[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 133

Guest
Hol a fake? Abból a powerpoint töredékből (5. oldal egy részlete) az jön le, hogy ez egy tájékoztató kívülállóknak - mi a nukleáris hulladék, hol van, hogy tárolják, milyen anyagok vannak benne. Illusztrációként van a háttérben pár kép, el tudja képzelni az akit tájékoztatnak.
Hol van benne hogy ez ukrán? Ez egy egszerű illusztráció.

Miből tudom hogy Litván Dániel nem Von Leyen hasznos idiótája-e?
Mert akár el is hiszem, ha végre valaki megválaszolná hogy:
  • Mitől lett az Eu enegriabeszerzése diverzifikáltabb ha kizárnak onnan egy forrást?
  • Hogyan lesz az Eu versenyképesebb ha drágább lesz az energia? Figyelembe véve antogonosz által linkelt vg.hu cikkjét, ahol leírják miért tart ott a gázár ahol és hol is van az pontosan az előző évekhez képest.
  • Mire alapozzák azt hogy Ukrajna támogatása nélkül az orosz továbbjön, betör a NATO országokba és megsemmisülünk, hiába van MAD, NATO meg bármi?
  • Kinek mije a másokat fenyegető, szélsőséges Ukrajna?
Szóval értem én hogy mindenki hasznos idióta, de a válaszok nélkül pont ő az aki idegen érdekeket propagál.

Ő egy szuverén ország ellen indított most már nyíltan területszerző háború hazai troll támogatóit kritizálja.

A gázáras cikkben a covid leállós 2021 évhez hasonlítani a jelenlegi árakat jó nagy csúsztatás.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 856
86 852
113
Október 26-ról 27-re virradó éjszaka az RF fegyveres erői megtámadták a Geran UAV-kamikaze-t a Pavlogradi Mechanikai Üzem területén .

A vállalkozás területén rakéták, robbanóanyagok és lőszerelemek alkatrészeinek és üzemanyagának gyártását hozták létre.

Szerkezetileg a Pavlogradi Mechanikai Üzem a Yuzhmash része. A PMZ fő tevékenysége békeidőben a rakéta- és űrtechnikai elemek gyártása, a mezőgazdasági tervezés, a lőszerek tesztelése és ártalmatlanítása volt.

A pusztítás pontos mértéke nem ismert.


Még a tél előtt megkezdődhet az ukrán fegyveres erők offenzívája a Zaporozsje régió ellen - mondta Rogov​


A következő hetekben megkezdődhet az ukrán csapatok fő offenzívája Zaporozsje térségében – mondta a RIA Novosztyinak az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom elnöke, Vlagyimir Rogov, a regionális közigazgatás főtanácsának tagja.

Most zajlik az ukrán alakulatok átcsoportosítása Zaporozsje irányába . Az ukrán fegyveres erők csapatokat szállítanak át Harkov régióból Dnyipropetrovszkba.


Ezért az ukrán fegyveresek fegyvereket és személyzetet szállítottak Harkov irányából a határainkra” – mondta az ügynökség beszélgetőtársa.


Arra is törekednek majd, hogy elfoglalják a zaporozsjei atomerőművet és elérjék az Azovi-tengert.

„A hadsereg, a nemzetőrség és más egységek készen állnak az ellenséggel való találkozásra. Most megerősödik a megérkezett mozgósított, a harci koordináció és a megfelelő mennyiségű fegyver és lőszer beszerzése a frontvonal megtartásához az offenzívára való átállással” – zárta Rogov.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666859586
Látva a mai hülyeségeket a médiából ...

""Putyin a győzelem felé fordulhat a vereség kapujából – fogalmazott Tobias Ellwood, a brit parlament védelmi testületének elnöke."





... szerintem kettő +1 dolog történhet:

1. Az oroszok kivárják a félidőst, kivárják lépnek-e a háború vége kapcsán, ha a repik viszik a döntéshozás intézményeit, és ha igen, akkor megtámadják a legyengült, béna kacsa ukrán hadsereget, minimális veszteségekkel nyernek, majd azt csinálnak Ukrajnával, amiért a legkevesebbet csipogja az EU, a NATO és a többi haszontalan Balti állam.

