[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy aktív állományúak. Bőven lehet, hogy “családi okok miatt” leszereltek valamikor március eleje óta.
Tudod, deniability ;)
(Nem tudom mi lenne a helyes magyar kifejezés erre, lévén tökönrúgott országunk nemigen jutott odáig, hogy akarjon küldeni külföldre titkosmókus katonákat - tudtommal)
Értetlenkedtek itt! Ha a ruszki nem lehetett önkéntes alapú a DLNRben, akkor ne lehessen a nato baka se. Hacsak nem kettősmércézik a szőr, a szálka és gerenda szokásos alkalmazásával. Pont.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 118
2 960
113
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy aktív állományúak. Bőven lehet, hogy “családi okok miatt” leszereltek valamikor március eleje óta.
Tudod, deniability ;)
(Nem tudom mi lenne a helyes magyar kifejezés erre, lévén tökönrúgott országunk nemigen jutott odáig, hogy akarjon küldeni külföldre titkosmókus katonákat - tudtommal)

Ezen a fórumon az ilyen jellegü katonák a "kis zöld emberkék" nevet kapták.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113

Megsemmisült az amerikai katona Ukrajnában (FOTÓ)​

Ukrajnában megsemmisült a „Madár” hívójelű Dane Partridge amerikai katona.

Egy idahói bennszülött április 27-én érkezett Ukrajnába, részt vett a Szeverodonyeck melletti csatákban. Egy hete repeszsebet kapott a fején, kómába esett és hamarosan meghalt.

Az amerikai katonai repülőgéppel október 3-án indult szülőföldjére, Idaho államba.

Источник: https://rusvesna.su/news/1665549398
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Értetlenkedtek itt! Ha a ruszki nem lehetett önkéntes alapú a DLNRben, akkor ne lehessen a nato baka se. Hacsak nem kettősmércézik a szőr, a szálka és gerenda szokásos alkalmazásával. Pont.
Nem kell ezt túlmisztifikálni.
Talán csak nem kéne betenni egy szint fölött nem megerősített híreket.
De legalábbis olyanokat, ami semmivel sincs alátámasztva.
Szerintem ez azért pl elég súlyos vád ahhoz, hogy csak így ide legyen böfögve.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113
Nos, szerintem ez a lényege ennek a fegyveres konfliktusnak. A többi felhozott indok csupán fügefalevél!

Az ukrán hadsereg kudarcai rádöbbentették a Nyugatot, hogy a helyzet miért nem oldható meg sem Oroszországra nehezedő nyomással, sem Zelenszkij teljes támogatásával. Waldemar Gerdt német képviselő azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus kezdetben nem a Moszkva és Kijev közötti konfrontáció miatt alakult ki – írja a Free Press.
„A jelenlegi ukrajnai konfliktus az angolszászok és Oroszország közötti évszázados konfrontáció megnyilvánulása. A világ már túlélt két világháborút, és most a harmadik küszöbén áll, ha nem állítja meg az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azon vágya, hogy megszerezzék az ellenőrzést Oroszország energiaforrásai felett” – mondta a német politikus.
Az angolszászok régóta vágynak „Oroszország meggyengítésére és megosztására”. Meggyőződésük, hogy Oroszország „köteles” megosztani velük az erőforrásokat.
...

