ejha, ezt jól összekutyultad! szép!
Szóval ez azt jelenti, hogy fogalmuk sincs hogy működik az atom, fogalmuk sincs milyen jelenségek történnek. Soha nem volt még próbarobbantásuk, soha nem mértek semmit a robbantott területen.
tejósiten
1.) “A szóval ez azt jelenti…”kezdetű mondatokat szerintem hagyjuk, nekem ne adj a számba olyan kijelentéseket, következtetéseket, amiket nem mondtam, és nem is utaltam rá!
2.) A vitátokba én ott csatlakoztam be, hogy: “
Nem ma kezdek az oroszok az atommal játszani, HA be is fognak vetni ilyesmit, előtte megvizsgálnak mindent, amit meg kell.
Csak a hülyék, meg a mindenkinél okosabbak hiszik azt, hogy majd agyatlanul elkezdenek az oroszok taktikaikat dobni.”
Erre reagáltam azt, hogy a szovjetek/oroszok soha nem arról voltak híresek, hogy túlelemeznének problémákat, amikor a vezér elvárásait kell kiszolgálni, vagy szorít a határidő. Ez persze segítette őket egy csomó nagy dolog elérésében, hiszen ők küldték az első embert az űrbe. És míg az USA azon lamentált, hogyan kéne élve vissza is hozni, addig az oroszok hittek az emberes béta tesztek és a statisztika erejében. Vagyis felküldünk 10-et, 20-at, egy csak visszajön élve. De hogy az atomos dologra is reagáljak. Ha valaki egy atomtengeralattjáróba nem telepít mindenből szekunder (esetleg terciel) rendszereket, legyen az hűtés, vagy vezérlés, az nekem azt mutatja, hogy igenis nem tudja, hogy működik az “atom”. És nem a tervezőkről beszélek, hanem azokról, akik a fejlesztés során később kihagyják. Ha valaki megásatja a kiskatonáit Csernobil mellett, az sem tudja, hogy működik az “atom”. Aki atombombával akar tavat csinálni, vagy a reaktorán közvetlenül vezeti keresztül egy a vizet egy folyóból, na az sem.
És hozhatnék még 10-20 hasonló példát, ami mind ugyanazt bizonyítja: vannak Oroszországban fantasztikus agyak, és voltak is, akik tudják, hogy működik egy-egy terület, annak igazi szaktekintélyei. És vannak döntéshozók, akiknek senki nem mer ellentmondani.
Szóval, ha Ukrajnában valaha is atomfegyvert vetnek be, az nem azért lesz, mert a mindent is megvizsgálás után kijött, hogy ez a legjobb lépés, hanem mert Putyin azt mondta.