van neonsárga csík szerintem.
Mint az iraki vegyifegyverek? A sajtó narratívát kap, amiben egy klasszikus érv a hírszerzési forrás. Valójában a valóságtartalma annak teljesen eseteleges, azon múlik, hogy épp egybeesik-e a narratíva a kívánt eredménnyel.

Lásd még: Nord Stream felrobbantása, stb.
Úgy ám, egy migráncs taxisofőr vallomása alapján! :D
 
  • Hűha
Reactions: ogretankHU

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
ejha, ezt jól összekutyultad! szép!
Szóval ez azt jelenti, hogy fogalmuk sincs hogy működik az atom, fogalmuk sincs milyen jelenségek történnek. Soha nem volt még próbarobbantásuk, soha nem mértek semmit a robbantott területen.
tejósiten
1.) “A szóval ez azt jelenti…”kezdetű mondatokat szerintem hagyjuk, nekem ne adj a számba olyan kijelentéseket, következtetéseket, amiket nem mondtam, és nem is utaltam rá!
2.) A vitátokba én ott csatlakoztam be, hogy: “
Nem ma kezdek az oroszok az atommal játszani, HA be is fognak vetni ilyesmit, előtte megvizsgálnak mindent, amit meg kell.
Csak a hülyék, meg a mindenkinél okosabbak hiszik azt, hogy majd agyatlanul elkezdenek az oroszok taktikaikat dobni.”
Erre reagáltam azt, hogy a szovjetek/oroszok soha nem arról voltak híresek, hogy túlelemeznének problémákat, amikor a vezér elvárásait kell kiszolgálni, vagy szorít a határidő. Ez persze segítette őket egy csomó nagy dolog elérésében, hiszen ők küldték az első embert az űrbe. És míg az USA azon lamentált, hogyan kéne élve vissza is hozni, addig az oroszok hittek az emberes béta tesztek és a statisztika erejében. Vagyis felküldünk 10-et, 20-at, egy csak visszajön élve. De hogy az atomos dologra is reagáljak. Ha valaki egy atomtengeralattjáróba nem telepít mindenből szekunder (esetleg terciel) rendszereket, legyen az hűtés, vagy vezérlés, az nekem azt mutatja, hogy igenis nem tudja, hogy működik az “atom”. És nem a tervezőkről beszélek, hanem azokról, akik a fejlesztés során később kihagyják. Ha valaki megásatja a kiskatonáit Csernobil mellett, az sem tudja, hogy működik az “atom”. Aki atombombával akar tavat csinálni, vagy a reaktorán közvetlenül vezeti keresztül egy a vizet egy folyóból, na az sem.
És hozhatnék még 10-20 hasonló példát, ami mind ugyanazt bizonyítja: vannak Oroszországban fantasztikus agyak, és voltak is, akik tudják, hogy működik egy-egy terület, annak igazi szaktekintélyei. És vannak döntéshozók, akiknek senki nem mer ellentmondani.
Szóval, ha Ukrajnában valaha is atomfegyvert vetnek be, az nem azért lesz, mert a mindent is megvizsgálás után kijött, hogy ez a legjobb lépés, hanem mert Putyin azt mondta.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Sprinternek több álhíre van mint valós.

Hatalmas szerencse ha mind túlélték



Ők meg aztán végképp, ukrán drón
Állítólag az egyiket így is fejbe nyomta a dolog.
Pech.
----

Egy gondolat ehhez a sárga színes izéhez.
Nagyon remélem, hogy direkt vagy 'véletlenül' nem fognak vele eltrafálni egy 'nato' műholdat, mert az nettó támadásnak lesz értékelve. Azt meg azért nem kéne.
 
  • Vicces
Reactions: megazez

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 850
86 842
113
A kommentelők is el vannak ájulva:

"A kommentekben azt írják, hogy ez a Peresvet műholdellenes lézerfegyver műve lehet.

Ez lenne az én tippem.

Szerintem is. Nagyon érdekes.

Fogalmam sincs, mi az. De gyönyörűen néz ki.

Szóval kezd nagyon valóságos lenni!!

Ellenséges műholdak tesztelése vagy tényleges megcélzása? Hmmm

Semmi, néhány szélmalom és egy furcsa napelem, ami nem oldódik meg.

Egyikőtök sem látta Csernobilt???!!!!

Valami ehhez hasonlót láttak korábban Irakban.

Nos, sok műhold most Belgorod felett van, így logikus lenne, hogy ez megtörténik.

Azok az ütések, amiken most az oroszok átesnek, amikor visszaadják őket, az nagyon fájni fog az ukróknak és a szponzoraiknak."

Oroszország bevetette néhány fegyverét, és egyszer használni fogja a veszélyeset.

Mit fognak csinálni a westernek?
Fenyegetőzés? Biden kezet fog saját magával? :)