[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 916
8 251
113
A monitor tulmelegedest nem is értem, valami ezeréves crt van nekik vagy mi? A toltogepet gondolom csapagyasra lőttek, az forgó mozgó alkatrész,ég tud hibasodni.
Nem tudom, hogy tudom, hogy tud meghibasodni az obstruacios gyuru, ha nem csavarzaras a loveg, de majd valami tüzér megmondja.
Konklúzió: ezt a listát én azért óvatosan kezelnem. Biztos jöttek ki hibak, de ez csak clickbait szar.
(Valami rémlik egyébként a Caesar 800mes felrehordasarol, pont valamelyik tüzér alforumon tárgyaltak a hozzaertok, hogy a térképstandardok miatti eltérések miatt van és alapvetően egy hotfix.
Saját véleményem szerint, a Pzh2000-esek régi változatait üzemeltetik. A másik, hogy az ukránok hozzászoktak az orosz lövegekhez, a sokkal több lövéshez és az pontatlanságból, valamint a lövegek anyagából és megmunkálásából eredő nagy szórásképhez meg sem közelíti a precízebb kisebb szórásképet. Ergo a nyugati kényesebb és pontosabb tehát a kevesebb lövést kell leadni vele, és akkor pontos, és nem úgy vannak tervezve, hogy a kitágult, kiégett csövekkel lőjenek. Az orosz meg legfeljebb több lőszert használ fel. Szerintem a filozofiákkal van a probléma, mert orosz módra kezelik az ukránok a tüzéreszközeiket.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Mindenkinek ajánlom ezt az orosz blogot orosz fanoknak, majdhogynem "kötelező ismerni".....https://tgstat-ru.translate.goog/channel/@soldiers_truth?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu

KATONA IGAZSÁG


október 25., 13:45

Ha lehetséges, kérem a maximális újraközlést.
A legnagyobb bűn az árulás.
A második az árulás tagadása.
A harmadik az árulás igazolása.

A Harcoló barátoktól.

Nyílt levél Prigozhin E.V.-nek.

Kedves Jevgenyij Viktorovics!

Ismerve az Ön helyzetét és látva az Oroszország győzelméért végzett munkájának eredményeit, azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy segítsen megoldani a következő problémát.
A donbászi milícia és a biztonsági szervek képviselőinek elegendő számú képviselőjét tartóztatják le az LNRD előzetes letartóztatási intézményeiben, egyértelműen koholt, egyedi ügyek alapján. Ártatlan emberek 4-8 évig ültek ítélet nélkül. A bírósági tárgyalásokat ezek ellen a személyek ellen kitűzik, de a valóságban több évig nem kerül rá sor. Valójában az emberek évekig rohadnak a börtönben.

Túlnyomó többségük tiszt és katona, akik végigjárták a 14-15 éves háborút. Sokan rendelkeznek minősített VUS-l és gyakorlati harci tapasztalattal.
Az SAW kezdete után gyakorlatilag mindezek az emberek kérelmet írtak azzal a kéréssel, hogy küldjék őket a haza védelmére a fronton harcoló egységekbe. A köztársasági vezetés azonban a bűnösségük írásbeli beismerését és a Puszilinhez intézett írásbeli kegyelmi kérvényt kötelező feltételként szabta meg számukra. Egyetért azzal, hogy elfogadhatatlan az a követelés, hogy olyan embereket rágalmazzanak és gyanúsítsanak, akik nem bűnösök, és akiket még a "kézi" bíróságok sem tudtak évek óta "megtalálni" és elítélni. Elfogadhatatlan, éppen azért, mert ezek az emberek valódi katonák és tisztek. Nem fognak kereskedni becsületes nevükkel, és senkinek kedvéért nem fognak önvádaskodásba bocsátkozni.
Ezek az emberek 14-ben kiálltak Oroszországért, és most is készek kiállni érte.

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy segítsenek Oroszország bűnüldöző és biztonsági szerveinek abban, hogy figyelmet fordítsanak a letartóztatottak e kategóriájára. Hogy helyreállítsuk az igazságot, és lehetőséget adjunk ezeknek az embereknek, hogy nyílt arccal és becsületes névvel védjék meg Oroszországot.

