[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
:D Poén is legyen mára
1666608192054-png.888925
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 891
113
A NS projektet üzemeltető Nord Stream AG által bérelt hajó érkezett a helyszínre, hogy megvizsgálja az Északi Áramlat sérült szakaszait – közölte a cég.

A hajó fedélzetén speciális berendezések vannak, megközelítette a gázvezeték állítólagos áttörésének helyszínét Svédország kizárólagos gazdasági övezetében .

„A kalibrációs munkák elvégzése után a szakemberek 24 órán belül készen állnak a sérült terület vizsgálatának megkezdésére, ami a jelenlegi becslések szerint háromtól öt napig tart” – tették hozzá.
Az üzemeltető megjegyezte, hogy várja a dán hatóságok döntését a károsodott terület felméréséről Dánia kizárólagos gazdasági övezetében.

Korábban Richard Black amerikai szenátor és nyugalmazott ezredes is azt mondta, hogy valószínűleg Washington áll a gázvezetékek felrobbantása mögött.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113
A kínai külügyminisztérium közölte, hogy a Kínai Népköztársaság segítséget nyújt Oroszországnak a különféle nehézségek leküzdésében és a fejlesztési célok elérésében. A nyilatkozatok röviddel a Kínai Népköztársaság és az Egyesült Államok Tajvanról folytatott rendszeres konzultációja után következtek, ahol újra feloldhatatlan ellentétek jelentek meg, ami közelebb hozta a Tajvan feletti háborút.


Minden zászló meglátogat bennünket

. A Herson régióban megsemmisültek az Olaszországból és Nagy-Britanniából szállított Husky és Iveco páncélozott járművek.

Vendégszerető emberek vagyunk: fogadunk külföldieket.


Az Almaz-Antey megkezdte az UAV-k sorozatgyártását​


Az Almaz-Antey VKO konszern megkezdte a quadrocopterek sorozatgyártását – az év végéig mintegy ezer drónt gyártanak le, „a külföldi analógoknál lényegesen alacsonyabb áron” – közölte a cég sajtószolgálata.

„Multifunkcionális pilóta nélküli légijárművek (UAV) sorozatgyártása megkezdődött a polgári piac számára Szentpéterváron, az Almaz-Antey konszern VKO északnyugati regionális központjában - az Obukhov Üzemben.

Az első 400 terméket novemberben szerelik össze, és a tervek szerint ez év végéig mintegy 1000 drónt gyártanak le” – közölte a konszern.
A sajtószolgálat szerint a drónok „quadcopter” séma szerint készülnek, a projekt még a kezdő felhasználó számára is a legnépszerűbb és legkényelmesebb funkcionalitáson alapult. A projektet a hadiipari komplexum vállalkozásaiban a termelés diverzifikálását célzó program részeként fejlesztették ki.

Az UAV értékesítés beindítását az év végére tervezik, és a teljes készlet előzetes költsége „jelentősen alacsonyabb, mint a piacon lévő külföldi analógoké”.

Az eszközök orosz anyagokat használnak, az UAV-k nagy szilárdságúak, erős szélben és negatív hőmérsékletben is üzemeltethetők.

A drónokat vízálló tokban szállítjuk. A készlet tartalmazza magát a drónt, két háztartási cserélhető akkumulátort, egy táblagépet telepített szoftverrel, egy vezérlőpanelt, egy készletet a videó mobil eszközre átviteléhez, egy tartalék pengekészletet és egy kulcsot a beszereléshez, csatlakozó kábeleket és töltőket. A drónt normál konnektorból vagy autó akkumulátoráról töltheti.

„Ugyanakkor már megkezdődött a munka a repülőgépek fejlesztésén, hogy további képességekkel láthassa el őket.