Ilyenkor a NATO/USA tényleg azt mondhatná, hogy "csak azért" fordult Putyin a győzelem felé "a vereség kapujából", mert a rohadt republikánusok, meg a gazdag Sunak visszalépett, jajj, szegény NATO, jajj, szegény Unió, jönnek majd az orosz tankok, LO, ROM, stb. gyorsan vásároljatok többszáz milliárd dollár értékű USA fegyvert, jajj, jajj!
Ilyenkor Oroszország behúzza amit akart és még többet is, az USA/NATO pedig minimális arcvesztéssel kijön az egészből, és még erősebb EUs hadseregek is lesznek, SWE/FIN NATO csatlakozása se lesz annyira sürgős, Ukrajna pláne, bla, bla, kb. mindenki jól jár. Oo megáll az ukrán határon. Nyugati kormányok buknak meg. Mindent rákényszerítenek Európára és megváltoznak a határok. Az atomháború érdeklődés hiányában elmarad.

2. Az oroszok - ha már ennyire belekezdtek - leszarják az USA félidőst, ahol vagy nyernek a demokraták, vagy a republikánusok, még előtte szétqurják az ukrán hadsereget ahol csak érik, aztán leszarják, nem érdekli őket, hogy mit picsognak a hasznos hülyék holmi "vereség kapujáról", és csak azért is megmutatják a nyugatnak, hogy ha kell, pity-puty tudnak háborúzni is, kotródjatok Európából, kotródjatok a határaink közeléből, szövetség Kínával, hogy ne picsogjon senki tovább.
Ilyenkor Oroszország behúzza amit akart és még többet is, az USA/NATOnak iszonyatos arcvesztés lesz a történet, mindenki lefossa majd a NATOt, SWE és FIN inkább nem is akar majd belépni, mint tag legyen, minek, semmi, a románok elgondolkodnak az átálláson, nyugati kormányok buknak meg. Mindent rákényszerítenek Európára és megváltoznak a határok. Az atomháború érdeklődés hiányában elmarad.

+1 Az oroszok, ha már az ukrán határnál tartanak, szépen behúzzák amit akartak Ukrajnából, leszarnak minden picsogást, majd látva a nyugat gyengeségeit, az EU NATO gyerekbetegségeit, kimerült készleteit, szépen behúzzák azt is minimum, amennyit 1945 körül behúztak Európából, Dániában orosz ejtőernyősök, visszaállítják Jugoszláviát, vagy csinálnak egy nagy Szerbiát, mindenkit aki betett nekik megbüntetik, Törökország kilép a NATOból, Finnország, Svédország csatlósuk lesz, vagy meg is szállják őket, egészen a pofátlan norvégokig, közben ÉK megtámadja DKt, a lengyelek harakirit követnek el, Kína Tajvan. Mindenki sír, a lengyelek az USAba disszidálnak ...
(Az USA pedig mozgósítás helyett még mindig azzal van elfoglalva, hogy nemi arányában az expedíciós hadseregében elég férfi, nő és egyéb legyen, majd szépen elbukik. Monroe elv 2.0, füle, farka behúzva, katonai kiadások szinte nullára, buzikultusz az egekben, polgárháború, roló.)

Az a szép, hogy a vége minden szempontból hasonló is lehet Oo számára és az Eu számára is, és az USA is vsz már rég rálépett arra az útra, félidős ide, félidős oda, amire vsz nem kellett volna neki. Az atomháború pedig érdeklődés hiányában elmarad.