Utóirat: Az évek során az említett személyek többszöri, különböző hatóságokhoz intézett fellebbezései nem vezettek eredményre.
Az igazi információs háború a Telegramon zajlik. Mielőtt bármely blognak túl nagy hitelt adnánk, ajánlom figyelmetekbe a lenti írást. Az ukri propagandagépezet profibb mint az orosz, rengeteg magát bennfentes orosznak álcázó trollkatona bomlaszt álhírekkel. Természetesen az oroszok is.
Ahogy láthatjuk, egy teljes munkaidős kiberharcos sokféle accountot képes lehet futtatni, vannak közte primitív mocskolódótól kezdve a pártatlannak tűnő profin át, az ártatlant adó civilig minden.

Nagyon jó stílusgyakorlat @Wilson @meszike91 @mindenen kívül nickek hozzászólásain keresztül figyelni a kommunikációs stílusokat. És ez csak az 1.0-ás belépő szint a közösségi manipulációban.

A tömegmanipulációs kiberhadviselésben akár egy ember is könnyedén írhatná ezt a látszólag 3 stílusú accountot. Van pár alapelv amit be kell tartani, elsősorban az anonimitásra és személyes info kiadására vonatkozóan, ezen kívül alap a VPN és pár egyszerű stílusjegy használata stb

Ha ez valakinek ez konteo lenne, ajánlom elgondolkozni a 300 ezer (!) fős utalást Fedorovtól. És ez csak Ukrajna. Vélhetően hasonló számú orosz és milliós nagyságrendű kínai trollkatona is dolgozik a kommunikációs térben, a nyugati globalokratákat meg jól ismerjük.

Szvsz közvetlen személyes tapasztalat illetve közlés kivételével nem veszünk készpénznek semmit ami internetes forrás.

Lássuk mit mond az ukrán bábkormány a Telegramról:

„Még azt is mondhatnám, hogy ez számunkra hazai pálya” – mondta Mikhajlo Fedorov, Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere a TIME-nak adott interjújában. Az ukrán kormány újrahasznosította a hivatalos COVID-19 Telegram csatornáját, amelyet az előző két évben a világjárvánnyal kapcsolatos hírek megosztására használtak, hogy a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást nyújtsanak a háborúról. Az „UkraineNow”-ra átkeresztelt erőfeszítés immár több mint hárommillió követővel rendelkezik ukrán, orosz és angol nyelvű csatornáin. Fedorov csapata az alkalmazást arra is használta, hogy 300 000 kiberbiztonsági önkéntesből álló informatikai hadsereget toborozzon – nyilatkozta a TIME-nak."

 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Demkó ezzel a szar klisével...

"Barátaim, tényleg gondolkodjon el mindenki, ha kötelezően választania kellene hogy vagy Oroszországban, vagy az USA-ban lakhat, hol lakna?"

Vannak példák pro és kontra mivel mind a két országban van olyan hely ahol szívesen élnék a masik rovására... ez egy elég hülye összevetés.. Pl Detroit egy amerikai nagyváros soha nem mennék oda, Floridába viszont igen..

Viszont Szentpétervárt nincs amerikai város ami felülmúlná látnivalóban :D
.
.
Nem az volt a kerdes, hogy hol jobb turistanak lenni, hol szebb a főtér, vagy jobb a strand, hanem h hol jobb lakni életvitelszerűen. Nyilván ha amerikai milliárdos vagy Putyinhaver oligarcha vagy, akkor mindenkét helyen jó lesz neked, de a kérdés inkább az volt, hogy átlagvárosban átlagemberként hol jársz jobban.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Hős ukr…

4qeGlGrZ_o.jpeg




bHqGaeVF_o.jpeg
Ööö... ciki.
Még cikibb, hogy az amerikai csillagos-sávos lobogó ennek a tükörképe. Amerikai ilyet szerintem nem vesz föl, ukrán lehet ez a zsonglőr.
A banner meg bizonyára, made in China... :D
De legalább ismét megmutatkozott, honnan is fűtötték föl ezt a háborút!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 905
113

Rogozin az NVO-zónába tett kirándulásról beszélt​


A hangulat harcos, a srácok lelkesen támadnak, és folyamatosan kapnak utánpótlást Oroszország régióiból.