2023-ban tervezik az ilyen típusú UAV-k kínálatának bővítését és a gyártás növelését” – tette hozzá a cég.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666862316
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 434
113
"Továbbra is beszámolunk azoknak az embereknek a sorsáról, akik csodával határos módon túlélték a szeptember 29-i tragédiát, amikor az ukrán hadsereg aknavetőtűzzel megsemmisítette a Kupjanszkból menekülteket szállító konvojt.

Azok között, akik szinte mindent elvesztettek ebben az életben, volt Szvetlana Bojko. Két gyermeke szinte azonnal meghalt. Anya és Maxim 15 és 14 évesek voltak.

Az anyát alig tudták kihúzni saját gyermekei holtteste alól az égő teherautó hátuljában. Eljutottak a legközelebbi állásainkhoz. Az elsősegélynyújtás után onnan kórházba szállították őket.

Mint a szörnyű mészárlás összes sebesült túlélőjét, Szvetlana Bojkót is a harkivi területi államigazgatás vezetője, Vitalij Hancsev látta el.

Szvetlana jobb lábán több repeszsérülés és csonttörés volt. Először Luhanszkban, majd az Ocsapovról elnevezett Krasznodar Regionális Kórházi Kutatóintézetben bonyolult műtétek sorozatán esett át. Az Ocsapovszkij Kutatóintézetben bonyolult műtétek sorozatát végezték el. A krasznodari orvosok megmentették Sveta jobb lábát."



Dronfelvetel a Wagner csapatrol ahogy ukran tuleloket szednek ossze egy loveszarokbol.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Én mondtam, hogy ilyet egy lájtos kézi szereldében, akár full hülye operátorokkal is száz számra lehet gyártani naponta 3 műszakban. Ilyen item vázas szerelőpályán, egy-két fröccs és megmunkálógép társaságában. Főleg ha az egész kerárukra épül, de hát az meg ha betankoltak egy szereldényit még 10 év múlva is elég lesz.
Eddig úgy van, ahogy számítottam. Beindul a gyártás, akkor véget nem érő drónáradat fog jönni.

És árazást nézve szerintem egy nasams platform árán (23 millió) simán veszel TÖBB sort. Úgy hogy a beszállítok vastagon keresnek rajta. Tapsol mindenki örömében. Fröccsgépeket, forgácsológépeket... 3 müszak európai bérezés is kijön, plusz alapanyag. Vastagon kifér rajta. 60 ember 3 műszakban havi 5000 euró költséggel (ami bőven elég ,munkaruba, fűtés, céges kocsi, minden szar) még mindig csak 900e euró/év. Ha fröccsgép cellaként számolsz fél millió euróval, egy egy robotos cella x2es árral is vastagon kijön.
Amerikai hadiipar az az adófizetők pénzének nyilvános ellopása.
Nagyságrendi, akár többszörös, túlárazásokkal még a végtelennek tűnő büdzsés usa hadiipar sem versenyképes.
Azt látni kell, hogy az amerikai hadiipar a valóban vastago fogó ceruztája miatt a kis széri, sok K+F miatt is drága, a költséget egy komolyan beindított sorozatgyártással (amit ők is épp annyira meg tudnának tenni, ha igény volna rá) náluk is lehetne törni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 036
87 869
113
Az Ukrán Fegyveres Erők katonai állományának elfogása a „Wagner” PMC által.
A videó a „Wagner” PMC egységei munkájának eredményét mutatja az Ukrán Fegyveres Erők fellegvárának megrohanásában az Ukrajna területén. a település. Zaitsevo.
Mi lesz ezekkel, ha lehullanak a falevelek? Hová fognak elrejtőzni? A zsoldosok gondoltak erre? Szarabb lesz a mínuszban, mint a sivatagban. :D
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Putyin beszéde élőben, angol szinkronnal:
(Azért itt, mert az urán helyzetet is érinti.)
Jellemző, hogy csak pár ezren néznek vagy olvasnak bele ezekbe a beszédekbe. Így a legtöbb russzofóbnak lövése sincs róla, hogy mivel is kéne vitatkozni, tartalmilag pláne, így még a párbeszéd esélye sincs meg. Meglehet, hogy hazudik, kétszínű, politikai illuzionista stb, de elég koherens nézeteket vázol fel, amihez hasonlót nem hallottam más jelentősebb politikustól.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 466
113
Mikor megválasztották azt hittem Oroszország visszakerül a világba mint harmadik pólus, de kezdenek elmenni neki:
"Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatóak vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni"-őőő, dehogynem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113
Mikor megválasztották azt hittem Oroszország visszakerül a világba mint harmadik pólus, de kezdenek elmenni neki:
"Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatóak vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni"-őőő, dehogynem.
Mennyire igaz! "Szerinte a nyugati vezetők nevei hamarosan a feledés homályába merülnek, de „Puskin neve örökké élni fog”. Te is, én is a feledés homályába merül, de a kultúra és tudomány nagyjai együtt élnek majd az emberi nemzedékekkel. Ezért kellene egy kicsit szerényebbnek lenni: neked és nekem is. Nem tettünk le semmi maradandót az emberiség asztalára.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 065
113
Azt látni kell, hogy az amerikai hadiipar a valóban vastago fogó ceruztája miatt a kis széri, sok K+F miatt is drága, a költséget egy komolyan beindított sorozatgyártással (amit ők is épp annyira meg tudnának tenni, ha igény volna rá) náluk is lehetne törni.