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 123
113
Mivan?
Kolléga állította, hogy ott vannak.
Én megkértem, hogy az agitprop, orosz cikken kívül hozzon, az abban megfogalmazott vádait alátámasztó valamit.
Erre, hogy akkor én bizonyítsam az ellenkezőjét?
He?
Nem.
Felesleges és kilátástalan a vitátok, de ti tudjátok. Viszont, ha már bizonyításról beszélsz, akkor a hozzászólásodban megfogalmazott állításodat neked is kellene bizonyítanod. Aztán lehetne kezdeni egy újabb vitát a bizonyítékok hitelességéről is.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Mivan?
Kolléga állította, hogy ott vannak.
Én megkértem, hogy az agitprop, orosz cikken kívül hozzon, az abban megfogalmazott vádait alátámasztó valamit.
Erre, hogy akkor én bizonyítsam az ellenkezőjét?
He?
Nem.
- Ebben a témában, mi a te állításod?
Amúgy ennek a vitának a lezárására a "Wilsoni furfang" alkalmazását ajánlom:
- Nemerson nem állított semmit, csak hozott egy hírt. Amiért hálásak legetnek a fórum tagjai. Akinek ellenvetése van a hír tartalmával kapcsolatban, az reklamáljon a forrásnál, vagy hozzon releváns és megbízható cáfolatot.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 065
113
Érdekes felvételek az M777-es löveg tüzeléséről

A videó az Excalibur nagy pontosságú lövedék induktív töltésbeállításának működését mutatja be. Nagyjából olyan, mint a mobiltelefonban lévő NFC chip, amelyen keresztül egy lövedék programozható.

Vagyis, ha EW zavarót teszel rá, akkor van rá esély, hogy a lövedék a röppályán kioldódik.
Szakemberek érdeklődésére tarthat számot
Ukrajnában megölték az idahói Dane "Bird" Partridge amerikai katonát.

Április 27-én érkezett Ukrajnába a szeverodonyecki csatákban. Egy hete repeszdarabot kapott a fejébe, és kómában volt egy életfenntartó géppel összekötve.
Október 3-án egy holttáskában katonai repülőgéppel indult az Egyesült Államokba.

Nincs rá esély. Kizárt, hogy a kommunikációban ne lenne checksumm, vissza ellenőrzés.
Ott nemn megy az tuti

Ki a f*szt érdekel milyen chip van benne ha működik.


Egy átlag magát értelmiséginek gondoló hvg olvasót érdekel. Vegytiszta agitprop. A Putyin negyedik stádiumú rákos cikkek mellé mehet nyugodtan.

De hasonló az oroszok gyengék, stb. Legierős cikkek is. Mind az ellenség leminősítéséről szól.

De nézd meg, neked ennyire egyértelmű.. az ún. Atlantisták meg mégis száz oldalakat írnak róla. Sosem kezdenének bele a settopbox teljesitményű f35 ócsárlásába.. de ma már egy mosógép is combosabb kb, mint egy f22.... mégis fújják szűntelenül
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113

Az FSZB megmutatta a krími hídon elkövetett terrortámadás résztvevőit (FOTÓ)​

Az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata képeket mutatott azokról, akik részt vettek a krími híd elleni terrortámadás megszervezésében.

A közzétett anyagok között van egy filmtekercses teherautó röntgenfelvétele is, amely alá robbanóanyagot rejtettek el, valamint egy fotó a személygépkocsi fuvarokmányairól.

Amint azt a Russzkaja Veszna közölte , öt orosz, három ukrán és örmény állampolgárt vettek őrizetbe.

Emlékezzünk vissza, hogy az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságát és személyesen annak vezetőjét, Kirill Budanovot nevezték ki a terrortámadás szervezőjének. A GUR tiszt a teljes útvonalon irányította a rakományt, a kommunikációhoz egy virtuális névtelen számot használtak.

Источник: https://rusvesna.su/news/1665556233
Még jó, hogy az oroszok mindig igazat mondanak.... ;)
Egyébként, ha a röntgenen látszódik a robbanóanyag, miért engedték fel a hídra?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Azért ez érdekes: Itt a F.O.S média hirdegenerátor állítása szerint háború folyik 2 ország között, miközben vígan folyik (folyt) az olaj is rajtuk keresztül, a nagy lelkesedéssel folytatott küzdelem közepette az egymás közötti bizniszre is jut erejük (tranzitdíj).
Eggyel több bizonyíték van arra hogy ez egy előre letervezett "Háborúnak látszó fegyveres csörte" 3 évre elhúzva..