A harcosok sokkal jobban felszereltek, mint a Dnyeszteren túli és Boszniában tartózkodó orosz önkéntesek, és ez így van jól. A háború más lett, és egy jól felfegyverzett és motivált ellenség ellen harcolunk.
A NATO Ukrajnát modern fegyverrendszerei tesztelőterévé változtatta . Ezért meg kell értenünk, hogy valójában ki ellenez minket, és fel kell hagynunk azzal a káros gyakorlattal, hogy alábecsüljük az ellenséget és a beszédeket korlátozzuk.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666773069

Ukrajnát elszomorítják az új brit miniszterelnök tervei – a Politico​


Ukrajna elégedetlen az új brit miniszterelnök, Rishi Sunak tervével, hogy csökkentse az ország katonai költségvetését – írja a Politico.
A szerzők szerint Sunak megkísérelte megbékíteni Kijevet, amely továbbra is sajnálja távozott szövetségesét, Boris Johnsont, és támogatást ígért a brit hadseregnek, és azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktust le kell zárni.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666770957

A HAWK légvédelmi rendszerek lehetséges szállításával kapcsolatban az amerikai fegyveres erők

HAWK
légvédelmi rendszerek szállítását fontolgatjákUkrajnába. A Reuters ma ezt nagyon hangosan közölte– bár a hír korántsem újdonság. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár még október 13-án bejelentette , hogy a spanyol hadsereg készletei közül 4 hordozórakétát küldenek Ukrajnába azUkrán Fegyveres Erők új katonai segítségnyújtási csomagja keretében . Az, hogy az USA mennyit fog szállítani, nyitott kérdés.

SAM MIM-23 HAWK ( "Sólyom" - háttérneve Homing All-the-Way-Killer - egy elfogó, amelyet a repülési útvonalon irányítanak) 1959-ben állították üzembe, és csak 2002-ben állították le, miután három korszerűsítésen ment keresztül. A "Hawk" SAM Patriot és a MANPADS Stinger helyére került. A Hawk-nak nincs közvetlen szovjet analógja: egyidős az álló S-75 Dvinával és az S-125 Nevával, míg a modernebb mobil 2K12 Kub minden tekintetben felülmúlta az amerikai komplexum első változatát.

A komplexum akkumulátora több személygépkocsi utánfutón készül, és a következőket tartalmazza:
két érzékelő radar (alacsony és magas frekvenciájú) és két célkövető radar;
komplex rendszer "barát vagy ellenség";
központi tűzvezetési pont;
6 indítószerkezet három rakétához: összesen 18 rakéta;
6 generátorkészlet;

4 be- és kirakodó gép;
rakéták ellenőrzésére és tesztelésére szolgáló állomás;
Mindegyik akkumulátormodulhoz saját traktor szükséges: egy Humvee vagy egy teherautó. A komplexum, bár mobilnak tekinthető, valójában félig álló.

A komplexum jellemzői:

Célérzékelési tartomány: 80-110 km nagy magasságban ;
A célpontok befogási és megvilágítási hatótávolsága: akár 75 km ;
Megcélzott hatótávolság: 1,5-35 km ;
Maximális célelfogási magasság: 18 km ;
Minimális célelfogási magasság: 60 méter;
Az egyidejűleg eltalált célpontok száma: legfeljebb 12 ;
Rakéta robbanófej súlya:75 kg ;
Irányító rendszer: félaktív radar / az elektronikus ellenintézkedések forrásáról .

Ukrajnát valószínűleg a III. fázisú módosítással szállítják , amely 1989-ben állt szolgálatba. Ebben a változatban frissítették a nagyfrekvenciás célpontgyűjtő radart, beépítettek egy digitális tűzvezető rendszert, és egy új nyomkövető radar került bele, amely alacsony és ultraalacsony magasságban is képes követni a célokat. A két célfelderítő radar helyére a modern AN/MPQ-64 Sentinel elektronikus radar kerülhet , amely a Hawk norvég változatával van felszerelve.