A helyzet most:
Látva, hogy kapálódzik az ukrán, itt kérem szépen pillanatokon belül ukrán államcsőd lesz. Teszik az iraki tájékoztatási miniszter szintű nyilatkozatokat, beszólnak mindenkinek, jelzik mindenkinek, hogy milyen ügyesek, pedig nem, féknyúvsolják, hogy mindenki éppen a lassan már nem létező Ukrajna mellett akar beszállni a háborúba, meg a többi baromság. Aztán felébrednek, a mese véget ért.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 070
113

A Kreml közölte, hogy Putyin Bissau-Guinea elnökén keresztül küldött-e üzenetet Zelenszkijnek​

Vlagyimir Putyin elnök nem üzent Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőnek a párbeszéd lehetőségéről Omar Sisoka Embalo bissau-guineai elnökön keresztül.

Ezt ma jelentették be a Kremlben, kommentálva a közterületen e témában megjelent találgatásokat .

„Egy afrikai államból származó kollégánk kifejezte azt a vágyát, hogy Putyin álláspontját közvetítse ukrán fél felé. Ebben az ügyben nincs konkrét üzenet, szó sem volt erről” – mondta Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin sajtótitkára arra a kérdésre válaszolva, hogy az orosz vezető továbbított-e üzenetet az Embalon keresztül.

A Kreml kifejtette, hogy Putyin tájékoztatta Bissau-Guinea elnökét a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások előrehaladásáról, amit az ukrán fél az Egyesült Államok utasítására március végén elutasított.

Oroszország készen áll arra, hogy biztosítsa érdekeit a tárgyalóasztalnál Ukrajnával, de Kijev ebbe nem egyezik bele – tette hozzá Peszkov.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666865724

A „Bátrak” megsemmisítették az ukrán fegyveres erők páncélos csoportjait, amelyek a Szvatovo-Kremennaja autópálya közelében próbáltak előrenyomulni (VIDEO)​


A „Bátor” csoport egységei leállították az ukrán fegyveresek újabb áttörési kísérletét a Szvatovo-Kremennaja autópályára.

Erről az "orosz tavasz" katonai tudósítóinak új jelentésében a különleges műveleti övezetből.

A felderítés az Ukrán Fegyveres Erők több páncélos csoportját fedezte fel, amelyek ellentámadásba lendültek, hogy átvegyék az irányítást az útvonal egy kulcsfontosságú szakaszán.

Az ellenséget az ágyútüzérség, az MLRS és a nehéz lángszóró rendszerek heves tüzei pusztították el.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666863256
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 918
113
Telitalalat menet kozben.
Egy loves, egy ukran jármű.

Ezt igy teszem be, hol tart ma a vilag.

"
◻️A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach kijelentette, hogy "minden sportolónak lehetővé kell tenni, hogy megkülönböztetés nélkül versenyezhessen". Ha azt hitted, hogy ez az oroszokról szól, tévedtél, ez a transznemű emberekről szól.

"Alapelveink szerint mindenkinek megkülönböztetés nélkül hozzáférést kell biztosítani a sporthoz. Amikor versenyről beszélünk, az illetékesek feladata, hogy igazságos legyen.

◻️És ugyanebben az interjúban az oroszok sportversenyekre való belépési tilalmának fenntartása mellett szólalt fel.

"Egyértelműen megértjük, hogy ez most nem a megfelelő időpont arra, hogy ajánlásokat tegyünk az orosz sportolók felvételére vonatkozóan".


Jók ezek a TOS holmik, csak legyen eleg celpont nekik.

Hat ez nem jött be.

Szoledar, LNR tuzerseg. Ha van egy kis mozgas mar odalonek a korabban belott poziciokra.

Sahtarszk, Donyeck. Az ukranok ma valami uzemanyag depot lottek ki.

