[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 696
45 351
113
A harkovi távirati csatornák megmutatták a Korotics repülőtér demilitarizálásának eredményeit október 14-én
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 751
32 458
113
Ne tetézd!
Ajjajaj...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 031
113
Nem pazarláskáppen, de pont lelépek: Éljen az egy és megbonthatatlan Szovjet-Magyar Barátság!!!! Ja ez régi...és nem is ide akartam...bocs...na már mindegy mert javítottam ez meg nem törli, kis pontot meg nem akartam hozzászólás helyett :D
Javítva...maj most jön Vili hogy ne igyak mert káros a hozzászólásaimra...de még csak most mék le a kocsmába... Mgjegyz: 1 hónapja 12 óráztam minden nap
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
A mindent látó szemet keretező háromszög, vagy piramis, mint ősi okkult szimbólum?:oops:
IMG-20221016-160854-897.jpg

IMG-20221016-160841-293.jpg
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Nem pazarláskáppen, de pont lelépek: Éljen az egy és megbonthatatlan Szovjet-Magyar Barátság!!!! Ja ez régi...és nem is ide akartam...bocs...na már mindegy mert javítottam ez meg nem törli, kis pontot meg nem akartam hozzászólás helyett :D
Javítva...maj most jön Vili hogy ne igyak mert káros a hozzászólásaimra...de még csak most mék le a kocsmába... Mgjegyz: 1 hónapja 12 óráztam minden nap
Válaszolok helyette, hogy megspóroljak neki egy patront:
Te BETEG vagy! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 073
88 035
113
Új taktikai jel a belarusz járműveken
Motorizált alakulat jele lehet, benne a számával, talán 2es, a háromszög maga pedig külföldi bázisra utal. Legalábbis a 2.vhban a legtöbbször így volt. Passz mi változott a hidegháborúban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

A semleges vonal tele van a támadók holttesteivel” – beszélt Shariy az Ukrán Fegyveres Erők Herszon régióbeli offenzívájáról, és nagyszabású támadást jósolt Ukrajna ellen.​


Anatolij Shariy újságíró kommentálta az ukrán fegyveres erők Herszon régióban tett támadási kísérletét és az orosz hadsereg akcióit.

„Mi történt Kherson irányban. Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága egyelőre ismeretlen okból lehetségesnek tartotta az Orosz Föderáció Fegyveres Erői Harkov repülésének megismétlését.

De az ellenséges egységek nem futottak, hanem csatát adtak, a parancsnokok pedig rendkívül hozzáértően viselkedtek, vagyis a FÖLDÖN vonták le a következtetéseket. Az eredmény - nem történt semmi, a semleges vonal tele volt a támadók tetemeivel.

Mi fog ezután történni. A repülőgépek átadásából, a repülőgéptípusokból ítélve, és ez jelzi, hogy milyen fegyvereket fognak szállítani, a nagykövetségek és a kiképzés mértéke alapján az érzelmek a múlté” – írta.


Источник: https://rusvesna.su/news/1665931627

Putyin elmondta, hány mozgósított már megkezdte a harci küldetések végrehajtását​


Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy jelenleg 33 ezer mozgósított ember van az RF fegyveres erők egységeiben, és 16 ezren kezdték meg a harci feladatok végrehajtását. Erről írja a RIA Novosztyi.

Az orosz vezető tisztázta, hogy jelenleg 222 ezer hadköteles van az alakulatban, 33 ezren az egységekben, 16 ezren pedig a harci feladatokban közvetlenül részt vevő egységekben vannak mozgósítva.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Ursula, ne haragudj, de az elsö része a betett szövegnek olyan, mint a delfii orâkulum, teljesen érthetetlen. Pedig azt hitte, hogy már tudom ertelmezni a gépi forditâsokat. :)
Hát azért van itt több baj is:

De az ellenséges egységek nem futottak, hanem csatát adtak, a parancsnokok pedig rendkívül hozzáértően viselkedtek, vagyis a FÖLDÖN vonták le a következtetéseket. Az eredmény - nem történt semmi, a semleges vonal tele volt a támadók tetemeivel.