Nyugati források szerint a légvédelmi rendszerekkel való ellátás célja az ukrán csapatok hatékonyabb kezelése a Geran típusú támadó UAV-okkal és az Orosz Föderációval szolgálatban lévő cirkálórakétákkal. Elméletileg a "Hawk" legújabb módosítása képes több alacsony magasságú célt is eltalálni: a III. fázis LASHE ( Low-Altitude Simultaneous Hawk Engagement ) rendszerrel van felszerelve, hogy ellenálljon a rendkívül alacsony magasságból érkező hatalmas szovjet frontvonali légicsapásoknak. . A „Gerani” és más hasonló lőszerek azonban, az alkalmazás felvételei alapján, legfeljebb 50 méteres magasságba mennek. Hogy a régi légvédelmi rendszer képes lesz-e hatékonyan megbirkózni a "repülő segédmotoros kerékpárokkal" - csak a harci felhasználás fog kiderülni. (Egy 75 kg-os robbanófej eltalálása egy lakóépületben rendkívül kellemetlen, ugyanakkor rendkívül valószínű esemény. Előre is együtt érzünk a civilekkel az ukrán városokban – a szerk. Szerk.)

Ne becsülje alá a MIM-23-at. A "Sólyom" egy hatékony és többször tesztelt fegyver a harcban, bár rosszabb, mint az újabb rendszerek. Ukrajna légvédelemmel való bármilyen telítődése negatív hatással lesz az NMD céljainak elérésének ütemére. És pilótáink ne vegyék a bátorságot , jobb, ha az orosz repülést fenyegető új fenyegetést nem a telepítés helyén, hanem útközben küszöböljük ki - az Ukrán Fegyveres Erők logisztikai képességeinek megszüntetésével vontatási alállomások, dízelmozdony-raktárak elleni csapások révén. és egy terrorista állam egyéb közlekedési infrastruktúrája.


Hersonból arról számolnak be, hogy a helyi területvédelmi egységek intézkedéseket hajtanak végre a városban, ahol további erődítményeket és potenciális ellenállási csomópontokat hoznak létre ellenséges áttörés esetén. Akárcsak a Zaporozsje régióban, a Hersoni régióban is több hónapja folyik önkéntesek toborzása a helyi területvédelmi alakulatokhoz.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 882
35 611
113
Saját véleményem szerint, a Pzh2000-esek régi változatait üzemeltetik. A másik, hogy az ukránok hozzászoktak az orosz lövegekhez, a sokkal több lövéshez és az pontatlanságból, valamint a lövegek anyagából és megmunkálásából eredő nagy szórásképhez meg sem közelíti a precízebb kisebb szórásképet. Ergo a nyugati kényesebb és pontosabb tehát a kevesebb lövést kell leadni vele, és akkor pontos, és nem úgy vannak tervezve, hogy a kitágult, kiégett csövekkel lőjenek. Az orosz meg legfeljebb több lőszert használ fel. Szerintem a filozofiákkal van a probléma, mert orosz módra kezelik az ukránok a tüzéreszközeiket.
A háborúba az álgyúnak lűnie köll, az a dóga, minél többet annál jobb. Hiába pontosabb, a nyugati, (az a pár tíz méter igazándiból sokat nem oszt nem szoroz, az orosz álgyúkbul is ki lehet lüni preciziós lüszart amit lézernyaláb vezet célra, de óccsóbb a hagyományos repeszromboló, oszt inkább azt használják), ha előbb le kő áni vele mer valami bekakilt , mint az orosz ami akkor is lű mikor a nyugati kényeske már régen a javítóműhely felé vette az irányt, mert nagy részét a hibáknak a fronton ki se tudják javítani.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 625
9 003
113

Ööö.. ez nem lett kiegészítve az "orosz" szóval?
Nem arról volt szó, hogy az uki tankok jönnek, ha nem szankciózunk?
2 órán belül a Balatonig elfoglalják az országot. Ilyet ígért egy ukrán parancsnok korábban. Persze ez nem baj, hiszen nekik mindent is szabad, adjunk nekik mindent is. "Meghálálják"...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 899
11 350
113
Ööö... ciki.
Még cikibb, hogy az amerikai csillagos-sávos lobogó ennek a tükörképe. Amerikai ilyet szerintem nem vesz föl, ukrán lehet ez a zsonglőr.
A banner meg bizonyára, made in China... :D
De legalább ismét megmutatkozott, honnan is fűtötték föl ezt a háborút!
Vagy akar lehet tukrozve is a kep, gyakran latni tukrozott kepet a mediakban, szoval nem ez lenne az elso eset.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Az igazi információs háború a Telegramon zajlik. Mielőtt bármely blognak túl nagy hitelt adnánk, ajánlom figyelmetekbe a lenti írást. Az ukri propagandagépezet profibb mint az orosz, rengeteg magát bennfentes orosznak álcázó trollkatona bomlaszt álhírekkel. Természetesen az oroszok is.
Ahogy láthatjuk, egy teljes munkaidős kiberharcos sokféle accountot képes lehet futtatni, vannak közte primitív mocskolódótól kezdve a pártatlannak tűnő profin át, az ártatlant adó civilig minden.