Kijev is ég.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 588
25 819
113

"Az Egyesült Államok 2022 végéig új atombombákat telepít Európában - közölte a média
2022.10.27. 14:54:03
Washington. október 27. Interfax – Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy ez év végéig megkezdi az új B61-12 irányított nukleáris bombák bevetését Európában – jelentette a Politico amerikai diplomáciai forrásokra hivatkozva.
Az Amerikai Tudósok Szövetsége szerint az Egyesült Államok befejezte egy új, B61-12 irányított nukleáris bomba kifejlesztését, és megkezdte annak teljes körű gyártását.
Európába való bevetésüket korábban a tervek szerint 2023 végén vagy 2024-ben kezdték volna meg.
Összesen 480 ilyen bombát gyártanak majd. Különösen a B61 elavult változatát kell lecserélniük, amelyből 100 darab hat európai és törökországi légibázison található.
A B61-12 légibomba hozama megegyezik az előző modellel – 0,3, 1,5, 10 vagy 50 kilotonna. Az új légibomba sajátossága a farokegységben van. Kezelhetővé és pontosabbá teszi a bombát, ami lehetővé teszi, hogy ne ejtőernyővel lehessen vele ejtőernyőzni, hanem egy nagy magasságban repülő repülőgépről töltést lehessen dobni, ami után a bomba önállóan siklik sok kilométert a cél felé, szükség esetén „gurul” azt.
Az Amerikai Tudósok Szövetsége szerint jelenleg 15 atombombát telepítenek a Rajna-vidék-Pfalz tartományban (Németország), Kleine Brogelben (Belgium), Volkelben (Hollandia) és Gediben (Olaszország) található Büchel légitámaszpontokon, az Aviano légierőnél pedig 20-20 bombát. bázisok (Olaszország) és Incirlik (Törökország). Minden tároló létesítmény az amerikai hadsereg ellenőrzése alatt áll.
A légibombákat F-15E, F-16 és Tornado taktikai vadászbombázók használhatják."



"
"Megsemmisült az ukrán csapatcsoport kommunikációs központja a harkivi régióban található Prikolotnoje település közelében" - mondta Konasenkov szerdai tájékoztatóján.
"Dnyipropetrovszk város területén megsemmisült egy olajtároló létesítmény, amelyből gázolajat szállítottak a Donbászban tartózkodó csapatcsoportnak" - mondta a tábornok.
Elmondása szerint a nap folyamán hadműveleti-taktikai és katonai légiközlekedési, rakétaerők és tüzérségi csapások érte az Ukrán Fegyveres Erők két parancsnoki állomását a Donyecki Népköztársaság Artemovszk régiójában és Konsztantyinovkát, Zaporozsje régióban, valamint 59-et. tüzérségi egységek lőállásban, munkaerő és katonai felszerelés 177 területen. "

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
A Valdaj Club ülésén mond beszédet.

"Vlagyimir Putyin elnök beszédét, amelyet csütörtökön mond el a Valdai Clubban, még néhány napig elemzik, olvassák és újraolvassák" – mondta Dmitrij Peszkov orosz vezető sajtótitkára.

Szerintem Putyin értékelni fogja 10 hónap eredményeit, beszélni fog a további célokról, és felvázolja a világ jövőjének kilátásait.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 556
44 580
113
Az Ukrán Fegyveres Erők katonai állományának elfogása a „Wagner” PMC által.
A videó a „Wagner” PMC egységei munkájának eredményét mutatja az Ukrán Fegyveres Erők fellegvárának megrohanásában az Ukrajna területén. a település. Zaitsevo.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Mindeközben:
Mondjuk egy kínai szárazföldi offenzívanak nem sokan tudnának ellenállni, de a nagy víz úgy is megvédi őket egy klasszikus háború esetén. De támadni tuti nem tudnának, ezt Friedman is mondta anno.... a morállal biztos van gond ahol gender tábornok is lehet...
Ha igaz viszont a cikk a hadsereg állapotát mondjuk alulfinanszírozottságra biztos nem fognám...
Mennyit is költenek az armyra évente 850 mrd $, ha jól emlékszek? A világ hadi kiadásainak 65-70%-át?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mondjuk egy kínai szárazföldi offenzívanak nem sokan tudnának ellenállni, de a nagy víz úgy is megvédi őket egy klasszikus háború esetén. De támadni tuti nem tudnának, ezt Friedman is mondta anno.... a morállal biztos van gond ahol gender tábornok is lehet...
Ha igaz viszont a cikk a hadsereg állapotát mondjuk alufinanszírozottságra biztos nem fognám...
Mennyit is költenek az armyra évente 850 mrd $, ha jól emlékszek? A világ hadi kiadásainak 65-70%-át?