Én úgy tudom a gyakorlari modell az, mint az usa repüléstechnikában.
Meghatározzák előre, hogy a gép ára szériagyártás (hazai + export darabszám) esetén majd egyszer ennyi és ennyi lesz. Majd hiába az akár nagy darabszám az exportok miatt.. a büdös életben nem érik el a kiűzött darabköltséget (ami már a projekt kezdetekor is egy horror volt), hanem jóval magasabb áron veszik meg, mindvégig.

Azzal a stróman, oligarcha felépítéssel az sosem lesz olcsó. A polgárokon kívül mindenkinek az a jó, hogy minél drágább legyen. De hát a polgárok véleménye a kutyát nem érdekli.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113

Putyin: Ukrajna az Egyesült Államok „parancsára” lépett ki a béketárgyalásokból

Ukrajna az Egyesült Államok „parancsára” kilépett az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokból – mondta Vlagyimir Putyin csütörtökön a Sky News szerint.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később úgy nyilatkozott a márciusi tárgyalásokkal kapcsolatban az újságíróknak, hogy
a szöveg készen volt (…) És akkor hirtelen az ukrán fél lekerült a radarról, és kijelentette, hogy nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat.
Peszkov azt is hangsúlyozta, hogy az oroszok még mindig készek „az érdekeiket tárgyalóasztalnál biztosítani”.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 254
9 457
113
A kínai külügyminisztérium közölte, hogy a Kínai Népköztársaság segítséget nyújt Oroszországnak a különféle nehézségek leküzdésében és a fejlesztési célok elérésében. A nyilatkozatok röviddel a Kínai Népköztársaság és az Egyesült Államok Tajvanról folytatott rendszeres konzultációja után következtek, ahol újra feloldhatatlan ellentétek jelentek meg, ami közelebb hozta a Tajvan feletti háborút.


Minden zászló meglátogat bennünket

. A Herson régióban megsemmisültek az Olaszországból és Nagy-Britanniából szállított Husky és Iveco páncélozott járművek.

Vendégszerető emberek vagyunk: fogadunk külföldieket.


Az Almaz-Antey megkezdte az UAV-k sorozatgyártását​


Az Almaz-Antey VKO konszern megkezdte a quadrocopterek sorozatgyártását – az év végéig mintegy ezer drónt gyártanak le, „a külföldi analógoknál lényegesen alacsonyabb áron” – közölte a cég sajtószolgálata.