Nagyon jó stílusgyakorlat @Wilson @meszike91 @mindenen kívül nickek hozzászólásain keresztül figyelni a kommunikációs stílusokat. És ez csak az 1.0-ás belépő szint a közösségi manipulációban.

A tömegmanipulációs kiberhadviselésben akár egy ember is könnyedén írhatná ezt a látszólag 3 stílusú accountot. Van pár alapelv amit be kell tartani, elsősorban az anonimitásra és személyes info kiadására vonatkozóan, ezen kívül alap a VPN és pár egyszerű stílusjegy használata stb

Ha ez valakinek ez konteo lenne, ajánlom elgondolkozni a 300 ezer (!) fős utalást Fedorovtól. És ez csak Ukrajna. Vélhetően hasonló számú orosz és milliós nagyságrendű kínai trollkatona is dolgozik a kommunikációs térben, a nyugati globalokratákat meg jól ismerjük.

Szvsz közvetlen személyes tapasztalat illetve közlés kivételével nem veszünk készpénznek semmit ami internetes forrás.

Lássuk mit mond az ukrán bábkormány a Telegramról:

„Még azt is mondhatnám, hogy ez számunkra hazai pálya” – mondta Mikhajlo Fedorov, Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere a TIME-nak adott interjújában. Az ukrán kormány újrahasznosította a hivatalos COVID-19 Telegram csatornáját, amelyet az előző két évben a világjárvánnyal kapcsolatos hírek megosztására használtak, hogy a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást nyújtsanak a háborúról. Az „UkraineNow”-ra átkeresztelt erőfeszítés immár több mint hárommillió követővel rendelkezik ukrán, orosz és angol nyelvű csatornáin. Fedorov csapata az alkalmazást arra is használta, hogy 300 000 kiberbiztonsági önkéntesből álló informatikai hadsereget toborozzon – nyilatkozta a TIME-nak."

Igen, ez az utóbbi két nick esetében már többször is felmerült bennem, hogy OROSZ trollok/kiberharcosok. De jól csinálják, mert pl. @mindenen kivül bejegyzései után rendszeresen szoktam ábrándozni az hoholok/kaprok leatomozásáról, pedig február 24. után kifejezetten sajnáltam szerencsétleneket. Wilson-t nem sorolom ide, ő szerintem csak simán elfogult, de ezzel vagyunk így páran.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 905
113

Az ellenség a kupjanszki és a hersoni fronton halad előre, az orosz hadsereg visszaveri a támadásokat​

A Honvédelmi Minisztérium naprakész adatokat közöl a front legforróbb szektorainak helyzetéről.

Kupjanszki irányban az ellenség egy zászlóalj harcászati csoport és egy külföldi zsoldosokból álló, legfeljebb 500 fős összlétszámú század erejét felhasználva öt egymást követő támadást indított az orosz csapatok állásai ellen.
Minden támadást visszavernek. Az orosz csapatok aktív akciói az ellenséget visszaszorították eredeti pozícióikba. Több mint 160 fegyveres, 5 harckocsi, 9 páncélozott jármű és 10 pickup semmisült meg
Nyikolajev-Kryvyi Rih irányban az ellenség legfeljebb két zászlóalj harcászati csoportból álló erőkkel sikertelen támadási kísérleteket tett a Ishchenka, Bruskinskoe, Pyatikhatki és Koshara falvak Herson régióban.

A vereség következtében 125 ukrán fegyveres, 7 harci páncélozott jármű és 13 jármű semmisült meg.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666778101

Putyin kipróbálta egy hatalmas nukleáris csapás lehetőségét válaszul az ellenséges nukleáris csapásra (+VIDEO)​


Vlagyimir Putyin orosz elnök tesztelte annak lehetőségét, hogy az ellenséges nukleáris csapásra válaszul hatalmas nukleáris csapást indítsanak.

A szárazföldi, tengeri és légi stratégiai elrettentő erők kiképzése az elnök vezetésével zajlott. A képzés során ballisztikus és cirkáló rakéták gyakorlati kilövéseire került sor.