Anno volt egy cikk az amerikai haderő ellátásáról (asszem Haditechnikában), hogy a határaikon kívül csak 1 db cég láthatja el őket, legyen szó lőszerről, üzemanyagról, vagy ételről.
Pl. tábori konyhában folyamatosan töltött hűtőből korlátlanul vehetnek ki dobozos üdítőt. Aminek darabjáért 6$-t számlázott ki a cég a kormányzatnak...
De az afgán kalandhoz oroszoktól vásárolt üzemanyagot is ők vették meg, majd bérelték a tárolóhelyet az oroszoktól és töltötték át amerikai tankerekbe.

+egy ideje cikkeznek róla, hogy a woke-ozással sikerült kinyírni a haderőt, veteránok napja afféle mini ünnep volt amikor egykori katonák olcsóbban étkezhettek. Ma meg leköpködik és kidobják őket.
Már a latinok se szívesen jelentkeznek katonának, mivel a fő motiváció (ingyen egyetem) az ölükbe hullik a kvótázással, ráadásul a szociális médiának hála látják mi történik az egykori katonákkal akikből roncsot csinált a haderő.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Máshogy teszem fel a kérdést. Te melyik országoot választanád, ha emigrálnod kéne holnap?

Az egész hol jobb / emigrálós vonalon tökéletese kijött mennyire abszurd/elfogult ami itt amblokk megy.

@Wilson Már csak 4000db rakéta kell, hogy kilöjjék starlinket. :)
---
sztem szó se lesz itt republikánus győzelem esetén strat váltásról. Egyrészt Biden/demokratáknak is Kína a fő mumus nincs változás. Másrészt 1éves távban már nem 2000er hanem 5000tank veszteségnél fog Oo járni. Mondjuk nem mert annyi működő akkor sincs nekik ha Kubinkat is bedobják és pőrén küldik a T62ket a frontra. Az orosz hadsereg 0zódik. Közben KEUban de az EU nagy részén is beindult egy nagyon masszív fegyverkezés, ld Lengyelt. Az orosz probléma 30évre letudva. Lehet fullban kínára koncentrálni.
Engem amúgy az se lepne meg ha republikánus erősödés esetén vége lenne a finomkodásnak. Ahogy írtam nem 8+8 himarsot kellett volna küldeni hanem 64+64et. Az 1400dbos rendszszerben lévő MRLS+HIMARSból kijön.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
:D Poén is legyen mára
1666608192054-png.888925
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
A NS projektet üzemeltető Nord Stream AG által bérelt hajó érkezett a helyszínre, hogy megvizsgálja az Északi Áramlat sérült szakaszait – közölte a cég.

A hajó fedélzetén speciális berendezések vannak, megközelítette a gázvezeték állítólagos áttörésének helyszínét Svédország kizárólagos gazdasági övezetében .

„A kalibrációs munkák elvégzése után a szakemberek 24 órán belül készen állnak a sérült terület vizsgálatának megkezdésére, ami a jelenlegi becslések szerint háromtól öt napig tart” – tették hozzá.
Az üzemeltető megjegyezte, hogy várja a dán hatóságok döntését a károsodott terület felméréséről Dánia kizárólagos gazdasági övezetében.

Korábban Richard Black amerikai szenátor és nyugalmazott ezredes is azt mondta, hogy valószínűleg Washington áll a gázvezetékek felrobbantása mögött.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 070
113
A kínai külügyminisztérium közölte, hogy a Kínai Népköztársaság segítséget nyújt Oroszországnak a különféle nehézségek leküzdésében és a fejlesztési célok elérésében. A nyilatkozatok röviddel a Kínai Népköztársaság és az Egyesült Államok Tajvanról folytatott rendszeres konzultációja után következtek, ahol újra feloldhatatlan ellentétek jelentek meg, ami közelebb hozta a Tajvan feletti háborút.


