Na akkor még egyszer ahhoz, hogy KAB meg H-29 és H-59 hulljon az ukrán hátország infrastruktúrájára bizony be kell oda repülni, na ezt nem csinálta március óta az orosz légierő
A pilóták nem maguk döntenek kupaktanácsban, hogy Mihez van kedvük, hanem Washington / Moszkvában döntenek a bevetésükről, van olyan, hogy a Légierőnek megkötik a kezét, és van olyan, hogy szabadkezet kapnak.
A Rolling Thunder idején az USAF kezét megkötötték.
Az Öbölben szabad kezet kaptak. És itt is az első 8 hónapban nehezen érthető / elfogadható okból, de világosan látszik, meg volt kötve a kezük, és most kapnak majd szabad kezet.
két oka van az első az az ukrán légvédelem
Az Ukrán légvédelem a háború előtt állt Sz-300-asokból, SA-11-es Buk-okból, és SA-6-os Kub-okból állt, ezek mennyire öregek ? És ha annyira jók, akkor az Ukránok miért Nyugati légvédelemért koldulnak, miért a világ maradék részéről próbálnak ilyen használókat keresni ?
a második az, hogy kevés preciziós lőszer áll a rendelkezésükre
Honnan tudod, hogy miből mennyi van raktárkészleten ? Beszéltük 1000-szer, India és Kína az Oroszoktól importálnak még hajtóműveket is, nemhogy PGM-ek is azok valók a Szu-27 / Szu-30-as klónjaikhoz. Kína erőszakosan lett iparosítva, mégis nagy nehézséget okoz nekik a hadi minőségű fémkohászat, legyenek azok T-54/55/62 vagy T-72-es klónok, vagy repülők ? Vagy ezt túlzó és bántó leértékelés ? A J-20-as Mighty Dragon / Wēilóng is Szaturn hajtómű leszármazottal repül.
nem véletlen, hogy az ukrán infrastruktúra az ukrán haderő hátországa elleni mélységi csapásokat az invázió kezdete óta cirkálórakétákkal hajtják végre...
Az Iraki légvédelm csúcsa az Öbölháborúban az SA-6-os Kub volt, helyettük SA-2-esek és SA-3-asokat lövöldöztek, és az USA gépei ugyan bírták, nem azoktól szenvedtek veszteségeket, de a robotrepülőkkel ők is éltek, ez is az USA gyengeségének a jele ? Vagy hogy Afganisztáni / Jemeni / Tanzániai Al-Kaida kiképző bázisokra is ?
Azt pontosan nem tudom, hogy az Öbölben mennyit, de azóta 2,000 robotrepülőt lőttek el.
Az Oroszok a háború elején használtak Kalibr-ot, 30-at, jórészük üres repterekre ment, feleslegesen, akkor a nyár közepén volt egy 3 + 2 rakétás csapás, Vinnicja ellen, és most indult be az érdemi háborúzás.
Ami pedig az ukrán kritikus infrastruktúra állapotát az ukrán katonák és civil lakosság téli morálját illeti arra szerintem térjünk vissza januárban, nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását,ugyanis tele van a topik virtuális padlása az orosz oldal vérmesebb képviselőinek be nem teljesült tavaszi jóslataival amelyben az ukrán állam és az ukrán haderő összeomlását vízionálták...
Szerintem régóta ismerhetjük egymást, meg én is markánsan kommentelek, és megállapíthatjuk, hogy én nem vagyok vérmes képviselő, elítélem Putyin háborúját, és a hadvezetési módszereit szétkritizálom, de attól még az Ukrán Kormányról is lesújtó véleményem van, tárgyilagosan, és a politikai vágyvezérelt gondolkozást teljesen nélkülözve a gondolataim azok szimpla katonai törvényszerűségekkel csengenek egybe.
Mark Milley Amerikai vezérkari főnök is olyanokat hangoztatott, hogy ha az Oroszok megindulnak, Kijev 72 órán belül elesik, 10-ből 12 Nyugati katonai vezető villámgyors Ukrán összeomlásra számított, és mégsem történt meg. És ha kérdezik őket, hogy Miért nem omlottak össze az Ukránok, azt válaszolják, hogy az Oroszok nem éltek
a Shock and Awe módszerrel.