„Multifunkcionális pilóta nélküli légijárművek (UAV) sorozatgyártása megkezdődött a polgári piac számára Szentpéterváron, az Almaz-Antey konszern VKO északnyugati regionális központjában - az Obukhov Üzemben.


A sajtószolgálat szerint a drónok „quadcopter” séma szerint készülnek, a projekt még a kezdő felhasználó számára is a legnépszerűbb és legkényelmesebb funkcionalitáson alapult. A projektet a hadiipari komplexum vállalkozásaiban a termelés diverzifikálását célzó program részeként fejlesztették ki.

Az UAV értékesítés beindítását az év végére tervezik, és a teljes készlet előzetes költsége „jelentősen alacsonyabb, mint a piacon lévő külföldi analógoké”.



A drónokat vízálló tokban szállítjuk. A készlet tartalmazza magát a drónt, két háztartási cserélhető akkumulátort, egy táblagépet telepített szoftverrel, egy vezérlőpanelt, egy készletet a videó mobil eszközre átviteléhez, egy tartalék pengekészletet és egy kulcsot a beszereléshez, csatlakozó kábeleket és töltőket. A drónt normál konnektorból vagy autó akkumulátoráról töltheti.

„Ugyanakkor már megkezdődött a munka a repülőgépek fejlesztésén, hogy további képességekkel láthassa el őket.



Источник: https://rusvesna.su/news/1666862316
Ha igaz amit írnak akkor az nagyon nagy dobás lesz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Új-zélandi bérterrorista megemlékezései.


Mekfaktory


Ukránok kedvességből hátrahagytak néhány cuccot (ez az egyenruha kavalkád már kezd zavaró lenni):


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:

  • Putin named the goal of the "special operation" (helping Donbass) and said the the west domination is ending.
  • The kike's goons claim that mobilization is going according to (((the plan))) and there is no need to speed it up
  • Prices for pork fat (salo) are increasing.
  • New drone strikes in the Kiev region. More blackouts for goyim
  • The president of Israel said that the country cannot send air defense systems to Ukraine for security reasons
  • The jew said that Russia had already used about 400 Iranian drones against Ukraine
  • Ukraine forms a new airmobile brigade (https://militaryland.net/news/ukraine-forms-a-new-airmobile-brigade/)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113

Pánik az EU-ban: Ha az USA kihátrál Ukrajna mögül, összedől minden mint a kártyavár.​


2022. OKTÓBER 27. - 11:02

A Washington Post szerint egyre jobban aggasztja az Európai Unió döntéshozóit a novemberi, amerikai időközi választás, ugyanis ha a republikánusok valóban megszerzik a fölényes győzelmet, jelentősen visszafoghatják vagy akár meg is szüntethetik az Ukrajna iránti támogatást.

Putyin a győzelem felé fordulhat a vereség kapujából

– fogalmazott Tobias Ellwood, a brit parlament védelmi testületének elnöke. Németország eddig is sok esetben vonakodott támogatást küldeni Ukrajnának, ám ha az Egyesült Államok kihátrál, akkor nehéz folyamatok árán kell eldönteni, hogy merre fog haladni Ukrajna támogatása – mondta a lapnak egy Cathryn Culver-Ashbrook Bertelsmann Foundation, Németországgal foglalkozó elemző.

Az Egyesült Államok kihátrálása miatt más országok is úgy dönthetnek, hogy visszafogják az Ukrajnának nyújtott támogatásokat – magyarázta Nathalie Tocci, az olasz Istituto Affari Internazionale elemzőház igazgatója.

Ez például Olaszország esetében különösen nagy kockázatot rejt, mert az ország élén egy euroszkeptikus, oroszbarát jobboldali pártokból álló koalíció áll.

Ha az amerikai támogatás gyengül, a kártyavár összeomlik
– fogalmazott egy meg nem nevezett, EU-s tisztségviselő
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 284
37 228
113
Biden korábbi riválisa, Gabbard azt mondta, hogy a Fehér Ház köpik az ukránokra