-Uraim, csatát adunk Önöknek ma 0900 -kor. Javaslom, hogy a következtetéseket a szokásokkal ellentétben ne a levegőben,
hanem a FÖLDÖN vonjuk le, némi tea kíséretében. Még akkor is, ha nem történik semmi, a svájciak telkét -a csatatér mellett észak-észak keletre- pakoljuk tele mindenféle tetemekkel.

Az ilyenekről mindig a fontenoy-i csata jut eszembe, amikor a francia gárda parancsnoka átengedte az első sortűz lehetőségét,
'lőjenek először talán az angol urak!' -felkiáltással (miután a vele szembe levőkben felfedezte a brit királyi testőrezredeket).

Fontenoy: épp átadja a kezdeményezést, közben barátságosan lengeti a hejre kis kalapját
lazar02_04.jpg
 
K

Kopi2000

Guest
A megszállók offenzívát próbálnak indítani, de mindez hiába történik......


Mindenkit örök nyugalomra helyeztek: az ukrán fegyveres erők megállítják az oroszok támadását...


Ukrán PION-ok munkában...

 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 212
5 172
113
Nagyon nagyon jó meglátás.
Pl. egy ukrajna feletti EMP robbantás estén, az összes csilivili modern eszköz leáll. Míg a T-62 köszöni, megvan.
Lehet, hogy a muszka erre készül?
DE akkor vagy a saját vagy valamelyik NATO ország területét is érinti, ami már 5. cikkely.
Vagy csak végső esetben vetné be az EMP-et? És lehet, hogy most pont erre készül.

Részben igazad van. Az EMP a robbantási jókora területen (magasság függvényében epicentrumtól 300-1000 km sugarú körben)
Tönkreteszi a komplett villamosenergia hálózatot. A létrejövő túlfeszültség leégeti a transzformátorokat, biztosítékokat, kapcsolórendszereket és a vezerlő szamitogépes rendszereket. Szóval ha ezt tervezik akkor felesleges most szétdrónozni.

Lehet hogy a T-62 nem àrt de a komplett ràdióhàlozatnak annyi lenne. (Aminek antennája van az nem védett az EMP ellen)

Az EMP-t Ukrajna közepe felett felrobbantott magaslégköri nukleáris fegyver EMP hatása a komplett ukrán infrastruktúràt tenné tönkre illetve az Ukrajna felett levő műholdakat.

Azután nem lesz villamos vontatás a vasúton, világítás az országban de a víz és csatornahálózat és természetesen a mobil kommunikáció és internet is évekre felejtős. (Gyakorlatilag újat kell építeni)
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 620
25 126
113
Kb minden most dől majd el...Ha nem sikerül megállítani az ukrikat és Herszon elesik akkor ennyi volt, viszont ha buknak az ukrik akkor jöhet a ruszki ellentámadás...
Akkor dől el minden amikor aláírják a békepapírt, akkor majd látjuk ki mondja tollba a békét (ala trianon)... Az ukrik a natoval karöltve elmehetnek akár Moszkva alá is, na és? Hitler papa is járt ott, aztán tudjuk mi lett a vége.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Both Ukrainian and Russian are commonly spoken in Kiev. In the 2004 sociological survey, when the question "What language do you use in everyday life?" was asked, 52% says "mostly Russian", 32% "both Russian and Ukrainian in equal measure", 14% "mostly Ukrainian", and 4.3% "exclusively Ukrainian".

Ez van Kijevről.


Dnipro:

In a survey in June–July 2017,

- 9% of residents said that they spoke Ukrainian at home,

- 63% spoke Russian,

- and 25% spoke Ukrainian and Russian equally.[213]



Mykolaiv oblast has a dual-ethnic composition: The most common ethnicity is Ukrainian; but the most common language is Russian. As of 2017,

- 63% of the population spoke Russian at home,

- 7% Ukrainian,

- and 28% spoke both Ukrainian and Russian equally.[42]


Így van a többi Ukrán város is.

Az ilyen felmérések tekintetében miért kell bizonygatni erőszakosan, hogy Ukrajnában Ukránul beszélnek ?




Az Ukrán és Orosz katonáknak hadifogságban érdekesmód nem kell fordító. Meg harc közben is színes szalagokkal / sisakhuzatokkal különböztetik magukat, mert nem tudják, hogy a bokor túloldalán kik ordítoznak.