A kamcsatkai Kura kísérleti telepen a Yars interkontinentális ballisztikus rakétát Plesetskből, a Sineva ballisztikus rakétát pedig a Barents-tengerből indították – jelentette a Kreml.

A feladatok végrehajtásában részt vettek a Tu-95MS nagy hatótávolságú repülőgépek is, amelyek légi indítású cirkálórakétákat indítottak.

Ellenőrizték a katonai parancsnoki és ellenőrző szervek felkészültségét, valamint a vezetés és a hadműveleti állomány képességeit a csapatok vezetése és ellenőrzése megszervezésében. A stratégiai elrettentő erők kiképzése során előirányzott feladatokat maradéktalanul teljesítették, minden rakéta elérte célját, megerősítve a meghatározott jellemzőket.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666784130

Shoigu tárgyalt Kína és India védelmi miniszterével​


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter indiai kollégájával, Rajnath Singh-szel tárgyalt.

„Október 26-án telefonbeszélgetést folytattak az Orosz Föderáció védelmi minisztere, Szergej Sojgu hadseregtábornok és az Indiai Köztársaság védelmi minisztere, Rajnath Singh között.

Szóba került az ukrajnai helyzet. Szergej Sojgu hadseregtábornok aggodalmát fejezte ki indiai kollégájának az Ukrajna által „piszkos bomba” bevetésével végrehajtott provokációk miatt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Soigu videokapcsolaton keresztül tárgyalt Wei Fenghe kínai védelmi miniszterrel is.

A beszéd témája ebben az ügyben az ukrajnai helyzet és Moszkva aggodalma volt a "piszkos bomba" bevetésével Kijev esetleges provokációi miatt.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666778710
 
W

Wilson

Guest
A háborúba az álgyúnak lűnie köll, az a dóga, minél többet annál jobb. Hiába pontosabb, a nyugati, (az a pár tíz méter igazándiból sokat nem oszt nem szoroz, az orosz álgyúkbul is ki lehet lüni preciziós lüszart amit lézernyaláb vezet célra, de óccsóbb a hagyományos repeszromboló, oszt inkább azt használják), ha előbb le kő áni vele mer valami bekakilt , mint az orosz ami akkor is lű mikor a nyugati kényeske már régen a javítóműhely felé vette az irányt, mert nagy részét a hibáknak a fronton ki se tudják javítani.
Íme egy példa az ukránok által alkalmazott nyugati preciziós tüzérségi eszközök preciziós csapására, egy orosz 2S7 "Pion" az "áldozat"...


Hagyományos lőszerek esetében pedig nem néhány tíz méteres eltérésről beszélünk, az orosz elemzések szerint a most zajló ukrán-orosz háborúban egy ukrán önjáró löveg megsemmisítéséhez hagyományos (nem irányított lövedék) tüzérség alkalmazása esetén átlagosan 800 lövedék kellett egy Excalibur ideális esetben ezt egyetlen lövéssel megoldja, természetesen ez ugyanúgy igaz az orosz irányított lövedékekre is, így pl a Krasznopolra is.

És ha már Krasznopol annyiban van hátrányban pl az Excaliburhoz képest, hogy rövidebb a hatótávolsága (kb a fele 20-25 km) és lézeres célravezetés szükséges a találathoz ezt nagyrészt Ukrajnában a földön orosz katonák oldották meg akik maximum (ha jól emlékszem) 5 km távolságból tudták a célt megjelölni, nyár közepén jelent meg az orosz médiában az a hír, hogy Ukrajnában sikeresen próbálták ki a drónról történő lézeres célmegjelölést a Krasznopol számára, és hogy ez a módszer mostanra mennyire terjedt el az orosz hadseregben arról nincs hivatalos információ.Krasznopol hatótávolságához pedig annyit. hogy a legfrisebb hírek szerint már elkészültek az oroszok a Krasznopol nagyobb hatótávolságú változatával is.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 645
5 389
113
2 órán belül a Balatonig elfoglalják az országot. Ilyet ígért egy ukrán parancsnok korábban. Persze ez nem baj, hiszen nekik mindent is szabad, adjunk nekik mindent is. "Meghálálják"...

De azt nem mondták, hogy Balaton, mint tó, vagy Balaton, mint község. Az utóbbi ott van Borsodban, oda még el is juthatnak 2 óra alatt... :D