Ma sem látszik lelkesedés a 2 napja sikeresen elkezdett villanyoltás folytatására..

Mindkét fél vigyáz arra hogy ne vigyék túlzásba az egyes műveleteket (pld híd próbarobbantás), hiszen el kell húzniuk az időt..
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
De nézd meg, neked ennyire egyértelmű.. az ún. Atlantisták meg mégis száz oldalakat írnak róla. Sosem kezdenének bele a settopbox teljesitményű f35 ócsárlásába.. de ma már egy mosógép is combosabb kb, mint egy f22.... mégis fújják szűntelenül.
Na ez a mi szerencsénk!
Mert ha tényleg potens gépek lennének az F-36, 22, akkor már régen bepróbálkoztak volna a medvénél az első csapással. De hála Istennek csak a marketing mesében csili-vili szuper képességű energia pajzsos repülőkről van szó.
Izrael kipróbálta Szíriában, hát nem jött be. Szépen végig követték az orosz radarok, bármilyen lopakodó funkciót is alkalmazott.
Na, ezért van most ez a kétesélyes ukrán szarkeverés az usa részéről!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 648
113
Azért ez érdekes: Itt a F.O.S média hirdegenerátor állítása szerint háború folyik 2 ország között, miközben vígan folyik (folyt) az olaj is rajtuk keresztül, a nagy lelkesedéssel folytatott küzdelem közepette az egymás közötti bizniszre is jut erejük (tranzitdíj).
Eggyel több bizonyíték van arra hogy ez egy előre letervezett "Háborúnak látszó fegyveres csörte" 3 évre elhúzva..

Ma sem látszik lelkesedés a 2 napja sikeresen elkezdett villanyoltás folytatására..

Mindkét fél vigyáz arra hogy ne vigyék túlzásba az egyes műveleteket (pld híd próbarobbantás), hiszen el kell húzniuk az időt..
Lehet koran irom, de ugy tunik akik azt vartak, hogy majd „Armageddon tabornok“ valoban beleall ebbe a konfliktusba azok kicsit elszamoltak magukat es az oroszok tovabbra is csak ugy mukodnek, mint februartol idaig.
Mar csak azt lenne jo tudni mi a valodi oka?! Mert azt eleg hosszu ideje olvassuk mi az angol, ukran es egyeb fanok szerint es azt is mi az oka az orosz fanok velemenye.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Na ez a mi szerencsénk!
Mert ha tényleg potens gépek lennének az F-36, 22, akkor már régen bepróbálkoztak volna a medvénél az első csapással. De hála Istennek csak a marketing mesében csili-vili szuper képességű energia pajzsos repülőkről van szó.
Izrael kipróbálta Szíriában, hát nem jött be. Szépen végig követték az orosz radarok, bármilyen lopakodó funkciót is alkalmazott.
Na, ezért van most ez a kétesélyes ukrán szarkeverés az usa részéről!
Jo nagy bohóc vagy! 20 db f35 megenne az orosz inváziót ami Ukrajnába van de lehet sokat mondtam.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 518
93
ugyan már Sir ne találd már ki hogy egyetlen egy aktív állományban lévő nyugati katona sincs ott .. hagyjuk már ezt a dajkamesét meg bizonyíték kérést,
most olyan mint ha azt kérném tőled,hogy bizonyítsd be hogy nem voltak aktív állományúak,mert ha nem teszed akkor mondhatni te hazudsz,és eltagadod a valóságot .. ne nyomjuk már le óvodás szintre a topicot ha kérhetem,ilyen dedós beszólogatásokkal.
egy állítás vs egy tagadás szintre ... hogy kinek az apukája erősebb
Egyetértek. (Hisz mindenki tudja, hogy az ÉN apukám a legerősebb! :p )
 
  • Imádom
Reactions: SirHiggins