Hozhatok statisztikákat, hogy az átlag Ukrán érdektelen a politika iránt, csak az ilyen kézivezérelt politikusok, meg a szélsőjobbosok mániája a Szlava Ukrajinyi. És kérdezem, a nagy függetlenségükben mire mentek ? Nemzetközi statisztika, meg a valóság szerint is Ukrajna ugyanolyan csóró, korrupt, legatyásodott ország, mint Oroszország, háború nélkül is.




Mindkét oldal szélsőségesei sértegetik egymást ilyen jelzőkkel.




1917 előtt jegyeztek-e Ukrán népet ?

Tudod mit jelent a survey?

Tessék hivatalos adatok 2001ből.

UkraineNativeLanguagesCensus2001detailed-en.png
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 791
14 894
113

És a 2001-es vagy a 2017-es a frissebb ?

Hogy lehet, hogy az általam citált felméréseket az Institute of Philology, Kyiv Shevchenko National University / GfK Ukraine / Center for Insights in Survey Research / U.S. Agency for International Development (USAID) csinálták, és ott Orosz a domináns, a te térképeden meg Ukrán van szólóban ?

Ilyen vélemények is vannak:

I have to admit that in spite of being fluent in Ukrainian, I use Russian both in the family and in public. The problem the Ukrainian language faces now is a result of several centuries of the historical development during which the Russian language had an advantage over Ukrainian.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Megy az ukránoskodás
⚡️Rogov: Az ukrán katonaság Mariupol sorsát készíti elő Zaporizzsja város számára, emberi pajzsként fegyvereseket telepít a civil lakosság közelében lévő üres vagy kiválasztott lakásokba

Az orosz Geranium-2-ről:

▪️Forrásaink szerint Irán nem magát a drónokat vitte át Oroszországba, hanem az előállításukhoz szükséges technológiát. Azt állítják, hogy az Orosz Föderáció területén már három vállalkozás foglalkozik ezzel

▪️Egy UAV ára körülbelül 800 dollár. Ez elhanyagolhatóan alacsony. A drónok gyakorlatilag használhatók az ellenséges légvédelem kioltására

▪️Ilyen alacsony áron a kamikaze UAV nagyon jó tulajdonságokat mutat: masszív, kicsi, zajos, lassan haladó jármű (tömeg kb. 200 kg, robbanófej súlya 50 kg, sebesség akár 185 km/h)

▪️A modern légvédelmi rendszerek számára a Geran-2 nagyon nehezen eltalálható célpont. A MANPADS a tervezési jellemzői miatt nem tudja rögzíteni infravörös irányítófejjel. Az Ukrán Fegyveres Erőknél szolgálatot teljesítő komplexek, például az S-300, Buk és jelenleg nyugati légvédelmi rendszerek rakétái tízszer és százszor drágábbak, mint a Geran-2. Szintén gyakorlatilag lehetetlen kézifegyverből drónt eltalálni. Pancsir típusú rakéta- és lövegrendszerekre van szükségünk, de az ukrán fegyveres erőknek gyakorlatilag nincs belőlük. De vannak német ZSU "Gepard". A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a "mopedek" sikeresen eltalálják a célokat és a légelhárító ágyúk hangjára.

▪️Végül a „Geran-2” nyugodtan megsemmisít minden ellenséges páncélozott járművet, beleértve a tankot is, elpusztíthat egy különálló közepes méretű többszintes épületet, raktárt, hangárt

Kapják a nyakba:

Iszkander:
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 519
93
Ha valaki nem tudnà miért nem hasznàl taktikai atomfegyvert Putyin.

Az ok hogy egy taktikai atomfegyver maximum 12 harckocsit tud elpusztítani.

A Guardian nukleáris szakértője szerint...


Ukraine's forces are dispersed, meaning there likely would not be an opportunity to take out thousands of soldiers in a strike. At best, a single tactical nuclear weapon could destroy about a dozen tanks, Podvig said.

Pavel Podvig, who runs a research project called Russian Nuclear Forces and is a senior research fellow at the UN Institute for Disarmament Research,
Szerintem ez csak úgy jön ki, hogy a szagértő úr játszott a Red Alert-tel és a Mammoth tankban méri a tankok méretét.

1345653-mammoth_tank_papercraft.jpg