Minden zászló meglátogat bennünket

. A Herson régióban megsemmisültek az Olaszországból és Nagy-Britanniából szállított Husky és Iveco páncélozott járművek.

Vendégszerető emberek vagyunk: fogadunk külföldieket.


Az Almaz-Antey megkezdte az UAV-k sorozatgyártását​


Az Almaz-Antey VKO konszern megkezdte a quadrocopterek sorozatgyártását – az év végéig mintegy ezer drónt gyártanak le, „a külföldi analógoknál lényegesen alacsonyabb áron” – közölte a cég sajtószolgálata.

„Multifunkcionális pilóta nélküli légijárművek (UAV) sorozatgyártása megkezdődött a polgári piac számára Szentpéterváron, az Almaz-Antey konszern VKO északnyugati regionális központjában - az Obukhov Üzemben.

Az első 400 terméket novemberben szerelik össze, és a tervek szerint ez év végéig mintegy 1000 drónt gyártanak le” – közölte a konszern.
A sajtószolgálat szerint a drónok „quadcopter” séma szerint készülnek, a projekt még a kezdő felhasználó számára is a legnépszerűbb és legkényelmesebb funkcionalitáson alapult. A projektet a hadiipari komplexum vállalkozásaiban a termelés diverzifikálását célzó program részeként fejlesztették ki.

Az UAV értékesítés beindítását az év végére tervezik, és a teljes készlet előzetes költsége „jelentősen alacsonyabb, mint a piacon lévő külföldi analógoké”.

Az eszközök orosz anyagokat használnak, az UAV-k nagy szilárdságúak, erős szélben és negatív hőmérsékletben is üzemeltethetők.

A drónokat vízálló tokban szállítjuk. A készlet tartalmazza magát a drónt, két háztartási cserélhető akkumulátort, egy táblagépet telepített szoftverrel, egy vezérlőpanelt, egy készletet a videó mobil eszközre átviteléhez, egy tartalék pengekészletet és egy kulcsot a beszereléshez, csatlakozó kábeleket és töltőket. A drónt normál konnektorból vagy autó akkumulátoráról töltheti.

„Ugyanakkor már megkezdődött a munka a repülőgépek fejlesztésén, hogy további képességekkel láthassa el őket.

2023-ban tervezik az ilyen típusú UAV-k kínálatának bővítését és a gyártás növelését” – tette hozzá a cég.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666862316
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 918
113
"Továbbra is beszámolunk azoknak az embereknek a sorsáról, akik csodával határos módon túlélték a szeptember 29-i tragédiát, amikor az ukrán hadsereg aknavetőtűzzel megsemmisítette a Kupjanszkból menekülteket szállító konvojt.

Azok között, akik szinte mindent elvesztettek ebben az életben, volt Szvetlana Bojko. Két gyermeke szinte azonnal meghalt. Anya és Maxim 15 és 14 évesek voltak.

Az anyát alig tudták kihúzni saját gyermekei holtteste alól az égő teherautó hátuljában. Eljutottak a legközelebbi állásainkhoz. Az elsősegélynyújtás után onnan kórházba szállították őket.

Mint a szörnyű mészárlás összes sebesült túlélőjét, Szvetlana Bojkót is a harkivi területi államigazgatás vezetője, Vitalij Hancsev látta el.

Szvetlana jobb lábán több repeszsérülés és csonttörés volt. Először Luhanszkban, majd az Ocsapovról elnevezett Krasznodar Regionális Kórházi Kutatóintézetben bonyolult műtétek sorozatán esett át. Az Ocsapovszkij Kutatóintézetben bonyolult műtétek sorozatát végezték el. A krasznodari orvosok megmentették Sveta jobb lábát."



Dronfelvetel a Wagner csapatrol ahogy ukran tuleloket szednek ossze egy loveszarokbol.